Ingen Kattis Ahlström nästa år!

Nej, det lär antagligen inte bli Kattis Ahlström som tar över Programledarrollen i Melodifestivalen nästa år.

Tidningarna spekulerar väldigt flitigt just nu om vilka artister det är som ställer upp nästa år. Fast det spekuleras om ytterligare en sak, programledaren. Vem kommer ta över nu när Kristian Luuk hoppar av? Vem är tillräckligt manad för att hoppa på hela tåget? Inte blir det Kattis Ahlström iallafall, som har varit ett av de mest aktuella namnen.

Hon har inte synts i rutan på väldigt länge, men nu är hon tillbaka. Dock inte på SVT, som tidigare, utan på TV4. Hon kommer ha en helt egen Pratshow i TV4+. Programmet kommer att handla om relationer. Vem vi får se som Programledere återstår att se, men vi på Schlagerzoot hoppas nog allihopa att det blir någon konstellation som Peter Settman och Charlotte Perrelli. Det är ett koncept vi tror på!


Foto: SVT


Källa: Expressen

  Ny header

Ja, för tillfället. Alla är inte nöjda. Det är inte lätt när vi är så många, jag försöker kompromissa så gott jag kan...
Tills någon orkar ta tag i den näst så får den se ut såhär.

Tjingeling
/M. Schlagerget.

  Artisterna!

Nu har Gylleneskor publicerat en lista med Artister till alla låtarna med Expressen, GP, Metro, QX och Aftonbladet som liten hjälp. Såhär ser det ut:
 

1000 Miles 
The Poodles sjöng på demon, men Christer Björkman vill gärna se Martin Stenmarck.


Alla
Sofia Berntson (Sjöng Hypnotized i Festivalen 2007) 


Den första kyssen
Lasse Stefanz


Du vinner över mig
Mikael Rickfors


Esta Noche
Jimmy Almgren & Adam Soliman


Higher

Johan Becker (möjligtvis tillsammans med Starpilotz)


Hope And Glory

Måns Zelmerlöw


Här för mig själv
Maja Gullstrand (Medverkade i Fame Factory 2003/2004)


I Got You
Topaz Soundsystem, där bland annat Rodrigo "Rigo" Pencheff (Som skrivit låten) ingår.


It's My Life

Amy Diamond


Jag ska slåss i dina kvarter

Lasse Lindh


Jag tror på oss

Linda Bengtzing, som sjöng på demon.


Killing Me Tenderly

Brolle var först påtänkt, men tackade nej när han skrev kontrakt med musikalen Buddy Holly till våren. Nu blir det eventuellt hans flickvän Elin Lanto.


Love Love Love

Agnes Carlsson, som därmed blir första svenska Idol-vinnaren i Melodifestivalen.


Med hjärtat fyllt av ljus

Shirley Clamp


Moving On

Sarah Dawn Finer


Männskobarn

Susanne Alfvengren


Never Been Here Before
Jennifer Brown


Show Me Heaven
 
Lili & Susie 


Snälla, snälla
Caroline af Ugglas


Stay The Night 
Alcazar


Så vill stjärnorna
Molly Sandén


The Queen

Ola


Tick Tock
Nina Söderquist, som gjort stor succé i London-musikal efter vinsten i TV3:s West end star.


Welcome To My Life

Jonathan Fagerlund


What If

Cookies'n'beans, en grupp där Frida Öhrn ingår. Hon som förra året fick en stor hit med Release me med gruppen Oh Laura.


You're My World

Emilia Rydberg (Big big world-Emilia)


You're Not Alone

BWO


För några dagar sen publicerade vi ett inlägg med alla låtar och låtskrivare. Där kommenterade vi varje låt och gissade på artister också, det mesta stämmde. Nu återstår det att se vilka det verkligen blir. Om 1-1½ månad vet vi!


  Kö för det bästa!

Vi har nu landat efter natten utanför Globen, åtminstone nästan. Vi är uppe i ett Melodifestival-rus just nu och det är mycket trevligt. Det har varit fullt upp med schlager sen i torsdagskväll. Köandet, sen igår träff med underbara Dea, idag Sonja Aldén i Huddinge och jag och Carro checkade tidigare in Melodifestivalen 2006. Det året är ren kärlek <3

Nu hade jag då tänkt få ihop något vettigt om våran natt. Jag slutade skolan vid 3 och kastade mig då ut till bussen för att åka hem och packa ihop alla nödvändigheter. Carro hade redan kommit och satt vid datorn och underhöll sig själv. Jag fixade den sista maten till mig och vi åkte sedan. Halv 6 anlände vi till Globen med tunnelbanan och räknade då med att vara först. Så fel vi hade, det var kanske 15-20 personer före oss. Förra året kom de som var först i kön vid halv 10 på kvällen, nu hade de första suttit där i 4 timmar när vi anlände. Självklart besvikna, men vi fick ju ta situationen. Vi slog oss ner längst bak i kön och började packa upp litegrann.

Vi träffade på Josefin och Loella som vi umgicks med under hela natten. Vi fick även besök av tre klasskompisar till mig. Melodifestivalen 2008-skivan spelades så musik fick vi, även om det bara var skiva 2. Det är iofs den som är bäst. Vi fick dansa massa, men sen slutade de helt plötsligt spela skivan så det fick bli att sätta på egen musik. Vi filmade lite när mina klasskompisar var kvar, en inledning till Dokumentären. Det tror vi kommer bli bra.

Strax före 9 gick vi till Donken för att äta lite, värma oss och göra ett sista toabesök innan natten. Donken stängde 9 så efter det kunde vi inte gå på toa, om vi inte sprang bort till hotellet. Vi fortsatte med musik och sjöng och dansade. Det var så vi höll värmen under natten, innan vi la oss ner i sovsäckarna. Jag körde ett "gympa-pass" till några låtar med och då blev jag varm som höll sig länge.

Vid 11-12 någon gång packade vi upp sovsäckarna också och kröp ner, det var varmt och skönt. Det kom några vid 11 som hade med sig CD-spelare och spelade massa Schlagerklassiker, så då skrek vi med i låtarna. Dock stängde de av vid 1 och då blev det tyst och lugnt. Vi började bli lite halvt småtrötta och vi hade inte mycket att göra, låg och pratade massa. Upp kunde vi inte gå, det var alldeles för kallt.

Vid 2, halv 3 somnade jag och vaknade efter 1½ timme igen. Kollade upp, och tydligen somnade jag på en gång igen. Vaknade efter 1 timme och då hade Milla och Carro lyckats sova ungefär lika mycket. Det blev väldigt livat, därför vi inte kunde sova mera... Vi klev upp, och shit va kallt det var. Det blev att dra på sig Termobyxor och sätta på sig Vinterjackan. Klockan 7 öppnade Donken och det blev toabesök igen och värmde oss även. Vi packade ihop våra saker och började göra oss klara att ställa upp i kö.

Klockan 8 stod vi i fin kö. Vid halv 9 tittade Tobbe Ek förbi kön, oerhört kul att träffa honom igen. Vi pratade på om lite allt möjligt, han hade fått sms:et jag skickade på kvällen innan. Sen pratade vi Idol och Schlagern också, han gav mig tips på hur jag skulle göra för att få biljett till Idol. Sen gick han vidare till Aftonbladets kontor.

Biljetterna släpptes klockan 9 och det tog tid för oss att komma fram. Vi blev rädda att vi inte skulle få några biljetter överhuvudtaget... När vi väl kom fram lyckades vi faktiskt få bra platser. Sektion A7 och A8, rad 1 och 2. Vi blev riktigt nöjda och sen blev det massa sms till folk om platserna. Alla verkade nöjda!

Vi tog med oss alla saker och drog in på Globen Shopping och packade ihop. Sen gick vi ut och sa hej då till Josefin och Loella och vi gick till tunnelbanan. Jag och Carro sa hej då till Milla när vi kom till Slussen där vi hoppade av, Carro satte sig på tunnelbanan hem till mig och jag åkte till skolan.

Det var allt som hände, även fast jag säkert glömt massa saker. Vi längtar och längtar tills det är dags. Ett antal dagar och månader kvar. Innan dess lär ni få ganska många inlägg här, tjofräs!

Vi hade det mysigt där vi låg i sovsäckarna, stelfrusna.

  Hoho i Schlagerland!

Nu har Geten varit här och grejat. Inte så mycket, dock. Bara länkarna visserligen. Kanske blir mer, får se vad jag har lust med.
Kände dock att jag behövde ta och skriva här. Och säga HEJ!

Seriösare inlägg än detta kommer. Självklart. Micke skulle in och skriva här, tror jag. Vi får liksom turas om.
Vet ni? Snart är det februari! Bara 105 dagar kvar till starten... Här längtas det!

/M. Schlagerget


  Globenbiljetterna slutsålda på 20 minuter!

Förra årets biljetter till Finalen i Globen sålde slut på en halvtimma. Schlagerzoot tippade på att årets biljetter skulle sälja slut på cirkus 20 minuter och se så rätt vi hade! Även biljetterna till Malmö och Skellefteå är slutsålda. Det finns ett fåtal kvar till Leksand och Göteborg. De flesta genrep är dock grönmarkerade på ticnets hemsida.

Spring in och kolla här om du inte ännu har lyckats boka en biljett!

Skall du se Melodifestivalen 2009 live, och isåfall vart?

/Schlagermåsen, B.

  Snart släpps biljetterna...

.. och ifrån Schlagerzoot har vi sedan i eftermiddags både Schlagerräven och Schlagersälen på plats utanför Globen där de kommer spendera tiden fram tills biljettsläppet klockan 09.00 imorgon bitti! Riktigt spännande, börjar verkligen kännas att det är schlager i luften nu! Härligt!

Angående designen är det fortfarande inte riktigt klar ännu, det är ju Micke som har trixat o fixat till det såpass fint som det är just nu. Och han befinner ju sig utanför Globen just nu. Men den som väntar på något gott . . .

/ Schlagermåsen, B.

  De 28 bidragen

Här är de 28 bidragen som ska tävla i festivalen nästa år. Schlagerzoot passar samtidigt, med hjälp av aftonbladets lista över artister, på att lämna en kommentar. Jokrarna avslöjas senare.


1000 miles
Upphovsmän:
Niklas Jarl (t & m), David Stenmarck (t & m)
Schlagerzoot kommenterar: David Stenmarck har skrivit många riktigt bra låtar!

Alla
Upphovsmän: Dimitri Stassos (m), Henrik Wikström (m),

Irini Michas (m), Nina Karolidou (t)
Schlagerzoot kommenterar: Detta låter grekiskt. Vi tror att vi får se Sofia Berntsson (tävlade 2007) i tävlingen igen.

Den första kyssen
Upphovsmän:
Lina Eriksson (t & m), Målgan B-son (t & m)
Schlagerzoot kommenterar: Lina Eriksson dissar maken?

Du vinner över mig
Upphovsmän:
Thomas G:son (t & m)
Schlagerzoot kommenterar: G:son är tillbaka!

Esta Noche
Upphovsmän:
Michael Xavier Barraza (t & m), Jimmy Almgren (t),

Adam Soliman (t)
Schlagerzoot kommenterar: Kan bli intressant. Detta kanske är årets kebabpizza?

Higher
Upphovsmän:
Johan Fjellström (m), Joakim Udd (m),

Johan Becker (t & m)
Schlagerzoot kommenterar: Johan Becker har hittat tillbaka. Står i tidningarna att han och Star Pilotz kanske ska ställa upp. DET kan bli intressant med det nya konceptet.

Hope & Glory
Upphovsmän:
Fredrik Kempe (t & m), Måns Zelmerlöw (t),

Henrik Wikström (m)
Schlagerzoot kommenterar: Fredrik Kempe, Måns "Mums-Mums" Zelmerlöw och Henrik Wikström. Vilken drömtrio. En stark vinnarkandidat. Schlagerzoot hoppar av glädje.

Här för mig själv
Upphovsmän:
Thomas G:son (t & m), Marcos Ubeda (t & m)
Schlagerzoot kommenterar: Ubeda är också tillbaka. Trevligt.

I got U
Upphovsmän: Rodrigo Pencheff (t & m), Tobias Karlsson (m)

Schlagerzoot kommenterar:  Rigo ställer upp?

It's my life
Upphovsmän:
Alexander Bard (t & m), Bobby Ljunggren (t & m),Oscar Holter (m)
Schlagerzoot kommenterar: Intressant låtskrivartrio. Ställer BWO upp igen? Vi tror att detta är bra.

Jag ska slåss i dina kvarter
Upphovsmän: Lasse Lindh (t & m)

Schlagerzoot kommenterar: Lasse Lindh ställer upp för andra året i rad. Schlagerzoot suckar.

Jag tror på oss
Upphovsmän:
Lars "Dille" Diedrison (m), Martin Hedström (m),Ingela "Pling" Forsman (t)
Schlagerzoot kommenterar: Det sägs att Linda Bengtzing ska sjunga en ballad. Intressant.

Killing me tenderly
Upphovsmän:
Amir Aly (t & m), Henrik Wikström (t & m), Torbjörn "Tobbe" Peterssen (t & m)
Schlagerzoot kommenterar: Med dessa låtskrivare låter det som en riktig Velvetdänga.

Love love love
Upphovsmän:
Anders Hansson (t & m)
Schlagerzoot kommenterar: Anders Hansson tillhör Schlagerzoot's favoriter och vi hoppas på riktigt bra popschlagers.

Med hjärtat fyllt av ljus
Upphovsmän:
Ingela "Pling" Forsman (t), Bobby Ljunggren (m), Henrik Wikström (m)
Schlagerzoot kommenterar: Stämmer Aftonbladets artistlista ställer Shirley Clamp upp igen efter 4 år borta från festivalen. Roligt tycker vi.

Moving on
Upphovsmän: Sarah Dawn Finer (t & m), Fredrik Kempe (t & m)
Schlagerzoot kommenterar:
Sarah Dawn Finer ställer upp igen!

Männskobarn
Upphovsmän:
Ingela "Pling" Forsman (t), Bobby Ljunggren (m),

Henrik Wikström (m)
Schlagerzoot kommenterar: Vad har dom nu hittat på?

Never been here before
Upphovsmän:
Jennifer Brown (t & m) , Peter Kvint (t & m)
Schlagerzoot kommenterar: Jennifer Brown ställer upp!

Show me heaven
Upphovsmän:
Susie Päivärinta (t & m), Calle Kindbom (t & m),

Thomas G:son (t & m), Pär Lönn (m), Nestor Geli (t)
Schlagerzoot kommenterar: Gör åttiotalet och Lili & Susie comeback 2009?

Snälla snälla
Upphovsmän:
Caroline af Ugglas (t), Heinz Liljedahl (m)
Schlagerzoot kommenterar: Caroline Af Ugglas tillhör inte zoot's favoriter men hon är välkommen tillbaka till tävlingen!

Stay the night
Upphovsmän:
Anders Hansson (t & m), Mårten Sandén (t & m),

Andreas Lundstedt (t & m), Therese Merkel (t & m), Lina Hedlund (t & m)
Schlagerzoot kommenterar: Saken är ju den att både Schlagermåsen och Schlageråsnan började hoppa, skrika, gråta och hyperventilera när detta avslöjades. Alcazar är verkligen Schlagerzoo favoriter men alltså lite extra för åsnan och måsen. Heja Alcazar hälsar dom.

Så vill stjärnorna
Upphovsmän:
Ingela "Pling" Forsman (t), Bobby Ljunggren (m),

Marcos Ubeda (m)
Schlagerzoot kommenterar: Pling och Bobby lyckades få med många bidrag.

The Queen
Upphovsmän:
Tony Nilsson (t & m), Henrik Janson (t & m)
Schlagerzoot kommenterar: Ola ställer upp igen enligt aftonbladet.

Tick Tock
Upphovsmän:
Johan Lyander (t & m), Matti Alfonzetti (t & m)
Schlagerzoot kommenterar: Enligt aftonbladet ställer Nina Söderqvist upp. Kul tycker vi!

Welcome to my life
Upphovsmän: Samuel Waermö (t & m) , Didrik Thott (t & m)

Schlagerzoot kommenterar: Amy Diamond säger tidningarna. Inte igen säger vi.

What if
Upphovsmän:
Robin Abrahamsson (t & m), Amir Aly (t & m),Maciel Numhauser (t & m)
Schlagerzoot kommenterar: Vi tycker att låtskrivarna är bra och hoppas på en riktigt bra låt.

You're my world
Upphovsmän:
Emilia Rydberg (t & m), Fredrik "Figge" Boström (t & m)
Schlagerzoot kommenterar: Big Big World Emilia gör comeback!

You're not alone
Upphovsmän:
  Fredrik Kempe (t & m), Alexander Bard (t & m),

Anders Hansson (t & m)
Schlagerzoot kommenterar:  Bard har lyckats få med två låtar. Vilken sjunger BWO?

Missa inte heller biljettsläppet imorgon klockan 09.00!


  Designen!

Nu har vi fixat med Designen här på bloggen och vi hoppas att ni inte ska tycka den är alltför skrikig? Nu kan vi verkligen se till att börja blogga på riktigt. Vill ni veta allt som händer i Melodifestivalen, och vad vi själva tycker? Då är det här rätt blogg att besöka.

Melodifestivalen närmar sig med stormsteg, på fredag släpps biljetterna!

  Välkommen till Zoot's blogg!

Välkomna till Schlagerzoot's nya blogg. Vi kommer blogga om allt som har med Melodifestivalen att göra.

RSS 2.0