AMF Pension - Nä, vi tänker inte prata pension!

... Däremot tänker vi uppmärksamma en av deras reklamfilmer som går just nu: Brevet. Hur du kan skriva ett brev som lämnas till någon om 20 år.

I den här reklamfilmen har bekanta personer dykt upp. Zoot har, som ni vet, en stor kärlek till körsångerskan Jessica Marberger. I den här filmen är det hennes son Charlie och hennes sambo Franz som är med. Vi blev helt lyckliga när vi såg det, och reklamfilmen är så söt! Ta er en titt:


Hur sött som helst!


  1h till biljettsläpp!
  Zoot träffar: Billy!

Hade Billy varit ett Schlagerdjur hade de varit en schlager-cockerspaniel, keybordisten Anders Sparlund lyssnar gärna på Linda Bengtzing när det gäller Schlagersammanhang, de kör vanligtvis covers på Gyllene Tider och de ligger i toppen på webbjokerns lista - Schlagerzoot har fått möjlighet att få en liten pratstund med just Anders Sparlund från bandet Billy!Tusen Nätter heter låten som just nu åker fram och tillbaka från webbjokerns första placering. Tusen Nätter hade låg häromdagen på tredje plats, när jag träffar Anders har den återigen erövrat tronen som förstaplatstagare, vilket gör Anders otroligt glad att höra!

Hallå hallå! Ni har intagit första platsen på Webbjokern igen!
"Men hej där! Jaså? Åh, härligt! Nu blev jag glad!"

För oss som inte vet, vem är du? Vilka är ni i Billy?
"Jag heter Anders Sparlund och spelar keyboard i ett popband som heter Billy. Vi kommer ifrån västkusten, Göteborgstrakten kan man säga!"

Känner ni varandra sedan innan eller hittade ni en kontaktannons på ica "kom och var med i bandet Billy"? Eller hur bildades Billy egentligen?
"Det där lät idylliskt och härligt! Nej faktum är att vi känt varandra sen långt tillbaka. I grund och botten är Billy en Gyllene Tider show som turnerar året rund över hela Sverige. Mycket stadsfestivaler, parker och nattklubbar blir det."

Bandet består av Daniel Wolbratt, sång, Jimmy Gunnarsson, gitarr, och Andreas Eriksson, trummor, ja och så jag då, Anders Sparlund, keyboard."

Hur kommer man på ett namn som just Billy? Är det lite Kent-inspirerat?
"Nog för att vi gillar Kent, men faktum är att namnet Billy kommer från Gyllene Tiders första låt som släpptes som singel. Du vet... " Här börjar en skrattande Anders sjunga på låten.

Aha! Så långt tänkte inte jag. Så Gyllene Tider konceptet har varit tanken sedan första början. Varför just Gyllene Tider?
"Gyllene Tider är något speciellt för oss alla tror jag. Svensk sommar, havet, varma vindar... och party såklart. Vi vill sprida glädje och få publiken att sjunga med i låtarna. Det är nog det som driver oss! "

Hur känns det nu då, att fortfarande vara Billy med allt vad det innebär - och inte köra en cover? Utan en egen låt. Det är ju dock inte helt utan att man märker att ni är en Gyllene-Tider-grupp. Låten är ju åt det hållet. Blir det konstigt att köra en helt egen låt?
"Hmm.." Tänker Anders och fortsätter; "Vi har faktiskt hela tiden skrivit låtar parallellt med att vi kört Gyllene Tider showen. Gett ut någon singel som vi sålt på spelningar och så vidare. Även om det är fantastiskt kul att köra GT-låtarna så är det ju för det egna som vi verkligen brinner. Och visst, det är klart att det till viss del är inspirerat av Gyllene, de är ju ett av Sveriges största band någonsin, svårt att undvika.

Att höra folks respons av de egna låtarna är så otroligt skoj. Denna låten "Tusen nätter" är skriven av Daniel och Jimmy någon gång under sommarturnén."

Skrevs låten i syftet att skickas in till Melodifestivalen?
"Mmm, det är ett klart schlagertänk bakom låten. Märks det?" frågar Anders och skrattar.Absolut. Den här typen av låt har vi börjat skapa nått slags behov av att ha i Mello. Allsångsvänligt och lättsamt. Den fastnar!
Och om ni nu kommer med i Melodifestivalen, vilket vi hoppas, vad tror ni att ni kan tillföra till festivalen?

"Åh så kul att du tycker så!
Vi tycker att det behövs ett nytt svenskt popband i Melodifestivalen, och det är där vi kommer in! I och med att vi har ungefär 6 års turnévana tillsammans så är liveshowerna vår rutin och styrka. Vi vill verkligen visa upp oss för svenska folket och tror vi kan tillföra ungdomlig energi till tävlingen!"

Det låter ju superhärligt! Hur är Melodifestivals intresset annars? Följer du Schlageryran?
Självklart, vem gör inte det? (Ja, det undrar Schlagerzoot också!) När vi är ute och spelar de där månaderna feb-mars så blir det alltid uppladdning till Melodifestivalen. Det är ju mycket kollegor med också, som vi senare träffar på festivaler och dylikt.

Jag tror precis du fick lite extra röster där, haha!
Åh det behövs såklart! Haha!

Har du någon favoritschlager?
Oj det var svårt...

Man får säga ett flertal!
"I partyhänseende så gillar jag nog mest Bengtzings låtar. "Jag ljuger så bra". Hon har en go personlighet också. Annars är "Sommarn som aldrig säger nej" med Malta från någon gång på 70-talet ju en snygg sång. Är nog väldigt traditionell i min schlagersmak!"

Bra svar!
Sen måste jag ju fråga, vad det gäller kläder har jag märkt att ni verkar ha er standard outfit med era Billytröjor. Har ni alltid detta som scenkläder?

"Det är de enda kläder vi äger." Säger Anders stelt, men skrattat sedan till och fortsätter: "Nej, skämt åsido, som du säger det är vår scenoutfit. Just nu kör vi på rött tema, nytt och frächt för iår. Tidigare har vi haft svarta jackor."

Så det är detta som gäller ifall det blir Melodifestival också?
"Självklart! Det skulle kännas konstigt med något annat på. Möjligtvis att det får sys upp nya ännu finare, men jag tycker det ser rätt bra ut nu som det gör. Tycker inte du dom är fina? haha!"

Man ska inte lämna sina ideal! Jag tycker ni är jättefina!

Sen har vi en standardfråga som man måste fråga! Är du beredd, det kan vara den konstigaste frågan då fått och kommer att få i Schlagersammanhang (och då är det endå en konstig bransch!) Om du vore ett schlagerdjur, vilket vore du då? Om Billy, som band, vore ett djur - Vilket djur skulle det då vara?

"Om jag vore ett schlagerdjur... Så vore jag en schlagerbjörn. Lurvig och gillar honung.

Om Billy vore detsamma så får det bli en schlager-cockerspaniel. Fulla av energi och långa öron!" kontaterar en skrattande Anders men skyndar sig att tillägga; "Våra öron är faktiskt av normallängd."

Det är ju alldeles underbart! Vi får hoppas det går vägen för er så vi får se er i tv-rutan i februari. Stort lycka till!
"Åh, tack så mycket! Hoppas vi hörs och ses snart i ett schlagersammanhang!"
Billys låt Tusen Nätter har sin sida på SVT här; http://svt.se/2.143384/
Besök även Billys hemsida www.billy.se
  Vi fortsätter att tycka till...

Självklart är vi flera i den här bloggen som vill säga sitt om de nya artisterna och låtarna!


Visa
Enemy
Upphovsman: Niclas Lundin, Anton Malmberg Hård af Segerstad 
Artist: Sara Lumholdt

Åsnan tycker: Sara var min favorit i A-teens. Kanske mest bara för att vi delade förnamn? Tycker det här låter sjukt spännande och hoppas verkligen på detta. En lite rolig grej angående Sara är att jag, de senaste två åren, sprungit på henne på de mest märkliga ställen vid de mest märkliga tidpunkter. Lite för ofta. haha!

Måsen tycker: Det här känns som en låt som jag förmodligen kommer vilja spela på repeat och dansa loss till. Är grymt spänd på att se vad som kommer fram här!

Geten tycker: Gamla A-teens-Sara gör nu comeback! Sara var min stora favorit i A-teens när jag var yngre och det faktumet att jag FORTFARANDE är ett stort A-teensfan gör det hela ganska roligt! Nuförtiden är jag inte så jätteförtjust i henne men det ska verkligen bli spännande att se vad hon hittar på!

Visa
I'm In Love
Upphovsmän: Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Irini Michas, Peter Boström
Artist: Sanna Nielsen

Åsnan tycker: Sanna är ju Sanna liksom. Men annars är jag inte så exaltrerad över detta. Faktum är att jag tycker Sanna är den minst intressanta artisten i den här högen. Jag hoppas för allt i världen att låten är upp tempo för jag är så trött på allt balladtjafs. Nej, jag var aldrig något big fan av Empty Room.

Måsen tycker: att det är sjukt härligt att se lite schlagerveteraner bland namnen! Det inger lite mer Mello-känsla och det är ju aldrig fel!? Det finns många låtar med Sanna som jag tycker mycket om, hoppas även denna låten är en sådan!

Geten tycker: Fina Sanna gör comeback! Rimmar låten med Stronger-plattan kommer jag att vara lyckligast! Sanna är fantastisk och låtskrivarna bådar gott!

Visa
In the Club
Upphovsmän: Figge Boström, Peter Boström, Danny Saucedo 
Artist: Danny

Åsnan tycker: DETTA tycker jag är intressant! E.M.D tycker jag är ganska ointressant och tråkigt men Danny däremot är en väldigt livfull och duktig snubbe som sprider härliga poplåtar kring sig. Intressanta låtskrivare och bra artist. Detta satsar jag på är i final i Mars.

Måsen tycker: att titeln ekar upptempo och att Danny ekar final. Tror det här kan bli riktigt bra! Är precis som Sara inget större fan av EMD men Danny som soloartist känns som ett hetare kort.

Geten tycker: Jag älskar flera av Dannys låtar (framförallt Radio) och det här är förmodligen en riktig dansdänga! Det ska bli kul att se Danny utan sitt EMD då han helt klart är stjärnan i bandet. Grymma låtskrivare!

Visa
My Heart Is Refusing Me
Upphovsmän: Moh Denebi, Björn Djupström, Loreen
Artist: Loreen

Åsnan tycker:
Jag youtubade lite för att friska upp minnet om vem denna Loreen är. Efter en liten reminder och en snabb check på låtskrivarna (Moh var ganska bekant men inte Björn) så är jag helt sjukt förväntansfull. Kan man annat än hoppas på en riktigt riktigt skön låt? Lite kuriosa är att Loreen 2005 släppte en singel tillsammans med Rob'n'Raz med titeln "The Snake". Denna singel hittar man också på Velvets skiva från 2006 (med Velvet på sång då såklart!) haha!

Måsen tycker: jag tror och hoppas verkligen att detta kan bli riktigt bra!

Geten tycker: Loreen var aldrig någon favorit till mig i Idol, men jag hoppas på en positiv överraskning! Det var trots allt 6 år sen sist... Moh är en fantastiskt duktig låtskrivare som tävlar i Melodifestivalen för andra gången om jag inte har helt fel. Ni vet väl att han var en av låtskrivarna bakom Sanne Salomonsens Higher Ground 2005?

Visa
Social Butterfly
Upphovsmän: Amir Aly, Henrik Wikström
Artist: Rasmus Viberg

Åsnan tycker:
Efter att ha pratat lite med mina två vänner google och youtube kan jag bara konstatera att killen verkligen kan sjunga. Dessutom är det två låtskrivare som sällan sviker en. Svårt att säga dock om det skulle hålla hela vägen. Vad jag har förstått så jobbar grabben i en klädaffär just nu. Förhoppningsvis slipper han det i början på nästa år..

Måsen tycker: rent spontant är detta den artist jag är minst nyfiken på. Titeln på låtengör mig inte direkt intresserad, däremot gör låtskrivarna det!

Geten tycker: Absolut ingen som helst koll på den här killen. Låtskrivarna är dock duktiga så det blir nog kanon!

Visa
The Hunter
Upphovsmän: Kristofer Östergren, Erik Stenemo, Jon Axelsson, Niklas Stenemo – Melody Club
Artist: Melody Club
Åsnan tycker: Jag hade en period för några år sedan när jag endast lyssna på Melody Club. Gud vad jag älskade deras låtar! Och jag menar - vem sjunger inte med i Electric, Destiny Calling, Boys in the Girls Room eller Baby? Ska Mello nu bli lite creddigt sådär så är det med band som Melody Club. I like!

Måsen tycker: är inte fullt lika exalterad över detta som min zoolega, har aldrig fastnat för Melody Clubs musik faktiskt. Men det ska bli intressant att se vad de kan prestera 2011 - i Melodifestivalen!

Geten tycker: En av de låtar som gör mig lyckligast i hela världen är Melody Clubs Electric. Det spelar ingen roll hur många gånger jag hör den låten - jag kan aldrig tröttna på den! Nu väntar kanske en ny favorit? Så kul att de äntligen gör debut i Melodifestivalen! Det här blir spännande!

Visa
Tid att andas
Upphovsmän: Fredrik Kempe
Artist: Simon Forsberg

Åsnan tycker: Amen, hur gay får det blir på en skala!? Mr Gay Sweden ställer upp i MF med en låt skriven av Fredrik Kempe himself? I LIKE! Lyssnade lite på denne Simon på youtube och jag är nästintill övertygad att detta är någon form av powerballad. Kan funka. Kan falla pladask. Ska bli otroligt spännande att se vad Fredrik kokat ihop den här gången!

Måsen tycker: Som jag messade till Räven tidigare idag; "Vilket koncept!" och syftade då precis på det Sara skrev här ovan, Mr. Gay Sweden i Melodifestivalen - Men en låt av Kempe himself. Med en låt på Svenska. Hm. Jag hoppas att detta är bra, men jag är inte fullt övertygad om att jag kommer älska det. Men vem vet..!

Geten tycker: Jag hade ingen koll på den här killen men han är tydligen Mr Gay Sweden... Härligt! ;) En låt skriven av Fredrik Kempe kan inte vara dålig. Frågan är - hur bra är Simon?


Try Again
Upphovsmän: Niklas Pettersson, Linda Sonnvik
Artist: Dilba

Åsnan tycker till:
Detta är det bidraget i hela bunten som jag personligen ler mest åt. Räven skrev ju att vi är bekanta med Linda, en av de två låtskrivarna, men det är lite blygsamt. Linda är en ganska nära vän till både mig och Måsen och vi är glada för hennes skull! Dilba är dessutom en grym artist med ett ganska coolt scenspråk och cool röst. Jag ser verkligen fram emot att få höra och se detta! Helst i ett fullsatt Globen!

Måsen tycker: först och främst att det är hysteriskt roligt för Linda att fått med en låt i Melodifestivalen! GRATTIS! Dilba är en skön artist som fängslar sina lyssnare med sin nästan kryptiska coola röst. Jag tror det här kan bli störtskönt!

Geten tycker: Fina Dilba gör Melodifestivaldebut med en låt skriven av bland andra Sonnvikskan herself! Grattis Linda! Jag tycker jättemycket om Dilba och tror att det här kommer att falla mig i smaken på många sätt! Det ska verkligen bli superkul att se vad de har kokat ihop  Räven tycker och tänker om bidragen

Jag sitter här och är ÖVERLYCKLIG!!! Sanna Nielsen är tillbaka i tävlingen!!! Så himla underbart! Grymma låtskrivare också bådar väldigt gott.
Sen måste jag säga att det är en väldigt spännande mix på resten av bidragen och artisterna.

Härligt att se Danny gå solo igen, och vi kan bara förvänta oss värsta popdängan! Han har skrivit låten tillsammans med två toppenlåtskrivare så det känns väldigt bra!

Sara Lumholdt från forna A-teens ska bli spännande att se vad hon kan tillföra, när är det dags för Amit och Dhani att ställa upp? Marie Serneholt har ju redan varit med.

Melody Club är stora, men enligt en artikel i Aftonbladet idag väljer deras trummis att sluta på grund av deras deltagande i Melodifestivalen. Att ett så stort band ska vara med i Sveriges största musiktävling känns rätt okej faktiskt!

Dilba är väl bekant för de flesta, och faktum är att jag hörde hennes låt Easy tidigare imorse på TV, den rullar fortfarande i Rusta-reklamen. Låtskrivaren Linda är dessutom en bekant till oss i Schlagerzoot.

Loreen tyckte jag såg väldigt bekant ut, faktum är att hon var med i Idol 2004 och har sedan dess släppt någon singel. Hon har skrivit låten tillsammans med bland annat Moh Denebi som turnerat och skrivit låtar tillsammans med Måns Zelmerlöw.

Rasmus Viberg verkar vara ett ganska nytt ansikte i Sveriges musikbransch, men har haft stora framgångar i Afrika. När det är låtskrivarna Henrik Wikström och Amir Aly som skrivit låten känns det som att det är något väldigt bra även fast artisten är rätt okänd!

Med en låt signerad Fredrik Kempe så är manegen redan krattad för Simon Forsberg. Det kan inte bli annat än bra! Simon Forsberg deltog i andra säsongen av Fame Factory, han har medverkat i flertalet musikaler, körat bakom artister och senast så vann han tävlingen Mr Gay Sweden 2010.


Jag känner att det här kan bli väldigt bra!


  8 nya bidrag klara!

Alldeles nyss trillade ett pressmeddelande in med 8 nya bidrag och artister till nästa års Melodifestival!

Visa
Enemy
Upphovsman: Niclas Lundin, Anton Malmberg Hård af Segerstad
Artist: Sara Lumholdt

Visa
I'm In Love
Upphovsmän: Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Irini Michas, Peter Boström
Artist: Sanna Nielsen

Visa
In the Club
Upphovsmän: Figge Boström, Peter Boström, Danny Saucedo 
Artist: Danny

Visa
My Heart Is Refusing Me
Upphovsmän: Moh Denebi, Björn Djupström, Loreen
Artist: Loreen

Visa
Social Butterfly
Upphovsmän: Amir Aly, Henrik Wikström
Artist: Rasmus Viberg

Visa
The Hunter
Upphovsmän: Kristofer Östergren, Erik Stenemo, Jon Axelsson, Niklas Stenemo – Melody Club
Artist: Melody Club

Visa
Tid att andas
Upphovsmän: Fredrik Kempe
Artist: Simon Forsberg


Try Again
Upphovsmän: Niklas Pettersson, Linda Sonnvik
Artist: Dilba

Otroligt spännande!


  Ryktet går: Eventuellt bidragssläpp idag!

Ett rykte har gått runt hela morgonen att SVT under dagen kommer att släppa ännu fler bidrag och artister! Häng kvar för mer information!

  Biljetterna släpps på torsdag!

På torsdag den 21 Oktober släpps biljetterna till nästa års festival! Gissar att de börjar säljas klockan 09.00 som alla andra år så vill ni ha en biljett är det bara att gå upp tidigt och sätta sig i kö vid datorn. ;)

I övrigt så har jag en liten fundering angående nästa års Mellofärg. Som ni med all säkerhet vet så byter de ju färg varje år (07 - Gul, 08 - Grön, 09 - Mörkblå, 10 - Mörkgrön) och när jag var inne på ticnet och kikade nyss så hittade jag den här bilden:.. ÄR 2011 ÅRS FÄRG GRÅSVART?!?!?!?!?!?!?!? Om detta är fallet så har de gått för långt. Det är för mycket! Det är.. FEL! Mello ska ju vara rosa och glittrigt och ljust och något glatt som lyser upp mörka februari och Mars? Då kan de ju inte ha en färg som mest kan liknas vid stockholmssnö?!?! (Jo, er snö ser ut sådär. Egentligen är den vit. Jag lovar!)

Okej, nu har jag avreagerat mig. Jag hoppas att någon av mina zoolegor skriver ett bättre inlägg lite senare. Men nu vet ni - Mellosläpp 21 Oktober och antagligen ny ful mellofärg.


  Recensioner av de ledande webbjokrarna!

1. Succobus - Raise your hands
http://svt.se/2.142011/En fin keybordslinga som sedan dränks av ett hav av rock pålägg. Det börjar bra (..nästan intressant! förlåt.) jag tappar bort mig desto längre in i låten jag kommer. Stundvis känns det som om låten går i tre olika etapper av melodier. Låten i sig säger mig faktiskt inte alls mycket, mer än att jag gärna vill stänga av när de skriks för mycket. Nej, det här är inte en av mina favoriter i webbjokern 2011.

2. Engla - Dont Stop.
http://svt.se/2.143168/Introt får mig genast intresserad! Jag rycks med i musiken direkt. Känns lite Satellite inspirerat. Verserna är snyggt uppbyggda så låten växer för att sedan utbrista i refräng. En refräng jag genast vill studsa upp och ner på ett löjligt schlagerefterfestigt-vis och sjunga med! Jag blir glad av det här! Hiss!

3. Billy - Tusen nätter
http://svt.se/2.143384/
Det här känns som en såndär låt som vi börjat vänja oss vid att det SKA finnas i varje Melodifestival. En sån där låt som vi inte ens funderar över att skicka till Eurovision men som vi ändå kommer kunna texten klockrent till och sjunga mycket hellre än bra till, börja spontansjunga på när någon av textens meningar passar in i diverse sammanhang (vilket är fördelarna med låtar som är så här upptempo och på svenska), Förvisso är låten ganska banal, men i det här fallet tror jag faktiskt det är till Billy's fördel då det är enkelt att ta till sig en sån här låt. Man blir glad, och man vill sjunga med -  För att få en låt på hjärnan krävs det inte mycket mer!

4. Björn Hasselquist - Beautiful World
http://svt.se/2.143375/
Åh, det är sån här musik som en massa människor lyssnar på som jag inte riktigt förstår mig på. Jag kan tänka mig att det finns en hel bund av människor som älskar det här. Själv nöjer jag mig med att säga att det är en ganska skön låt som skulle bli ännu skönare om jag kunde urskilja vad det var han sjöng!? Låten är skön, men tenderar till att bli ganska tråkig och platt. Det här är en såndär låt som kommer få spelas när den dyker upp på en platta, men efter halva kommer jag troligen att byta.

5. Anton & Dejo - I Wanna Be With You
http://svt.se/2.141623/Refrängen! Det här svänger lite i Lovestoned-stil och refrängen ger mig sommarvibbar! Jag ser glada människor i en färgglad och grön atmosfär och jag kan nästan känna solens värme. Underbart skön låt! Verserna är inte fullt lika intrycksfulla men jag älskar den nästan gospelinspirerade kören som dyker upp lite då och då, mestadels i början av låten. Härlig låt vars refräng absolut kommer sätta sig på hjärnan!Nu är det bara lite drygt 1h och 45 minuter kvar tills sållningen då 100 bidrag av alla webbjokrar kommer gå vidare. Eftersom det här är de fem bidragen som ligger i topp vågar jag nog påstå att just dessa är säkrade, men det ska bli intressant att se om ordningen på dem ändras.

Jag vill lyssna på Don't Stop om och om igen, Tusen nätter fastnar på min hjärna direkt och I wanna be with you ger mig lyckliga sommarkänslor!

  ESC 2011 går av stapeln i Düsseldorf!

Efter många om och men är det äntligen bestämt. Eurovision Song Contest kommer att gå av stapeln i Düsseldorf den 10, 12 och 14 maj 2011!

Tävlingen kommer att hållas i Fortuna Düsseldorf's arena som har en maxkapacitet på 54 400 personer, men med all teknik på plats beräknas max 24 000 personer kunna kolla in de tre showerna, berättar Eurovision.tv.Har ni lika lite koll på Düsseldorf som jag har? En enkel Wikipediasökning ger;

"Düsseldorf (på svenska också Dysseldorf) är huvudstad i den tyska delstaten Nordrhein-Westfalen.

Staden är delstatens näst största, med 584 361 invånare i mitten av 2009. Den ligger i huvudsak på den östra sidan av Rhen där ån Düssel har sitt utflöde, och är en del av storstadsområdet Rheinschiene. Düsseldorfs industrier spänner mellan så olika områden som kemi, maskintillverkning, elektronikindustri, telekommunikation och livsmedelstillverkning.

Den gamla stadsdelen är känd för sina många ölstugor och sägs vara världens längsta bardisk. Flughafen Düsseldorf International är en av Tysklands största flygplatser."

"Flera av Tysklands största musikgrupper kommer från Düsseldorf.

 • Die Toten Hosen
 • Kraftwerk
 • Die Krupps
 • DAF
 • Fehlfarben
 • Der Plan

Kända personer

 • Klaus Allofs
 • Heinrich Heine
 • Helmut Hentrich
 • Peter Kürten
 • Doro Pesch
 • Robert Schumann"

Så - Düsseldorf 2011 it is!
  Webbjokern har startat!

Så var Webbjokern 2010 igångkickad! Från och med idag kan ni alltså skicka iväg era röster på bidragen. Samtliga bidrag hittar ni på SVT's hemsida, alltså HÄR. Som vanligt är bidragen av olika kvalité, men förhoppningsvis kan två guldkorn bli framplockade till tävlingen!

Vår egen Webbjokerexpert Åsnan har stuckit iväg till Ukraina (Sjung lite Shady Lady för dem, S!) och personligen har jag lite svårt att koncentrera mig på just den här delen av tävlingen. Men är det någon som har hittat en favorit? Jag är nyfiken!

Må bäste låt vinna!


  Fyra första bidragen klara!

Iår väljer SVT att presentera bidrag och artister lite allt eftersom det blir klart verkar det som. Idag ramlade det ner ett pressmeddelande i mailen där vi kan läsa att det fyra första artisterna & låtarna är klara!

De fyra bidragen som är klara är:


Desperados

Upphovsman: Pernilla Andersson
Artist: Pernilla Andersson
Min första tanke:
Jag gillar Pernilla Andersson. Tycker hon är mysig och har ett skönt sätt att sjunga på. Ett trevligt inslag i festivalen men någon ESC-vinnare är hon inte. Ja, inte något sverige-vinnare heller för den delen.


E de fel på mig

Upphovsmän: Pontus Assarsson, Thomas G:son, Jörgen Ringqvist
Artist: Linda Bengtzing
Min första tanke:
Skulle jag som ren och skär melodifestivalälskare inte tycka om Linda Bengtzing så hade de ju varit fel på mig (höhöhö) men det är det inte. Jag älskar Linda! Tycker verkligen att hon är en grym entertainer och också en härlig person. Underbart med en schlagerdänga och med en så extremt dålig titel kan det ju inte bli annat än succé?


En blick och något händer

Upphovsmän: Alexander Bard, Ola Håkansson, Tim Norell
Artist: Lasse Stefanz
Min första tanke:
Lasse Stefanz? Ja, varför inte? Den här gången kan vi väl hoppas att de inte blir diskade utan kör på som det ska vara. Mycket intressant låtskrivarduo. Vi kan väl bara önska Lasse Stefanz välkomna till festivalen så ojar jag mig lite över att jag kommer få höra "Allsångs-historien" ett tiotal gånger nästa vinter. Var inte oroliga, jag är säker på att någon av mina zoolegor kommer att berätta den för er innan finalen i Mars. ;)


Me And My Drum

Upphovsmän: Teron Beal, Patrik Magnusson, Johan Ramström
Artist: Swingfly
Min första tanke:
Gudars vad artistnamnet låter bekant! Varför? Youtubade och hittade rap. Jag gissar att detta är ett av de bidragen som jag och mina zoolegor antingen kommer vara rörande överens om eller så kommer vi tycka så olika att det blir riskt för krig. Det allra mest intressanta i det här bidraget tycker jag Teron Beal är som tidigare har skrivit låtar till bland andra Michael Jackson, Jennifer Lopez, Pink och Robyn. Svängig modern rap. Jag tror det kan bli bra. Fast inte mer än så.

Foton: SVT Press

 


RSS 2.0