Schlagerfeber i Norrköping

Mika skrev ju i sitt inlägg om malmö att det tog lite tid innan man skymtade på något tecken på att festivalen var i stan. I Norrköping behövde jag bara kliva av (det 45 minuter sena) tåget och gå in på stationen för att förstå. Där var det två Melodfestivalen affischer och så fanns det två sådanahär pappfigurer med hål för ansiktet så man kunde leka ABBA.  Härligt!



Inne på Linden köpcentrum (där även Festivalyran höll till) var det utsmyckat i nästintill varenda skyltfönster och vid rulltrapporna hängde fina banderoller med Andra Chansen deltagarna på. Utanför Linden spelades det schlagers på högsta volym dessutom.







Men det som imponerade mest på mig var alla blåa ljus som var precis överallt! I träden, i vattenfallet vid ån, i små glober utplacerade i parkerna. ÖVERALLT var det blått ljus. Jag fick tyvärr inget kort på detta och det grämer mig lite.

Men Norrköping satsade verkligen på att bli årets schlagerstad Numero 1 och dem lyckades!


Kommentarer
Postat av: Linda

Bara en rättelse, det är ingen "å", det är som att kalla ätran, nissan, lagan elelr viskan för bäckar... Det är Motala ström som rinner genom Norrköping... Och angående ljusen, dessa är uppsatta under hela vinterhalvåret för att göra Norrköping till världens mysigaste stad även vintertid =D

2009-03-11 @ 20:26:13
URL: http://idinlillavarld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0