Tio år sedan Charlotte tog hem segern!Tro det eller ej men idag är det faktiskt hela 10 (!!) år sedan Charlotte Perrelli (då Nilsson) tog hem hela tjottaballongen med Take me to your heaven!
Detta innebär även att det är hela 10 år sedan vi vann ESC sist. Men andra ord är det verkligen dags snart igen!

  Grekland var sju på scenen i ESC!

Vi ber om ursäkt för att vi inte uppdaterar här så ofta nu men det är en himla massa i skolan såhär på slutet. Hoppas ni förstår!

Men vi har ett litet avslöjande som vi måste dela med oss av nu när jag hittat en lucka här!

Minns ni Anna Andersson som vi skrivit en hel del om som körade för Grekland i årets ESC? Hon är gravid med sitt första barn och vi skickar stora grattiskramar till världens finaste Anna!Anna är i femte månaden men kommer tillsammans med bandet Ramsells att vara kör och förband till Rix Fm Festival hela sommaren ändå.

Vi ser fram emot att få krama på Anna i sommar och säger återigen STORT grattis!


  Big Time Party..

Jag surfade runt lite på youtube och hittade det där (mycket märkligt va? ;)) och man kan ju inte annat än älska detta? Jag minns att jag var livrädd för Hanna, Lina och dansarna bakom. Men så var jag endast tio år när de tävlade med detta. Något roligt jag kom på nu är att alla i numret utom Hanna kan kopplas till årets festival! Lina är ju ganska uppenbar eftersom hon tävlade med Alcazar. Sen är det Shirley Clamp, Jenny "Velvet" Petersson, Malin Nilsson och Jessica Marberger som körar bakom systrarna. Shirley och Jenny tävlade ju även dem i årets festival och Shirley var ju dessutom fantastisk som kommentator i ESC! Jessica var en del av huskören och körade också bakom Malena i Moskva och Malin Nilsson körade även hon bakom Malena i moskva!

.. snacka om att schlagersverige är litet? 
  Like a star, like a hero!Ett år går fort...  Love will survive!


  Årets stjärnklara artister;Alcazar.
Lena Phlipsson.

Nanne Grönvall.
Nina Söderqvist
Anders Berglund.

Åsnan och Måsen tackar härmed för sitt liv på denna planeten Tellus och kommer nu inom en snar framtid att avlida totalt. Tack. LEEEEEENNAAAAA & AAAALCAAZAAAAR!

För mer information: http://www.stjarnklart.se/index.html  Välkomna hem, ärade körsångerskor!

Tidigare ikväll landade den Svenska delegationen på Arlanda. Jag och Zoot's kompis Carro var där och mötte upp våra favoritkompisar, Dea Norberg & Jessica Marberger. Eller mötte och mötte, snarare överraskade och om de blev chockade! De tyckte det var så kul att se oss.

De hade haft en helt fantastisk vistelse i Moskva, men var nu rätt slitna! Så det var skönt att komma hem. Pratade lite allmänt med dem, och bad om ursäkt för att vi gett dem höga telefonräkningar.

- Det är sånt man får ta, sa Jessica

Vi följde dem hela vägen ut till taxin och kameran dök fram innan de hoppade in:


Våra favoritdoor <3


- Tusen tack för välkomstkommitén, sa Dea & Jessica innan de hoppade in och åkte hem  Malena fyra i semifinalen

Sent i natt släppte EBU röstningssiffrorna från semifinalerna, och för Sveriges del var det ett rätt oväntat resultat! Jag menar, här har jag suttit och pladdrat om att vi säkert blev invalda av juryn, så kom vi på FJÄRDE plats av 19! FJÄRDE! Då kan man ställa sig den stora frågan; Hur kunde fyran komma på 21:a plats? Det är faktiskt ett enkelt svar på den frågan. Jurygrupperna. Hade bara folket röstat hade Malena hamnat betydligt högre. Tänk på Melodifestivalen; Malena fick inte mycket poäng av svenska juryn, och endast 1 poäng av den internationella. Proffs gillar tydligen inte La Voix, men det gör de som bara ser och lyssnar.

Invalda av juryn till finalen blev, inte helt oväntat med tanke på resultatet, Finland och Kroatien. Jag misstänker att det var fler som jag, som var grymt besviken på Finlands scenshow.

Såhär och såhär ser i alla fall totalresultaten efter semifinalerna ut.Fyran med startnummer fyra. Bild från Eurovision.tv


  SVT alltså.

Kolla vad som ligger näst högst upp på SVT's Mellosida. Charmigt.Nu ska Getis faktiskt sova. A lot to do tomorrow. Natti!


  Alla norrmän gillar inte Rybak


Undra om Veronica vill bli svensk?


  Vi ses i Oslo!

All heder åt Malena och de svenska teamet! Dom gjorde ett STRÅLANDE Jobb!!! Det mest absurda just nu är att allting är slut! Och oj vad svårt det kommer vara för någon att slå poängrekordet... Det här är ett år vi kommer snacka om länge.

Vi här i Sverige älskar fortfarande vår Malena och kommer utan tvekan kunna avnjuta en fantastisk sommar! Och trots de HELMYSKO resultatet så var det många riktigt bra låtar vi kan dansa loss till enda tills vi ses i Oslo 2010!


  Norge är vinnare 2009!

Jahapp. Inte helt oväntat kommer vi att få höra Fairytale resten av året. Oslo 2010. Kanske dax att hälsa på mina norska vänner?

Annars en väldigt Nordisk topp, faktiskt! Norge etta, Island tvåa och så toksvenska Azerbajzdjan trea. Malena kom på 21 plats. Sämst på längre. Inte omöjligt att vi blev invalda av juryn. Sorgligt. Nu ska jag smsa svenska delegationen.


  JAG FATTAR VAD HAN SÄGER!

Norska! INGEN ANNAN ÄR VI I SVERIGE O NORGE FATTADE! Sikken grej va!?

/ Måsen

  Sämsta resultatet typ ever.

Folk kan i alla fall inte säga att vi skickade det gamla vanliga. Och min favorit, Finland, kom sist. Fantastiskt. 4 generösa jävla poäng från Norge. Tack.

  SIIIRUUUSHOOOOO!

SIRUSHO DELAR UT ARMENIENS POÄNG! LOVELY!


  Always on my maaaajnd!

... Det känns endå bra att Azerbadzjan är ju faktiskt egentligen Sveriges backup liksom? Eller hur? ;)
Malena Ernman for president, ENDÅ! 

/ måsen

  4 poäng från Danmark!

Jag sitter och spekulerar i vad vi ska skicka nästa år. Måsen och Måns kom ju fram till att Måns skulle ställa upp med en jazzlåt nästa år. Själv har jag stora planer på att tvinga hem Dea från USA, sen para ihop henne med Jessica och låta dem göra en riktig powerfull östpopschlager, så kör vi Deas Cirquekompisar i bakgrunden. Vad tror ni om det?

  Det är avgjort!

Azerbajdzjan kan inte inte längre gå om Norge även om de hade fått varenda tolva som finns kvar.
Oslo 2010!
- det är också poängrekord. OMG!

/ Måsen.

  6 POÄNG FRÅN ESTLAND!

VI FLYTTAR!


  ETT POÄNG TILL SVERIGE!

ALBAAAAAAAAAANIEN!

  Kärt återséende

LAAAKA!

  12 poäng till England

Grekland borde byta ut sin poängutdelare.

Azerbajdzjan får poäng i alla fall. UNDERBART!

  Eh, ja

Sånt här kan man ju också roa sig med i reklamen. Not gonna get us. Hmm.

  7 POÄNG!

TACK FINLAND!


  2 poäng!

PUSS ANDORRA!

  Tre + två poäng till Sverige!

Tack Island och Frankrike!

Norge har redan vunnit.
Någon som betalar min resa till Oslo nästa år? Vore trevligt förstår ni.


  SAAAAAAAAARAH!

OJ, SARAH DAWN FINER! Jag som hade tippat på Petra Mede! och sjunger gör hon också! åh, UNDERBARA SARAH!


  Edward och Shirley <3

Jag behövde bara flika in att jag älskar Edward och Shirley. Hur underbara får man bli?!


  VI FLYTTAR TILL MALTA I ÅR MED!

4 POÄNG! WOOHOHOO!

  Sverige fortfarande nollad

Rybak i ledning nu. Oväntat. Inte.

  Nu gäller det!

Nu börjar röstningen!


  Mellanakt nu då!

Mycket Cirkuskonster idag. Jag var precis som Måsen och Åsnan helt såld på Cirques öppningsakt... wow! De människorna är fantastiska! Sååå stolt blir man över att vår svenska lilla Dea Norberg (om ni har missat det så är hon ju med i kören bakom Malena) jobbar med dessa människor. Fantastiskt! Lite kul också att jag har fått tre förfrågningar i kväll om Deas pojkvän, Ari, var med i öppningsnumret. Jag har faktiskt ingen aning.

Medan människorna hoppar runt i bassänger i taket här börjar jag bli nervös
. För vad vet jag inte. Kanske för att det ska gå rysligt dåligt. För att jag inte vet vem som vinner. Jag har ingen aning. Men nervös är jag.


  Vem röstar DU på?

Hade jag orkat resa mig upp efter telefonen hade nog rösterna gått till Finland (jag älskar ju låten EGENTLIGEN!), Ukraina (jag som rådissat den från början... förlåt!), Azerbajdzjan och självklart Grekland. Misstänker att mor min vill rösta på Norge.

Vem eller vilka får era röster?


  Nu blir det svenskt!

Missa inte Soraya nu, svenskt/grekiskt/spanskt dunderavslut på den här kvällen. Soraya älskar förövrigt vår egen Charlotte Perrelli, och hennes kläder blev jämförda med Charlottes á la 99. Soraya blev sjukligt smickrad, av någon anledning.


  Uppryckning av finnarna

Finlands Karoliina är tydligen rysligt förkyld. Jag tycker dock att det låter bättre nu än det gjort sen finalen i Finland. I tisdags ville jag ju definitivt sparka körtjejerna, men de har verkligen ryckt upp sig. Heja Finland!


  UK

Ta första bästa disneyballad, ta lite musikal och gift den med A moment like this. Då har du Englands bidrag i år.

Mamma jublar för att Lloyd Webber är med på scenen. Röstningsknepet funkar alltså.


  They like to party like nobodyyyy

Snacka om att den här låten sätter sig. I ett par veckor har jag gått runt och nynnat den här dygnet runt. Farligt. Fortfarande för lite energi, och bleknar totalt efter Svetlana. Meeen, jag gillar den ändå!


  Kolla Svetlanas skor!

Mot all vilja tycker jag faktiskt om det här. Riktigt mycket.

Missa inte Svetlanas assnygga skor! To die for!


  Mitt under fairytale

Mitt under Norge fick Geten äntligen en  dator! Aah! Finally!

Jag kan väl inte annat än hålla med föregående talare. Synd med diverse teknikproblem under Malena bara, illa Ryssland! Annars... I'm dead!

Nu sjunger alltså Rybak. Mamma är kär i honom, och tycker att jag ska komma hem med en sån kille. Suck. Jag som bara faller för hunkiga danskillar. Stackarn. Och ja, vi får säkert åka till Oslo nästa år.

Men snälla Norge. Ni kan väl laga den där jävla stråken nån gång? Strängarna är fortfarande sönder!


  from sweden to greece 12 point!

Inte bara lånar vi ut fantastiska Anna och Anna till Grekland - Tolv poäng ska dom dessutom ha! 
Fantastiskt Grekland! FANTASTISKT!  Och A&A är ju stjärnor utan dess like! WE ARE SO PROUD!!!Schlagerzoot <3 The Annas! (Andersson på bild!)

  Malena Ernman for president!

Om vi slutade andas i öppningsnumret så.. eh, vafan. Jag finner inte ord för hur bra det var! Jag skulle vilja ge Malena två miljoner tolvor bara för hennes kaxiga blick i första versen. Shit!

BRA JOBBAT TJEJER!!!!

Nu kan vi utan verkligen säga att hur det än går -  Så är vi förbannat nöjda!


  Snyggaste öppningsnumret EVER!

Måsen och Åsnan har fixat o trixat i timmar med en glammig schlagermiddag, förgävas. Vi lever nämligen inte längre!
HERREGUD VAD SNYGG OCH BRA OCH.. HERREGUUUUUUUUUD VAD SSSSNNNYYYYYYGGGGT!!!


/Måsen&Åsnan

  Mycket Schlagertv i kväll!

Inte nog med att ESC-finalen går av staplen klockan 21:00 i kväll, innan dess visas mer Melodifestivaltv! Klockan 19:30 är det Postkodmiljonären på tv4, och jag TROR att det är detta programmet både Alcazar och Charlotte Perrelli medverkar i. Klockan 20:00 är det i alla fall tokvärt att slå på svt1, för då visas Babben & co med Schlagerspecial! I programmet hittar vi bland annat Linda Bengtzing, Charlotte Perrelli, Bert Karlsson, Martin Stenmarck och Andreas Johnson. Ingen dålig lördag alltså!


  Var det någon som sa UPPLADDNING?


Såhär snygg är er Schlagerget ikväll. Med guldlinne, plattångslockat hår (det funkar faktiskt!), glitterpennor till eyeliner, enlång ESC-playlist och massa Sverigeflaggor. De är nedan är utan tvekan de snyggaste.


Hur laddar NI?


  En smygtitt på kvällen

Eurovision.tv har gjort en liten samanställning av vad vi har att förvänta oss av kvällen. Jag tycker att det ser fantastiskt ut! Framförallt är jag spänd på öppningen, som görs av Cirque du Soleil (som jag babblat om förr) och förra årets vinnare Dima Bilan. Jag tror att det kan bli hur häftigt som helst!

Och icke att förglömma; DET ÄR NYA PROGRAMLEDARE!  Youtube goes Eurovision

Visst blir man lite glad när man ska in och youtuba, och upptäcker sidans utsmyckning för dagen?
  FINAAAAAAAAAAAAAAAAAAL!

I KVÄLL GÄLLER DET! HEJA SVERIGE, MALENA, KÖREN, KEMPE & HELA DEN SVENSKA DELEGATIONEN! Make us proud!  Är du i Stockholm? Dra till Kungsan!

Ett tecken på att Sommaren är på G är utan tvekan att Rix FM festival drar igång. Vi i Zoot totalälskar Rixfestivalerna, och sommaren brukar i stora drag planeras efter just den festivalen!

I kväll drar alltså årets festivalturné igång, med dunder och brak i Kungsträdgården i Stockholm! På scen i kväll ser ni bland annat Sarah Dawn Finer, Måns Zelmerlöw, Alcazar, E.M.D, Janet, Kim och H.E.A.T, och självklart "husbandet" Ramsells (där vår favorit Anna Andersson är med i vanliga fall, men inte just i kväll eftersom hon ju är i Moskva). Mycket Melodifestival alltså!
Kalaset drar igång klockan 19:00, och självklart är det gratis, så skynda till Kungsan!

Vill ni se hela turnéplanen klickar ni HÄR.
p.s. vår Räv är faktiskt på plats. Vi får se om han har något att berätta efter kvällen... ;)


  NU GÄLLER DET!

NU KÖR VI RESULTATET!

AZERBAJDZJAN
! JAAAAAAAAAAAAAA!

Kroatien! VA?!

ANNA I BILD!

UKRAINA! WOOHOHO! Inte oväntat va?!

Litauen! Jag missade dem, jag tror att jag satt och skakade efter Sakis och missade det mesta i deras nummer...

ALBANIEN!
Nu blev Mika glad! WOOHO!

Moldavien! Men alltså, NEJ!

Danmark! Jag kan nästan höra danskarna skrika enda hit till Karlskrona!

Estland! Nu jublar ESCnördarna hysteriskt!

Norge! Och VEM är förvånad?!

GREKLAND! JAAAAAAAAAAA! ÄNTLIGEN! Vi satt och skakade, skrek och TOTALDOG hela bunten! ÄNTLIGEN!!!!!! FANTASTISKT!!!!!!!!!!!!!!

Woooow! Vilken final det blir! OCH ALLA NORDISKA LÄNDERNA I FINAL! UNDEBART!

TACK OCH FÖRLÅT!

  Mer dans

Jag som tyckte att vi hade sett tillräckligt med dans i kväll. Och även kvoten för folkdans var uppfylld i mitt tycke. Men nehe. Då gör vi en mellanakt och släpar dit ännu fler dansande jävlar.

Efter lite snack med Måsen och Åsnan (även Schlagerlicious-Adele har joinat vår konversation) så verkar vi alla vara överens. GREKLAND OCH AZERBAJDZJAN!

Nu pausar jag lite innan resultatet, så vida det inte händer nåt sjukt spännande då.


  Kvällens Getfavoriter

Mina favoriter i kväll;
- Irland
- Ungern
- Azerbajdzjan
- Grekland

- Albanien
- Ukraina (jag sa ju att det var så dåligt att jag älskar det.)

Vem/vilka gillar ni?  Så var det klart!

Japp, det var alla bidrag det! Vi får ju dessvärre inte rösta i denna semifinalen. Även om jag hade velat rösta ihjäl mig på Grekland.

Nu får vi dras med programledarhelveterna. Skjut dem. Edward och Shirley, tack gode gud för att ni existerar.


  Over the top med the Toppers

Alltså. Är det här pinsamt eller är det pinsamt? Helt sjukt. Men visst blir man ju lite kär i körsångerskorna? Så härliga! HAHAH!

Meeen, titta, de har ju hittat C'est la viekläderna och gjort om dem till herrkavajer!  Estland, skicka Vanilla Ninja i stället!

Jaja, det här är jättefint och dramatiskt och tjejen som sjunger är helt sjukt vacker. Estniska däremot. Det är så fulfint att jag tycker om det.

Meeen, snälla, söta, rara Estland. Kan ni inte skicka Vanilla Ninja nästa år? Estlands stora musikaliska stolthet enligt mig. De tävlade ju för Schweiz 2005 med fantastiska Cool vibes. Youtuba dem om ni inte minns.


  OMFG!

Jag skulle nog helt ärligt kunna döda för Svetlanas skor. Snyggast i år!


  Nu blir det porr

Ukraina. Jag gillade inte det här över huvudtaget innan. Men nu vet jag faktiskt inte. Det är så dåligt så det är bra. Glöm inte att det är körtjejerna som sjunger.

Och folk reagerade på Porrhögen i Mello. Kolla på det här då.


  Albauuuunien

Jag står fast vid att den här låten är mycket bättre på orginalspråk (albanska?). Dansarna är bara helt galna, och Kejsis klänning är nog kvällens sötaste. Men någon borde ha lärt henne engelska. Och hon sjunger mycket bättre än jag hade trott att hon skulle göra, härlig överraskning! En getisfavorit till i kväll!

...fast den är fortfarande bättre på orginalspråk. Punkt.  Grekland vare ja!
Vad ska jag säga? AAAAAAANNNNNAAAA!!


  Hora hora hora

Först; SHIRLEY CLAMP! <3

Sen; Folkdans har aldrig varit min grej. Titeln är ju absolut roligast av alltihopa. Hora Hora!


  12 POÄNG TILL GREKLAND!!!!

JAG TROR ATT JAG HAR DÖTT PÅ RIKTIGT! WOOOOW! VILKET NUMMER!

Vi åker till Aten nästa år. Punkt slut. Och nu ska jag försöka hämta mig. Litauen är säkert jättebra. Jag måste bara... samla mig. Oh my god. ANNA OCH ANNA!!!!! SAAAAKIIIIS!


  Nu ska Mika titta och inte blogga

Grekland nästa - SNYGGTJEJERNA OCH SAKIS!


  NU BLIR DET JÄTTEBRA!

Nu blir det toksvenskt! Azerbajzdjan med Arash, och tusen svenskar till. HEJAAAAAAAAA!!!

Hur snygg är inte Aysel på en skala?! och Hur bra är inte låten?! och hur coola är inte dansarna?!

HEJA AZERBAJDZJAN!


  Nu blir det bra!

ÄNTLIGEN lite upptempo! Kom ihåg att vår egen mås hyllade det här ordentligt i omdömena förra veckan.

Snubben sjunger kanske inte så jäkla bra, och kläderna är väl mer eller mindre smaklösa. Men låten. Man bara måste gilla den.


  Nu blir det pausmusik

Här finns typ ingenting att se. Bara lyssna.

Kul att vara med i ESC och låtsasspela, när hela låten bygger på just stråkarna. Stört egentligen.
Dock finns det något i det, kanske det dramatiska, som gör att jag faktiskt gillar det en del.


  Nu blir det grannland!

Nästan-hemma, Danmark, näst ut!

Jag gillar faktiskt det här. Brinck sjunger en riktig Ronanlåt med Ronanröst och Ronanutséende. Sa jag att Ronan Keating hade skrivit låten?
Sänk kören lite så blir jag nöjd. Ja, sen skulle jag gärna vilja ha lite mer ljuseffekter så refrängen lyfter. Men det här låter lite som Jacob Sveistrup från 2005. Och jo, jag var kär i honom också.

Äntligen kom pyrot i alla fall!


  Ballader, ballader, ballader

Snälla. Inte en ballad till. Tänk på att jag har varit vaken sen 20 över 5 i morse.

Men visst. Det skrikande paret. AJ vad ont det gjorde nu när jag skrev det. Nej. Fy. AJ. Snälla Slovakien.


  Nu blir det mer saga

Inte nog med Fairytale, här kommer en riktig saga om Fireflies. Någon stans tror jag faktiskt att jag tycker om det här. Även om Christina inte är så speciellt bra röstmässigt. Jag blir liksom lite varm i hjärtat.

Sen så är ju Edward och Shirley fortfarande himla roliga.


  SAAABOOOTAAAGE!

Såg ni Rybaks stråke (till fiolen alltså)?! Ena tjotahejtin var lös! SABOTAGE!


  Norge nästa

Nu stänger vi av tvn allihopa.


  Ballad, ballad, ballad...

Jag fattar fortfarande inte hur det här kunde slå Man Meadow.
Men visst är tjejen söt, hon påminner en hel del om Hanna Norman (visst heter hon så? Judy i Melodifestivalmusikalen i alla fall) tycker jag. Men sen vet jag inte om hon sjunger så speciellt, eller om låten är så spännande.


  Serbiska Markoolio

De borde nästan gå till final bara tack vare hans otroliga hår. Men det är verkligen inte roligt. Kanske på serbiska.
Sen fattar jag inte alls varför de håller på och kastar ner den stackars tjejen på golvet. Och vad är det för jäkla gubbe på LED-skärmarna?

Nog för att snubben heter Marko, men visst påminner låten lite om vår svenska Markoolios låtar?


  Körtjejerna sjöng ju bra i alla fall

Men vafan. Jag förstår inte lettiska (?). Det är svårt att förstå vad som är roligt då.


  HEJA IRLAND!

Irland har tydligen inte alls varit nöjda med bildproduktionen tidigare, men nu tycker jag att det ser rätt bra ut. Jag gillar verkligen låten och tjejen (som jag just för tillfället glömt vad hon heter) sjunger sjukt bra. Dessutom älskar jag deras kläder. Kunde varit tagit ur min (dröm)garderob! Lovely!


  Fint och gulligt, hej och hå.

Söt kille. Söt tjej. Tråkig ballad. Sådana här finns det alltid i ESC. Men Andrea hade en grymt tjusig klänning. Kanske inte så mycket att kommentera i övrigt va?
  Programledarhelvete.

Oh herregud. Sparka dem. Fort. Tack gode gud att Shirley och Edward finns.

Nu är det Kroatien. Årets tredje Andrea i den här tävlingen. Om ni antecknar alltså.


  Tingaliin är bättre

Även fast de kör massa gamla ESC-låtar (just nu Waterloo) så är Tingaliin bättre. Så det så. Orginal skare va!


  NU SHIRLEY!

Nu jävlar kör vi!

  Snart smäller det!

Sådär, torsdagkväll då! Schlagerzoot har varit lite på latsidan idag, i alla fall med bloggandet. Allihopa har mycket nu, slutspurter i skolan och så tusen saker till, men det hindrar inte mig från att liveblogga i kväll! Så, mina tycken och tankar om kvällens semi går alltså att läsa här från och med programstart!

Hela Zoot håller såklart i kväll alla tummar vi har för fantastiska Anna och Anna bakom S(k)akis Rou(fasti)vas(sen), heja Grekland!


  Grattis Anna!

Födelsedagarna avlöser varandra och idag säger vi stort grattis till Anna Annabelle Andersson!


Anna och zoot i Göteborg augusti 08

Anna är nog den absolut coolaste och mest färgstarka människan vi mött och när Anna går ut på scenen och kör sin grej fullkomligt LYSER det om henne! Hon är en superduktig sångerska och dansare och man kan inte bli annat än bli imponerad av henne!

Vi har sett henne i Melodifestivalen flera gånger då hon körat till bla Finally med Fredrik Kempe 2004, Live Forever med Magnus Carlsson 2007 och var en fast del i huskören 2008. Hon har jobbat mycket med Måns Zelmerlöw och just nu befinner hon sig, som vi skrivit innan, i Moskva då hon är en av två svenska körtjejer i Greklands nummer!

Hon sjunger också själv och då är det inte alls schlager det handlar om. Då kallar hon sig Annabelle och ni hittar hennes myspacesida under linken där uppe.

Vi säger grattis till Anna och önskar också lycka till inför semin imorgon OCH inför framtida projekt!


  Malena startar som fyra i finalen

På presskonferensen igår lottades som vanligt ordningen inför finalen. Malena drog startnummer 4; direkt efter Frankrike.

Ärligt talat vet jag inte om det går att analysera det. Jag tror att Malena drar fördel av att ha det startnumret hon har, tittarna kommer att finnas kvar efter Patricia Kaas och Malena kommer att bryta av snyggt. Dessutom tror jag det är en fördel för Malena att vara i början.

Ska vi se på finalplacering så tror jag att Malena kommer tolva. Fråga mig inte varför. Det bara känns så.
Vad tror ni?bild från Eurovision.tv  VI ÄR I FINAL!

VI ÄR I FINAL! VI ÄR I FINAL! VI ÄR I FINAL!
FHEHFUIEFHUIEQIGUFEIUFGUEGFIUQE!!  JAG FINNS INTE MER!

ORD FINNS INTE TILL. JAG AVLIDER.
HERREHGUD VAD BRA!!!!!!  Nu shirley!

SNYGG ARENA! 

  Missa inte dokumentären om Malena nu!

Svt1 - NU!


  Hur laddar en Schlagerget inför ESC?

Jag vet att ni alltid har undrat hur en äkta Schlagerget laddar inför ESC. Här kommer lite bildbevis.mp4:an utsmyckas......lika så armarna.....och naglarna!Viktigt: INFÖRSKAFFA AFTONBLADET!Låtsas att du är Sveriges största nörd. Då når du upp till min nivå.Ska det göras, så ska det göras ordentligt!Av karamellfärg får man färgade fingrar...Lite läskig färg kanske. Ett tips för blå chokladmousse är att inte blanda i ingredienserna bak och fram. Det råkade jag göra...Blå leggings, blå jeans och gul t-shirt. och så blå/gulasmycken då. Och Mellotröja.Laddar... namnflaggor med glitterspray är ett måste!HEJA!

Nu; mindre än tre timmar kvar till ESC, mindre än 2 till Malenadokumentär och snart SHIRLEY!

  HEJA RIX FM!

Rix FM tar ÄNTLIGEN ESC på allvar och spelar - LA VOIX!

Lycka!


  Zoot <3 Körtjejerna!

Zoots favoritbloggare, Tobbe Ek, vet när han ska vara riktigt snäll mot oss. Han var ju såklart på ABBA-festen igår, där våra absoluta favoritbrudar, Dea och Jessica, showade loss i Waterloo, vilket bästaste Tobbe filmade.


Herregud. Ge tjejerna ett eget nummer i Melodifestivalen för bövelen! De är verkligen fantastiska, och Waterloo steg med ens gånger tusen i mina ögon. Och så måste jag bara inflika - JAG SAAAKNAR DEEEM!!!

Meeen, Dea & Jessica var inte de enda körtjejerna att uppträda igår! Fantastiska Anna och Anna som körar bakom Grekland showade loss tillsammans med Alex Panayi i underbara Mamma Mia! (Som jag själv stod på scen och vrålade för nån vecka sen. Men det är en annan historia). Anna Andersson, aka Annabelle, är ju i övrigt med i ABBA-coverbandet Arrival, som är något av det bästa jag har sett live ever.
  Thank YOU for the music!

Ett litet snabbt inlägg i skolan...


Det var ju ABBA-fest igår. Som avslut sjöng Christer Björkman, Malin, Jessica, Anna Maria, Dea, Tine, Fredrik Kempe, Shirley & Malena Thank you for the music. Jag älskar verkligen den, och får rysningar varje gång jag hör den. Lägg då till några av mina absoluta favoriter, och det blir... såhär.
När jag kollade in det här i morse så satt jag helt seriöst och grinade. Det blir så mycket kärlek på en gång. Åh vad stolt man blir över att vara svensk!

p.s! Ser ni vilka som dyker upp i slutet?! Greklands Anna och Anna!


  Tonight's the night!

Ikväll gäller det! Skicka massa energi till Malena o gänget där borta i Moskva under dagen nu för ikväll så är det äntligen dags! Nu ser vi till att vinna den där jäkla tävlingen va!


  Zoot recenserar ESC fjärde och sista delen!

Varje måndag fram till första semifinalen av Eurovision Song Contest kommer vi i Zoot att recensera bidragen, samma bidrag som klockan 20:00 recenseras på SVT. För att själv höra bidragen vi recenseras kan ni klicka på länken i bidraget.
Ja, nu är det äntligen min, åsnans, tur att sätta hovarna i de återstående bidragen! Jag har recenserat de sista låtarna i Semifinal 2 samt de fem som redan är klara för final. Här hittar vi det mesta och det är båder toppen och botten! Here we go for the last time THIS year;


 

Grekland
Sakis Rouvas - This is our night

Sakis medverkade i ESC redan 2004 med låten Shake It och eftersom jag är galet Lena Philipsson freak så minns jag att Lena blev lite smått förälskad i den snygge greken. Han var även värd för ESC 2006 och är en av Greklands största artister. This is our night är en skön danslåt som iallafall jag går igång på. Eller okej, jag älskar den här låten! Jag är vet dessutom att Sakis kommer att leverera ett grymt snyggt nummer. Det blir ju inte heller mindre snyggt när han kommer att ha med sig snygga körfavoriterna Anna Nilsson & Anna Andersson på kör och dans. Sakis största svaghet är nog att det inte alltid låter så bra när han sjunger live och det kan bli hans fall. Om inte har vi utan tvekan Grekland i topp tio iår!
5/5


Lituaen
Sasha Son - Pasiklydes Zmogus (Den försvunne människan)

Gud vad jag känner igen det här! Jag kan dock inte säga varifrån. Det är en finstämd ballad. Killen sjunger bra och allt är harmoniskt och fint. Men seriöst, hur tjatig får en låt bli? Det känns som att han sjunger samma sak om och om igen i hela den sista minuten i princip. Alltså, njaaae.
3/5


Moldavien

Nelly Ciobanu - Hora din Moldova

Låten börjar precis som man tänker sig att en låt från öst ska börja. Sen blir det lite mer "party" av det hela. Jag tror att det är något försök att efterlikna Ruslana. Låter lite så. Fast mycket sämre. Det går från någon sorts böneskrik till lite mer upp tempo till att gå ner till att gå upp och hela låten känns lite som ett stort expriment. Från Moldavien. Plus dock för att man faktiskt blir lite glad.

2/5


Albanien

Kejsi Tola - Më mërr në ëndërr" (Ta mig till dina drömmar)

Min första reaktion är "Ja!" men den övergår till ett "Njää?". Alltså, jag vet inte hur jag ska bedöma det här bidraget. Det är så intetsägande att det finns inte. Tjejen ser väldigt ung ut. Eller ja, hon ser ut att vara i min ålder och hon ska väl ha ett plus för sin röst. Lite öststatsflöjtar innan sticket är det enda som märker ut den här låten annars. Vänta nu? Hur gick den nu igen?
2/5


Ukraina

Svetlana Loboda - Be My Valentine

"Åh herre min skapare" är min spontana reaktion. Ukraina kör verkligen "varannan bra varannan vadärdethär" konceptet. Förra året ställde de upp med låten som enligt mig borde ha vunnit (Shady Lady med Ani Lorak) och iår, detta?! Låten är verkligen totalt meningslös och kass och sånginsatserna är väl sådär. Det känns som att de har försökt att skicka en Ani Lorak men misslyckats brutalt. Njäää, skärpning ukraina! Den får ett poäng dock för refrängen sätter sig på hjärnan och sen sitter den där.
1/5


Estland

Urban Community - Rändajad (Vandrare)

Även fast jag inte förstår ett enda ord av vad som sjungs så fängslas jag fast och vill höra mer! Låten känns mörk, djup och lite magisk på något vis. Estlands val att sjunga på egna språket lyckas verkligen! Det spelas, precis som i Norges bidrag, fiol men jag måste säga att jag tycker det här är så mycket bättre. Underbart!
4/5


Nederländerna

De Toppers - Shine

Tänk er att man tar tre äldre män och låter dem sjunga om fred och att man ska ta hand om varandra. Då får ni Nederländernas bidrag. Det känns som att Nederländerna har snott det Israel brukar sjunga om. Visst kan snubbarna sjunga och visst finns det en poäng med låten. Men är det inte lite FÖR förutsägbart? Jag har tröttnat efter halva låten liksom.
3/5De som redan är finalklara.


Frankrike

Patricia Kaas - S'il fallait le faire

Ni kommer aldrig tro mig men Frankrike ställer upp med en ballad!! Visst är det helt fantastiskt!?! Not. De ställer i princip alltid upp med ballader. Vissa bättre än andra men Frankrike har för vana att vara dåliga känns det som. Fjolårets låt Devine är väl ett undantag. Detta låter väldigt väldigt franskt. Det är något nedstämt och jag fattar inte alls grejen med låten tills de sista 30 sekundrarna. Då händer något. Men tyvärr, det är för sent för att rädda något. Det är nog tur för Frankrike att det redan är finalklara.

2/5


Ryssland

Anastasiya Prykhodko - Mamo (Mamma)

Ja, det låter ju ryskt iallafall. Riktigt riktigt ryskt. Det känns som att vi är på en rysk fest typ. Anastasiya som sjunger har en ganska cool djup röst men alltså. Vad är detta? Helt plötsligt är låten slut och jag sitter här och funderar på vad jag precis har hört. Det är liksom helt ointressant. Och varför skriker hon i slutet? Hon förstör ju hela låten. Snälla, vad är det för fel på europa iår?
2/5


Tyskland

Alex Swings Oscar Sings - Miss Kiss Kiss Bang

Tyskland bjuder verkligen på det jag har förväntat mig! Det här lite svängiga gunget som man inte kan låta bli att gilla. Känns lite som deras bidrag från 2007 (rätta mig om jag har fel nu) med den här killen i vit kostym. Det känns som en låt Let's Dance skulle kunna ha som intro. Jag vet inte om det är bra eller dåligt men jag sitter och gungar med iallafall.
3.5/5


Storbritannien

Jade - My Time

Ännu en ballad. Men jag gillar detta. Tjejen sjunger jättefint och låten har ett fint budskap. Man blir kanske inte superberörd men om man tänker på vad Storbritannien brukar bjuda på så är detta verkligen super! Det känns lite som en disneyballad. Precis innan upplösningen ungefär. Jag tror dock att hon sjunger "My time" fler gånger än Caroline Af Ugglas sjöng Snälla i sin Snälla Snälla. Variation tack?!
4/5


Spanien

Soraya - La noche es para mí

Ännu ett svenskt bidrag! För ja, här är låtskrivarna svenska. Det är nämligen samma låtskrivare som skrev Sofias "Alla" i årets festival. Och det hörs verkligen. Det är en riktigt poprökare. Man vill dansa och sjunga med! Jag känner dock att refrängen är mycket starkare än verserna och att spanskan och engelskan blandas LITE för mycket. Men jag kan verkligen se ett snyggt nummer framför mig när jag hör låten och ju längre in i låten jag kommer ju mer gillar jag detta.
5/5

Som jag sa i början är det väldigt blandat och både toppen och botten. Inga jättedåliga bidrag dock även om Ukraina är en klar besvikelse. Grekland  är  min stora vinnare och Storbritannien vinner ballad-kampen denna gång.

Missa nu inte Semifinal 1 imorgon på SVT1 klockan 21:00!


  Nytt face!

Yesbox, då har jag varit framme igen. Ny header och lite nya färger i menyn. Jag kände för en liten förnyelse här, och att vi kanske skulle visa lite hur vi ser ut också... ;)

Vad tycker ni?


  Carola sjunger på Invigningsfesten i Moskva!

För hundrafemtioelfte gången denna veckan konstaterade jag nyss att Eurovision är alldeles för svenskt. För vem kommer att sjunga på den officiella invigningsfesten i Moskva imorgon om inte allas vår Carola?!
Själv tycker jag att det är superkul med Carola i dessa sammanhangen igen, för det är ju faktiskt i Melodifestivalen/ESC hon hör hemma, Häggis.

Kika in Tobbes intervju med henne, live from Moscow!
  Getis gillar halvsvenska rep!

Eftersom mina kära kollegor tycks ha försvunnit (den ena repar musikal, den andre är i Göteborg och den tredje har jag ingen aning om vart hon tagit vägen) så tar jag mig friheten att lägga in lite videor från dagens repetitioner.

En av mina favoriter är nästan helsvenska Azerbajdzjan (jag stavade säkert fel igen). Arash och AySel är kanske inte de starkaste röstmässigt, men scenframträdandet är sjukt snyggt och jag tror att det kan gå riktigt bra för dem. Dessutom hoppas jag det, eftersom jag älskar deras bidrag Always. Perfekt att dansa till klockan halv 7 på morgonen, innan man ska till skolan... ;)

Jag försökte dessutom komma på vilka dansarna är. Den enda jag kände igen var Åsa Mirro, gift med Sarah Dawn Finers bror Rennie Mirro, som dansade både i öppningen av Melodifestivalsfinalen förra året och såklart bakom Martin Stenmarck i Las Vegas 2005. Körkillen, Emil Heiling, har jag också lite smått koll på. Han körar nämligen på stora delar av Elena Paparizous platta The game of love från 2006.En av storfavoriterna i Zoot (Åsnans största favorit vet jag, dessutom) är Grekland. Jag var lite smått tveksam efter första repet. Jag saknade det där "WOW!":et som jag förväntat mig (det största Wowet var ju Annabelles hårfärg!), och dessutom är Sakis (Eller Skakis Roufastivassen som han heter i min värld) en halvtaskig livesångare. Men nu är jag helt säker - 12 poäng till Grekland! Låten sätter sig mer och mer, idag fungerade Sakis röst (...och Sakis kulisskörsångares röst) mycket bättre. Dessutom är scenografin och koreografin så sjukt snygg att man vill dö! Ja, och så våra tjejer då - Anna och Anna. Fantastiska! Det är verkligen ett grymt nummer som jag tror kommer att gå långt. Jag menar, kolla bara in Sakis catwalk med Sarah Dawn Finerhiss!  Fler hälsningar från Moskva!

Våra älskade körtjejer tar uppdraget som Zoots utsända på största allvar, underbara Jessica skvallrar denna gången! Hon hälsar att allting är bra, och de njuter av fint väder (något vi i Sverige saknar, vart tog sommaren vägen?), god mat och kultur! De har dessutom riktigt roligt och verkar otroligt laddade inför semin, de längtar nämligen hela bunten bara efter att det ska bli tisdag! Det känns ju bara som ett sjukt bra tecken, heja svenskteamet!

Sen var vi tydligen "väldigt fina" också, och så skulle vi inte glömma att dokumentera våra galenskaper... men det vet ni ju redan att vi är väldigt bra på... ;)
  Grattis Caroline!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Caroline Jönssons födelsedag!Caroline är, enligt oss,  en av de bästa sångerskorna i Sverige och efter att i flera år körat så arbetar hon nu på att ta steget ut till frontmickrofonen. Hon är dessutom en av de trevligaste och ödmjukaste människorna vi i zoot någonsin träffat på. Det finns nog ingen som sprider så mycket glädje och värme omkring sig som Caroline.

Vi är övertygade om att Caroline någondag kommer stå på Melodifestivalens scen och skina som den stjärna hon är!

Idag är det som sagt Carolines födelsedag och vi i zoot skickar en STOR grattiskram till världens bästa Carikube.  Körrapport från Moskva!

Som jag nämnt tidigare så skulle vi försöka skaffa fram lite eget skvaller från Moskva, och så nu var det dags! En av våra absoluta favoriter, fantastiska Dea, är ju borta i Moskva för att köra och dansa bakom Malena. Mitt i denna Eurovisioncirkusen så hann Dea i alla fall klicka iväg ett mejl med lite lägesrapporter, och hälsningarna lyder att stämningen i Svenskgänget är fantastisk! De är "grymma vänner" och hoppas att de kan förmedla den värmen på scenen också. Det låter ju faktiskt bara helt underbart!
Nu hade de ett par dagar ledigt, och Dea skulle se om det fanns något roligt att återkomma med efter genrepet. Vi ser mycket fram emot detta!

Igår var det ju dessutom ambassadfest för hela den svenska delegationen, och såhär tjusiga var kören!


Och Malena, som skulle försöka inte prata men verkade ha snackat en hel del ändå, var lika strålande hon! Här tillsammans med Fredrik Kempe.


Bilderna kommer från SVT.se


  Spana in Malenas andra Moskvarep!

Idag hade Malena och kören sitt andra rep på scenen i Moskva. Det var ett inte helt felfritt rep, Malena blev avbruten två gånger på grund av teknikfel, och sista gången sparade hon rösten ganska ordentligt. Hon valde dessutom att repa i linne och jeans (men var lika snygg för det), medan kören testade sina scenkläder idag. Svarta sidenkavajer och byxor, sjukt snyggt! Jag tror att det blir toppen när allting väl är på plats. Lovely!
Enligt diverse fansiter jag läst så verkar Malenas finalplats redan vara klar, och även om man inte ska tro för mycket (ni minns väl förra året?!) så känns det ju bara helt fantastiskt! Heja svenskgänget!

Om ni skulle vilja kika in lite videor från repet...
Som Räven (som började skriva det här inlägget innan fröken Get kom och tog över) och jag diskuterade innan så känns det som att det är lite för mycket översiktsbilder. Lite fler närbilder på Malena och kören (som jag inte alls får ihop hur de ska se ut som väsen?!) så tror jag att det blir toppen!

I skrivande stund är det dags för ambassadfest för svenskarna, och imorgon åker Malena tillbaka till Stockholm för att spela Askungen. Hektiskt schema, minst sagt...


  ESC-kortisar

Lite såhär på Onsdagskvällen tänkte jag leverera lite Eurovisionkortisar...

- Christer Björkman rapporterar för SVT!
Ja, det är faktiskt sant! SVT har inget eget webteam på plats i Moskva än så länge (men jag antar att det åker ner några i slutet av denna veckan/början av nästa vecka?), utan bloggning och vloggning sköter faktiskt vår egen Mr Schlager! Mycket kul hittills, så kika in SVT's sajt!

- Swedish all over
Eurovision är nästan svenskare än Melodifestivalen. Det känns som att hela evenemanget styrs utav Svenskar! Vi kan ju bara ta årets bidrag som exempel. I Greklands hittar vi svenska Anna och Anna på kör, i Finska, Spanska och Irländska är det Svenska låtskrivare, Norge har svensk koreograf och i princip hela Azerbadzjans delegation är svenskt! Sen får vi ju inte glömma alla som fixar runt om på festivalen, till exempel vår favoritstudioman, Hence von Z. Dessutom leder ju Jovan Radomir Eurovision Countdown, som sänds i så gott som alla länder som deltar i ESC. Och vi får verkligen inte glömma EBU's ordförande, Svante Stockselius...

- Malena till Moskva igen
I skrivande stund sitter Malena och väntar på att få flyga till Moskva igen, från Wien. Den här gången blir Malena kvar i Moskva, om jag har förstått det hela rätt. Skönt! Ni följer henne på hennes ständigt uppdaterade Twitter och såklart blogg. I morgon vankas det rep igen och ambassadfest, om jag inte är helt ute och cyklar.

- Missa inte sista Eurovision Countdown!
Ni missar väl inte den sista delen av Eurovision Countdown som sänds på svt 2 klockan 19:30-20:00 ikväll? Den här gången kommer bland annat Malena att presenteras. Lovely!


  Sakis Rouvas och svenska körfavoriterna repar!

Idag har ju bland annat Grekland repat sitt nummer inför ESC, och shiiit vad snyggt det är!

Det största "WOW!":et från dagens repetitioner blev för mig Annabelles hårfärg, MY GOOOD! BlondinBelle goes Brownie, so wtf ska jag kalla henne nu?! BlackaBelle är på förslag... hmm. ;)
Hur som helst, ett riktigt snyggt dansant nummer som jag tror kommer att bli grymt, jag älskar texten högst upp på scenkanten. Så sjukt snyggt!
Förutom Anna (som heter Andersson i efternamn) och körkollegan Anna Nilsson så är det även två manliga dansare och ett manligt röststöd som gör Sakis sällskap på scenen. Den ena dansaren tror jag att jag har sett förut, om jag inte är ute och cyklar så dansade han till Elena Paparizou 2005.

Såhär såg det i alla fall ut när repetitionerna genomfördes idag...Vad tycker ni?


  25 år sedan de dansande bröderna tog hem segern!

Tro det eller ej men idag är det faktiskt exakt 25 år sedan Herreys vann med Diggiloo Diggiley!  Även om detta var åtta år innan jag föddes och jag alltså inte kan minnas detta så har jag, och säkert alla ni läsare också, en relation till de dansande deoderanterna och deras gyllene skor. Jag menar, vem kan inte älska låten, deras genomtänkta koreografi och styling är ju totalklockren. Även 25 år senare.

Låt oss fira detta magiska datum med att titta på hur det såg ut i Luxemburg för 25 år sedan.
  ESC-bidragen del 3!

Varje måndag fram till första semifinalen av Eurovision Song Contest kommer vi i Zoot att recensera bidragen, samma bidrag som klockan 20:00 recenseras på SVT. För att själv höra bidragen vi recenseras kan ni klicka på länken i bidraget.

Nu har det blivit The Mås tur att sätta näbben i kvällens bidrag! Wuhu! Mycket.. oseriöst och mycket ballader på G här.. Lite ambivalent sådär faktiskt. Here we go:


Kroatien – Igor Kukrow
”Lljepa Tena”

Ni vet dom där små klippen innan varje bidrag då värdlandet passar på att marknadsföra sig själva med bilder på sitt fina land och kommentatorerna snackar lite om bidragen? Kör dom på det där med att visa sitt land istället för massa akrobatiska människor som kastar färg på varandra iår skulle denna låten vara utmärkt bakgrundsmusik. Eller kanske borde Ving eller Fritidsresor köra den här i sin reklam-jingel? Det skulle smälta in perfekt!

Vad det gäller Eurovision-sammanhang ger jag inte mycket för den här låten. Jag finner den ganska ointressant och tråkig. Det händer inte så himla mycket. Den är ändock inte helt värdelös och dålig, det känns lite fridfullt och det ger mig utlands-feeling! Så den får en tvåa.

2/5

Irland - Sinead Mulvey & Black Daisy
"Et cetera"

Det här känns som lite typisk tjejpop/rock. Helt okej låt faktiskt. Verserna är lite platta, men refrängen får mig iallafall att vilja sjunga med. Och avsett om man anser att låten är bra eller dålig är det alltid ett plus! Jag tror inte att den här har några jättechanser, men jag tror inte heller den kommer komma totalsist. Det är enkelt, och det är ju inte dåligt, men inte heller något jag jublar över.

3/5

Lettland - Intars Busulius

"Probka" (Trafikstockning)

Haha, ja. Vad ska man säga? Det är det här något oseriösa vi gång på gång får höra. Som hederlig Svensk som ser på Melodifestivalen och Eurovisionen som någonting heligt och helseriöst har jag lite svårt att förhålla mig till det här. Men trots att det är oseriöst kan jag inte låta bli att skratta med lite i hans häftiga utbrott och hans frustrerande sätt att rabbla texten i hyperfart. Allt därimellan ger jag dock inte mycket för..

1/5

Serbien- Marko kon & Milan Nicolic

"Cipela" (Sko)

Neeeej! Är min första tanke. Det är precis sån här musik som gör att jag ibland tror att vi har förflyttas oss en massa decennier tillbaka i tiden. Och visst, det klart. Det finns ju massa som uppskattar den musiken också. Men så börjar han sjunga.. och... nej. Nej, han får tom minuspoäng för frisyren.

0/5


Polen - Lidia Kopania

"I Don't Wanna Leave"

Fin låt, fin text. Blaha blaha typ. Gillar hur hon sänker tonerna i början av verserna.. Refrängen lyfter inte riktigt som den borde, texten rimmar lite för enkelt mycket. Det blir lite för förutsägbart. Fixar hon dom där snygga tonerna live också kan det bli bra. Själv börjar jag faktiskt bli lite uttråkad..

2/5


Norge - Alexander Rybak

"Fairytale"

Helt ärligt; Jag klarar inte av det här! Vad gör han? Sjunger han sådär på allvar? Okej, jag trodde nästan på detta en sekund eller två där i introt trots de upp-poppade sarek-soundet. Jag klarar inte av hans sätt att hoppa från ord till ord. Vad det här de här egentligen? Och refrängen (om det nu är de han sysslar med när han går upp där..) ska vi inte ens tala om. Seriöst norge?

0/5

Cypern - Christina Metaxa
"Firefly"

Loka reklam? Nehej, okej. Det var cyperns bidrag. Jag väntar och hoppas att de ska hända ngt i refrängen, men det verkar inte hända så himla mycket? Kanske lika bra. Jag fattar den här låten riktigt. Efter 2 minuter var det plötsligt läge för att lyfta låten – så gör dom inte det! Fortfarande tråkigt.. och platt. Den är dock lite lite söt.. på ett tråkigt sätt. Så den får en etta. Kanske är det bara jag som är less på alla dessa oseriösa bidrag i kombination med balladerna..

1/5


Slovakien - Kamil Mikulcik & Nela Pociskova

"Let' tmou"

Åh, ännu en ballad. EN BALLAD DET FAKTISKT HÄNDE NÅGONTING I! Grattis Slovakien. Ni har fattat de där med att flytta tonerna upp o ner på notlinjerna. Jag gillar hur tjejen och killen sjunger emot varandra. Höjningarna och refrängen är också bra! Jag gillar den här videon också faktiskt. Nu känns det som jag hyllar den till skyarna, men i jämförelse med de andra bidragen jag recenserat så är den här ett mästerverk. I Det STORA HELA.. är det kanske förvisso inte alls lika stark. Jag skulle också mer än gärna tona ner hennes skrik en hel del!

3/5


Danmark - Niels Brinck
"Believe Again"

Oj, vad det här påminner mig om en annan låt. Irriterande att jag inte kommer på vilken. Men den här är också lyssningsbar måste jag säga. Det här känns som någonting jag utan tvekan skulle kunna höra på vilken radiostation som helst. Det är kanske ingenting som sticker ut ur mängden direkt.. Men inte att försumma för det. Den är endå helt okej! Rätt bra endå.

3/5


Slovenien - Quartissimo & Martina Majerle
"Love Symphony"

Relativt snyggt framträdande, dock något händeselöst. Varken bra eller dåligt. Ingenting jag kommer lägga på minnet direkt. Vart är verserna liksom? Vart är de där man ska kunna sjunga med i? Det kommer liksom aldrig, men det händer ingenting.

1/5

Ungern - Ádok Zoli
"Dance With Me"

Det här är Ungerns svar på ...ja, någonting hämtat ifrån nittiotalet lite så... en nybörjande Andreas Lundstedt! haha! Så, ja. Gissa om jag gillar det här? Det är visserligen långt ifrån den klass Andreas och Alcazar levererar. Men det är disco och jag vill verkligen dansa med Ungern! Framförallt efter dom här tidigare sömnpiller bidragen! Jag velar mellan en fyra och en femma.. Men för att vara lite generös och heja på discon lite:

5/5

Azerbajdzjan - Aysel Teymurzada & Arash

"Always"

Det verkar som alla upptempo.. "på riktigt-bidrag" blir bra nu efter allt annat skräp vi hört.  Men äntligen kommer de lite bidrag av den klass vi faktiskt förväntar oss att få ut utav Eurovision! Jag gillar det här! Snygg tjej, lite höftshakande, och en catchig refräng! Jag kommer absolut inte byta låt när den här kommer på årets ESC-platta. De är absolut värda en fyra!

4/5


Som avslutning funderar jag på om hela Eurovision mestadels faktiskt kommer vara ett sömnpiller iår? Jag som hoppades på att få en del två på "Qele Qele" och "Shady Lady" ifrån förra året.. Men det verkar faktiskt inte så. Sen har jag nog kanske varit ganska ambivalent i mina omdömen måste jag säga. Men ja, Azerbajdzjan och Ungern som kom där på slutet lyfte upp det hela ordentligt!

TACK OCH FÖRLÅT!


RSS 2.0