Falskt alarm och programledarsökandet i full gång!

Från svt.se; "Vi kommer under oktober sortera, organisera, samla urvalsjuryn och sen göra våra egna val."
Vi behöver väl inte mer än att konstatera att bidragen inte kommer släppas än på ett tag. Men visst känns det att det börjar närma sig nu? Spännande!

Läste nyligen på Mia Skäringers blogg att hon idag tackat nej till rollen som programledare för Melodifestivalen. Mia Skäringer är cool, hon hade säker gjort ett grymt jobb. Men uppebarligen blir det inte henne vi får se leda Melodifestivalen 2011. Nu vet vi dock att SVT letar runt efter en ersättare till förra årets trio. Så vem letar det efter? Vad letar de efter? Ensam kvinna igen? Ensam programledare överhuvudtaget? Manlig och kvinnlig? Trio?

Melodifestivalen, long time no see. Dags att uppenbara sig igen!

  Enligt en källa; bidragen släpps imorgon!

Schlagerzoot har hört från en insatt källa i produktionen, att bidragen kan komma att presenteras redan imorgon. De har jobbat på ordentligt med att välja ut sina 15 bidrag, och idag var sista dagen. "En snar framtid" kan bli tidigare än vi räknat med...

Enligt källan ska juryn vara klar med gallringen sen någon timme tillbaka, så förhoppningsvis presenteras bidragen redan under morgondagen!


  Mello-abstinens!.. Nog för att vi vet att "inom en snar framtid" för SVT kanske inte är av samma innebörd för oss som fullkomligt hoppar upp och ner av nervositet inför 2011's tävlande bidrag! Men det är ett kliv i rätt riktning!

Håll i er, för nu kör vi! (iallafall "inom en snar framtid"!)


  Lena Philipsson har gift sig!I Lördags gifte sig Lena Philipsson med designern och forna skateboardproffset Per Holknekt i Eric Ericssonhallen i Stockholm. Vad man kan kunnat läsa så var det ett litet bröllop med endast 60 stycken inbjudna gäster. Bland dem hittade man bland annat schlagerveteranen Nanne Grönvall och programledaren Gry Forsell. Inbjuden var självklart också Thomas "Orup" Eriksson som skrev Det Gör ont och alla andra låtar på Lenas två senaste album. Brudnäbbar var Lenas barn Noa & Saga samt Pers dotter Julia.
Vi på Zoot slänger iväg ett stort GRATTIS och hoppas att Lena och Per kommer att leva lyckliga i alla sina dagar!Bild och film: aftonbladet.se


  Kronan omgjord till 2011

Det var 2002 allting gjordes om kring Melodifestivalen, det blev 4 deltävlingar, 32 bidrag och ny logotyp. Melodifestivalskronan infördes och har sett likadan ut sen dess. Den har nu blivit inarbetad som en av Melodifestivalens stora kännetecken.

Men, till Melodifestivalen 2011 verkar det inte bättre än att den är omgjord! Kronans grund är kvar, så man ska känna igen det och färgerna men den är lite häftigare gjord! Jag tycker den är riktigt snygg, men annorlunda! Ta en titt;Vad tycker ni om den nya loggan?


  Här är städerna för Melodifestivalen 2011!

Äntligen är det klart vilka städer som får annordna Melodifestivalen 2011! Som vi tidigare hört rykten om startar festivalen den 5 februari 2011 i Luleå. Turnén fortsätter sedan vidare till Göteborg, Linköping och Malmö innan Andra Chansen landar i Sundsvall. Finalen går som vanligt i Globen, Stockholm - den här gången den 12 mars 2011.

Malmö har annordnat deltävlingarna 2004, 2009 och 2010 (och har alla tre gånger lyckats pricka in vinnaren!), Linköping var festivalvärd 2005 och 2008, Luleå 2003 och Sundsvall har tidigare haft festivalen två gånger, 2002 och 2003. Både Göteborg och Stockholm firar tio årsjubileum som festivalstäder!

 • Deltävling 1: lördag 5 februari 2011 i Coop Arena, Luleå
 • Deltävling 2: lördag 12 februari 2011 i Scandinavium, Göteborg
 • Deltävling 3: lördag 19 februari 2011 i Cloetta Center, Linköping
 • Deltävling 4: lördag 26 februari 2011 i Malmö Arena, Malmö
 • Andra chansen lördag 5 mars 2011 i Nordichallen, Sundsvall
 • Finalen lördag 12 mars 2011 i Globen, Stockholm
 • Personligen börjar jag tycka att det har varit väldigt mycket norr ett tag... Karlskrona saknar Melodifestivalen! ;)
  Vad tycker ni?


    Björkman har valt ut hälften av sina artister - men hur heta är de?


  I dagens Aftonbladet skriver vår favoritTobbe om Christer Björkmans hemliga lista. De första artisterna till Melodifestivalen 2011 anses vara klara. Namedroppingen från Christers, kanske inte så hemliga, lista lyder Lasse Stefanz, Danny Saucedo, Lili&Susie, Shirley Clamp, Sanna Nielsen, Anders Fernette och One More Time. Andra namn som Björkman ska försöka få med i tävlingen är enligt artikeln Timo Räisänen, Ace of Base, Elena Paparizou, Laleh, Sahara Hotnights, Maia Hirasawa, Lisa Nilsson, Sofia Jannok, Annika Norlin och Magnus Carlson, samt Robyn och Mauro Scocco som låtskrivare.


  Själv kan jag funderar lite på hur heta dessa namn är. Lasse Stefanz gjorde ett försök inför tävlingen 2009 men hoppade av då de inte var nöjda med låten. Personligen är jag inte ett dugg förtjust i Lasse Stefanz och undrar egentligen hur mycket Melodifestivalen 2011 de känns. Dansband i Melodifestivalen har inte gått övertygande bra de senaste åren, så frågan är om det är värt att offra en av de 32 platserna till de gamla gubbarna?
  Betydligt hetare känns Danny. En grym entertainer, sångare och låtskrivare som defentivt kan tillföra något bra till programmet - både för tävlingens och underhållningens skull.


  En av de artister som Björkman vill ha med som jag inte tror är omöjlig är faktiskt Timo Räisinen. Inte helt obekant åkte Timo runt med Melodifestivalturnén i år. Kul fakta är också att Timo frågade publiken på Siesta! (creddig festival i Skåne) om de kollat på Eurovision Song Contest... Kanske lite fel forum, Timo?

  Listan på artister som skulle vilja vara med i tävlingen tycker jag är betydligt intressantare! Sara Varga, Marie Serneholt, Linda Bengtzing, Sarah Dawn Finer, Marie Picasso och Le Kid tycker jag alla låter som intressanta och roliga namn. Kolla upp dem, Björkman!


  Vad säger ni?


    Lite finskt ESC i Idol

  Ingen som såg Idol ikväll kan ha undgått Geir Rönning. Geir imponerade inte bara på juryn, han har andra ess i sin bakficka. ESC 2005 kanske inte går till historien som Finlands bästa - men fler än jag måste väl komma ihåg Geir och hans Why? ;)


  Enligt våra eminenta källor var Geir en av juryns favoriter. Imponerade på mig gjorde han dock redan i somras. Vi Zooare råkade få lyssna på demoversionen av In a moment like this som sjöngs in av inga mindre än just Geir och Caroline Jönsson. Om någon minns hur mycket jag dissade den i ESC - lika mycket som jag hatar det danska parets version älskar jag Geirs och Carolines!  P.s. Vi tycker också att vi är dåliga på att blogga. Vi skyller på att vi måste sköta vår utbildning...

    Vandrar Christer vidare till Europa eller Luleå?

  Nu händer det saker i schlagerland vill jag lova! Idag kan man läsa i Aftonbladet att Björkman kan vara aktuell som ny chef för ESC. Arbetet som Svante Stockselius lämnar vid årsskiftet. Detta skulle i så fall betyda att SVT med väldigt kort varsel måste hitta en ersättare efter Christer och enligt SVT så har de "en hel lista med möjliga ersättare".
  Skulle detta stämma så skulle Christer vara tvungen att välja mellan Melodifestivalen och Eurovision Song Contest vilket just nu borde vara svårt då planeringen för nästa års Mello är i full gång och jag tvivlar på att Christer skulle vilja lämna ifrån sig ett program han påbörjat. Det skulle isåfall vara om han på något vis kunde arbeta med Mello 2011 och samtidigt arbeta med ESC. Något jag finner högst otroligt.

  Vad vore bäst för Sverige då? Självklart att Christer vandrar vidare. Han har gjort det till en alldeles fantastisk tävling men nu känns det inte som att han kan uttveckla den mer. Nu blir det inte bra längre. Det är dags för någon ny. Dessutom tror jag att han skulle göra ett mycket bra jobb om han skulle börja arbeta med ESC. Då får han en ny utmaning. Kan han göra ESC lika bra som han en gång gjorde Mello vore ju det fantastiskt.

  Vem skulle ta över efter Christer? Vilka som står på SVT's lista vet vi inte men schlagerzoot har ju sin favorit - Edward af Sillén. Vi tycker att han är fantastiskt rolig och tror att han skulle kunna utveckla festivalen men ändå behålla det vi alla vill ha - glittret. När zoot förra sommaren berättade detta för Edward blev han oerhört smickrad. Vi hoppas att SVT tänker som oss.

  En annan kul sak man kunde läsa i artikeln från Aftonbladet var att första deltävlingen (som jag tar för givet äger rum lördagen den 5 Februari) kommer att hållas i Luleå! Är det inte fantastiskt när de skriver lite mer än vad som är officellt?

  RSS 2.0