Happy Pride!Schlagerzoot är i Estocolmo på Pride! Ikväll är det Schlagerkvällen inne i Pride Park, vädret i Stockholm verkar dock inte hålla med om att det är glitter och glamour som gäller. Men vi hoppas och tror det blir en kul kväll ändå! Ni får absolut inte missa Paraden på Lördag! Schlagerzoot kommer gå i anslutning till QX-vagnen och direkt efter la parad är det sommarkrysset med bland annat Eurovision-vinnaren Lena på scen!

HAPPY PRIDE!
... vi ses väl?!


  GRATTIS BONNIE!

HIPP HIPP HUUUUURRAAAAAAAAA säger vi idag till vår favoritMås som fyller hela 18 år! Hur firar man det bäst? En kväll på Vickan med Gänget (alla utom Geten och Jennie som inte har fyllt 18 än... men vi hängde utanför!), sång av härliga Caroline Jönsson och Gregor Michaj och nu på morgonen med tårta, bränt hår, sång och ett kort med grattishälsningar från Alcazarerna, Charlotte Perrelli, Jessica Marberger och ovan nämnda Caroline - vad kan man mer önska av en födelsedag?

GRATTIS BON!


  Cuz you're so precious to me

Schlagerzoot älskar Måns Zelmerlöw. Schlagerzoot älskar Maria Haukaas Storeng.
Och vi älskar dem verkligen ihop!Jag måste säga att det här var årets roligaste Allsång. Jag vet inte om jag skrattat så mycket åt en allsång någonsin som idag, framförallt när Maria "kastade" brudbuketten tills Måns! Man måste älska dem!


  Schlagerzoot ❤ Laila!

Kan ni föreställa er en hysterisk amerikansbrytande wannabee-hollywood fru med ridpiska? Antagligen inte - GÅ PÅ DIGGILOO! Med sig på turnén har de, som vi nämnde i tidigare inlägg, den alldeles bedårande Laila!

Laila berättar om livet som Hollywood fru (efter 6 inbitna månader i Hollywood!) och om hur hon håller sig på topp i fantastiska USA. Men det finns någonting som är riktigt svenskt som hon älskar - armkroken och allsången! Så planerar ni att gå på Diggiloo får ni räkna med att lala och gunga armkrok - för gör man inte det blir Laila arg. Jättearg. She has a piska and she is not afraid to use it...

Vi fullkomligt älskar Laila. Laila är underbar. Laila måste upplevas. För att ni ska få en liten, liten, liiiten inblick i hur denna Laila uppenbarar sig kör vi en mindre bildkavalkad.

Vi ger er - LAILA!


Tess Merkel mina damer och herrar. Tess Merkel.
(Eller just det, Laila var det!)

Ps. Det är inte ens i närheten så roligt som ni tänker er - Det är tusen gånger roligare! Ds.


  En sjuhelvetes show med Diggiloo-gänget!

Igår kväll intog Diggiloogänget Läckö Slott och likså gjorde regnet och åskan, iallafall stundvis. Jag skulle älska att kunna skriva att Läckös publik höll stämningen på topp trots vädret som växlade mellan skurar och alldeles för varmt solsken men faktum är att Lidköpings publik inte alls var den typen av publik. (Med undantaget för en viss åsna och en viss mås.)

Årets Diggiloo är en härlig kompott av traditionellt svensk och internationella discovibbar. Det är sommar och sol, det är nattklubb och dans. I en familjetappning. Skön sång och proffisionell dans - Jennie Larsson och Lisa Stadell imponerar med koreografi efter koreografi! Dessutom är det en riktig skrattfest!Hela första akten är helt och hållet på svenska. Showen börjar med lite Povel Ramel (ni missade väl inte 'Jag Diggar Dej' på Liseberg förra måndagen?) och övergår sedan till ett vis-medley i Diggiloo-tappningar - vilket var fruktansvärt underhållande! Kolla bara;

Jodå, det är svenska visor allting det där! Som ni aldrig hört eller sett det tidigare!Gunhild Carling imponerade med sitt trumpetspel. Först en trumpet - Sedan två.. Sedan tre! Tre stycken trumpeter samtidigt! Och som bilden visar behärskade hon även två olika instrument samtidigt. Gunhild var för oss tidigare helt okänd men hon gjorde verkligen ett starkt intryck! Finns det någonting den kvinnan inte kan? (Hon kan till och med steppa.. Cykla på enhjuling.. Spela i princip alla instrument.. Hjälp!)Om ni tvekar inför valet att gå eller att inte gå på Diggiloo kommer den övervägande anledningen till att gå här: LAILA!

Tess Merkel
tolkar en Hollywoodfru och bryter på extrem amerikanska. Laila har nämligen bott i Hollywood i hela 6 månader förstår ni. Laila är en smal kvinna. ("Ni undrar kanske varför jag är så smal? JAG ÄR HUNGRIG!) En bestämd kvinna som tycker att absolut alla i publiken ska gunga armkrok och sjunga allsång (Laila-la-laaa-laa-la-lailaaa-laaa!). Laila själv sjunger med i allsången med hjälp av "fuskelappen". Lasse Holmen ska dirigera orkestern men inte för högt för då hör hon inte lilla älsklingspubliken... Vilken kvinna!

.. Ja, vi i princip låg under våra stolar och kippade efter andan av asgarv. Utan tvekan den absolut roligaste karaktären som någonsin har existerat och värt precis vartenda öre av biljetterna. Alla måste se Laila.Man får minsann inte bara Diggiloogänget för pengarna. Eric Saade kom och hälsade på! Jennie och Lisa hjälpte självklart till med vattningen. Det är ett generöst gäng det här!Shampooflickorna hälsade även de på och körde sin bejublade "Kom". Den har aldrig varit lika bra som på Diggiloo-scenen! Fantastiskt!Akt 2. Nu är det lite mer internationellt stuk över scenen. Disco och 80-tal! Tess Merkel är så cool att man kunde tappa andan. Här tolkar hon Girls Just Wanna Have Fun. We love it!Akt två innehåller även ett Alcazar medley och en jazzigare del, Madeleine från Next Star sjunger Christina Aguileras Hurt så fint så hela publiken får gåshud. Thomas Petersson kräver en bättre avslutning än trumpetandet av Gudfadern temat och så blir det - Diggilooarna kör ännu ett medley innan de tackar för kvällen.Är det värt pengarna? Ja!

Tilläggas bör att det finns nog inga människor i Sverige som har gillat Melodifestivalen och samtidigt varit så anti-Diggiloo som vi tidigare varit. Helt utan att ha sett spektaklet har vi väl rynkat lite på näsan och tyckt att det varit ganska komersiellt och klyschigt, vilket det kanske stundvis också är. Men det är också en sjuhelvetes show!
Vill vi se det igen? Ja! Och igen.. och igen.. och igeeeen!!

För er skull har vi trixat ihop en spotifylista med så många Diggiloolåtar vi kan komma på (förutsatt att de finns på spotify) så nu kan ni antingen träna inför erat besök eller bara njuta av en härlig blandning (oj vad det är blandat!) av musik! DIGGILOOFEELING!  Tankar kring de nya reglerna;

Webbjokern: 2011 kommer två stycken webbjokrar att väljas. Som deltagare i Webbjokertävlingen får du aldrig tidigare haft någonting utgivet.

Urvalsjuryn: 15 stycken bidrag väljs ut av en urvalsjury. Nytt för iår är att du inte längre kan skicka en en cd-skiva utan för att tävla måste filen laddas upp som ljudfil på SVT. Upphovsmän för både text och musik måste haft tidigare verk utgivna!

SVT: Resterande 15 bidrag kommer att väljas ut av SVT. Antingen specialinbjudna/specialskrivna för Melodifestivalen eller så kan SVT helt enkelt välja bland de ordinarie inskickade låtarna.

Nytt för iår är också att utländska låtskrivare får lov att delta i festivalen, dock måste detta ske tillsammans med en svensk låtskrivare. Man kommer också att tillåta ett live-instrument på scen.

Källa. / Källa.

Bra: Två icke etablerade bidrag har garanterad plats att komma med. Det kan bli en ganska spännande blandning när SVT väljer hälften och Urvalsjuryn hälften. Live-instrument och utländska låtskrivare!

Mindre bra: ... Om det finns mer än två bra bidrag från icke-etablerade då? Eftersom de inte har chans att tävla som de "ordinarie bidragen" blir chansen på så sätt mindre för dem.

Jag tror dock vi kommer få se en del "okända" ansikten i den ordinarie tävlingsprocessen också eftersom vi har många duktiga låtskrivare med utgivna låtar som inte alls många känner till. Så blandningen kan och lär bli större än det ser ut på pappret. Vilket känns skönt, eftersom systemet vid första anblicken känns ganska diskriminerande. Risken finns ju dock att "SVT Väljer" bara är ett annat namn för "Christer Björkman väljer" vilket vi inte alls tycker är speciellt bra.

Att man får har live-instrument är kul och borde vara en självklarhet men skulle ett sådant bidrag vinna tävlingen finns ju risken att det blir problem i Eurovision där instrumenten inte är tillåtna. Då skulle det antagligen bli väldigt stor skillnad på vad vi valt att skicka här hemma och vad vi får se i Tyskland. I övrigt är det härligt med livemusik!  Nya regler för Melodifestivalen 2011!

Idag presenterar SVT de nya reglerna för Melodifestivalen 2011 samt är det nu öppet att skicka in webbjokerbidrag på SVTs hemsida.

De nya reglerna är kort och gott följande:

- Webbjokern är kvar och utökas - istället för ett bidrag kommer det att vara två platser vikta för webbjokern i 2011 års tävling. Som vanligt ska inte upphovsmännen ha något tidigare utgivet verk för att få delta. En videofil laddas upp på SVT's hemsida från 9 juli till 21 september.

- En urvalsjury kommer att välja ut 15 bidrag till tävlingen. Här ska text och musik vara skriven av upphovsmän som har tidigare verk utgivna, oetablerade upphovsmän får alltså inte skicka sina bidrag hit. Inskickning sker på samma sätt som webbjokern, bara det att ljudfilen laddas upp på SVT istället för att skickas in. Bidragen skickas in mellan 1 och 21 september.

- De resterande 15 bidragen plockas ut av SVT. Kort och gott blir det 15 jokrar som SVT plockar ut, där de får välja mellan de som skickats in till ordinarie tävling och som de själva har specialinbjudit till tävlingen.

- Det är tillåtet att utländska upphovsmän är inblandade i bidrag. Oavsett om det gäller webbjokern eller ett ordinarie bidrag så får nu även utländska upphovsmän skicka in bidrag - dock måste bidraget vara skrivet tillsammans med en svensk upphovsman.

- Från och med 2011 är det tillåtet att ETT instrument får spelas live på scen i tävlingen, till exempel kan en flygel eller en flöjt vara live i bidraget.

I en intervju på SVT säger också Christer Björkman att det kommer att komma fler detaljer kring finalen tids nog. Vad ska de nu hitta på? All makt åt Christer? ;) Spännande!Personligen tror jag att detta blir allt eller inget - antingen blir det här kanonbra eller så blir det pannkaka av alltihopa. Förhoppningsvis blir det väldigt, väldigt bra! Det enda jag är tveksam till är webbjokern. Tävlingsstandarden var inte speciellt hög förra året och att tillåta hela två platser till webbjokern känns lite tveksamt. Men: förhoppningsvis slutar allting bara väl!

Vad tror ni?

 


  Artister till Sommarkrysset!

Med lite hjälp från vår zookompis Carro så kan vi nu berätta för er om några kommande artister till Sommarkrysset som snart börjar igen för nu är snart bollsparkandet slut! ;)


bild: tv4.se


Artister för Sommarkrysset 2010

17 juli 2010: Madcon, Fibes! Oh Fibes!, Crucified Barbara, Rasmus Seebach mfl.
24 juli 2010: Ola Joyce, Anna Bergendahl, Le Kid mfl.
31 juli 2010: Lena Meyer-Landrut (Satellite-Lena), Martin Stenmarck, Shout Out Louds, Marie Serneholt & Sebastian Karlsson & Grease-ensemblen, Kato.
7 augusti 2010: Oskar Linnros, Ola Svensson, Sanna Nielsen mfl.
14 augusti 2010: Johnossi, Darin, Patrik Isaksson mfl.
21 augusti 2010: Meddelas senare i sommar.

Vi vet inte hur säker vår källa är men om detta stämmer så blir det en minst sagt blandad kompott!


  Schlagerzoot grattar, Jessica Marberger!


foto: Schlagerzoot.

 

Alla som någongång läst denna blogg har nog mer eller mindre koll på hur galet körfanatiska vi är! Ni har nog också, vid det här laget, ganska bra koll på zoofavoriten och Schlagerzoots egen turnémamma -
Världens bästa Jessica Marberger!


Idag skickar vi massor med extra kärlek och energi till Jessica som faktiskt är födelsedagsbarn idag!
GRATTIS GRATTIS GRATTIS!
fina fina jessica!


RSS 2.0