De körar och dansar i Melodifestivalen 2011!

Att Schlagerzoot hjärtar körsångare och dansare är ingen hemlighet. Nu kan vi, för tredje året i rad, avslöja vilka som kommer att lysa upp scenen lite extra under februari och mars! Huskören och Husdansarna 2011 kommer att bestå av följande!

Huskören

Lars Hägglund!
Allas vår Snygg-Lars gör ytterligare ett år i Huskören! Det här blir hans fjärde körår på raken och vi kan bara gissa att han blir körchef ytterligare en gång. Förutom fyra huskörsår hittar vi Wallmans Salonger, schlagergruppen Schlagerfeber, Mensclub, Världens barngalan, Rosa Bandet Galan, och musikalerna ”Jesus christ superstar”, ”Tolvskillingsoperan” och”A chours line” på Lars CV. Han är utbildad på Performing Art's School i Göteborg, en treårig artistutbildning. Lars har varit rankad etta i Sverige i Lindy-Hopp, Boogie-woogie, Dubbel-bugg och jobbar även som koreograf, låtskrivare, producent och demosångare. Han producerar även Allsångskvällar i Sollefteå, där han också kommer ifrån.

Anna Andersson!
Vår favoritAnnabelle gör comeback i Melodifestivalen! Anna har vi kunnat se i Rix FM Festivals husband Ramsells tre somrar i rad. Hon har dessutom körat i Melodifestivalen 2004 (Fredrik Kempe), 2007 (Magnus Carlsson) och 2008 (huskör). 2009 bloggade vi om att hon, gravid i femte månaden, dansade och körade bakom Sakis Rouvas i Eurovision Song Contest för Grekland. I november samma år berättade vi att Anna fött en liten dotter som fick det schlagerklingande namnet Judy. Anna har även en gedigen bakgrund som musikalartist och har bland annat Mamma Mia! och RENT på sitt CV. Anna är även utbildad på Balettakademin i Göteborg.


Anna Nilsson!
Anna Nilsson, även känd som Anna Rödtott av Schlagerzoot, gör även hon schlagercomeback! Anna ingick i Huskören 2007 och 2008 och, precis som Annabelle, körade hon bakom Sakis Rouvas i Eurovision Song Contest 2009. Hon gästade även bakom Anna Sahlene & Maria Haukaas Mittet i Melodifestivalen 2009. Även Anna är en väletablerad musikalartist med utbildning på Balettakademin i Göteborg som har medverkat i till exempel Saturday Night Fever. Vi har också sett henne bakom Måns Zelmerlöw vid ett flertal tillfällen. Just nu går hon att se som en av kör- och danstjejerna på Björn Skifs-turnén.


Carl Björkell!
Eftersom Martin Kagemark går andra vägar efter 250 år i Huskören (nåja, nästan i alla fall!) blev det den här gången dags för ett nytt ansikte att kliva in! Det nya ansiktet heter Carl Björkell och är utbildad på Performing Arts School i Göteborg. På hans CV hittar vi till exempel Mamma Mia!, Wallmans Salonger och ett antal krogshower. Men helt okänd för schlagerpubliken är han faktiskt inte - 2007 fanns han på dans och kör bakom Nanne Grönvall! Han har även jobbat med flera shower på till exempel Silja line.


Husdansarna


foto: svt.se

Thomas Benstem!
Snygg-Thomas (joo, vi har smeknamn på ungefär alla kör-&dansmänniskor) gör sitt tredje år i Husdansarna! Förutom tre schlagerår, och flera gästspel under åren - bland annat i Melodifestivalmusikalen - så ligger Thomas bakom en hel del koreografier, till exempel Manboy-koreografin från i år. Thomas undervisar även i dans, till exempel har han varit lärare på Danshögskolan, Lasse Kühlers Dansskola och Balettakademin i Stockholm.

Linda Hansson!
Linda såg vi senast i Melodifestivalen 2009 i Husdansarna. Hon är alltså tillbaka! Sen sist har hon, precis som Anna A, hunnit få en liten bebis. I april nedkom hon med sonen Kaspian. Linda har gästspelat i Melodifestivalen flertalet gånger, det mest oförglömliga kanske är när hon och Vera Prada dansade bakom Nanne Grönvall i Avundsjuk 1998? 2009 såg vi även Linda på turné med Måns Zelmerlöw tillsammans med tidigare nämnda Anna Nilsson. Lena Philipssons fanskara känner också igen henne från Lena + Orup.

Jennie Larsson!
Jennie Let Me Love You Larsson är inte bara känd som tjejen i EMD's låt (på riktigt! Det är Jennies fästman som skrivit låten!) utan gör sitt andra husdansarår. Första gången var tillsammans med Linda 2009 och nu är alltså även Jennie tillbaka i festivalen! Även Jennie har hunnit få en son sedan sist! Snacka om babyboompalooza! I Februari fick hon och hennes fästman sonen Lowe. Jennie är utbildad på Balettakademin i Stockholm och har även hon medverkat i Mamma Mia!. Jennie har en hel del grejer på sitt CV; förutom ett par somrar med Diggiloo-turnén har hon medverkat i bland annat Rhapsody in Rock, Joe Labero-shower, Wallmans på Turné, Grease, Sol, vind och Vatten och Sweet Charity.

Adam Svensson!
Adam gör även han sitt andra år i Melodifestivalens Husdansare, men medverkade en hel del redan 2009 - bland annat bakom Marie Serneholt i Disconnect me. Han är utbildad på Balettakademin i Stockholm och känns igenom dansare bakom bland andra Darin och Ola. Han medverkade också som dansare i Carolas Julshow i Globen för ett par år sedan och har synts i TV-programmet Singing Bee.

Vi i Zoot saknar såklart vår favorit Jessica Marberger (men är toknyfikna på vad hon ska hitta på istället!) och även förra årets dansare Linda Pettersson. Roligt med både nya ansikten och gamla återséenden! Och alla blir väl bara överlyckliga över att fortsätta höra mitt tjat om Mr SnyggLars? ;)

 

Bilder: schlagerzoot om inte annat anges.


Kommentarer
Postat av: Lena

Woho. Kul att få se Adam igen! =D

2010-11-22 @ 14:53:24
URL: http://lenasvarld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0