Bästa Tobbe Idolbloggar - igen!

Vi i Zoot smått avgudar ju världens bästa Tobbe Ek, allmänt känd Schlagerreporter & Schlagerbloggare på Aftonbladet, och vår Tobbebloggsabstinens stillas något vid den här årstiden då han faktiskt IDOL-bloggar! Jag själv bojkottade stora delar av IDOL förra året (Linda Pritchard åkte ut redan i kvalet. Det säger allt) men läste bloggen flitigt, och nu är vår favoritTobbe tillbaka! Bloggen hittar ni HÄR!Tobbe & MiniTobbe innan Mellofinalen i år... ;)


  Zoot tipsar IGEN: Caroline Jönsson!

Nu skriver vi om henne igen! Det är inte alls längesen som vi skrev och tipsade om Caroline Jönssons nya låt By my side (som jag förövrigt fortfarande missbrukar!) men för någon vecka sedan dök det upp ännu en låt på youtube. Den försvann dock väldigt fort och efter att ha pratat med Caroline så fick i zoot den stora äran att ladda upp den igen! ;-D Bilderna som jag lagt till är tagna av oss zooare eller pressbilder från Carolines hemsida.

Lyssna och njut!


Electric - Caroline Jönsson

Det finns väl bara en sak att säga: När Caroline står på Melodifestivalens scen och bara lyser som den stjärna hon är. Kom ihåg vart ni läste om henne först! ;-)


  Zoot träffar Jennifer Eskola!

I fredags var jag och Räven på inspelningen av Carolina Gynnings nya program "Dagens Man" som kortfattat går till som så att det är tjugo tjejer som står vid varsin pulp, så kommer det en kille (Dagens man) och berättar lite om sig själv. Så får de trycka på en knapp om de inte är intresserade. Till slut är det två tjejer kvar och killen väljer mellan dessa. Ganska roligt faktiskt! Iallafall, jag och Räven var på två inspelningar och under andra inspelningen så tyckte vi att vi kände igen en av tjejerna från Melodifestivalen 2004. Det var Jennifer Eskola! Minns ni henne? Sjöng "You're the sunshine of my life" i Göteborg 2004.


Fotot är från 2004. Lånad från gylleneskor.se

Jennifer blev väldigt chockad när vi kom fram och visste precis hur numret sett ut och vilken kör hon haft. När jag sa att jag kunde Jenny (numera Velvet) & Deas stämmor i det numret så kunde inte Jennifer säga något annat än "Herregud!" Vi pratade lite om numret och så frågade vi Jennifer hon fortfarande höll på med musik. Och visst gjorde hon det, hon hade jobbat mycket utomlands och nyss kommit hem till Sverige. Hon berättade att hon numera mest sjunger på spanska och att engelska kanske inte riktigt var hennes grej. Hon berättade att numret i Mello blev ganska fel också och ja jennifer, vi håller nog med. Men det är en bra låt som sätter sig! Vi kan den ju fortfarande! ;)
  Twittrat: Kändisspaning på intercity...

Sitter på tåget påväg hem från Sthlm, mittemot mig sitter Nordman och hans sjukt blonda flickvän. De håller varandra i handen och sover. De har solglasögon på sig vilket gör att dom får uppmärksamhet, eftersom det är jättemörkt ute. Tjejens solglasögon var kanske inte de allra snyggaste... Hm..

/ Åsnan

  VI VAAANN!

Tjises vad glad man blir när man går in på Facebook och ser att 3's tävling om ett mobilt bredband till bloggare avgjorts, och att en av de två vinnarna är... VI! WOW! Tack, tack, TACK alla som gillat vårt inlägg på 3's Facebooksida! Ni är guld värda! Nu lovar vi att vi ska blogga ännu mer, överallt!

Kärlek!  Att umgås med en schlagernörd

Ur en av mina bästa kompisars (Milla) kalender;


(Melodifestivalen börjar, göm dig för schlagernödar (Mika))

Jag känner mig mycket hedrad, måste jag säga.


  Schlagerfeber-premiär på Golden Hits!

I måndags var det premiär för världens bästa showgrupp Schlagerfeber på Golden Hits! Jag var där för att ta tempen på showen och vilket himla drag det blev, helt galet var det. Ett litet förtydligande bara; Nej, jag kommer vanligtvis inte in... Men Schlagerfeber fixar allt!

Mingel från 21, och den första vi stöter på när vi kommer in är Tess Merkel som blev överlycklig att se oss (Carro var med). Senare under kvällen dök Jenny "Velvet" Petersson, Shirley Clamp, Jessica Heribertsson (Musikalartist), Christer Björkman, Henrik von Zweigberk, Edward af Sillén, Andreas Lundstedt och Petra Mede.

Vid cirka 23 började showen och vad ska man säga? De är världsbäst på det de gör, man blir alltid lika chockad. De började akten med lite långsammare låtar för att sen höja tempot stegvis. Första akten var på 40 minuter och de hade då en gästartist, Shirley Clamp. Hon rev av ett hitsmedley med icke-schlagers men vägde sen upp det med Min kärlek, där hon fick hela lokalen att sjunga med!

Akt 2 började vid 24 med La Vooooooooooix, med masker och allt! Det fortsatte med en mängd låtar, bland annat var Sanna Säfsund fram till mig under Sofias Alla. Ett vinnarmedley 00-08 körde de också, med världens bästa Heeeeeroooooo. Schlagerfeber drog upp Richard Herrey som tagit över Golden Hits, för att prata lite. Men SF hade andra planer egentligen, Per och Louis Herrey kom in på scen och introt till Diggiloo Diggiley började...


Det blev dags för slutspurten med bland annat Always och Fairytale. De presenterade att de skulle höja ribban och tyckte att alla skulle komma närmare scenen och dansa. "Vi vet att ni vill ta på oss"
Lars (aka Snygg-Lars) riktade sig mot mig: "Micke, jag vet att du vill dansa!" Så ja, vi fick ju lov att ställa oss längre fram och röja loss tillsammans med några andra där, och hade det galet kul. Men så var showen slut efter 1 timme, vi ville ha mer! Alla ville ha mer! De körde mer! Ett medley av massa fartlåtar från årets Melodifestival och sen var det slut... Tråkigt värre!Förlåt för dåliga bilder, mobilkamera är inte det bästa...

Pratade lite snabbt med Fina efteråt och tackade för att hon hjälpt till att få in mig där. Sedan begav vi oss därifrån och fick en drinkbiljett till nästa vecka, de vill att vi kommer tillbaka. Vi gick mot nattbussen fick en springmarsch innan vi kom hem och la oss för att sova. Glada efter en mycket lyckad kväll/natt!


  Melodifestivalen 2010 blir mörkgrön?

När jag i lördags entrade Globen fick jag en broschyr från Live Nation med olika konserter under 09/10. Inte helt oväntat fanns även Melodifestivalen med, och vad skådade mina ögon om inte - det här;Vad kan man dra för slutsats, att färgen för 2010 års tävling kommer att vara mörkgrön? Personligen kan jag knappt tänka mig en mer oschlagerig färg. MÖRKGRÖN! Jag var visserligen väldigt skeptisk till den mörkblå färgen förra året, men känns inte mörkgrön bara... omöjligt?

När vi ändå pratar Melodifestivalen, imorgon (är en annan dag! Okej, jag skojade bara) är sista dagen för att skicka in ditt bidrag till Melodifestivalen 2010! Och idag är också första dagen för att skicka in webbjokern! All fakta hittar ni såklart på Svt.se/melodifestivalen, där ni också kan prenumerera på deras nyhetsbrev.

Tuudeluuuh!


  Följ Schlagerzoot på Twitter!

Vill ni veta vad vi gör när vi inte orkar skriva långa blogginlägg, utan bara uppdatera om småsaker? Då är det tur att hela Schlagerzoot TWITTRAR!

Följ Måsen här
Följ Åsnan här
Följ Geten här
Följ Räven här

Nu till den stora frågan; har ni några roliga twitters att rekomendera? Tveka inte på att kommentera!


  Cirque du Soleil - Saltimbanco, WOW!

I lördags tog jag och min kära mamma tåget upp till Stockholm för att gå och se Cirque du Soleils sjukt framgångsrika (den har spelats i 17, SJUTTON!, år! Jag var alltså inte ens född när den började spelas!) show Saltimbanco i Globen. Jag hade verkligen galet höga förväntningar, och ÄNDÅ blev jag helt tagen! WOW! Det kan vara det bästa jag sett NÅGONSIN! Ni minns väl Cirque's öppningsnummer i ESC? Det var INGENTING mot att se hela Saltimbanco. Det varvades allvarliga, rent av livsfarliga, cirkusnummer med världens charmigaste clown och glada skratt över hela Globen. Det var bara... FANTASTISKT! Får ni någonsin möjlighet att se en av Cirque du Soleils shower live, GÖR DET! Ni kommer inte att ångra er!

...rent av kan ni faktiskt ställa in kosan på Göteborg 4-8 november, då just Saltimbanco besöker Scandinavium. Biljetterna säljs på ticnet, och jag rekomenderar er att sitta på läktaren på sidorna, då har ni full koll på allt som händer på scenen!p.s. Jag överväger att sno Deas jobb. Hon är ju i Las Vegas och jobbar med Cirques kommande show, som för tillfället går under namnet Viva Elvis!... 


  Zoot idoliserar...

.. Camilla Håkansson!

Ni som har hängt på Schlageryran de senaste åren känner väl igen Camilla från scenerna därikring som konfrensier. Vi i Zoot har ju hängt i en hel del Schlageryra-städer och hade väl en extra reminder på att se IDOL ikväll för att se Camillas idol audition - och kvinnan kan sjunga! Jag sitter nästan och grinar! Jag blev så himla glad av att se hur glad hon blev när hon gick vidare! Haha, heja Camilla!


Göteborg 7 Februari 2009

Förresten, är det nu man ska skryta om att man faktiskt sjungit med Cam? Eller i Saras fall, fått en fössedagssång av ;-) http://www.youtube.com/watch?v=kZsG4Uwcpfw

HEJA CAMILLA!! / Ett stolt schlagerzoo!
  Melissa skrämmer livet ur Settman!Jag sitter här och fullkomligt garvar ihjäl mig åt Tobbe's intervjuer med både Settman och Melissa! Jag kan sätta min schlagertiara på att Melissa är den som kommer få mest headlines och media-attention i höst, med alla hennes urhärliga kommentarer!

(Sen skrek jag dessutom lagom schlagerhögt när jag såg att det var våran bloggfadder Tobbe som följde presskonferensen i Strängnäs idag! Min mamma är manager till ett X-antal band som tävlar i kampen samt Melissa - alltså kunde ju jag varit med i strängnäs om det varit hon som skulle åkt diiiit. Men nehe.. det blev El boss för La företag som drog dit istället medans jag var hemma och pluggade matte. Livet är orättvist! ;-)

Dansbandskampen startar den 24 Oktober,
och trots att jag inte är någon dansbandsfantast av något slag alls ser jag faktiskt fram emot att få följa med moderskapet till strängnäs - mest bara för att få höra Melissas alla kommentarer! Jag tycker fler människor kan vara som Melissa. Tillvaron hade blivit så mcyket mer underhållande och spännande!


  Reglerna för Webbjoker 2010

Så var det ju det här med att ha hål. Jag börjar inte förens 10:55 igen, och om en halvtimme ska jag gå och äta. Innan dess har jag ingenting att göra, därför kan vi blogga om reglerna för Svenska folkets Joker till Melodifestivalen!

Jag var ju så himla glad när jag läste artiklen, sen läste jag reglerna. Upphovsmännen får inte tidigare ha gett ut något material på något sätt. Där var det liksom kört. Men men, vi får väl hoppas på att det är nåt annat bra bidrag som kommer fram!

Reglerna ser ut enligt följande;

De som får tävla är:
- upphovsmän som inte är eller har varit anslutna till ett musikförlag, och/eller tidigare haft verk utgivna på fonogram.

Vad gäller de tävlande bidragen:
- får de ej tidigare ha varit offentliggjorda (för mer information, se SVT:s ordinarie regelverk för Melodifestivalen 2010).
- ska de uppfylla alla ordinarie krav i SVT:s regelverk för Melodifestivalen 2010.

SVT förbehåller sig rätten att:
- neka publicering av bidrag vars visuella kvalitet är för låg.

- neka publicering av bidrag vars ljudkvalitet är för låg.

- neka publicering av bidrag vars innehåll kan uppfattas som stötande eller inte är i linje med SVT:s ordinarie krav i regelverk för Melodifestivalen 2010.

Omröstningen kommer dessutom att göras via SMS.

Det fullständiga regelverket finns här.

Källa: SVT.se


Vad har ni för åsikter?


  Cirque du Soleils Elvis Cast - Zoot är stolta!

Egentligen har vi alla hundratals grejer att blogga om, håll ut! Det kommer bilder och texter från sommaren som gått, det LOVAR jag! Jag börjar i alla fall i en ände...

Jag måste bara visa er några bilder som gjorde mig både hysterisk och alldeles varm i hjärtat, nämligen bilder från när Cirque du Soleils Elvis-gäng anlände till Las Vegas för några veckor sen! Nu undrar ni säkert vad jag pladdrar för goja, men ni som hängt med ett tag vet ju att Zoofavoriten Dea Norberg ingår i casten. Vi allihopa saknar ihjäl Dea, men vi blir inte annat än JÄTTESTOLTA när vi ser bilder som dessa! Vår älskade lilla Dea!Bilderna kommer härifrån.

Vad kan man säga? Heja Sverige, heja Dea!


  Melodifestivaljoker röstas fram på nätet!

Ingen blir väl längre direkt förvånad när Melodifestivalen får nya, smått udda, regler. Den nya reglen som presenteras i dagens Aftonbladet innebär att nya, oetablerade upphovsmän och artister ska få chansen att ta sig in i tävlingen, via en tävling på SVT's hemsida. Björkman och co kommer inte ha ett ord att säga till om, utan de som röstar fram bidraget är - svenska folket. Endast.

Personligen tycker jag att det verkar som en SJUKT bra idé! Dels för att fler genrer kan komma med i festivalen, kanske en "ny" åldersgrupp och dessutom kan Sverige få en ny stjärna. Jag har framförallt en person i tankarna... nananaaaaaaaaa! Hur som helst så känns det här som en liten variant på den uttagningen Spanien hade för nåt år sen (eller var det i fjol?), då bidragen las upp på myspace och sedan blev framröstat. Skoj, skoj, skoj! Dock avslöjar det här en liten grej inom SVT's arbete; de är medvetna om att de inte är direkt överduktiga på att släppa in nya låtskrivare och artister...

Vad tycker ni?


RSS 2.0