Snart avfärd mot ESC...

... för alla utom Zoot känns det som. Vi hade gärna varit där, men plånboken räcker inte till tyvärr.

Nu på på lördag åker Svenska delegationen, press och annat folk österut till Moskva. Alla utom Malena Ernman, hon är i Wien just nu och kör på för fullt där. Hon åker till Moskva natten till söndagen, och på söndagen är det dags för rep. Första repen på scenen, och vi får då en liten titt på hur numret kommer att se ut, någon mer än jag som är ivrig över att se?

Missa alltså inte att följa alla ESC-sajter, bloggar och webbtidningar från och med söndag!

Vi passar dessutom på att önska er en riktigt trevlig Valborg!


  Sätt på fyran folk !

.. För där visas nu 10 år med Rhapsody (ja, T I O ). Alltså, tio år av show och ett härligt urval av artister och säkerligen inte minst - KÖR! 


  Femman - den riktiga vinnaren!

En sak jag tänkt väldigt länge på är att varje år så är det alltid någon riktigt riktigt bra låt som kommer femma. Som går vidare till nästa röstningsomgång men slås ut där. 2006 införde de SVT konceptet där fem låtar går vidare och där sen en slås ut och de andra går till final eller Andra Chansen. Redan då började detta med att en riktigt riktigt bra låt blev femma. Så har det varit varje år och bara för att jag tycker att detta är så intressant på ett lite irriterande vis ska jag bevisa detta.

2006

Anna Sahlene tävlade med fantastiska This Woman. En underbar låt, en fantastisk sångerska och ett snyggt nummer. Körtjejerna hade dessutom grymt snygga kläder. Annas vet jag inte om jag vill kommentera. Men hon var ju faktiskt gravid.
Anna tävlade i Leksand där Linda Bengtzing och Andreas Johnson gick direkt final och Magnus Bäcklund samt Electric Banana Band (!!!!!!!) gick till Andra Chansen. Anna missade sin andra chansen biljett då Bananerna fick 3000 röster mer. Skandal anser jag.2007

Jag erkänner att tog mig lite tid att komma på en riktigt bra femma från 2007 års tävling men med hjälp av Getis så kom vi på Magnus Carlsson och Live Forever! Även om man funderar på hur Magnus tänkt när han gjorde den där makeovern mellan 2006 och 2007 så är Live forever en riktigt bra låt. Numret är supersnyggt och han har fantastiskt bra körtjejer i sitt nummer. Det är genomtänkt, väl gjort och Magnus är ju ett proffs ut i fingerspetsarna. Detta räckte dock inte utan idolkillarna Måns Zelmerlöw och Sebastian Karlsson gick till final och Nanne drog med sig Sonja Aldén till Andra Chansen. Det skillde endast ynka 1837 röster mellan Magnus och Sonja. Men Sonja drog som sagt till Nyköping. Kvar i Örnsköldsvik stod Magnus Carlsson med sin fantastiska Live forever.2008

Här finns det en solklar låt som av någon väldigt underlig andledning inte nådde finalen. Det är just detta faktum som gav mig idén till allt detta. I första deltävlingen i Göteborg tävlade Velvet med sin Déjà Vú. Jag vågar nog sträcka mig så långt och säga att det nog är en av de absolut bästa låtarna som tävlade 2008 och den skulle helt klart haft en plats i finalen. Det finns ingen låt från förra året jag lyssnar på lika mycket fortfarande som jag gör med denna låten. Velvet framför den sjukt snyggt och hela numret är så klockrent att man inte kan titta på det för många gånger. Låten i sig är verkligen förvånansvärt snyggt uppbyggd och man hittar nya saker att fascineras över varje gång man lyssnar på den. Till final från Göteborg åkte Christer Sjögren och Amy Diamond och The Poodles & E-type fick åka iväg till Andra Chansen. Det fick även Suzzie Tapper som vann över Velvet med endast 1083 röster. Total skandal enligt mig.2009

Så har vi bara årets tävling kvar. Självklart var det inte så svårt att hitta en fantastisk femteplacering härifrån. I princip alla låtarna i årets festival är ju bra så. Men vi stannar kvar i Göteborg och riktar in oss på Nina Söderqvist och hennes Tick Tock. Vad hände där? Låten är verkligen grym och Nina likaså. Numret känns väl genomtänkt och detta är verkligen en låt jag skulle vilja sett i finalen. Nina åkte ur i andra omgången då hon fick 1349 röster mindre än Emilia som var fyra in i tredje omgången. Trist då jag väldigt gärna hade sett Nina i finalen.Nu har jag fått utlopp för min nördighet och ni fått lite underhållning. Men håll med mig om att jag har rätt?
Och som den alcazarnörd jag är vill jag bara poängtera att Alcazar faktiskt kom femma i finalen. Femman är oftast bäst. Min teori håller. haha!


  Favorit-Anna kör(ar) ännu en Rix-sommar!Kommer ni ihåg att vi i zoot avslöjade i Februari att två svenska Annor kommer att dansa och köra bakom Grekland iår? Jag pratade lite med Anna Andersson igår och hon berättade för mig att hon, precis som förra sommaren, kommer att vara förband samt köra på Rix Fm Festival i sommar. Alla städer utom Stockcholm (som är den 15 Maj och då är ju Anna på ESC i Moskva) och vi i zoot jublar! Det var på Rix förra sommaren som vi på riktigt insåg hur fantastisk Anna är. Finns nog ingen som har coolare stil än henne om man säger så.

Känner ni igen Anna beror det säkert på att hon synts i Melodifestivalen flera år och var förra året en del i huskören. Hon har även körat väldigt mycket till Måns Zelmerlöw.

Men som sagt, nu är det Grekland och ESC som gäller och sen Rix Fm Festival. Så, befinner ni er nära en festivalstad i sommar. ÅK DIT!

Rix Fm Festivals turnéschema ser ut såhär;
Eftersom vi inte är där riktigt än bjuder jag på ett klipp på Anna från förra sommaren filmat av moi.

  Alexander Rybak i Rix Morronzoo

Missa inte!
Norges representant till Eurovision Song Contest, Alexander Rybak, är på Sverigebesök, och gästar imorgon Rix Morronzoo. Skulle gissa på halv 8, eller halv 9 men ska inte lova något. Men gästar gör han iallafall, så missa inte!!


  Zoot dissikerar del 2 av ESC-bidragen!

Varje måndag fram till första semifinalen av Eurovision Song Contest kommer vi i Zoot att recensera bidragen, samma bidrag som klockan 20:00 recenseras på SVT. För att själv höra bidragen vi recenseras kan ni klicka på länken i bidraget.

Jag, Geten aka Mika, är alltså nummer två ut i det här. Skojsigt! Poängskalan är 0-5, och betyget sätter jag under mina omdömen. Vi kör på en gång!

Israel: Noa & Mira Awad - Einaiych

Visst, tjejerna sjunger superfint och är naturligt snygga. Men den som minns den här låten efter fem minuter måste ha världens bästa minne. Det är lågmält och egentligen helt okej, men så fruktansvärt tråkigt. Det händer absolut ingenting under 3 minuter.


2/5


Bulgarien: Krassimir Auramov - Illusion

Det finns någonting i låten som gör att jag gillar den, men det finns också delar som gör att jag inte tycker om den alls. Jag tycker att hans operadelar förstör en annars ganska klatchig Armenienlåt (men tänk Qele Qele liksom!). Även videon blir lite för mycket för mig, jag klarar inte riktigt när folk dör och blöder och har sig.


2.5/5


Island: Jóhanna Gudrun Jónsdóttis - Is it true?

Det här är ju Didos Life for rent! I alla fall versen. Och vet ni? Jag tycker att det är en av världens tråkigaste låtar. Samma sak gällande Is it true. Jóhanna sjunger jättebra och är jättevacker - men det händer ingenting. Jag är rädd för att det här blir en kisspaus, Island.


2/5


Makedonien: Next time - Nesto sto ke ostane

Här var det ungdomlig poprock. Jag fattar inte ett skit av vad de sjunger och tycker mest att det är ointressant. Sångaren sjunger kanske inte dåligt, men han har en fruktansvärt irriterande röst! Dessutom har till och med H.E.A.T-killarna snyggare hår än dessa grabbar. Jag fastnar inte alls.


1/5


Rumänien: Elena Gheorghe - The balkan girls

Åh, introt och versen bådar ju så gott, och så blir refrängen en enda stor besvikelse! Men jag gillar det ändå. Hade dock velat ha ett högre tempo i refrängen, kanske lite mer clubkänsla. En partyremix på den här och jag blir helnöjd. Men en sak kan man i alla fall inte slippa ifrån; låten sätter sig som ett tuggummi.


3/5


Finland: Waldo's people - Lose control

Åh, jag kan inte ge det här en rättvis bedömning, jag är ju helt såld på det finska bidraget! Sen jag hörde låten första gången, på finsk radio (!!!!!) innan de ens vunnit den finska uttagningen har jag älskat låten. Lose control andas E-type med ett gäng grymma kvinnliga liveröster. Jag hoppas på ett grymt spektakulärt nummer som kommer att få mig att trilla ur soffan. Min storfavorit tillsammans med Malena och co!5/5


Portugal: Flor-de-lis - Toras as ruas do amor

Fråa mig inte varför, men jag kopplar ihop låten med Scotts Jag tror på oss. Fast Henke har bytts ut mot en mörkhårig, och aningens äldre, Molly Sandén. Jag vet inte om jag gillar det eller inte, men det känns rätt ointressant faktiskt.


2/5


Malta: Chiara - What if we

Malta gör ett nytt försök med Chiara som tävlade för landet 1998 med låten The one I love och 2005 med fantastiska Angel. What if we är inte ens i närheten av den sistnämnda, utan känns mest tråkig och... meningslös. Jag förväntar mig liksom något fantastiskt, och så mycket mer än vad det bara blir. Men; Chiara har en helt otrolig röst, vilket ändå lyfter låten något.


2.5/5


Bosnien&Herzegovina: Regina - Bistra voda

Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga, men på något märkligt sätt gillar jag det. Delar av musiken får mig bara att vilja gråta. Däremot förstår jag mig absolut inte på valet av namn; Det är ett gäng män som spelar, och de kallar sig - Regina?


2.5/5

Vad tycker ni?


  Rätt svar;Grattis till er som gissade rätt! Alcazar giggade inför hela Skövde idag. Jo, verkligen hela skövde samlade på Commerce gallerian för att se Disco Defenders. Galet galet! Sjukt mycket folk. Alcazar bjöd på fyra låtar; tre från nya plattan och forna 'This is the World we live in' I lajk!

Apropå Alcazar var åsnan och jag och såg 'Monster Vs. Aliens' idag, direkt efter att vi vinkat av Alcazarerna vi tåget (jo, faktiskt. Haha!) sprang vi upp till biografen. Anledning? Jo, ingen mindre än Lina Hedlund själv gör rösten till huvudkaraktären i filmen. Det var cirkus 9 pers inne på biografen, oss inräknade, jag tror inte det var liksom meningen att man skulle garva VARJE gång Lina/öh-hennes-roll-karaktär-susan skrek eller sa någonting kul. Vi garvade nog mer åt det än dom egentliga skämten... Faktiskt.

.. Sen att man kan säga att man har GRÅTIT på en barnfilm är någonting vi mest sätter i en pinsam parantes. Men det är ju inte hälsosamt när Lina gör rösten till någon som ska vara ledsen och gråta och ha sig! Hahaha!

Och JO Lina. Man hör VISST att det är du! ;-)


  Avancerad frågesport.

Gissa vad vi ska se idag? Pris utlovas till vinnaren.  / Måsen&Åsnan.

  Shady lady

Årets måttstock inför ESC har under hela våren varit Ani Lorak. Gång på gång har bidrag sållats, startfältet har granskats och det enda som har gått att konstatera är att "Det finns ingen Ani Lorak". Hur man menar då? Det finns ingen låt som ger en gåshud vid första lyssningen, som är odödlig, som känns snygg, kanske småsexig och lyxig utan att bli överdriven (och en sån totalflopp som Ukrainas bidrag i år) och som bara totalknäcker en,
Gång på gång har jag frågat mig själv varför inte Ani vann. Hon hade ju utan tvekan en av de bästa låtarna i hela ESC förra året (i konkurens med Hero, Qele Qele och This is my life, om ni frågar mig) och ett av de snyggaste numrerna någonsin. Och jag menar, kolla bara in videon!


Perfekt start på fredagsmorgonen!


  Årets kommentatorer!

Här sitter jag, inomhus, fast solen strålar är ute. Anledning: Jag har gått och blivit sjuk! Vilket suger, TACK och lov klickade jag mig in på världens bästa Tobbes blogg och helt plötsligt strålade även solen inne hos lilla sjuka mig! Årets kommentatorer är avslöjade och jag som själv satt och saknade Shirley lite i inför-panelen i måndags hoppar av glädje!

Årets ESC kommentatorer blir Shirley Clamp och Edward af Sillén!
Läs mer på Tobbes blogg HÄR!

Jag tror det kan bli galet bra och kul! Jag älskar Shirley! Hennes kommentarer från förra året när hon satt med och bedömde bidragen i Inför ESC sitter fortfarande klistrande på hjärnan - riktigt härlig människa de där! Edward tror jag också kan bli sjukt bra, jag menar. Hallå, killen skrev Petra Medes manus! Det säger en hel del! ;)

WOHO!


  Schlagersims

Jag vet inte om alla är bekanta med dataspelet The Sims? Jag är iallafall en stor nörd utav detta spel och tog mig friheten att gestalta mig och  mina zookompisar i form av simmar. Vad tycker ni? Blev vi inte otroligt snygga?


Från vänster; Måsen, Geten, Räven & Åsnan. ;)
  Zoot drömmer om en plats i panelen.

Bonnie om Belgiens bidrag:
HAHAHAHA!
Sara:
HAHA! Men, alltså. NEJ!?
Bonnie:
Det här är ju en sånhär riktigt "Göra-Tacos-till-och-låta-gå-i-bakgrunden-och-garva-lite-till" medans man förbereder sig inför tävlingen liksom.
Sara:
Du har aldrig definerat en låt bättre!

.. Nu gav Thomas den en FEMMA också.


  Zoot lyssnar på Eurovision

Ikväll drar äntligen Inför Eurovision Song Contest igång i SVT1. I samband med detta börjar även vi på zoot att recensera låtarna. För att göra det enkelt för alla att hänga med kommer vi varje vecka recensera samma bidrag som recenseras i Inför-programmen. Våra recensioner kommer publiceras varje måndag runt 18:00. Först ut är jag, Räven.

Vi börjar på en gång! För att själv lyssna på låtarna, klicka på Namnet.Montenegro:
Andrea Demirovic - "Just Get Out Of My Life"
Till en början blev det ett nej, för hennes engelska uttal inte var så bra. Kändes även lite tjatigt. Det blev bättre, och refrängen fastnar på en gång. Tillslut diggar jag med och det är bra!


Eftersom refrängen fastnar och låten är rätt katchig så får den ändå 3 av 5
Tjeckien: Gipsy.cz - "Aven romale"
När man bara ser namnet anar man ju vad som komma skall. Det första som ploppar upp i huvudet när låten börjar är "Jag hatar ploj-bidrag". För det är just vad detta är. Ploj, ploj, ploj. Jag blir så sur, att länder kan tappa sin värdighet och sjunka så lågt. Dåligt! Tacka vet jag Sverige som fortfarande kör seriöst.

Nej, usch. Inget annat betyg än 0 av 5
Belgien: Copycat - "Copycat"
Elvis är tillbaka. Ungefär. Håret är stylat på samma sätt, låten låter rätt likt hans gamla dängor och dessutom sjunger han om Blue Suede Shoes, precis som Elvis låt med den titeln. Tänk er lite Brolle över det också, samt musikalen Buddy Holly i upptempo och ni har det. Jag gillar det!


Minns folk 50- & 60-talet, då kan det gå långt! Det gör inte jag. 4 av 5
Vitryssland: Peter Elfimov - "Eyes That Never Lie"
Lite rockigare toner, och som har en riktig melodi i sig. Introt i början är snyggt, men lite väl långt för att passa in i ESC. Det är lite Nina Söderquist över det här, fast något sämre. Får de till det snyggt sceniskt också går det bra, självklart till final.


Lös introt med något spännande, annars tröttnar man. 4 av 5
Sverige: Malena Ernman - "La voix"
Nu ska man bedömma något man sett ett antal gånger, och försöka vara ärlig. Opera är det inte varje dag vi ser, men nu vågar Sverige skicka det. Det kommer gå bra, för Malena är så grymt duktig på att sjunga opera! Tyvärr så låter det inte toppen i verserna, det låter som hon pressar rösten rätt rejält. Men det vägs upp av refrängen, och när de kommer till bryggan och sista refrängen brister det verkligen ut och man känner att det här är rätt val av Sverige! Sen kommer ju Zoot dö över att Dea & Jessica körar, men det är en annan femma.


Det är grymt, slutet av låten kommer få de mest tveksamma att rösta. 5 av 5
Armenien: Inga & Anush - "Nor par"
Ni vet den här typiska indiska musiken? Med den här "ormtjusar-flöjten" (Heter ju självklart något, men jag kommer inte på det) och allt. Jag tycker det är alldeles för jobbigt att lyssna på, men refrängen är det något speciellt med. Den gillar jag litegrann, men det räcker inte.

Refrängen är det enda som funkar. 1 av 5
Andorra: Susanna Georgi - "La teva decisió"
Jag har alltid tokdiggat Andorras låtar, och det tror jag att jag varit ganska ensam om? För det har aldrig gått bra för dem. I år gillar jag det inte alls lika mycket, det var inte lika bra som det har varit. Tyvärr! Refrängen svänger lite, men det är ytterst lite.


Tråkigt att Andorra inte kör på det vanliga, 1 av 5
Schweiz: Lovebugs - "The Highest Heights"
Det här var tråkigt... En rockigare låt här med, men ingenting händer ju. En refräng som aldrig får liv, den ligger och pyr varje gång den kommer men blommar aldrig ut. Inget som tilltalar mig.


Det måste ta fart, den klassiska höjningen. 2 av 5
Turkiet: Hadise - "Düm Tek Tek"
Nej, det här tilltalar inte mig så bra. Låten är helt okej, men det händer mer saker i versen än i refrängen. Refrängen existerar knappt för mig och då blir det inte bra. Hela låten blir rätt platt, det tar aldrig riktigt fart.


Låten är precis mitt emellan, 3 av 5Ja, det är så jag tycker... När ni själva lyssnat, vad tycker ni? Vem är bäst av dessa?


  Ikväll! Ikväll! Ikväll!

Ikväll fortsätter det som vi inledde i Göteborg i februari - IKVÄLL BÖRJAR INFÖR EUROVISION SONG CONTEST! Tänk, att man kan vara så lycklig trots att det är måndag! Det är Inför ESC ikväll, på fredag kommer Åsnan hit och vi ska se på.. Nu ska vi se hur många som kan gissa rätt? ;)


  Grattis Tess!Återigen dags för en såndär riktigt tuff och snygg brud att bli ett år äldre!
Tess Merkel blir idag den 18 April 39 år gammal!

HURRA! HURRA! HURRA!

Stort Grattis till Sveriges utan tvekan coolaste människa!
We Love U!
  La Voix-videon klar, men VA?


Minns ni det här inlägget? Det syns ju tydligt i videon att idéerna som fanns till videon också blev verklighet. Fast i ungefär hundrafemtio gånger sämre skick. Visst, Sveriges videor brukar inte vara så fantastiska, men tidigare har de i alla fall sett ut som musikvideor och inte hemmavideor. Jag är verkligen grymt besviken, för det hade kunnat göras så sjukt mycket snyggt! Och så blir det... det här? La Voix kan ha fått den tråkigaste videon i världshistorien. Till och med Malena ser uttråkad ut. Snacka om onödig tid, energi och pengar.

Vi kan väl hoppats att det har lagts mer tid, energi och pengar på ESCframträdandet, i alla fall...


  Alcazars nya video!

Nej, det är INTE videon till Stay The Night som äntligen släppts utan den mycket efterlängtade videon till låten Burning! Videon är sjukt mycket disco, åttiotal och porrigt åmande inne på en trång toalett. Och självklart älskar vi den! Både jag och Måsen (som ni säkert vet vid det här laget är sjukt stora alcazarnördar)  missbrukar videon totalt!

Kolla på den här nedan! 

  Finalen får högt betyg av kidsen!

Schlagergrodan har varit i farten igen!

Vem hejade du på? Sarah Alcazar EMD malena Emilia & Molly

Vad tycker du om vinnaren, Malena Ernman? Yes!!!!!!!!!!!

Var det okej att skicka henne till Eurovision? JAAAAAAAAAA

Vilket nummer var snyggast? EMD ALCAZAR
 
Till vilket nummer/vilken låt dansade du loss till? EMD ALCAZAR

Snyggast kläder hade..? ALCAZAR EMD

Vad tycker du om hela programmet i helhet? Vilket betyg får den från 1-5? 85

Vad tycker du om Programledaren? Bra gjort av henne


  Petra i rutan igen!

Schlagerzoot hoppar av glädje! Ikväll gästar allas våran Petra Mede programmer "Kattis & Co" på TV4+
Missa inte! Klockan 20.00 får ni slå på tv-rutorna!

PETRA VI HAR SAKNAT DIG!!!


  Nu finns vi på facebook!

Nu har Schlagerzoot en egen grupp på facebook! Så är ni facebookare som inte vill missa ett enda inlägg på zoot, gå med i gruppen så lovar vi att hålla dig uppdaterad!

Gruppen hittar du här.


  Måsen is back och det är Påsk!
Yes, lagom till kycklingtiderna hoppas måsen tillbaka in i ordningen och allt är som det ska! Skönt!
Hoppas ni är ute har en lika trevlig och framförallt VARM påsk som zoot har! Får ni tråkigt finns det ju lite filmklipp som Geten så duktigt lagt upp. Hahahahaha! DET är underhållning måste jag säga.

Många stora påskkramar på er där ute!


  Finalfilm del 2

Innan jag sticker ut i solen, så kommer här lite fler videoklipp från Finalhelgen i Stockolm! Enjoy!

 

Trevlig långfredag på er!


  Zoot <3 Anorah!

Söndagen den 15 mars spenderade vi lite överallt i Stockholm, och slogs tillslut ihop på ett Tacobar tillsammans med världens bästa Anorah. I klippen ni kan kika in här under bjuder underbara Anna på finsång (vi typ körar lite snyggt...) och lite knäppa röster... ;)   Se när Zoot med vänner överraskningsfirade Dea Norberg!


ÄNTLIGEN
har jag fått mitt moviemaker att sammarbeta (jag tror att rävens fortfarande är dött...), så nu kan ni kika in lite av hur det såg ut när vi överraskningsfirade körälsklingen Dea Norberg den 14 mars! ENJOY!


 
   Hipp Hipp Hurra!

Idag fyller Zoots alldeles egna Schlagerräv 17 år, GRATTIS!
Hans dag kommer han att spendera inne i Stockholm city med ett gäng klasskompisar, om jag har fattat det rätt. Man blir ju smått avundsjuk alltså... ;)

Än en gång - GRATTIS MICKE!
  Sverige sprider istid över Moskva

I Expressen idag står det om hur Malenas nummer kommer att ändras till Eurovision Song Contest. Sen tidigare vet vi ju att kören kommer att bytas ut så det bara blir mörkhårigatjejer som omger Malena, och detta beskrivs av Christer Björkman som att Malena kommer att vara "omgiven av fem mörka väsen.". Temat på hela framträdandet kommer att vara Narnia (!!!!!), och Malena kommer att framställas som en Skandinavisk snödrottning, med vitt golv och isblock på scenen.

Jag skrattade och gapade om vart annat medan jag läste artiklen. GALET! I år satsar Sverige verkligen på att vara over the top, och jag tror faktiskt att det kan bli rätt bra. Det lär ju bli ett framträdande Europa sent kommer att glömma.
Dessutom vet jag (via samma "hemliga" källa som berättade videodetaljerna) att den här idén var på G redan till videon, men i stället blev det lyxtema på videon.

Hur som helst; SPÄNNANDE!  Måsen går på time-out!

Pågrund av konflikt med resterande medlemmar i schlagerzoot tvingas jag att lämna zoot. Inte föralltid! Aldrig föralltid. Never ever. Men tills vi återfunnit en balans i zoot sätter jag ner min fot och går på time-out. Förhoppningsvis inte allt för lång tid. :-)))

Som Lena Philipsson skulle ha sagt; Vi ses igen framöver!

PHUSS PÅ ER KÄRA LÄSARE!

  Favoritgäng bakom Malena i ESC!

Schlagerprofilerna har idag avslöjat gänget som kommer att finnas på kör (och dans) bakom Malena Ernman i ESC! Schlagerzoot SKRIKER av glädje! Redan i onsdags avslöjade vi ju att underbara Jessica Marberger kommer att göra sin första ESC, men nu är det även klart att superfavoriten Dea Norberg kommer att finnas i kören, och därmed göra sin ÅTTONDE ESC, vilket jag inte kan komma på någon annan som har gjort! WOOHO!
I gänget bakom Malena kommer det bara finnas tjejer, precis som Expressen skrev i onsdags. Förutom fantastiska Dea och Jessica kommer kören att innehålla superkoreografen Tine Matulessy, gamla Autolovesångerskan Malin Nilsson och för mig okända musikalartisten Anna Maria Hallgarn. Kan det bli bättre?

Och ja, nu kan ni vara 100% säkra på att vi kommer att blogga sönder ESC... ;)

  Zoot presenterar: Dea & Lars - Take me to your heaven


Sista videobanden är nu inlagda och vi bjuder nu på en härlig duett, filmad efter Leksands deltävling.

Körens Dea Norberg och Lars Hägglund sjunger här Charlotte Perrellis Take me to your heaven, och passar även på att bugga loss lite, Varsågoda:

  Att överraskningsfira en körsångerska

Det var ett tag sen finalen i Globen ägde rum, men bättre sent än aldrig heter det väl?! ;)

Sen 18 juni 2008 har jag och Åsnan planerat ett födelsedagsfirande för favvisDea Norberg i största hemlighet. Det var alltså nästan 9 månader innan presenten skulle överlämnas. Så, under nio månader har vi planerat, snackat med folk, köpt grejer, tillverkat vissa saker och haft miljoner motgångar och medgångar. När vi började med det här projektet visste vi varken att Dea skulle till USA eller att hon skulle vara med i Kören, GALET!

Hur som helst, 14 mars var det alltså dags för överlämnandet. LITE kaos blev det dock då inte Jessica Marberger kunde medverka vid finalen, och hon hade en väldigt viktig roll vid just överlämnandet - det var nämligen Jessica som skulle se till så vi fick Dea till rätt ställe vid rätt tidpunkt. Hur löste vi då detta?! Kontakter, kontakter... Britta Bergström blev vår nya hjälpande hand, och klockan 8 på lördagsmorgonen upptäckte jag att jag fått ett mejl från henne - det visade sig att Dea skulle vara på plats utanför Globen Gate klockan 10:00, dvs att vi hade MINDRE än 2 timmar på oss! PANIK! Snabbt fick jag tag på Sara, Bonnie, Thilda och Malin (jag, Carro & Adele bodde ju hos Micke), och sen var det bara att dra mot GLOBEN!

Turligt nog kom alla innan Dea (WOOHOO!), och det sista fixades färdigt med korgen! För ja, det blev alltså en korg med 33 presenter! Ja, 33 - Korgen blev den 34, och vi den 35, för Deis fyllde ju faktiskt 35 den tredje mars! Wooho!
I korgen fanns det lite allt möjligt, till exempel cupcake ljus, vin, té, godis, en Elvisdisktrasa (Dea ska ju göra Elvisshow i Las Vegas!), Ett litet spel om Schlager, en tröja med texten "I <3 Blekinge" och en bok med bilder och texter från lite olika tidpunkter.
Hur som helst, själva överlämnandet blev SJUKT lyckat! När Dea kom med taxin hoppade vi fram och blåste i flärpar, viftade med ballonger och sjöng "Ja må hon leva" för fulla halsar! Snacka om att hon blev FÖRVÅNAD!
Det var verkligen supermysigt att stå där och visa alla grejer, snacka, kramas och bara... ha det LOVELY! Det var faktiskt första gången vi träffade Dea tillsammans allihopa så här. Så galet... bäst!

TUSEN tack till alla som var inblandade i det här! Alla som var med på presenten, Jessica, Britta och såklart Dea själv!


  Vad GLAD man blir.

Vi hade tipspromenad idag i skolan, en fråga om varje person i klassen.
Jag tror att jag fick den mest upplyftande frågan av allihopa.Nej, jag har inte schlagerförbud. Och jo, jag får åka till Stockholm i sommar. Tyvärr är det alternativ 1 som stämmer.
Men himmel och pannkaka. Det finns HUNDRAELVAMILJARDER mer intressanta saker om mig att göra en fråga av på en tipspromenad, så väljer de DET HÄR?!

Jag kände bara att jag behövde informera er. Och tala om att Schlagerzoot lever a lot. Det verkar som att de tre andra mupparna har fullt upp i skolan, vilket jag inte har for once! WOOHOO!


  Marberger åker till Eurovision!

Nej, det är inget april-skämt som många kanske tror. Zoot's körfavorit Jessica Marberger kommer åka med Malena Ernman till Eurovision Song Contest i Moskva nu i maj.

Hur resten av gänget bakom Malena kommer se ut har vi än så länge inte fått veta, men det kommer :) Vi i Zoot kan dock leva vidare på bara detta hur länge som helst!

Vi är oerhört glada för Jessicas egen skull med, då detta faktiskt är första gången hon åker till Eurovision. Grattis säger vi nu!


Foto: Scanpix


RSS 2.0