Music makes the people come together!Jag fullkomligt ryser i hela kroppen! Speciellt när Tessan kör Vouge.Observera våran snygga neongula Alcazar skylt. Sedan får ni en exklusive close-up på åsnan och mej vid 1.30 ungefär. Vi ser barnsligt lyckliga ut! HAHA. Ah, Alcazar-Adrenalin!


  Djuren är lös!

Geten har varit på Rix Fm Festival i Lund och tjoat på AnnaBelle, Räven har varit och sett Malena Ernman. Själv har jag tillsammans med Åsnan varit på Sommarkrysset och skrikit halsen av oss till (Nähä?) Alcazarerna.
Busy weekend! Men så kul!

Jag har faktiskt ganska så exakt precis klivit innanför dörren här hemma och ska sätta mig ner och kolla igenom lite bilder från gårdagen. Tillsvidare bjuder jag på denna bild på Sara och mej och vackra Lina Hedlund.

Syns det att vi gillar människan? ;)
  Petra, Petra, Petra!Petra dök upp på Kristallengalan. Skitsnygg som vanligt! Åh, snälla gode Christer Björkman låt Petra vara programledare 2010 också!


  Här hålls Melodifestivalen 2010!

Tre veteraner, en comeback och två nykomlingar. Så kan man beskriva städerna för årets festival! Städerna kommer att hållas enligt följande ordning;

Delfinal 1: Örnsköldsvik
Delfinal 2: Sandviken
Delfinal 3: Göteborg
Delfinal 4: Malmö
Andra Chansen: Örebro
Final: Stockholm

Källa:
Aftonbladet.seHEEEEELT UNDERBART! Dessutom hade jag och Åsnan (som har som tradition att gissa städerna) ALLA rätt! Mest tack vare Måsen som kollat upp om det fanns några hotell i Ö-vik den första Melloveckan, och till er som hade tänkt ta in på hotell där; Det finns inte ett rum ledigt...
Som det ser ut nu är det enda stället vi inte kommer att dyka upp på Ö-vik. Sandviken har vi planerat sen långt tillbaka (då vår vän Carro bor där), Göteborg är Åsnans och Måsens hem, Malmö åker jag till även om jag dör på kuppen, Örebro ser ut som en stor möjlighet för i alla fall Måsen och i Stockholm blir vi hela gänget!

Nu måste jag bara få göra en sak; OCH DET ÄR KÄÄÄÄÄÄÄÄÄRLEEEEEEEEEK, OCH DET ÄR VIIIIIIIIIIIIIIIINDAAAAAAAAAAAR!


  Städerna släpps i morgon!

Schlagerprofilernas twitter gav upp ett litet gallskrik i la casa del Geten i kväll, i morgon släpps nämligen städerna för Melodifestivalen 2010! Med andra ord sitter jag här nu och skakar och gråter om vartannat (herregud, när ska jag lära mig kontrollera mig själv...?!), UNDERBART! Men hey, har ni märkt hur tidigt de är ute i år? Städerna brukar annars släppas i september, och så vitt jag vet är det fortfarande bara augusti...

Städerna det ryktas om är Malmö, Örebro och Göteborg. Själva håller vi en tumme för Sandviken och Karlskrona... I morgon vet vi alltså!


  Körslaget!

Dom leder körerna i höst!

Tv4 gick häromdagen ut med vilka kända ansikten som kommer att få skaffa sig en egen kör att tävla med i Körslaget!
Förra året gick vinsten hem till Bollnäs Kören med Hanna Hedlund i spetsen. Vad tror ni om dessas chanser..

Rodrigo ”Rigo” Pencheff - Rinkeby

Caroline af Ugglas – Upplands Bro
Stefan Nykvist – Älvdalen
Ola Svensson – Lund
Andreas Lundstedt - Uppsala
Amy Diamond  -Jönköping
Roger Pontare – Lycksele


Rodrigo har jag jag inga förväntingar whatsoever på. Kan bli kul att se vad han kan koka ihop. Af Ugglas är  ju körledare ända ut i fingerspetsarna och jag tror verkligen hon kan få ur en hel del ur sin kör! Larz Christerz Ztefan... Ja.
Ola kan ju enkelt komma till att gå lika långt som Erik gjorde förra året. För att han är just Ola. Har ingen aning om hur han kan tänkas leda en kör dock..  DandyAndy ... HEJA!!!! (jag är inte partiskt, INTE det minsta!) Andreas är sjukt duktig på det han sysslar med och jag tror han kommer peppa sin kör till max. Hoppas och tror de går bra!
Amy...  Jag har aldrig riktigt sätt Amy som en ledare.. Kanske förvånar hon mig..  Pontares kör kan bli mäktig. Jag har bara en känsla av det!


  One two three four, everybody on the floor!Ni har väl inte missat Alcazars kampanj for Vincent Shoes tillsammans med nya låten "One Two Three Four!" Eller ja, jag fick se det här alldeles nyss (Tack Milla!) och ja, nu kan jag inte skriva mycket mer för jag lever inte mer!Bilden kommer ifrån http://www.vincentshoestore.com


  Expressen listar namn inför Mello 2010

Expressen, Expressen, Expressen. Alltid är de då först. Och värst. Idag presenterar de en lista på närmare 40 namn som sägs vara aktuella för Melodifestivalen 2010. Ärligt talat vet jag inte om jag ska skratta eller gråta, Expressen lyckas ju nämligen alltid klämma till med de mest konstiga saker.
Enligt Expressen finns följande namn med på listan;

Arash
Darin
Sofia Jannok - uppträdde i mellanakten i Melodifestivalen 2009 med "Waterloo" på samiska
September
Ace of Base
Danny Saucedo - solo
Europe
Lena Philipsson
Orup
Johan Palm
Jerry Williams
Martin Svensson - "Yeah yeah, wow wow"
Olle Ljungström
Timbuktu
"Dunka mig"- Frida
Dan Hylander
Linda Bengtzing
Drängarna
Brolle Jr
Jessica Andersson
CC & Lee
Linus Wahlgren
Refreshments
Niclas Andersson
Peter Johansson
Sara Löfgren
Pernilla Wahlgren
Sven Ingvars
Freddie Wadling
Thorsten Flinck
Shirley Clamp
Black Ingvars
Anna Bergendahl - "Idol"
Lars Vegas Trio
Mojje
Anders Glenmark

Christer Björkman säger i artiklen att "Allt handlar om låtarna i slutändan. Vi letar alltid efter en mix av stjärnor, stjärnskott och roliga bidrag. Jag stämmer just nu av med alla skivbolag och hur det ser ut tajmingmässigt för artisterna.". (läs artiklen i helhet HÄR)


Hur mycket av det här som det är värt att tro på vet man aldrig. Men jag måste ändå erkänna att det var en ganska intressant lista. En artist som jag är ganska säker på kommer att ställa upp nästa år, men borde vänta i alla fall ett år till, är Linda Bengtzing. Det vore kul om Shirley var med igen (ett krav; UPPTEMPOLÅT!), lite Arash vore inte fel, en danshit av September vore kul och vore det inte underbart med någon av de fantastiska musikalartisterna Peter Johansson eller Linus Wahlgren?! Men snälla SVT - låt oss slippa Johan Palm.

Vad säger ni? Och vill NI se i Melodifestivalen 2010?


  Här är årets Doobidooartister!

Idag presenterades höstens Doobidooartister. Själv tycker jag att det ser rätt kul ut! Jag menar Mums Mums Zelmerlöw, Sarah Dawn Finer, Hanna Hedlund, Andreas Lundstedt, Fredrik Kempe, Shirley Clamp och inte minst Charlotte Perrelli. Grymt helt enkelt! Det är dessutom väldigt roliga och galna artistkombinationer, så det kan bli hur sjukt som helst...

Den fullständiga listan är;

4 september
Christine Meltzer/Peter Apelgren och Helen Sjöholm/Henrik Dorsin

11 september
Jessica Andersson/Claes Malmberg och Anne-Lie Rydé/Måns Zelmerlöw

18 september
Marie Lindberg/Lennie Norman och Sara Lumholdt/Johan Boding

25 september
Hanna Lindblad/Per Andersson och Anna Book/Per Fritzell

2 oktober
Viktoria Tolstoy/Wille Crafoord och Sara Löfgren/Markoolio

9 oktober
Pernilla Andersson/Knut Agnred och Maria Möller/Morgan Alling

23 oktober
Hanna Hedlund/Jan Bylund och Sarah Dawn Finer/Andreas Lundstedt

30 oktober
Susie Päivärinta/Henrik Rongedahloch Lili Päivärinta/Magnus Rongedahl

6 november
Pia Johansson/Torgny Karlsson och Emilia Rydberg/Nassim Al Fakir

13 november
Sofia Ledarp/Björn Kjellman och Cecilia Frode/Rikard Wolff

20 november
Pernilla Wahlgren/Joacim Cans och Caroline af Ugglas/Fredrik Kempe

27 november
Shirley Clamp/Hans Rosenfeldt och Charlotte Perrelli/Jonas Gardell

Källa: GP.se

Vilken artistkombination tycker du verkar mest spännande?


  Observera den nya trevliga kategorin!

Nu börjar det igen mina damer och herrar! Nu börjar det igen.


  Nu börjar cirkusen om igen - med nya regler!

Läs instruktionerna noga:

1. Gå in på linken: http://www.expressen.se/noje/1.1673953/melodifestivalen-far-nya-regler
2. Läs den trevliga artikeln.
3. Reagera.

För att göra en lång artikel kort så är det detta som är i diskutionsluften:
- Utslagssytemet med duellerna tas bort.
- Den första gallringsjuryn kommer eventuellt att bytas ut mot en expertjury (jag hatar allt med ordet expert.)
- Internationella låtskrivare kommer att få medverka i Jokerbidragen.
- Internationella juryns roll verkar inte tas bort med göras om.

Min absolut störta reaktion och extrema irritation ligger i den här såkallade Expertjuryn. En jury som Geten så fint uttryckte det förmodligen kommer bestå av Christer Björkmans BFF. Jag tycker och tror att våra förluster, kalla det fiaskon ni som vill, ligger i den desperata önskan att nå en hög placering. Den är så desperat att vi slipar och filar och silar sönder bidragen för att Eurovision-anpassa oss och glömmer helt av nånting. Känslan kanske? Jag vet inte, vad det är är så slipas det bort i all den här uppståndelsen. Dessutom faller riktigt bra bidrag bort på det här sätter.

Jag menar, har vi inte alla någongång hört ett bidrag och tänk "alltså, jag förstår ju att det här inte är bra. Men jag kan inte låta bli att tycka det är bra och digga med!" Dom bidragen lär ju förmodligen falla bort!?

Och om nu en expert jury ska plocka ut alla 32 bidragen, hur kommer det då se ut? Jag tror inte det är bra att tänka för mycket på om jag verkligen tycker det här är bra, om Europa tycker det här är bra, om det är tillräckligt ditten eller datten. Istället för att gå på impuls och känsla! Inte normer och regler om vad som ska vara rätt eller fel.

Känsla och passion för Musik och Melodifestivalen! Glöm inte den SVT!


  Tick tock, tick tock

Hej alla glittriga bloggläsare där ute!
Så var den här sommaren mer eller mindre slut. Måsen började skolan igår, och vi andra börjar i dagarna. Så sjukt konstigt! Vart tog sommaren vägen?! Man har knappt hunnit blinka, så var den helt plötsligt slut! Vi har hunnit med otroligt mycket grejer, och vi ligger galet efter i bloggningen. Vi ska försöka hinna i kapp så gott det går, det finns mycket kul att berätta vill jag lova!

Nu sitter jag och pysslar med en liten utséendeförändring. Snart, snart, snart får ni se! Håll ut! ;)
Tills dess; njut av det lilla sommarvädret som är kvar, av livet och av vetskapen om att det bara är 172 dagar kvar till den första deltävlingen i Melodifestivalen 2010!

Schlagerzoot på Pride!
  Alcazar feat. Petra MedePetra Mede är en kvinna med många talanger. Under Alcazars sista låt på Mälarpaviljongen hoppade Petra in och hjäpte till lite trots vissa eventuella textproblem..? Hur som helst, vad kan hon inte fixa? En egen Prideversion av Im Yours fixade hon till iallafall! Enjoy!


  Videokavalkad; Lena & Orup på Grönan

Hela sommaren har Lena Philipsson och Orup varit ute på turné och igår kom de till Stockholm och Gröna Lund! Jag & Räven var på plats och så även en massa bekanta. Jag tänkte bjuda på lite klipp från gårdagen. De flesta lånade av kompisen och ph-freaket Linda.


Då står pojkarna på rad


1 skälLena Anthem del 1


Lena Anthem del 2


Dansa i Neon del 1 (håll utkik efter Räven som fick sjunga mick!)


Dansa i Neon del 2


Det Gör Ont (filmat av mig!)


Om igen (också filmat av mig!)


  Schlagerzoot tipsar; Caroline Jönsson!

Mycket är på gång för tillfället. Det ska bli ett litet utséendebyte på bloggen inom en snar framtid, men eftersom vi är fyra envisa viljor så krävs det en hel del planering. Det kommer även mer blogg om allting vi har hunnit med sen sist, det tar sin tid dock! Håll ut! ;)

Så länge tänkte jag tipsa om en av våra absoluta körfavoriter, nämligen Caroline Jönsson! Caroline, eller Cari som hon är omdöpt till av oss, har i sommar turnérat med Lena & Orup och har ett förflutet i till exempel Melodifestivalens huskör (2006-2008). Nu satsar hon mer och mer på en solokarriär, och ett smakprov går att höra på hennes hemsida! Själv är jag riktigt imponerad! Låten heter By my side och är skriven av Evan, som även han har ett förflutet i Melodifestivalen; solo med Under your spell 2006 och upphovsmakare till Terran Anderssons When you need me 2008.
Klicka på bilden under för att komma till Carolines hemsida och låten!
  Happy Pride!

Har ni gått i Pride Paraden guys? Inte? DO IT! 3/4 av Schlagerzoot och ett gäng kompisar sprang (precis som väldigt, väldigt många andra) efter QX-tjofräsfordonet (som förövrigt förgylldes av ett stycke Petra Mede och ett stycke Edward Af Sillén) i Pride Paraden idag. Musiken gick igång, och såfort vi kommit ut på gatan spelades Stay The Night och i mina ögon verkade det som hela Stockholm went bananas! Musiken rullade i takt till paraden och det var så sjuuuuuuuuuuuuuuuuuukt mycket folk - I Paraden - som tittade på paraden! Människor i alla former och färger och stilar, det var så galet kul och verkigen fantastiskt att se att alla, ALLA var så himla glada! Vi viftade som idioter med våra Pride-flaggor och var alldeles, alldeles överväldigade av... allt!

HAPPY PRIDE Y'ALL!


  Världens bästa Anorah!

Igår (ja, klockan är ju över 3 nu...) var vi på en underbar Supporterträff med världens finaste Anorah! Det kommer mer bilder, videor och berättelser sen, men vi kan nog alla enas om att Inconsolable var bland det bästa på hela kvällen. Anna är nog en av Sveriges mest fantastiska artister, det går inte att förklara men vi hoppas att hela Sverige snart får ta del av det fantastiska vi fick höra ikväll. Tack Anna för allt, du är underbar!Anorah är inte bara Sveriges typ mest begåvade artist, hon är så jävla snygg också!


  Zoot ÄLSKAR Malena Ernman! <3


Vi har spenderat 2½ timme utanför Nalen; skrattandes, frysandes och glada. Tillsist kom underbara, fantastiska och fina Malena ut och kramade om oss allihopa, hon är så himla underbar! Och SNYGG! Nu är hela Zoot med vänner totalfrälsta av vår fina Malena!
Att bilden är tagen 02:05 är en HELT annan historia...RSS 2.0