Muppar i smålandet.
Alcazar, Alcazar, Alcazar..

Känns lite som att den här bloggen består till 80 procent av Alcazar?
Haha! Well, det är faktiskt inte vårat fel att dom är ute på signeringsturne.. Sara och jag försöker ta oss dit vi kan och i fredags så fick jag åka (utan åsnan!!!) till Jönköping tillsammans med min klasskompis Linnea, till Media Markt av alla ställen för att checka in Disco Defenders. Det var iprincip jag, Linnea och jönköpings alla 5-6 åringar..(ja, vi stod framför alla!) haha! Nej men, det var galet lite folk. Alcazarerna spexade loss ordentligt framför kameran som ni ser, ja. Speciellt Andreas då ;) hahaha!

Haha, helt sjukt och galet kul, när det blev dags att lämna smålandet och jönköping så visade det sig att jag och min vän linnea skulle åka samma tåg som alcazarerna. Vi sprang på dem utanför centralen, och joinade dom in på tåget. Och om ni undrar vad tre Alcazarer gör när dom åker tåg så har jag svaret; MOBIL-GEEKAR. Dom satt och visade varandra bilder i deras tre-mobiler hela resan.. ;-) När vi lämnade mupparna och hoppade av i Falköping för byte till Göteborg började dom genast att vlogga. Nästan lite tur att jag inte skulle hem till skövde.. Dom hade 40 minuters byte där och jag känner att stämningen hade kunnat bli ganska så.. stel. HAHA!

Galet galet!


(... Nu ska jag fortsätta fördriva min håltimma med allt plugg jag har att göra! gah, någon som har förslag på hur man skriver en bra fantasy novell? Eller fattar ekvationer? Eller som kan bestämma någon musikaliskt minne jag kan skriva om? Eller ännu bättre; NÅN SOM VILL GÖRA MINA NATIONELLA PROV??? :-D:-D:-D )


  Lite finskt på söndagsmorgonen

Ännu en vecka har precis passerat förbi, och det är inte utan att man undrar vad som hände. Var det inte första deltävlingen i Göteborg typ.. nyss?

I kommande veckan lämnar vi faktiskt mars bakom oss (SORGLIGT!) och kliver med stora steg in i april månad. Med andra ord är det dags att sätta fullt fokus på ESC!
En av mina favoriter i årets tävling när jag bara har slölyssnat lite är det finska bidraget, Lose control med Waldo's people. Jag följde den finska uttagningen så gott jag kunde i januari tack vare att favoritAnorah och duktiga Jeanette Ohlsson (som ni till exempel hittade i Linda Bengtzings kör 2008) körade bakom bidraget Doctor, Doctor. Det är också tack vare Anorah (och YLE-Tobias) som jag vet lite mer om Waldo's people - de har till exempel två svenska körtjejer! Den ljushåriga heter Greta, och sen vet jag faktiskt inte så mycket mer om henne, men den mörkhåriga tjejen heter Annie Kratz Gutå, och tävladei Melodifestivalen 2001. Annie har dessutom varit med och skrivit bidraget... Tänk att det krävs en svensk för att Finland ska leverera nåt bra ;)


  Grattis Lina!Att Alcazar är Zoo-favoriter har väl inte undgått någon? Så det behöver jag väl knappast nämna, men vad som därimot måste nämnas är att en tredjedel av dem idag fyller år!

Fina, Fantastiska Lina Hedlund fyller idag 31 år!
G R A T T I S !
We LÖV u! .. När jag fyller 31 vill jag vara lika snygg som Lina, någon som är på? ;)

(läskigt att sara och jag precis fick en hälsning av självaste linan i mobilen precis nu, via en kompis då! AW!)  Schlagerzoot avslöjar: Lyxigt tema för La Voixvideon!


Schlagerzoot kan idag avslöja smått om de groende planerna för videon till La voix!
Enligt en hemlig källa så kommer den officiella videon att spelas in nästa vecka. Planerna ligger i att videon bland annat kommer att spelas in i Frankfurt, den kommer att gå i svart/vitt (antagligen för att spegla framträdandet) och Malena kommer att framställas som den superstjärna hon är. Dessutom ryktas det om att temat på miljön kommer att vara bland annat flygplats...

Och nej, ni behöver inte vara oroliga. Det är inte samma regissör som till Hero... ;)


  Zooare på vift.. igen!

Vilken dag jag har framför mig! Nu ; iväg tll skolan för kör och teater. Direkt efter åker jag till Jönköping för ytterliggare en Alcazar signering! (jag vet, det är stört! haha!) Denna gången helt själv.. Känns lite mysko. Någon som vill joina en ensam mås i stora jönköping?

Sen direkt efter bär det av åt annat håll.. mer än så säger jag inte! krax krax!

.. Och för er som bor i jönköpingtrakterna är det Media Market klockan 18:00 som gäller! Alcazar instore signing! Tjoho!


  Teknikstrul ställer till det...

Jag måste verkligen be om ursäkt för att det inte kommit upp fler filmer. Saken är den, jag fortsatte i söndags men hann inte klart då jag började så sent (var tvungen att sova för skolan...). Sen har veckan rullat på, och igår var det ju äventyr som ni förhoppningsvis läst om. Projektet togs upp idag igen, men då strular mitt Movie Maker och jag vet inte vad som hänt. Det går inte att trycka på Play-knappen, vilket gör att man inte kan klippa... Någon som har någon idé vad felet är?!

Självklart ska jag försöka lösa detta så fort som möjligt, kanske kan klippa i skolan imorgon. På något sätt måste jag lösa det, ni måste ju få se!

Håll ut!


  Nytt och gammalt blod i Inför ESC!

Idag presenterade SVT panelen i Inför ESC, och vi kan konstaterat att den innehåller både nya och gamla ansikten!

Huvudrollsinnehavare är som vanligt allas vår Christer Björkman. De två som jag faktiskt visste skulle vara med i panelen är Thomas Lundin (som jag hade lite mejlkontakt med i januari om den finska uttagningen, då han avslöjade att han skulle sitta med i panelen i år med) och så fjolårets vinnare, och Zoofavoriten Charlotte Perrelli. De andra tre panelmedlemmarna är aningens med otippade; eller vad säger ni om Marie Serneholt, Petra Nielsen (minns någon ens att hon varit med i Melodifestivalen?) och Christer Lindarw?!

Mina spontana reaktioner över det här är att jag ser fram emot det grymt mycket! Thomas och jag brukar ha ungefär samma åsikt, och jag gillar att han är så pass mycket nörd som han faktiskt är. Dessutom har han ju typ VÄRLDENS sötaste finlandssvenska...
Att Charlotte är med behöver ni knappast vara smarta för att räkna ut att jag hoppar av glädje över. Jag älskar Charlotte, och jag älskar att hon alltid säger rätt ut vad hon tycker om saker och ting. De tidigare år hon varit med i panelen tycker jag att hon varit grym, och det ska bli sjukt kul att se vad hon har för åsikter i år!
Marie Serneholt tror jag säkert kan bli en frisk fläkt i programmet, då jag vet att hon har grymt mycket humor. Micke och jag diskuterade lite innan, och konstaterade att Marie säkerligen är menad för att stå för de "unga" inslagen i programmet. Kul i vilket fall som helst!
Valet av Petra Nielsen har jag dock lite svårare att förstå mig på. Jag menar, varför då? Hon känns faktiskt mest som utfyllnad. Tyvärr.
Och Christer Lindarw, vad kan man säga, jag LÄNGTAR!

Programmet startar måndagen den 20 april, och där efter följer 4 program.
Hola Moscow!  Alcazar på språng

Även Alcazar var på Babben. När de kom ut sken de upp när de såg mig, och en snabb pratstund hanns det med.

De skulle iväg och giga på Factory Nacka Strand. Tidigare på dagen, ungefär i samma veva som jag slutade skola, soundcheckade de men jag hann dock inte dit förrän de var borta...

Vi sa väl egentligen inte så mycket, men Andreas kom ut sjungandes på Brother, oh brother iallafall och han verkade ha problem med att komma ihåg vart han sett Måsen och Åsnan sist.


De posade så fint, bara man bad dom om det!


När man inte har någon som kan ta bilden kör man på den här stilen, det funkar! Förresten, Linas sug i blicken!


  Då var man typ "fan" av Måns

Ungefär något sådant känns det som. Måns känner numera igen mig, och jag känner hans manager Helene sen min Bengtzing-tid. Sen träffade jag honom på Centralen onsdagen innan finalen, och efter det känner han då igen mig, coh han sa så glatt hej till mig idag.

Helene tyckte prompt vi skulle ta en bild som hon kunde lägga upp på Facebook, och den ser jag allmänt störd ut på! Som vanligt med andra ord...

Sen blev det bestämt att jag tydligen ska till Åhlens City på fredag, då Måns är där och signerar. Både Måns och Helene tyckte jag skulle komma, och jag får väl lov att göra det då. Turnen fortsätter...


Räven tillsammans med Måns!


  Träff med Dea Norberg

I foajen till TV-huset träffade jag Dea Norberg. Sprudlande glad som vanligt!

Måns Zelmerlöws manager Helene la upp en bild ifrån Måns rep inför inspelningen av Babben & Co. Man såg hela bandet, och även körsångerskan. Det var då Dea Norberg, och jag bestämde mig på en gång att jag skulle åka in och träffa henne! Det fick dock bli efter mitt musikalrep.

Dea berättade att hon åker till Montreal 8 juni, så nu vet ni när ni ska fälla stora tårar. Precis som vi i Zoot kommer göra. Nu gäller det att ta varje chans man får för att träffa henne, och enligt henne själv ska hon ha en del gigs nu framöver. Inte bara konserten nere i Hoby.

Dea Norberg är verkligen världens underbaraste människa!! Kan inte annat än säga att vi älskar henne.


  Yeay!

The Räv har träffat tre muppar (läs: Alcazarer) och en Dea Norberg alldeles precis. Så alldeles snart lär vi få bilder o rapport.. WOOHHOOHHO!


  Mums-Måns @ Tuna Park

.. Självklart försökte jag trots trängseln filma lite åt er när Måns framförde sin nya låt. Ledsen för alla skakigheter och hej o hå, men ni ser väl ändååååå!
  Schlageryran fortsätter även i Sthlm...

Ja, det är slut. Jag tror vi alla har börjat inse det nu, men det fortsätter litegrann iallafall med signeringar och sånt. Inte bara Eskilstuna hade signeringar idag. Media Markt i Heron City körde på med ett fullspäckat program: Shirley Clamp, Lili & Susie, EMD, Markoolio, Star Pilots och Kevin Borg.

Hann bara med att se Shirley och Lili & Susie, men det var de viktigaste.


Lili & Susie bjöd såklart på schlagerhiten Show me heaven, men även klassikern What's the colour of love. Jag är förvånad över mig själv som faktiskt kunde in del av låten...Shirley Clamp avslöjade att hon kommer komma tillbaka i festivalen någon gång igen. Sen påpekade hon också att när man går in i en sådan här tävling måste man ha i vetskapen att allt inte kan gå så bra. Vilket hon nu fick vara med om!


Shirley bjöd på Med hjärtat fyllt av ljus, och den engelska versionen av Att älska dig, A miracle


Lika normal som vanligt...


Hon tyckte vi passade bra ihop?! haha. Vad tycker ni?
  Får man gifta sig med Alcazar?
...  man undrar ju liksom!


  Zooare på vift i E-tuna!

Det är en vecka sen Melodifestivalen avslutades, vi gick in i en kort deprition och suckade lite. Men life goes on! Och nu kommer efterslaget! Signeringarna och köpcentrumsgig! (sen blir det sommarturner och grejor.. woho!) Schlagerzoot har redan varit ute på resande fot, igen!

Denna helgen drog jag, måsen, upp till Sara! Kom precis hem ifrån henne och Eskilstuna där vi fått njuta av akustisk livemusik ifrån Måns Zelmerlöw och fått dansa loss till Alcazarerna!

Måns bjöd på Cara Mia, en låt från hans nya album som jag tror (rätta mig om jag har fel nu ni MZW fans där ute!) hette "Impossible" och självklart Hope&Glory. Om någon vill köpa hans album till mig som en såndär grattis på söndagen present eller nånting så skulle jag bli VÄLDIGT glad! ;-) Då signeringskön var ungefär lika lång som sträckan Stockholm - Jönköping vaktade jag och åsnan första parkett platserna i väntan på Alcazar istället. Sorry!

Om du själv vill se Mums-Måns ,kika in här!


Alcazar körde sitt rutinnummer som vi upplevde förra veckan i Väsby och Tumba (ni vet på söndagen när man var sådär sjukt trött!) innehållande We Keep On Rockin´, Funkytown och Stay The Night. Deras nya skiva heter Disco Defenders, det har ni väl inte missat? Det är sjukt bra! Om ni inte har det och vill liva upp stämningen lite i väntan på våren och ljuset = I N F Ö R S K A F F A!
För att veta var i landet du behöver befinna dig för att se Alcazar, klicka in dig på deras hemsida här!  Schlagermode: Efterfest!

Egentligen skriver jag en engelskauppsats nu, okej? ;)

Melodifestivalens finalefterfest är ju utan tvekan efterfesternas fest, och stjärnorna klär sig också där efter. Här följer ett gäng outfits jag gillade på ett eller annat sätt! ;)


Sofia Berntsson kom med ett släp som många hade kunnat drömma om. Enligt källor var dock inte släpet kvar väl inne på efterfesten...


Söta Emilia var som vanligt sprudlande glad, och kom i en av kvällens absolut läckraste klänningar. Jag vill också ha en guldbakelse!


Petra Mede körde på klänningen från Leksand, och hur snygg är inte den på en skala?!


Zoofavoriterna Alcazar kom i svartrosa outfits som var varianter av deras scenoutfits. Så snyggt! Och av bilden att dömma är den tagen precis när Tess Merkel får ett visitkort med Zoots namn, och stoppar den innanför klänningen...


We have a winner! Malena Ernman firade i guld, som den vinnare hon faktiskt är!

Sen vill jag också påpeka att Velvet hade världens snyggaste kjol. Dock har jag ingen bild på den (men det kanske någon annan i gänget har?), men den var verkligen helt rätt för the Queen! ;)


  Erik skitfull & Måns lovar komma tillbaka...

Bara för att få bjuda er läsare på lite mera så har jag nu laddat upp mitt Engelska-projekt på Youtube så ni ska få något mer att kolla på. Här finns några fler intervjuer, några uppträdanden och lite sådant. Lite av det ni fick se i förra videon med Anna finns med, Erik berättar att han är skitfull, Måns lovar att återvända till festivalen och ni får se Zoot med kompisar sjunga Sankta Lucia på Centralen.

Till vårat gäng måste jag bara säga; jag kände att jag var tvungen att ha med någon galenhet med oss i Engelska-projektet och då var detta roligast att visa inför klassen. Hoppas det är ok? =)

  Anna Mourou: Förlååååt SVT!

Filmerna kommer, filmerna kommer... Min dator samarbetar dock inte med mig, och har inte gjort det på ett tag nu. Men jag har lyckats få ihop en intervju iallafall. Här träffar vi Anna Mourou och hon ger oss exklusiva saker, enbart för oss, missa heller inte när Babsan ger oss ett litet smakprov om vad som komma skall i After Darks show!

Så varsågoda:  The Queen levererar

I onsdags släppte Melodifestivalveteranen Velvet sitt andra album, titlat som Melodifestivalbidraget The Queen. Jag som totalt älskat i princip allting Jenny gjort sen 2005 kastade mig över albumet idag när jag fick syn på det på Åhléns, och jag blev verkligen inte besviken! Gillar man Velvets tidigare hits lär man älska skivan, med 12 dansvänliga spår och 2 ballader, varav den ena (My Destiny) är så bra så jag mest bara vill lägga mig ner och grina.
Med undantag av balladerna går låtarna i samma stuk som Velvets tidigare hits, och plattan består till stor del av just det - hits. Förutom de som vi redan känner till, så som The Queen, Chemistry, Take my body close, Déjà vu och Fix me, så finns det stor hitpotential i till exempel Radio Star, My rhythm och Dancing with tears in my eyes. Egentligen är ju alla låtar hits. Den enda låten som jag är lite, lite tveksam till är balladen Play, även om det inte är något större fel på den. Det är bara det att jag tycker att allting annat är så himla bra, så den försvinner lite i mängden.

Hur som helst, drottningen av de nordiska dansgolven levererar en snygg partyplatta, som får 12 poäng bara för sitt utséende. Så grymt snyggt! Bilderna går i svartvitt, medan texten är i ceriserosa. Dessutom är Jenny grymt snygg, och posar i allt från trashade jeans till paljettkappa. Ska det va, ska det va...

People take a bow - The Queen Velvet has arrived.  Get to work, you fox!Krax krax! Måsen anropar räven. GET TO WORK! Vi vill se filmerna från helgen!


  Slutet är alltid början på något nytt...

Poff sa det. Sen blev det väldigt väldigt tyst här i våran schlagerzooblogg. Vad hände med schlagerzoot? Jo, vi försöker nog mest bara förstå att det inte kommer något mer. Att det inte är något genrep ikväll. Att vi inte ska få höra några nya låtar som vi kan recensera. Att det är dags att stoppa undan glittersprayen för den här gången.

När vi startade den här bloggen var det mest bara på skoj. Ett sidoprojekt som vi tänkte kanske kunde bli något kul. Något som vi kunde ha tillsammans. Med tiden växte den och blev något större och vi kom upp i förvånande läsarantal. Med tanke på hur kort tid vi har bloggat så är vi imponerade över hur bra det gått för oss. Hur kul det varit och är. Hur vi blev ett med bloggen. 

Vi ska försöka få upp en massa inlägg om våra dagar i Stockholm men det kommer nog med tiden. Vi måste samtidigt försöka fokusera på skolan. Blev väl inte så himla mycket av det under Melloveckorna. Hoppas att ni har förståelse för det.

Och sen dör ju inte våran blogg bara för att schlagern är slut. Häng med oss på resor och upptåg i Sverige. På konserter och galenskaper á la zoot!

Till sist en fråga till alla er som följt våran blogg under festivalen; Vad tycker ni? Vad har varit våra styrkor och svagheter? Och vad ska vi tänka på till nästa års festival?

Tack till ALLA som följt oss, we love you all!

Nu ska jag packa ner min glitterspray för 2009.


  Käre Christer Björkman...... Kan vi inte få se Anorah i Melodifestivalen 2010!?

Anorah är en av dom svenska artisterna som ni säkerligen har hört, men dumt nog inte vet om att ni har hört! Hon har en helt FANTASTISK röst och fullkomligt lyser med sin karisma! Sen har hon också en personlighet to die for! ;)
Besök hennes hemsida anorah.se eller hennes myspace!

Snälla, Gode, Christer Björkman, - In med Anorah på mello scenen!


  Kanske man skulle ge livstecken...

Från mig har det varit dött här ett ganska bra tag. Varför? Mycket att göra. Utan tvekan. Och så har jag fortfarande inte smält helgen. Hände verkligen allt det här på riktigt?
Det är så sjukt alltihopa. För allt vi gjorde blev så jävla lyckat! Hela helgen var ett stort hallelujah moment, och det kunde jag knappast tänka mig att den skulle bli när hela veckan tidigare stavats Motgångar. Men efter natt kommer dag, som man säger...

Okej. Jag babblar. Jag ska också skriva ett väsentligt inlägg här snart. Ska bara genomlida två skoldagar till (kolla Tobbe, vi GÅR faktiskt i skolan!) och försöka samla mig lite till, tänka igenom vad som hänt, sortera tankar och bara njuta av att livet är så jävla bra.

Lovelovelove!


  Here we are!

Glada efter fantastisk helg i Stockholm. Gruppbild på Schlagerzoot;Zoot med vänner goes CRAZY på tunnebanestation;


Tack Schlagerlicious för bilderna!

  Zoot behöver botas!

Jag tror det där med att vara 'Schlagerskadad' har blivit mer ett faktiskt tillstånd mer än ett kul uttryck.
Ni vet på bussar, då det står en liten skylt "Färdbeviset skall vara giltigt hela resan!". Vad tror ni jag läste när jag skulle till Stockholm?

... Jo, "Färdbeviset ska vara glittrigt hela resan!" HAHA!


  Att hänga utanför Stadshuset...

Vidare från Kfem till Stadshuset. Där höll Invginingsfesten till och vi fick en tråkig stund...


Vi hoppade runt och tjoade, det höll oss även lite varma


Ego-bilder såklart när man har tråkigt!


Vi frös om våra fötter, det här var bästa sättet. Dock hjälpte det inte så mycket


  Normala?

Om jag någonsin har påstått att Shirley och Markoolio är normala så väljer jag att ta tillbaka det... Titta bara på den här bilden, haha:
  Shirley levererar som vanligt

Shirley Clamp gästade även hon Kfem i Vällingby i torsdags och hon, till skillnad från Marko, sjöng sin Melodifestivalslåt Med hjärtat fyllt av ljus.

Hon var lika härlig som vanligt, det är en härlig människa! Vi retades lite med henne, hon kom inte ihåg mitt namn... Det pikades hon för, de andra dagarna vi träffade henne. Nu ska det väl ändå sitta? Det får vi se nästa gång.

Sommarturné? Jodå, det planeras för fullt med det och datumen ska väl snart bli klara.
Mer Tre S? Ja, det ser de också ut att bli lite med dem. De kollar just nu på vilka datum de inte har inbokade och om de då kan göra någon gemensam spelning.

Missa inte Shirleys samlingsplatta som släpps på onsdag nästa vecka, 25 mars!

  Det där med hur man känner folk...

Ibland börjar man undra hur man egentligen känner till folk, eller hur de känner till en själv.

Markoolio var i torsdags i Kfem, Vällingby och blev intervjuad samt signerade skivor. När vi gick fram till honom, jag och Carro, så utbrister Marko: "Men det är ju ni som gillar DEA!!"

Då inser man att man pratat en hel del, kanske lite för mycket också, om Dea med Marko... Men han gillar henne, och tycker det är skitkul att hon ska få dra iväg till USA och göra Elvis-show. Fast han tyckte också det var skit när jag berättade att det kunde bli förlängt till 5 år!

Vad jag kommer ihåg (Hjärnan hänger fortfarande inte med här... ) så har jag för mig att han även sa att det skulle bli någon typ av sommarturné. Sen kommer han även åka runt med Diggiloo som en av ersättarna till Linda Bengtzing
För övrigt hejade han i lördags på grabbarna i H.E.A.T då Marko älskar rock!


  underbara alcazar!

När jag och Åsnan hörde att Alcazarerna närmade sig efterfesten sprang vi nog fortare än vi någonsin gjort, tur för dom att dom stod och plåtade med några andra så vi hann bromsa in oss själva. Annars hade vi nog fullständigt sönder attackerat dom! Dom gjorde sjukt bra ifrån sig i finalen och vi är så stolta så!

Såhär heta var vi! Glada som få!


... What cha doin Tess? ;) Gladaste och snyggaste gänget!  Mera Kör-folk!Alla vet väl vid det här laget att vi på Zoot är helt kör-fixerad? ;) En som inte var med i årets huskör men som gjort Melodifestival i massa år och som vi mer än gäääärna ser som solo-artist på Melodifestivalens scen någon gång är underbara Caroline Jönsson!

3/4 av zoot fick i helgen möjligheten att träffa Caroline. Mika träffade ju Caroline i Malmö som ni kanske minst. Sara och jag hade själva inte träffat Caroline sen i somras! Så det var ett riktigt efterlängtat möte! Tack för att du tog dig tid Carikube!

Vi hoppas och tror att Caroline snart kommer klättra på högt upp karriärsstegen och ta svenska folket med storm!

Carolines hemsida hittar ni HÄR. Hon för också en blogg, som ni finner här, och efter att zoot varit i farten hoppas vi att det blir ännu mer fina inlägg från Cari!


  Schlageryra, Schlageryra..
  Tillåt mig att presentera..

... MISS MEDE!

Förra året skapades av en slump "The Ballong - Mr. Luuk". Så det är ju självklart att vi skulle ha en Miss Mede i år!
You know what we say - Petra Mede for President!Irl Petra är väl kanske något snyggare.. Men endå! Vad tycks!? haha!


  Vi hinner inte med riktigt...

Sen finalhelgen är slut har allt gått i 110! Vi hinner inte med just nu att blogga... Det ber vi så hemskt mycket om ursäkt för! Våra scheman är fullspäckade, och vi har nog inte riktigt återhämtat oss sen helgen heller...

Vi har en del roliga bilder att komma med, en del sjukt roliga intervjuer och självklart skvaller! Det kommer senare. Ibland önskar jag att dygnet hade några fler timmar, eller snarare många fler timmar. Det behövs.

När ni hör från just mig, med bilder och så kanske inte blir förrän på fredag. Men jag skyndar att försöka hinna med att fixa allt innan!!! Håll bara utkik :)


  Anorah for Schlagerzoot!Artisten och Zoo-favoriten Anorah, här för Schlagerzoot!  Bilder från efterfesten
Uppe på VIP scenen kunde man se en Danny slänga runt med en Lina Hedlund en stund. De passade även på att dansa loss till "Värsta Schlagern" tillsammans. Härligt härligt!


Emilia, en av dom som var kvar längst på efterfesten och som kanske var en av dom allra gladaste på plats!


Sofia röjer till sin "Alla". Vad Anna Morou gör vet jag inte.

  Den som väntat på något gott.. !

Ah! Efterfest, efterfest, efterfest!

Jag fullkomligt älskar det!  Har röjt på dansgolvet i flera timmar nu, landade precis vid datorn nu 04.35. En del härliga bilder utlovas så fort min kamera får en sladd i sig. Efterfesten i korthet? Well, Malena var bland dom första som drog. I början av kvällen syntes en massa sköna artister dansa loss på vip-scenen. Petra Mede som uttalat sig om att festa till det rejält nu när hela tjotaballongen är över höll sitt ord, dock försvann hon efter bara några få timmar. Men snygg som som bara fän var hon!  Den som dansade loss allra mest var nog glammiga Lina Hedlund, dock med viss konkurrans från Anna Morou.. Fast jag vet inte om man kan kalla det Anna sysslade med för dans.. Att ligga och åma sig över någon på golvet? Jag vet inte. Lina hade klass however. Haha! Härliga människor..  Sista timmen var det nog fän jag själv och en kompis, och såklart Lina då, som hade mest energi kvar på golvet.. 

Nej..  Mer när bilderna kommer! Jag ska faktiskt vara på plats i Väsby om cirkus 7 timmar på Alcazar signering. Kom dit vettja!


  Vad tror ni om Malena i Eurovision?

När vi stod utanför efterfesten tidigare ikväll passade vi på att ställa lite frågor till folk.. Huvudfrågan var just: Vad tror ni om att skicka Malena till Eurovision Song Contest?

Anna Mourou:
- Jag tycker att La Voix med Malena Ernman är ett ypperligt val av svenska folket. Hon är skitball.

Charlotte Perrelli:
- Jag tycker hon är fantastisk, vi har jobbat tillsammans för ut.

Velvet:
- Men det är lite kul faktiskt, det var så öppet och man hade ingen aning om vem som skulle vinna. Spännande, för första gången på länge.

Erik Segerstedt:
- Jag älskar Malena. Jag brukar drömma om Malena. Jag har hela tiden hoppats på att hon skulle vinna.

Maja Gullstrand:
- Jag tycker hon är fantastisk. Det är häftigt att jag fått vara med samma år som hon vann.

Martin Kagemark:
- Jag tycker det är fantastiskt roligt och det är fantastiskt roligt att en joker vann.

Emilia:
- Hon är fantastisk och jag tror att den här gången, då jävlar tar Sverige hem det.

Måns Zelmerlöw:
- Hon är en av de mest sympatiska personerna jag träffat. Jag tror att hon kan gå jättelångt, för det är något annorlunda vi skickar.  Malena Ernman till Moskva!

1/4 av Zoot sitter just nu och tjatar om hur söt Dea Norberg är, 2/4 är inne på efterfesten, och den sista 1/4-delen sitter och skriver detta.

WOW, vilken final alltså!!! Hur ska vi lyckas få ner någonting om den här dagen nu? Vi har träffat så mycket folk, fått så mycket intryck och det har kokat över med schlager! Iallafall för våran del...

Jag ska se om jag kan få ner någon intervju här nu, så håll utkik!

  Vi i zoot är crazy...

... Enligt många, och jag tror den här bilden talar för sig själv!
  Anna & Maria hejar i Globen på...

... Alcazar

Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng hoppade in och körde uppträdande med efterföljande signering. Egentligen var det planerat att de skulle komma till Globen Shopping först imorgon, men Sofia ställde in sin signering idag och då ringdes de in och ersatte henne. Sofias röst höll inte för trycket tydligen, och skivbolaget ville att hon skulle fokusera på lördagens direktsändning.

Självklart uppträdde de med sin melodifestivalslåt Killing me Tenderly. Vi tog oss en liten pratstund med tjejerna, då det knappt var någon i kön. De kommer åka ut och göra en hel del tillsammans, bland annat åka på Silja Galaxy (dock inte 100% klart) och dessutom verkar det bli någon typ av sommarturné.
  Lili & Susie hejar i Globen på...

... H.E.A.T

Lili & Susie var och signerade i Globen Shopping idag och vi passade då på att få reda, vem är deras favorit? Det var ett kort och snabbt svar.

Från början var det tänkt att systrarna skulle ha släppt en samlingsalbum nu i vår med deras största hits, men så kom låten Show me heaven med i Melodifestivalen och finns det egentligen något bättre forum att visa upp sig i? Så de hoppade på detta tåget.
  Globen är lite för snygg just nu.
  Zoot börjar dagen med med en Alcazar-kick!Sara och jag gick upp före tuppen imorse för att ta oss ut till Rix Fm studion där Alcazar skulle göra en interjuv för Rix Morgonzoo. Dock blev det bara två tredjedelar av Alcazar då Andreas har gått och dragit på sig en förkylning..  (inte bra innan en final... Iochförsig verkar hela artisteliten vara förkyld just nu.) Dom är alltid lika härliga och mysiga! ...Man blir ju lätt wannabee..! ;O

När Lina och Tess sprang upp till studion stod vi två utanför och lyssnade på interjuvn via Mobilradio. Så vi stod där ute i kylan (oj, det var kallt!)  och sjöng med när L&T fick sjunga Stay The Night till pianospel inne i studio. Ahh, i love it!

När de sedan kom ut igen passade vi på att visa våra "Jag hejar på Alcazar" - flaggor och tjejerna fick med sig ett gäng var hem, (se bild) Tess aningens fler än Lina.. haha! Dom verkar riktigt peppade inför finalen och vill verkligen till Moskva. Zoot hejjar!


  Från stadshusfesten..Räven och ett gäng schlagerfolk hänger nere vid Stadshuset/Stadshusfestenikväll och kollar in minglet. Det verkar som de flesta håller på att dra sig därifrån nu, det verkar tydligen också som att iprincip alla är fulla.

 Dom fina Alcazarerna skickade en hälsningsbild till Sara och mig alldeles nyss när de pratade med Mickelräv. Mickes kamera ville tydligen inte ta med blixt, men vafän, vi slänger in den iallafall! ;-) Alcazar gästar Rix Morgon Zoo tidigt imorgon bitti omkring 07.30. Missa inte!


.. Imorgon är det freeeedag!


  Färgglatt på Alcazars releasefest!

Jag tror jag ska ta och chocka mina kära zookollegor Måsen & Åsnan ordentligt, och blogga om Alcazar!
För i ett arbetsrum i en skola känns det inte så himla glitter, glamour, disco och Melodifestival. Då gör man som jag, och kollar igenom bilder från Alcazars releasefest igår. Så himla snyggt! Jag älskar galna färgkombinationer, plastiga smycken och glitter. Hela releasefesten för Disco defenders var en enda stor fest för sådant, med temat Miami Vice. Hur coolt är inte det på en skala?

Vill ni kika på bilder så finns det bland annat hos Hannah Graaf och favvoTobbe. Kika in där vet ja, och känn glamouren flöda!


  Mycket sjukt i årets finalfält...

Ja, i finalfältet är det mycket sjuka personer. Någon epidemi som sprider sig? Iallafall så har Mattias i EMD precis blivit frisk från magsjuka, Agnes dras med en lunginflammation och Sarah Dawn Finer har som ni läst varit ordentligt sjuk under förra helgen, men har nu kryat på sig.

Senaste nytt är att Sofia, som tävlar med låten Alla på lördag, är sjuk. Hon berättade för oss idag att hon går på pencillin. Taskigt läge att låta just henne sjunga med.

Måns verkar ha någonting också, men antagligen inte så allvarligt. Han har ställt in sin signering på Centralen imorgon, för han behövde vila. Vi har dock inte hört något om han ställer in i Globen Shopping med, men skulle tro det.


  Zoot fortsätter att älska kören!

Nu är det sjukt mycket och därför blir det lite halvtyst här trots att vi är inne i den mest händelserika Melodifestivalveckan på hela året. Jag åker dock upp till Stockholm imorgon och därmed råder det lite allmän panik då det är mycket som ska fixas innan man går på tåget. ;)

Jag kom dock på att jag inte hade bloggat om mitt härliga möte med fantastiska Dea och det måste jag ju ändå berätta för er!


Jag och min kompis Elina träffade alltså Dea när hon kom till hotellet och hon var så himla glad och mysig, as always! Vi pratade lite om kvällens festival, jag berättade att jag & Elina hade cyklat från Elinas elevhem (som ligger precis vid Himmelstalundshallen där festivalen var) till stan direkt när Mello var slut och Dea skrattade gott åt oss. Vi pratade även lite om Jessica som åkt hem direkt efter sändningen och Dea skulle hälsa till henne. När vi stod där så kom allas vår favoritbloggare Tobbe springade varpå jag ropar på honom, han vänder sig om, hoppar över staketet (och håller även på och riva det) utbrister; "MEEEEEEEEEN HEEEEEEEEEEEJ!!" och så får jag en kram. Så berättar Tobbe att han har skitbråttom, as always där också, innan han artigt hälsar på Elina. När han sen tittar upp och får se att det är Dea vi pratar med utbrister han "MEN DET ÄR JU DUUUU!!!" hahaha, jag skrattar fortfarande åt det. Sedan var Tobbe tvungen att springa in på festen. Han hade ju trots allt "skitbråttom" ;)

Vi pratade lite till med Dea och jag berättade bland annat att vi skulle ha skyltar i Globen, Dea dansade runt lite och så pratade vi om vårat favoritämne - MC DONALDS! hahah! "Och jag som inte äter på McDonalds så ofta" .. yeah right, Dea! ;)

Efter att vi kramats lite och jag fått tagit en bild så försvann Dea in på hotellet och jag och Elina stod kvar och frös en timme eller två..


  Missa inte!


http://www.alcazarworld.com

Alcazar; "Disco Defenders" - RELEASE IDAG!!!!!


  Körintervju @ Gylleneskor!

För alla som, precis som Zoot, älskar (eller kanske bara är nyfikna på) Schlagerkören (och dansarna), finns det en intervju på Gylleneskor med hela gänget (...förutom Jennie...)!

Kolla in den HÄR!
  Vilken vecka!

Imorgon släpps Alcazars album Disco Defenders (Missa inte!). Och Globen närmar sig på allvar! Schlagerzoot intar snart huvudstaden. Och inte nog med det så fick en av Lena Philipssons Största Phans, som också är en nära vän till Åsnan och Måsen, en liten son idag! Så nu är världens minsta lilla Lena Phan fött! GRATTIS TILL FAMILJEN säger Schlagerzoot framförallt och en mer eller mindre hysterisk Mås och Åsna!


  Schlagerfeber i Norrköping

Mika skrev ju i sitt inlägg om malmö att det tog lite tid innan man skymtade på något tecken på att festivalen var i stan. I Norrköping behövde jag bara kliva av (det 45 minuter sena) tåget och gå in på stationen för att förstå. Där var det två Melodfestivalen affischer och så fanns det två sådanahär pappfigurer med hål för ansiktet så man kunde leka ABBA.  Härligt!Inne på Linden köpcentrum (där även Festivalyran höll till) var det utsmyckat i nästintill varenda skyltfönster och vid rulltrapporna hängde fina banderoller med Andra Chansen deltagarna på. Utanför Linden spelades det schlagers på högsta volym dessutom.Men det som imponerade mest på mig var alla blåa ljus som var precis överallt! I träden, i vattenfallet vid ån, i små glober utplacerade i parkerna. ÖVERALLT var det blått ljus. Jag fick tyvärr inget kort på detta och det grämer mig lite.

Men Norrköping satsade verkligen på att bli årets schlagerstad Numero 1 och dem lyckades!


  Finalveckan börjar NU!

Veckan som vi väntat på i ungefär hundra år är här!
Jag trodde allvarligt måndagen skulle suga ganska rejält, eftersom det är den mest oschlagriga på hela veckan. Men det verkar som allt omkring mig försöker bevisa mig fel. Alcazarerna har videobloggat och jag sitter här och skrattar så jag gråter! Dessutom så har Mix Megapol fått för sig och spela Stay The Night. I lajk!

Jag tror nog faktiskt jag överlever idag.. ;-)


  lugnet innan stormen..

Det har varit en tämligen lugn söndag. Tidningarna spekulerar i att Af Ugglas ska ta hem hela tjotaballongen. Zoot says different. Geten och Åsnan har haft ett nära fyra timmar långt telefonsamtal om allt och inget. Suck o pust. Själv kom jag hem ifrån Skåneland idag och tar det bara lugnt! Imorgon börjar finalveckan och det är mycket som skall fixas innan Schlagerzoot hoppar på tåget till Stockholm! Jag har en känsla av att jag kommer vara lite smått hysterisk inför Globen redan imorgon när jag vaknar.. Wihihoio!


  the StartordningHar man inte roligt, får man göra det roligt. Right? ;)
Vad tycker ni om den, och tror ni att den kommer att spela någon roll?
Jag tycker personligen att de skulle ha lagt Måns sist, då han har snyggast scenshow. Men Malena sist blir nog också en upplevelse, det är ju inte direkt så att hon har varken dålig låt eller show. Att lägga Sarah efter Alcazar tyckte jag var dumt, för då MÅSTE vi ju hämta oss snabbt. Vilka reflektioner man kan ha såhär, en söndagsmorgon. ;)


  Zoot har delar av startordningen för the Globe!


Vi i Zoot lever lite på att tjuvlyssna på folk
, och vår utsända Åsna uppfattade precis delar av startordningen inför Globen! Av det som hann uppfattas så börjar Måns Zelmerlöw, Emilia är femma och Alcazar sexa. E.M.D var antingen åtta eller nia, och Sofia var strax efter. Spännande!


  Schlagerskvaller från ett artisthotell i Norrköping


Vår Åsna står i skrivande stund utanför artisthotellet i Norrköping och håller ställningarna för Zoots räkning. Lite schlagerskvaller;


- Båda danskillarna, Thomas Benstem och Fredrik Börgesson, anlände till Schlagerhotellet. Den ena i sällskap av något som verkade vara en flickvän...

- Självklart kramades det med Körälsklingen Dea Norberg, som var både glad och flummig. Som vanligt kunde hon inte stå still när hon pratade, utan hoppade runt som den toking hon nu är... ;) Och förresten Dea, vi VET att du äter på Donken, vad du än nu skulle påstå... ;)

- Vår favoritbloggare, Tobbe Ek, kom springande och höll på att riva hela stället för att kramas med Sara. Som vanligt hade han sjuuukt bråttom... Tobbe i ett nötskal, but we love him! ;)

- Första artisten att anlända till hotellet var Sarah Dawn Finer med crew (däribland körfavoriten Britta Bergström), och Sarah var helt sjukt överlycklig. Än en gång; GRATTIS TILL SDF!

- BWO's Marina anlände till hotellet utan Alexander Bard och Martin Rolinski. Vart hade hon tappat de två tokstollarna egentligen?

- Alla artister utom Sofia och hennes crew tog huvudentrén. Ansågs det inte fint nog till fröken Berntsson, kanske?

- Caroline af Ugglas sågs posa flitigt för fotograferna tillsammans med döttrarna. Då kan ni ju garanterat se i morgondagens tidningar hur det såg ut...

Lite fler utförliga rapporter kommer såklart med Sara under morgondagen. Håll utkik!

  SCHLAGERZOOT GOES BANANAS!

AYAYAYAY, SARAH, SOFIA & UGGLAS I GLOBEN!!!!!! ZOOT GOES BANANAS!

Jag håller ju Sarah som storfavorit, och jag älskar även Sofia och tycker inte alls om Caroline, JAG ÄR GLAD SOM BARA DEN! Lycka lycka lycka!
Snabb huvudräkning = Dea i 6 nummer i Globen, och Jessica i 5 stycken!

Next stop: The Globe!

VAD TYCKER NI?!


  Schlagerzoot är eniga..

VI SKICKAR PETRA MEDE TILL GLOBEN!


 

  En glad Sofia intog Lindens Köpcentrum

Som Mika skrev lite tidigare så befinner jag mig i Norrköping och tar lite på schlagerpulsen. Jag är nästan chockad över hur mycket schlagerfeber det faktiskt är här. Men mer om det i mitt blogginlägg imorgon.

Jag tänkte bara springa in här och berätta att jag (precis som Mika skrev) träffade Sofia förut idag och hälsade så mycket från hela zoot. Sofia är verkligen favorit och vi hoppas allihopa att hon når finalen. Jag berömde också Sofia för att hon hade både Dea & Jessica i sitt nummer och Sofia sa att hon tyckte de var både grymma och coola! Vi kan inte annat än instämma, Sofia. ;)Även Sofias frisör Emir var där och han sprang runt där på Lindens centrum och när han tillslut kom tillbaka hade han en sån här.. vad heter det.. ja, typ som en stående hårtork med sig. Tydligen mycket fix med Sofias hår. ;)


erkänn, jag HAR paintskills! ;)


  Grattis på födelsedagen Petra Mede!

Vi på Zoot vill gratulera, med stora kramar och alla lyckönskningar inför ikväll, Petra Mede som fyller 39 år idag!

Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade år. Ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva uti hundrade åååååår!

Hurra, Hurra, Hurra, Hurraaaa

En strålande Petra Mede mötte pressen när det avslöjades att det är hon som leder Sveriges största nöjesprogram.
Foto: SVT/Scanpix

  För alla som gillar Star Pilots...

Kollade igenom lite bilder från Malmö förra helgen och hittade lite Piloter. Så till alla Pilotlovers - Only for you.


  Norrköping har mest schlagerfeber!

Vår kära Åsna, aka Sara, är ju på plats i Norrköping denna helgen. Vi telefonade för en liten stund sen, och det verkade som att Norrköping har en galen schlagerfeber! Vart man än vänder sig är det Melodifestivalflaggor, blåa reklamskyltar, blåa ljus i träden och riktigt mycket festivalfeber! Dessutom har ju Festivalyran en tävling städerna emellan om vilken stad som har mest Schlagerfeber, och Norrköping verkar leda tävlingen! Bra jobbat!

Under dagen var Sofia dessutom och signerade på Festivalyran. Sara passade på att hälsa att hon är en stor favorit hos oss, och att vi håller tummarna för att hon når Globen. Jag kan faktiskt inte annat än instämma på det ;)
För alla som gillar Sofia kan jag informera om att det antingen under kvällen eller imorgon kommer att dyka upp lite bilder på Sofia här. Håll utkik!


  Schlagerkortisar

Vad passar bättre än lite schlagerkortisar såhär på lördagsdagen?

- Britta Bergström gjorde ju ett inhopp för Sarah Dawn Finer igår, och det verkar ha varit ett bejublat sådant. Ingen kan väl direkt klaga på en av Sveriges absolut duktigaste och mest rutinerade körtjejer. Heja Britta!
 Vill ni se en intervju med henne så finns det till exempel en HÄR.


- Men, Sarah kommer faktiskt att sjunga ikväll! WOHO! Hon verkar fortfarande snuvig, men enligt hennes blogg kommer hon att ge allting i kväll. Go Sarah!

- Norrköping verkar vara en festvecka, enligt Tobbe&Trus verkar hela Melodifestivalproduktionen ha festat ordentligt på invigningsfesten i torsdags, och tydligen var de i gång igår också. Jag fick till exempel en kommentar från allas vår SnyggLars på facebook klockan 03:51 i natt...

- Annika Jankell showade låss ordentligt med sång och pianokomp. Beskåda det själva.  Schlagerkväll i Kfem

Modevaruhuset Kfem i Vällingby har varje torsdag sen årets deltävlingar startade haft schlagerkvällar, där de får besök av schlagerartister både från årets festival men även tidigare års. Igår var Next 3, Zillah o Totte, Nordman och Sofia där.

Sofia avslöjade för mig att hon under direktsändningen imorgon kommer vara i arenan i Norrköping. Hon är ju en av de 4 som är Internationella juryns val, men ensam om att inte ha gått till andra chansen av dessa 4. Jag skulle tro att hon får komma upp på scenen eller liknande, ifall hon går till final. Vilket jag innerligen hoppas. Sofias låt är toppen, numret är snyggt och dessutom är hon oerhört trevlig!

Här kommer då lite bilder ifrån Kfem:


Zillah o Totte pratade väder och Zillah tyckte det var ett riktigt ap-väder ute. Totte var inte så road.

Next 3 som sedan hade bråttom iväg. Alla började uppträda 18, och deras tåg gick 19:30. Hur hade de tänkt hinna med att signera?

Nordman kunde bara köra på halvfart, då det bara var sångaren Håkan där.

Sofia hade gärna haft halstabletter, hon var lite hes. Minns ni halstabletterna vi
köpte i Leksand? De var till Sofia tydligen.
Förlåt att det dröjde med bilderna, men min dator och mitt internet vill inte som jag vill!


  Jag lever faktiskt!

Tro det eller ej, men här är jag. Den där rosa sprayhårfärgen verkar ha funkat. Men ja, jag har varit väldigt off det har jag själv känt! En enkel anledning till detta är att jag helt enkelt inte hinner med, det händer mycket just nu. Varje torsdag är det schlagerkväll i Kfem-huset, Vällingby och jag har fått äran att jobba som fotograf. När jag kommit hem har jag varit helt slut, men då ska man plugga. Musikalrep dessutom, men allt är kul! Eller skolan kan man ju diskutera... Till råga på allt börjar jag bli sjuk också, inte kul!

Schlagerspaning har iallafall gjorts i Stockholm. Det är staden som är känt för att det inte syns när Melodifestivalen kommer till stan, men iår ser man det mer än någonsin. När det var dags för första deltävlingen så satt det reklam överallt! Huvudsponsorerna hade en med texten "Festen kan börja", Extra hade en där de promotade sin tävling om biljetter till finalen, och Delicato (Som jag tycker hade den absolut snyggaste) körde på "Melodifestivalsmetoden". Blingade dammsugare och dylikt.

Melodifestivalsmetoden såg jag nu i veckan att den är tillbaka, och sitter i väldigt många tunnelbanestationer. Sen märkte jag påväg till skolan idag, att Statoil hade satt upp Melodifestivalsflaggor. Två av tre flaggor var Melodifestivalen, och numera kommer det bli en fröjd att åka till skolan! Tror ni att man kan få en av dem, när de tas ner?

Iallafall så hade jag tänkt bjuda på lite bilder ifrån gårdagens schlagerkväll i Kfem. Next 3, Zillah o Totte, Nordman och Sofia var där och uppträdde. De kommer senare ikväll, efter Så ska det låta någon gång. Ikväll tävlar bland annat Martin Stenmarck och Jill Johnson.


  Andra Chansendags!

Tycker ni, precis som jag, att vi är grymt dåliga på att uppdatera? Det finns såklart förklaringar. Det gör det alltid. Både bra och dåliga sådana.

En förklaring är utan tvekan att vi allihopa faktiskt går i skolan, till skillnad mot många andra schlagerbloggare. Även om man helst blundar för allting man har att göra så går det ju inte att göra det allt för länge. För egen del kan jag även räkna upp att jag varit hemma med en dunderförkyldning och feber från söndag till torsdag, och varit så körd i huvudet att jag inte ens orkat tänka på att skriva nåt vettigt eller bra. Och dessutom har jag faktiskt inte hämtat mig från föregående helg. Det var så sjukt roligt att jag knappt finner ord för det, och jag lever gärna på den glädjen länge.

Denna helgen ska jag dock försöka vara er lite mer trogen, för än en gång har vi en Zooare i en schlagerstad - Åsnan aka Sara intog idag Norrköping! Vi hoppas på spännande rapporter, och allting kommer såklart upp här! ;)
Måsen bestämde sig däremot för att vara lite smått efterbliven, och åka ner till föregående schlagerstad - Malmö. Därmed har vi två Zoofolk på vift. Kanske finns det något efterskalv av Melodifestivalen i Malmö? ;)
Vart Räven har tagit vägen har jag dock ingen aning om. Kanske ska hota med att spraya ner honom med min rosa sprayhårfärg om han inte dyker upp här snart. Det brukar funka.

Hur som helst så är det ju faktiskt dags för Andra Chansen imorgon! Hela denna veckan känns lite på halvfart, då inte alla varit på plats ordentligt fören idag, och det är inte heller några nya låtar eller intryck att ta in. Det känns lite konstigt faktiskt, och framförallt känns det helt sjukt att denna underbara cirkusen snart är över. Jag menar, vad ska vi göra sen? Jag fattar inte hur jag överlever resten av året. Men på något sätt går det. Varje gång.
Jag funderar lite på vad jag tror och tycker om morgondagen. Det enda jag vill är egentligen att Sarah ska gå till final. I andra duellen känns det lite fattigare på något sätt, men den största favoriten jag har av det gänget är, kanske lite otippat, Rigomedvärldenslängstabandnamn. Förutom att det är en grymt skön låt, ett snyggt framträdande och säkra sångare så är det himla kul att dansa låss till låten på både Åhléns och i skolkorridoren. Tro mig.

Så. Nu har jag svamlat tillräckligt. Alldeles strax dags för kebabpizza framför brasan med mammi. Fredagsmys på hög nivå. 

Vad tror och tycker ni om Andra chansenstartfältet, vem vill ni skicka till Globen?


  Så får du Festivalögonen!

SVT har ju slagit på stort med webbsändningar i år, först livesändningar från invingningsfesten på torsdagen och sedan Green roomhäng på fredagar och lördagar. Tidigare har de haft en sånginsats i början av programmet (Ni minns väl Körens fantastiska Hero?), men denna veckan får vi svar på hur festivalmaken fixas! Sminkösen Jenny fixar till Zoots ena körälskling (ordet favorit räcker inte till längre ;)) Dea Norbergs schlagerögon!Dessutom intervjuas Lili & Susie (vars låt jag har på hjärnan 24/7, känns det som. I love it!) och Star Pilots - självklart med solglasögon på...


  Sarah Dawn Finer sjuk - missar genrep!

Så går det att läsa i vartenda media om Sarah Dawn Finer och hennes förkyldning, som har ställt till stora problem för sångerskan. Så stora att hon inte ens kan medverka på dagens (och kvällens) repetitioner, utan forna Huskörsmedlemmen och körfavoriten Britta Bergström tar över Sarahs roll som sångerska.

Känns så grymt tråkigt och orättvist för Sarah. Jag hoppas med hela mitt hjärta att Sarah kryar på sig till imorgon, för det finns INGET bidrag jag vill ha så mycket i final som Sarahs. Sen första tonen av Moving on har jag varit fast, och jag fattar fortfarande inte hur den inte kunde gå direkt till final.
Det är i alla fall kul att Britta får göra låten, för lite favorit är hon allt (även om jag typ lovat inte favorisera ALLA körsångerskor...), och så är hon en himla go människa! Dessutom vet jag att Celicia jublar som aldrig förr... ;)

Jag funderar dock bara på vart förkyldningen startade. Så jag vet vem jag kan skylla min förkyldning på, som jag skaffade mig under schlagerhelgen i Malmö...  Alcazar videobloggar!

Ni har väl inte missat att Alcazar videobloggar sin väg till Globen?

Det är i ett samarbete med mobiloperatören tre och någon ny mobil där man kan ladda upp filmer på youtube direkt (det där med teknik är inte riktigt min grej, jag är glad så länge det funkar!) som Alcazar har fått det stora nöjet att videoblogga. Inte mig emot!

De verkar tycka det är ganska kul och trots att det bara vloggat i tre dagar har de laddat upp en hel del små vloggar och man kan ju inte annat än konstatera att det är riktigt dumma i huvudena. Och det säger jag då i en väldigt kärleksfull mening.

Ni kan följa deras vloggar här men jag bjussar på den senaste som jag tyckte var hysteriskt rolig!
  Kidsen tycker till om Malmö!

Bättre sent än aldrig! Kidsen tycker till om Malmös bidrag!

Såhär tyckte vår egen Schlagergroda:

Vem tyckte du var bäst?  Star pilots 

Vem var sämst? Thorleifs&Susanne 

Vem tyckte du hade snyggast uppträdande?  Malena 

Vem hade snyggast kläder?  Agnes 

Vem hade fulast käder?
  Next3 

Betygsätt från 1-5? :-)  4

 

Schlagergrodan är precis lika glittrig som söt!

Intressanta tankegångar där, med mycket olikt gillande i de olika genrarna.. Spännande!

Tack för det fina Grodan! :-)
Marsvinet ligger tyvärr hemma och är sjuk, krya krya!


  Den där Dea Norberg...

Det är väl ingen som har missat att vi i Schlagerzoot är körfantaster utav rang. Nu tänkte vi att det är på tiden att vi framhäver en av våra favoriter lite extra. Fantastiska Dea Norberg.

Dea är utan tvekan en av Sveriges absolut bästa, inte bara körsångerskor, utan även sångerskor. Hon har gjort det mesta ni kan tänka er. Allt från att köra i Melodifestivalen till att resa runt i europa och sjunga med nycirkusen Cirque De Soleil.

Dea började sin musikkarriär på den kommunala musikskolan och fortsatte på musiktemat under gymnasiet då hon gick musikgymnasie i Växjö. Där hamnade hon i samma klass som Charlotte Nilsson (nu Perrelli) och de blev bästa vänner. Efter det gick hon folkhögskola i Svalöv där det sjöngs mycket jazz. Dea har även pluggat sång och dans på kulturama. Vi i zoot är mäkta imponerade över att palla med så mycket skola!


Skolfoto från Växjö (Döda oss inte Dea, vi älskar dig!)Dea jobbade 1996 som fältartist i Bosnien och släppte 1998 skivan Alabaster Nights (som är en av mina absoluta favoritskivor!) där hon sjunger tillsammans med kompisen Charlotte Berg.1999 körade hon bakom bästa vännen Charlotte i Melodifestivalen. Charlotte vann och fick åka till Israel och självklart var Dea med! The rest is history som man brukar säga. ;) Dea har körat i ESC för Sverige sex gånger och för Malta en gång. Hon har också varit del av SVT's huskör under flera år, senast nu i år.
Dea har också körat till de flesta artister ni kan tänka er och jobbade väldigt länge tillsammans med Lena Philipsson.
Förra året turnérade Dea med nycirkusen Cirque De Soleil i Europa och man kan säga att det var det första stora jobbet som Dea gjort som soloartist. Arbetet med Cirque gjorde att Deas nästa stora projekt är en Elvisinspirerad show i Las Vegas tillsammans med Cirque De Soleil. Dea ska showa där borta i Väst i 2 år och flyttlasset går redan i juni. Men först är det fokus på festivalen!

Dea bakom Lena Philipsson sommaren 2006Som ni märker har Dea gjort massor och det är grymt svårt att sammanfatta allt! Vi tycker dock att Dea är helt fantastisk som alltid går runt med ett leende på läpparna och sprider så mycket värme och glädje omkring sig! Hon är oerhört proffsig och det är nog antagligen den kombinationen som gör att hon är där hon är idag. Det är också helt tack vare Dea som zoot finns. Hur otroligt det än låter så är det Dea som är våran gemensamma nämnare och det är också via henne vi lärt känna varandra.

Lets take it från början som man säger på ren svenska. ;)
Som jag nämnde så jobbade Dea väldigt länge med Lena Philipsson. Därigenom upptäckte jag (Åsnan) och Måsen Dea då vi båda är stora Lena Philipsson Phans, och det är också genom Lena vi blivit bästa vänner. Vi förstod dock aldrig att det fanns andra ute i Sverige som också gillade Dea. Sommaren 2007 turnérade Dea med Markoolio runt om i Sverige och på en konsert på Parken Zoo i Eskilstuna så träffade jag och Bon (måsen alltså) en kille som hade en tröja med Dea på. Vi började prata. Denna killen var Micke. Även Carro (som var med Micke i Leksand) var med den där regniga dagen. Vi funkade tillsammans allihopa direkt och rockade den där konserten. haha, Dea fick utan tvekan mer jubel än Markoolio. ;)


Sen, några veckor senare kom jag i kontakt med Mika/Geten via någon blogg eller så. Jag kommer inte ihåg exakt. Vi upptäckte att vi hade gemensamma vänner (Micke & Carro samt Thilda som också är Lena Phan och som var med Mika till Malmö nu i helgen) och på den vägen är det. Numera är vi fyra så nära vänner att vi ibland blir chockade och allt detta tack vare Dea.

Så, utan Dea inget Zoot.

Ojojoj, vilken uppsats detta blev. Ändå så finns det så mycket att säga om denna fantastiska människa. Men jag får nog avrunda här.


Eftersom vi inte kunde bestämma oss för vilken snyggbild som skulle få avsluta så fick det bli två stycken. Den vänstra kommer från svt.se

Till sist vill vi bara tillägga;

Stort Grattis på födelsedagen, Dea! Hoppas att du har firar den med de som är dina och att du får en underbar dag!

Varma Grattiskramar från


... 35 Dea, jadu. VAD HÄNDE?!? ;)


  Här går det undan..Som Åsnan sa,  tråkigt att släppa nånting nu och INTE varit med i Melodifestivalen..  Malena etta på i-tunes!


Malena Ernman och hennes La voix som gick direkt till Globen ifrån Malmö igår ligger etta på I-tunes bästsäljar lista med Måns Zelmerlöw och Hope&Glory i tät följd. Agnes, också tävlande i Malmö igår, på tredje platsen. Alcazar, Sarah Dawn FIner och Velvet ligger också på Topp 10. Intressant intressant!


Ännu mer intressant att Velvet inte ens gick till Andra Chansen men endå ligger på topp tio.

Idag är första dagen som bidragen får spelas, och Malena toppar so far!


Ska bli spännande att se om och hur listan förändras fram till Globen.

We'll keep you updated!


  Time flies when you're havin fun!

Vet ni vad? Deltävlingarna är nu slut! Vi har sett alla bidragen och det enda som nu återstår för att få finalstartfältet komplett är Andra Chansen. Vad ska man säga? - VAD FORT DET HAR GÅTT! Och framförallt, VILKEN RESA VI HAR HAFT! Alla låtar, alla steg, kläder, kameravinklar, skandaler och löpsedlar. Det är verkligen helt phantastiskt det här spektaklet!

Sist ut från Zoot var GetMika som var på plats i sista delfinalen Malmö nu i helgen. Åsnan och jag hade äran att representera min hemstad och Melodifestivalens första stopp - Göteborg. Vilket känns som ungefär förra helgen, men då var det Leksand varifrån Räven rapporterade.. Nu börjar Globen närma sig med stormsteg och när det väl gäller så kommer hela Schlagerzoot att befinna sig i Stockholm!

Känns så kul, att vi sprider ut oss land och rike runt under deltävlingarna och nu i Globen så mötts vi upp allihopa! Ser verkligen fram emot det! Jag är också sjukt nervös inför hur det kommer gå, vem ska vi skicka till ESC!? .. Ahhh!

Alla definalen är som sagt slut och ihop samlade i denna fantastiskt snygga cd'n som idags släpptes på Statoil och endast Statoil. Grymt snygg är den iår!


Min nya bebis!


Next Stop; Andra Chansen.


  Zoot <3 Körtjejerna!

Största målet med resan till Malmö var egentligen, förutom att schlagerfiera oss då, att träffa Dea och Jessica - vilket vi lyckades med redan första kvällen. Jessica kom ur bussen från genrepet ganska fort, och det blev ett stort kramkalas! Underbara människa! Vi pratade bara lite snabbt om hur allting var och så, sen gick Jessica in och vi stoppade Dea med - ÄNNU mer kramkalas! Som ni vet är ju Dea min absoluta favorit alla kategorier, så det var så sjukt kul att äntligen träffa henne igen!
Medan vi stod där och snackade så kom DansLinda, Jennieletmeloveyou, SnyggLars (och kanske nån till ur kören/dansen. jag minns inte) och försökte få med Dea till McDonalds, där de skulle äta. Men, Dea dissade faktiskt Donken för oss! ;) Dock ledde det till en lång diskution om hur gott Donkenmat är... Deas förklaringar var väl bland det bästa i år; "Och när man äter det, då är det liksom det godaste som finns" - HAHAHA! Vi pratade även om konserten i Hoby (och Bräkne-Hoby i allmänhet. Lantliv ftw!), att Thilda var brun och så kommenterade hon att det var "stört" med hennes rygg. Och dessutom har Dea lovat att börja blogga - Det ser vi i Zoot fram emot mycket!

Även på lördagen lyckades vi pricka in Dea. Först i Arenan då vi först vinkade lite, varpå Dea kom tillbaka och letade rätt på oss - "DÄR ÄR NI JU!", hihi ;) Det blev kramar och lite beröm över hur duktiga de är - och så bad vi henne hälsa Sarah att hon var bäst i deltävlingen. Dea kunde inte heller förstå hur Sarah inte kunde gå direkt till final - stor fråga utan svar. Dessutom gick Dea runt i årets snyggaste klädstil - Sarah Dawn Finerklänning och mystofflor... ;)
Vi träffade även Deis på hotellet lite senare, då vi satt i hotellentrén och väntade på att alla artisterna och alla skulle komma (men nu missade vi alla för Dea, men det gjorde inte ett dugg! ;)). Mer kramkalas, och vi snackade huxflux lite om SnyggLars... HAHA!
Dea: Ska jag hämta snyggLars?
Thilda: NEEEJ!

...fast jag vet att Thilda ångrade sig sen ;) Vi peppade Dea till fest, hälsade från mon madre och grattade Dea i förskott - Dea fyller ju faktiskt 35 på tisdag! "35!!!!!!!!!! VAD HÄNDE?!?!!" - Bra fråga Dea ;)

Som ni kanske märker är det ganska svårt att få det här till något välskrivet (hej, jag har sovit 4½ timme i natt, OCH är tokförkyld), men jag hoppas att ni förstår hur underbart härliga dessa människor är, och hur sjukt kul vi hade!

TACK Dea & Jessica för att ni är de ni är - ZOOT LOVES YOU!P.s! Dea, Thilda undrar hur lång SnyggLars är. Varför kan vi ta en annan gång...


  We love Petra Mede!

Som jag sa tidigare blev det en tur till artisthotellet igår (som vi bodde mitt emot, i princip), och där hann jag smita fram till Petra Mede och snacka lite. Petra var på väg in i hissen (tillsammans med bl.a. Edward af Sillén) när jag stoppade henne, och jag sa mest till henne att jag tycker att hon är bäst - varpå Petra gav mig VÄRSTA bamsekramen! Dessutom visste hon direkt vilka Schlagerzoot var - det är väl inte helt illa? ;)

Dessutom måste jag bara inflika att Petra är sjukt snygg. We love her!


  Caroline Jönsson & Gregor Michaj bjöd på schlagershow


En stor favorit i Zoot är forna Schlagerkörsmedlemmen Caroline Jönsson, och fredag och lördag kväll/natt showade hon tillsammans med Gregor Michaj (som körade till bl.a. La dolce vita, och tävlade som artist 2006 med Mi Amor) i festivaltältet på Stortorget i Malmö. Båda kvällarna körde de i tre pass, och första kvällen var de klara strax efter 11, och på lördagen strax efter halv 1.

Showen var verkligen sjukt bra, och jag blev ännu mer berörd av Caroline som sångerska än innan. Tidigare har jag inte hört henne sjunga så mycket solo, men nu är jag bara säker på en sak - Caroline är stjärna. När hon bränner av sina léenden, danssteg i ren glädje och sjunger som en gudinna så bara lyser det om henne. Låt Caroline ställa upp i Melodifestivalen med en riktig schlagerpopdiscodänga! Även Gregor var grym, och de två har en fantastisk kemi när de agerar på scenen. Hela kvällen bestod självklart av Schlagers - allt från Dansa i neon och Genom eld och vatten till Hero och Lay your love on me. Får jag välja min personliga favorit från kvällarna så blir det antingen Carolines Det gör ont eller Evighet. I slutet av båda kvällarna var folk riktigt på och dansade och hade sig som bara den - de flesta visserligen grymt berusade, men ändå. Skönt drag och lovely stämning!Det var hur som helst två galet roliga kvällar - för ja, vi var där båda kvällarna! Efter Melodifestivalen (som vi faktiskt såg live, iiih!) drog vi en sväng till artisthotellet, och sen vidare till torget. Caroline såg ganska lycklig ut när hon fick syn på oss... ;)
Efter showen (sisådär 01:10, typ) träffade vi Caroline och Gregor, vilka båda överröste oss med kramar! Så sjukt härliga och underbara människor! Vi snicksnackade om lite allting, och de sa att de var glada att se oss där - och vi kan väl inte säga så mycket mer än att vi var sjukt glada över att vara där! Första kvällen fotade/filmade jag mest, men igår var det bara skrika och dansa så mycket som möjligt. UNDERBART!

Om ni har möjlighet så tycker jag att ni ska dra till restaurang Victoria (aka Vickan) i Kungsan i Stockholm, och kolla in både Caroline och Gregor som ofta utgör en del av gruppen Schlagerfeber. Ni lär inte ångra er!  Schlagertåget rullade tillbaks till norr...

Festivalveckan var slut för denna gången, och ett flertal artister och en stor del av crewet tog tåget tillbaks till huvudstaden. Lite skvaller från tågstationen tidigare idag;

- Först fick vi syn på Sarah Dawn Finer och körveteranen Britta Bergström som anlände medan vi satt på Espresso House. De kom i sällskap av en hel hög med kvällstidningar. Sarah stannade lite på vägen, medan Britta stod och väntade med stort bagage. Under resan mot Stockholm satt de faktiskt på säterna bakom min kära kompanjon Thilda...
- Allas vår Pling Forsman stod i vänthallen med familj (?) och bagage en bra stund. Hon såg pigg och glad ut, trotts att inte Susanne Alfvengren gick vidare igår.
- Att känna igen festivalens danskillar kan vara något av det enklaste som finns. Två hiphoptomtar är både Thomas Benstem och Fredrik Börgesson, som båda sprang fram och tillbaka på stationen ett par gånger.
- I Star Pilots nummer dansade även en tjej, Sabina (som jag ALDRIG kommer ihåg efternamnet på!), som ju också var med i Måns Zelmerlöws nummer i Skellefteå. Hon satt med ett par coola glasögon på, på tåget och läste. Hon kände kanske inte lika starkt för solglasögonsgrejen som killarna?
- ...för nej, Piloterna var inte utan sina brillor idag heller. Endast Johan Becker kom utan sina, dock i sällskap av de andra i gänget. Solen sken inte direkt i Malmö idag, så jag tvivlar på att killarna såg så mycket...
- Anna Morou är ju publikuppvärmare i festivalen (Enligt mig en väldigt dålig sådan), och hon stod med sällskap på stationen och väntade på att få kliva på.
- Danstjejerna Jennie Larsson och Linda Hansson kryssade fram mellan alla människor för att hinna med tåget. De sågs sedan bl.a. i Bistron tillsammans med Danskillarna och huskörens Lars Hägglund.
- Gårdagens ena finalist, Agnes, kom med fullt sällskap springandes till tåget. Och tro mig, håret stod lika mycket rätt ut som det gjorde igår - det var inte svårt att missa henne. Dessutom är hon ALLTID sjukt snygg.
- Hela uppvärmingsbandet, Larz Gröningz, klev på tåget. De måste ha festat hårt igår, för de såg allt annat än pigga ut.
- Den sista Schlagermänniskan jag skådade var Lars "SnyggLars" Hägglund. Han nöjde sig inte bara med passera, utan hälsade också med ett "Hej!" och smile. Så vi är typ kompisar nu. (Sen kan man ju fundera på vad Dea sagt till Lars om oss...)
- Bland annat Sarah Dawn Finer, Agnes och Lars delade sysselsättning med Thilda under resans gång - Facebook.


  Malmö hade schlagerfeber - men vart var reklamen?


Jag hade lätt kunnat missa att Melodifestivalen Malmö när jag anlände på centralen där i fredags eftermiddag.
Inte på hela centralstationen fanns det en skylt om Melodifestivalen. Ända till närmsta gata som ledde till Stortorget fick jag gå för att hitta ett tecken - en stor banner om att Melodifestivalen var i stan. Dock var den i mörkblått, och hängde så högt upp att den var mycket möjlig att missa. Inte så smart kanske.

Väl på Stortorget var det dock lättare att upptäcka att Melodifestivalen intagit staden. Ett enormt festtält stod uppställt, där bl.a. Festivalyran höll till. Utanför tältet var dessutom en skridskobana placerad - med en SJUKT stor discokula över, som lystes upp i olika färger. Det är glitter och glamour, mina vänner!

Annars var det faktiskt sjukt kass reklam. Det närmsta festivalfeber vi kom i affärerna var en smyckesbutik som hade skiva 2 från Melodifestivalskivan 2008 i sitt skyltfönster. Lyckat. Inte heller några stora reklamplanscher, boor, flaggor eller liknande var utplacerat. Synd, tycker jag. Det kanske är för att jag kommer från lilla Karlskrona där man inte kan gå en centimeter utan att missa att Melodifestivalen är i stan, men lite bättre kunde det väl varit reklamerat.

Hur som helst så verkade Malmöborna ha ganska hög schlagerfeber ändå - framförallt när de var fulla. Men det tar vi en annan gång.
  Så är även Schlagergeten full av schlager...

Så var även jag back in business, full av schlager, glitter, glamour och ren lycka! Jag vet inte om jag har varit såhär lycklig någonsin i mitt liv. Helgen har varit helt galet rolig, och det har hunnits med så sjukt mycket! Jag ska bara få ordning på alla bilder så ska jag sammanfatta lite här alldeles strax - hold on!

Sen så vill jag bara inflika att Sarah Dawn Finer borde gått till final. Moving on är verkligen årets bästa låt, och jag bara rös när hon sjöng den i Arenan igår. SDF for final!


RSS 2.0