Malena tar över Sverige!

Blir man inte känd via Melodifestivalen blir man känd via Allsång på Skansen. Så är det bara.
Malena Ernman verkar ha ambitioner att erövra båda dessa program.

Och vet i? .. Hon lyckas!
  Malena, jag sa Malena!

Ni missar väl inte vår schlagervinnare Malena Ernmans medverkan i Allsång på Skansen i kväll? Klockan 20:00 på svt1 som vanligt! Jag är så himla förväntansfull, åh, jag tror att det blir grymt! Jag är nyfiken på vilken allsång hon väljer, dessutom...

Dessutom släpptes Malenas album i dagarna, La voix du nord. Jag har hört delar av det och det verkar riktigt bra! Framförallt har jag fastnat för en låt, skriven av Alexander Bard, Anders Hansson och Fredrik Kempe, som heter Tragedy. Himla dramatisk, och så sjukt bra! Lyssna själva!
  Måsen har flygit hem!

I'm home from a härlig semester i mitt egenskrivna andra hemland Turkiet och vackra Alanya. Mina zoolegor verkar ha haft så fullt upp här hemma att de knappt hunnit blogga om alla sina upptåg. Jag får skälla lite på dem...

Hur som helst kan jag säga att under hela min första vecka i Turkiet hörde jag inte Düm Tek Tek en ända gång! Men nångång under andra veckan så var det en som frågade om jag visste vem Hadise var! FINALLY! andra veckan hörde jag den faktiskt några fler gånger. Men inte något märkvärdigt. Därimot spelades Arash och Aysel flitigt, men inte i närheten av hur många gånger jag fick höra Fairytale - både originallet och covers. haha!

Borta bra men hemma bäst.. eller? ;)


/ Måsen


  Måns-Petter Albert Sahlén Zelmerlöw <3

Jag tror att jag har dött för resten av mitt liv.


  TINGELIIIIIIIING!

PETRA MEDE!! <3


  Mumsig Skansenpremiär i kväll!

I dessa tokvarma sommardagar (över 40 grader i solen, herretjises!) är det fullt av allsångspremiärer! Jag vet inte om ni såg Lotta på Liseberg igår, med Nanne Grönvall, Christer Sjögren, Ola och Brolle som gästartister? Jag tycker att det var ett helt okej program, mysigt och somrigt! Däremot känns det inte alls lika mormorsmysigt och sommartidersomrigt som Allsång på Skansen, utan snarare som en korsning mellan just det programet och Sommarkrysset. Men inget större fel på programet i sig, verkligen inte! Det väckte härliga minnen från förra sommaren också... och snart intar Zoot med gäng Liseberg på nytt!

I kväll är det i alla fall dags för ännu en Allsångspremiär, en mycket efterlängtad sådan!
Allsång på Skansen drar än en gång i gång med Anders Lundin vid rodret! I kvällens program ser vi Tomas Ledin, Henrik Dorsin, Anna Maria Espinosa, Owe Thörnqvist och ingen mindre än mr. Mums Mums - Måns Zelmerlöw! Ett riktigt somrigt program lär det bli, och bjudas på både det ena och det andra! Start klockan 20:00 på svt 1 som vanligt, Missa inte!Nix, nu ska Getis njuta en sista sekund av solen. Passa på ni också!


  Dea bloggar!

FINALLY har Zoofavoriten Dea Norberg börjat ta bloggandet lite seriöst (efter en jäkla massa tjat, believe me... HAHA!) och bloggar på sin myspacesida, direkt från Kanada! Dea befinner sig just nu i Montreal för att repa inför Cirque du Soleils nästa storproduktion, en Elvishyllning som kommer spelas i Las Vegas i två års tid.

Bloggen hittar ni HÄR!
 

  Sanna Nielsen är mer än Empty Room

Förlåt för dålig uppdatering!
I mitt liv har det inte hänt ett dyft på en vecka, Måsen är i Turkiet och Räven och Åsnan är aldrig hemma.... vi är alla mitt i ett äventyr! Men nu tänkte jag ta och blogga lite om dagens konsertäventyr!

Lövmarknaden i Karlskrona är en gammal marknadstradition, har ingen aning om hur länge den har funnits men LÄNGE i alla fall! Den är full av både modernt krimskrams, kläder, skivor och filmer, och dessutom finns det även en gammaldags marknad med massor av handgjorda saker, stenungsbakade bröd, blommor och gud vet allt. Hög mysfaktor!
I år var första året jag kan minnas att de haft musik på det här sättet. Först idag hann jag kika in ett litet gig med Calaisa. De är himla duktiga de där tjejerna, och musiken de spelar är verkligen helt otroligt mysig och fin! Det var supertrevligt, trots regnet!


Dessutom hade de lagt Blekingefinalen av Svensktoppen nästa på Lövis i år. Jag var bara dit en liten stund och kikade, hann väl inte riktigt få en uppfattning av det. Efter det var det i alla fall dags för en sann Schlagerdrottning, nämligen Sanna Nielsen! Wow, vilken karisma den tjejen har! Hon strålar som solen själv, och har en sådan otrolig sångröst att man knappt finner ord för det! När man ser Sanna i en egen konsert på det här sättet så ser man att hon är så himla mycket mer än Empty Room, Svensktoppen och Melodifestivalen. Hon är en riktig artist i världsklass som kan bjuda på den ena fantastiska låten efter den andra. Dagens konsert bestod av Strong, Impatiently waiting for you, Till en fågel, Hela världen för mig, Du och jag mot världen, Vågar du vågar jag, But I know what I want, Rör vid min själ, I can catch the moon, Be mine (Ja, Robyns låt!), Empty Room och This is my thanks. Jag kan lova er, man behöver inte vara fan av Sanna för att tycka att det hon framförde var grymt. Och inte i min ålder heller. Det var jag, 7-åringar och gamla tanter. Skön mix med folk, verkligen!
Sanna hade med sig ett eget lite miniband bestående Nicklas Tinnborg, Martin Karlsson och självklart pojkvännen Jocke Ramsell. Mysigt, men ändå med bra fart!


Efter konserten pratade jag lite med Sanna och hälsade från folk och fä. Dessutom gjorde Sanna och jag en liten kupp, och filmade en liten videohälsning till Zoots vän Annika, som fyller 18 år idag (GRATTIS!) och dessutom är ett stort Sannafan. Tokroligt, och Sanna var lika glad hon! ;)


Sannas blogg hittar ni förresten HÄR!


  Anorah <3 Samuel

Nu har klockan passerat midnatt, och datumet är därmed den 13 juni 2009. Det är dags att säga GRATTIS till två fantastiska personer!

Idag gifter sig nämligen världens bästa Anna "Anorah" Nordell med sin fina Samuel Engh! Efter fyra år som kollegor, 2 år som par, så blir de alltså man och hustru. Det är så man får en liten tår i ögat. Eller flera, förresten.

All kärlek och lycka önskar jag till ett av de absolut finaste paren jag vet, och jag önskar Er en fantastisk dag - Pingvinen och Tuppen! ;)


  Eurovisionfeeling i Talang!

Kollar ni på Talang? Förutom Melodifestivalförknippade Charlotte Perrelli, Bert Karlsson och Markoolio så framträdde precis begåvningen Viktor Pettersson med Englands ESC-bidrag My time. Skojsigt!

/Geten

  Notis: måsen på semester i 14 dar.

Jag hoppas jag kan lämna er i trygga händer med mina kära zoollegor, för nu går jag på semester i 14 dagar, när jag kommer hem blir det genast nya upptåg och event att blogga om! Vi ses då!


  Jessica Marberger - vilken stjärna!Ingen sommar utan Markoolio konsert! Jag och två vänner var igår (känns dock som idag då vi tåg tåget hem och direkt till skolan tidigt tidigt imorse!) i Göteborg, på Liseberg på Markoolios konsert, förvisso är Markoolios konserter riktigt sköna - hallå, vem kan inte mål, mål, mål och sola och bada i pina colada och allt vad det heter! - och Markoolio är en riktigt riktigt grym entertainer! -  men främst var vi där av en anledning som heter Jessica Marberger!

Jessica är utan tvekan en av Sverige största stjärnor! Det hon utstrålar på scenen går egentligen inte att sätta ord på. Jag tror det egentligen sammanfattas med ett specifikt ord man brukar använda inom dessa sammanhang. Jessica har "det!". Det där extra som gör att man inte kan ta ögonen ifrån henne, den där extra energin som man dras med i! Sen för att vara mer konkret har hon en alldeles fantastisk röst! Sen har hon en personlighet to die for. Den som lyckas att inte le i henne närhet borde få något form av pris, det är omöjligt!

För er som vill få lite extra sommarfeeling iår kan jag varmt rekomendera att försöka planera in en sommarkonsert med Markoolio i sommar, det är himla skön stämning och allsång!

Här kan du se Markoolio(&Jessica) i sommar;

6/6 Stockholm
9/6 Göteborg
13/6 Flen
26/6 Enköping
4/7 Ronneby (Diggiloo, Jessica ej medverkande) 
15/7 Gävle
18/7 Skara
24/7 Mariehamn
1/8 Båstad (Diggiloo, Jessica ej medverkande)
2/8 Eskilstuna
7/8 Ekenäs (Diggiloo, Jessica ej medverkande)
8/8 Malax (Diggiloo, Jessica ej medverkande)
23/6 - Turnéschemat är nu uppdaterat, då det har bytts datum för vissa konserter. Vi har även markerat vilka som är Diggiloo, där då Jessica Marberger inte medverkar.

  Tidig hemfärd ifrån Gbg..

Tidigt definerat med tidigt på morgonen då menat. Jag har precis kommit tillbaka ifrån Göteborg och sitter nu i skolan. Har knappt sovit någonting alls, konstigt nog är jag inte alls trött! Känner mig kanske något ofräsch efter en hel dag/natt dock.. haha. Så fort jag kommer hem ska jag ladda in lite bilder ifrån gårdagens konsert på Liseberg - Markoooooolio, med världens härligaste Jessica Marberger på kör!

Det var ett helt fantastiskt drag i Göteborg trots det dåliga vädret. Helt underbart! Kanske därför min energinivå fortfarande är relativt hög..  Markoolio är en riktig entertainer! och Jessica är ju verkligen en av sveriges största stjärnor utan dess like! Sån energi, scennärvaro och inte minst - personlighet den människan har! Ah!

Nu; danslektion, laaaater!
  Artisterna på Liseberg

Källa; http://www.tv4.se/1.1036723/2009/06/08/de_gastar_lotta_engberg

Tillåtmig att citera ett stycke från ovanstående sida;

" Lasse Berghagen, Charlotte Perrelli, Sven-Bertil Taube, Sanna Nielsen, Salem Al-Fakir, Thorleifs, Kikki Danielsson, Niklas Strömstedt, Christer Sjögren, Ola Svensson, Jessica Andersson, Sarah Dawn Finer, Agnes, Sonja Aldén, Sven-Erik Magnusson, Shirley Clamp, Paul Potts, Lasse Holm, Agnes, Scotts, Molly Sandén, Siw Malmqvist, Arja Saijonmaa, Sandra Dahlberg och Bobbysocks med flera dyker upp för att bjuda på skönsång och varje vecka har allsången ett tema."Jovars, något bättre än Skansen iallafall. Men ingenting som direkt får mig att springa till Liseberg. Möjligtvis att Zoot åker för att se Perrelli, Sarah, Sonja och Shirley. Om vi får tid och råd! :-)


  Här är sommarens Allsång-artister!

All nedanstående information kommer ifrån http://www.svt.se/allsangpaskansen

 
Sändningsstart: SVT1 tisdag 23 juni kl 20.00: Allsång på Skansen (1:7)

PROGRAM 1: tisdag 23 juni
Måns Zelmerlöf
Tomas Ledin
Henrik Dorsin
Anna Maria Espinosa (info kommer snart)
Owe Thörnqvist


PROGRAM 2: tisdag 30 juni
A Camp
Malena Ernman
Lisa Ekdahl
Johan Palm
Ann-Louise Hanson
Mia Skäringer & Klara Zimmergren


PROGRAM 3: tisdag 7 juli
Caroline af Ugglas
John ME
Claes Eriksson
Anne-Lie Rydé & Lotta Rammel
Magnus Uggla
Rolandz


PROGRAM 4: tisdag 14 juli
Alexander Rybak
Larz Kristerz
Marcus Birro
Elisabeth Andreassen (info kommer snart)
Pauline Kamusewu
Anna Book
Stockholms gosskör


PROGRAM 5: tisdag 21 juli
Lars Vegas Trio
Lili & Susie
Monica & Carl-Axel Dominique
Wille Crafoord
Magnus Carlsson
Jack Vreeswijk
Jonas Karlsson


PROGRAM 6: tisdag 28 juli
After Dark
Malena Tuvung
Timo Räisänen
Per Myrberg
Toralf och Teresia från Glada Hudik Teatern (info kommer snart)
H.E.A.T.


PROGRAM 7: tisdag 4 augusti
Finalprogram med Svenska Lyxorkestern och gästartister!Personligen tycker jag.. att det suger. Nu hoppas jag verkligen på Lotta på Liseberg.


 


  allsången i våra hjärtan!


Print Screen från http://www.svt.se/allsangpaskansen

Så, imorgon klockan 13.00 alltså. Lite nostalgi från i höstas när man satt såhär inför årets Melodifestival och väntade på diverse artistsläpp och programledare etc.. haha! Ingen sommar utan Allsången!

Vem hoppas/tror du på inför sommarens upplaga av Allsång på Skansen?  Sarah - Drottning av Rix!En sommar utan Rix Fm Festival är ingen riktig sommar och i fredags var det äntligen dags för mitt första Rix iår!

Jag och min kära vän Elina tog bussen till Eskilstuna straxt efter ett och landade i Eskilstuna runt tre. Vi begav oss med en gång bort mot scenområdet och när vi närmade hörde vi en mycket bekant röst som sjöng Madonnas gamla dänga Like a virgin. Det var Anna Annabelle Andersson som repade med Ramsells! Det blev lite vink och hejhej när vi kom och straxt efter kom hon ner och jag fick en bamsekram! Det var verkligen sjukt kul att träffa henne igen! Vi pratade en snabbis innan Anna skulle kolla ljudet och fortsätta repet.Först ut att repa var Kim från Made in Sweden och det var minst sagt ointressant. Det enda roliga där var nog när han RAMLADE ner från scenen! Gud vad jag skrattade! Efter honom repade den andra Made in Sweden produkten Janet och hon var minst lika ointressant hon. Även Lili & Susie repade och de höll på ett tag då de skulle styra och ställa och ha sig. Underbart att se några som verkligen vet hur de vill ha det! Även BWO och Star Pilots repade och det var helt jättetråkigt. När repen var klara kom Anna ner igen och vi tog lite kort innan hon gick igen för att värma sig då det var riktigt riktigt kallt ute!


Några kompisar till mig och Elina anslöt lite senare och sedan blev det bara en massa vänta i det kalla vädret! Straxt efter drog det igång och programledarna för kvällen, Erik Wedberg & Maria Lindberg, snackade lite innan de presenterade förbandet - Ramsells! Jag ska väl erkänna att Stefan Nykvist som sjunger i Ramsells (och som ni säkerligen har sett bakom diverse artister i Melodifestivalen genom åren) inte alls är något favorit. Stefan inledde med en låt själv innan han presenterade Anna som då körde Like a virgin och därefter körde dem en himla massa låtar innan Anna körde Katy Perrys I kissed a girl och Hot n Cold samt Pinks So what? och därefter avslutade med en U2 låt som jag för tillfället inte minns vad den heter. Därefter var det dags för dansgruppen Ragdollz där bland annat Mario som dansat bakom tex EMD och Linda Bengtzing i melodifestivalen är med. Och snacka om att dem kan dansa! De är verkligen supercoola!

Sen började det på riktigt! 
Och gissa vilka som var först ut om inte Alcazar! Jag höll ju helt seriöst på att dö! Så sjukt snygga och så sjukt bra! De började med We keep on rockin och fortsätte sen med nyaste singeln Burning för att sen självklart avslutade med Stay the night! De är verkligen bäst! De såg mig från scenen och vinkade verkligen som galningar! hahaha! De var klara alldeles för fort och efter dem var det dags för systrarna Päivärinta. De körde först ett åttiotalsmedley och jag lovar att jag var i princip den enda under 20 som kunde sjunga med i Oh mama! haha! Efter medleyt och lite allsång blev det dags för deras festivallåt Show me heaven. Efter Lili & Susie var det återigen dags för Ragdollz och jag måste verkligen hylla dem ännu en gång. Helt otroliga! Sen var det Sarah Dawn Finers tur och här kan man snacka allsång! Hon inledde med fantastiska Stockholm by morning som jag och min kompis Mikaela sjöng med i för fulla halsar! Hon fortsätte sedan med sin förra festivallåt I remember love och allsången var total! Det var en magisk känsla att stå där och det kändes som att typ hela eskilstuna sjöng med! Sarah avslutade sedan med Moving on och även där var det allsång av högsta klass. Man kan minst sagt säga att Sarah ägde kvällen! 

Efter Sarah var det dags för Janet och jag har aldrig någonsin varit med om en människa som skriker och wailar så himla hemskt förut! Det var verkligen en hemskt upplevelse och jag tyckte så synd om henne! Jag vet faktiskt inte heller vad låtarna hon sjöng heter mer än att hon sjöng sin hit Let Go.  Efter Janet var det Kim och han var ju inte speciellt mycket bättre han. Han var till och med så dålig att jag roade mig med att gå in på facebook i mobilen. Snacka om illa! Han sjöng bla sin Here comes the night. När Kim slängt sig och hoppat runt och haft sig körde Ragdollz för sista gången för kvällen, lika grymma som alltid och sen var det dags för BWO! De öppnade med förra årets festivallåt Lay your love on me, fortsätte med Right here, Right know och avslutade med You're not alone i upptempo version såklart. Helt okej var dem men jag har sett dem prestera mycket bättre! Det var lite lamt på något sätt. Kvällen avslutades sen med (enligt mig) sveriges mest överskattade popgrupp  - Star Pilots! De började exakt likadant som de gjorde på rix förra året med In the heat of the night och avslutade med Higher och det var verkligen ett "Men körde dem inte denna nyss?"  - moment!  Sedan var det slut för denna gången och jag konstaterade att kvällen som börjat så starkt hade sin topp när Sarah körde!


Trots allt så var det en underbar kväll med trevligt sällskap och bra artister!  30/5-09 - Hej Då, Dea. <3

Bättre sent än aldrig, heter det ju. Och just det uttrycket stämmer rätt bra in. Dels på att det här blogginlägget kommer en vecka sent, dels på att vi kom en halvtimme sent till kyrkan. Hur som helst, en liten sammanfattning om Avskedskonserten med världens bästa Dea i Bräkne-Hoby kyrka 30 maj 2009...

Thilda och jag begav oss i god tid till Stockholm Central, där vi fixade lite grejer och slutligen gick ut och väntade på tåget. I princip redan när vi kom ut till spåret såg vi att tåget redan var 4 minuter försenat. När tåget till slut kommit, alla hade hoppat på och vi lämnade Stockholm var vi 17 minuter sena på grund av "vagnfel". Då hade vi alltså 50 minuter på oss i Karlskrona, vår slutstation, att ta oss till Bräkne-Hoby (vilket tar ungefär 30 minuter). Vi hoppades alltså för allt i världen att tåget skulle köra in den här förseningen. Meeen, det är ju SJ vi åkte med. Strax efter Nässjö, där Måsen hoppat på (och Åsnan hoppade på i Norrköping), var vi 40 minuter sena och tågpersonalen meddelade att vårt tåg mot Emmaboda inte skulle vänta i Alvesta. Som tur var satt jag i telefon med världens bästa Mamma, som kastade sig in i bilen mot Alvesta.


Efter att ha hoppat runt i Alvesta och sjungt "Alla vi som hatar SJ klappar nu", dansat till Stay the night, varit riktigt uttråkade och köpt kaffe på Pressbyrån kom ÄNTLIGEN min kära mor, och i rallyfart (120 på 70-vägar is the shit!) körde vi mot Hoby! Vi kastade oss ur bilen, kutade mot kyrkan och smög försiktigt in. Vi märktes faktiskt knappt, och gick och ställde oss längst bak där Carolna stod med lilla Vincent. Precis när vi kom in började Dea sjunga Innan klockan slår, och det var bannemig inte långt från tårarna för min del. Så himla bäst! När låten var slut applåderade vi lite där vi stod, och helt plötsligt säger Dea "Jag måste bara säga hej till er där bak! Hej tjejer! Kom ni nu?", varpå vi helt chockade berättar att vår tåg var 40 minuter försenat och att vi var fast i Alvesta, så mamma fick hämta oss där. Dea tyckte att vi skulle sätta oss någon stans, och vi hittade ganska snabbt fram till bänken Adele & Malin passat åt oss, och medan vi gick dit började Dea hålla ett halvt tal om oss; "Alltså, de här tjejerna är helt underbara! De åker över hela Sverige för att se mig känns det som, de är överallt!" - OCH SÅ BÖRJAR HELA KYRKAN APPLÅDERA! Inte var det klart där heller; "När det är Melodifestivalen så sitter de där i Globen, och liksom även om jag bara är en liten del i det där stora så sitter de där med stora banderoller som det står DEA på! De är helt GALNA!"
Det räckte tydligen inte där heller, utan Dea skulle sjunga Den underbara dan...

Dea: Men då kan jag ju tillägna nästa låt åt er, Den underbara dan!
Vi: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAWWWWW!
Hela kyrkan (inklusive Dea): HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH *typ dör av garv*

Så sjöng finaste Dea fantastiska Den underbara dan (Mika höll på att börja grina. Igen.), och avslutade med "Den var till eeeeeeeeeeer!" och pekade på oss. Det var ju så att vi skulle försöka SMYGA oss in va...

Konserten fortsatte, Storbandet spelade och Dea sjöng mera! Bland annat Since I fell for you (Så ska det låta/24 oktober 2007-varning!), och så höll hon värsta talet om Ari, hennes pojkvän. Så himla fint. De är så himla fina. Tillägnad honom sjöng hon Frank Sinatras For once in my life. Love, love, love...
Som allra sista avslutning sjöng Dea Thank you for the music.

Dea: Jag behöver er hjälp på ett ställe sen, är ni med?!
Bonnie: JAAAARÅÅÅ!
Dea: HAHA, det är bra, Jag litar på er tjejer!

Och ni kanske kan gissa er till själva, HUR bra det var! De fick så mycket applåder, ingen ville liksom sluta applådera! Haha, så... fantastiskt!Efter en extra trudilut på Thank you... så var det slut, så vi började vänta på Dea. Mycket folk som ville fram och snacka och kramas! Vi hade ju typ all tid i världen, så vi väntade till typ sist. Och ja, at last kom hon.. ihi! Mycket kramar blev det. Och så fick hon lite presenter, presentkort på Pocketshop ("Nu när du ska flyga så långt så måste du ju ha något att läsa..." "ÅÅÅH, Ni har alltid tänkt till ni!") och dessutom dagens trend; GODISHALSBAND! Alla som sett bilder på Dea från Efterfesten i Globen förstår precis hur vi tänkte... HAHAHAHA!
Vi traskade ut i solen en sväng, där blev vi presenterade för hennes syster, Ninni, som minsann hade sett oss i "den jättefina boken" (hahaha). Galet. Även Deas mamma, Lilian, fick vi en presentation för.

Dea: Detta är mammas klänning! Visst är den fin!
Vi: Hahha, jarå!
Dea: Från 1967!
Lilian: ...1968 faktiskt!

Sen tog vi lite bilder, både enskilda och gruppbilder. Vi hälsade dessutom från alla möjliga folk, Räven & Carro till exempel (Som var i Sandviken och kikade på bland annat Jessica Marberger och Malena Ernman), men Bonnies hälsning slår nog allt; "Jag ska hälsa från min lärare att han är kär i dig!"
Vi snackade såklart även om Las Vegas. Det blir nog bra det med... Fast Dea, du vet att du ALLTID är välkommen hem igen! ;)


Förresten, när vi skulle ta gruppbilden behövde vi en fotograf... HAHAHA!

Jag: Maaaaaaaaammaaaaa!
Mamma & Lilian: JAAAAAAAAAAAAAAAAA?
Dea & jag: *Bryter ihop i asgarv*


Det var kul. HAHA.
Efter gruppbilderna så skulle vi i alla fall säga Hej då... Åh. Så jobbigt. Jag vet helt seriöst inte när jag kramade någon så hårt senast. Två gånger till och med. Vi höll nog på att börja grina hela bunten. Jag lovar, det är det jobbigaste "Hej då":et jag har sagt i hela mitt liv.


TACK Sara, Bonnie, Adele, Thilda, Carolina (och Vincent!), Malin och Mamma för en supermysig dag, och det största TACKet till världens, allra bästaste Dea Norberg. Rocka Las Vegas!
  Lili & Susie problemrepar, och Kim föll!

Snackade en snabbis med Åsnan precis (innan Annabelle kom och avbröt, vilken stil va! ;)), och lite liveuppdatering från Eskilstuna lyder att Lili & Susie, de finska schlagersystrarna, tydligen hade stora problem med sitt rep. Det var tydligen ett himla tjafs om ljudet. Vi får väl hoppas att det går bättre i kväll.

Dagens fall stod i alla fall stjärnskottet Kim (från Made in Sweden) för. Tydligen skulle han försöka hoppa från scenen (eller nåt i den stilen), men gjorde i stället ett plattfall på marken. Stackars kille!


  Åsnan på plats i EskilstunaFick precis en MMS bild ifrån Sara, hon trodde de skulle få vittna Rix Fm Festival längst bak i publiken då de precis landade i Eskilstuna efter plugget. Men Sara glömde nog att resten av Sverige har ju också jobb/skola. De lär nog se rätt bra endå! ;)

Nu ska jag forsätta vara avundsjuk på Åsnan som precis har träffat AnnaBelle (aka Andersson) och som ska få se Alcazarerna ikväll. Tro det eller ej men jag är faktiskt inte där trots detta! OMG!


  Världens bästa prao!

Jag tänkte ta och sammanfatta (i en alldeles för lång sammanfattning) min lövli prao hos världens bästa Anorah! Enjoy it! ;)

Anna hämtade mig på måndagkvällen vid Centralen, och så for vi till Täby för rep. Om ni inte kan gissa er till det själva så var lilla Mika död redan där.
Hur som helst, vi körde till Täby och träffade hela bandet och allt (där bland annat Pablo Cepeda var en av sångarna, ni minns väl La chica de la copa?), sen så började de repa. Anna kunde ju låtarna SÅÅ bra... eh... HAHAHAHAHA! Det var svinvarmt, men jag trivdes bra i mitt hörn. Repet höll på i lite mer än fyra timmar, och det lät så bra så! Det roligaste var typ när en geting kom, och alla männen vart typ halvt vettskrämda... Modiga män var det ja...? ;)
Anna och Pablo hade ryck också förresten. Pablo: Du är ju dampigare än jag! - HAHAHHAHA!

Vid halv 11 nån gång drog vi därifrån i alla fall, moooot Stockholm city! Vi skulle hämta upp Samuel (Annas blivande man och låtskrivarkompanjon) på ett ställe där deras kompis Jade hade haft releasefest. Så in och heja på alla, tjoho! Anna presenterade mig för halva stället i princip, och Jade bjöd oss på ett extranummer... hahaha. Sen drog vi med oss Samuel i alla fall, och satte kurs mot närmsta Donken. Jag hade inte ätit mer än två mackor och lite godis på hela dagen... DUKTIGT! Anna och Samuel hade ryck, och jag garvade så jag höll på att dö i princip. Om jag inte nämnt det tidigare så tycker jag om dem. <3
Innan vi lämnade civilisationen helt så hann vi med att storhandla på Statoil (...typ halv 1 på natten...), och sen körde vi at last hem till A&S. Tiff hoppade som en galning innanför dörren, och hade sen maratonlopp i trädgården.... HAHAHAHA! Sen blev det lite mys, datanördning och grejer, och vid 2 nån gång ploppade Mikapika i säng!

Tisdagen började med frukost utomhus, med Anna & Tiff. Det var typ tokvarmt, så vi parkerade oss vid poolen i ett par timmar. Mycket snack om allt och ingenting; Bondgårdsträffen, ESC, Charlotte, Bröllopet, folk... everything!
Efter några timmar och så, så klädde vi på oss och grejade, och så fick Anna och Samuel en snilleblixt och tyckte att jag skulle sjunga in Guess I've been better i deras studio... Jag höll på att dö! Jag sjöng både fel och falskt, men det var reuuuligt! Anna och Samuel är bra människor tycker jag... ;) Anna guidade mig även i den blivande studion, som mest bara är en tom stuga för tillfället. Det blir nog toppen när det är klart! Då vill vi se bilder, fröken Nordell! ;)
Jag hann även gosa med Tiff en stund, sen drog jag och Anna mooot stallet!
Vi pysslade lite med Tiger och hej och hå, sen fick jag rida! Han var tokmysig, så himla fin! Och duktig! Väldigt lättriden, inte mycket kamp här inte! Det gick toppen tills Tiger fick syn på en självgående gräsklippare... då blev han först stel som en pinne, och sen fick han rycket och började bocka... HAHA! Det är väl tur att man har ridit ponny, så jag satt kvar, woho! Haha. Vi skrittade även lite i skogen med, myyys!


Efter stallet analyserade vi sönder Mello 09skivan. Det var kul. Fast det är ju lite jobbigt att Anna ska göra alla jäkla låtar bättre än orginalartisterna... HAHA! Vi satte än en gång kurs mot Donken (varierad mat var det här ja) och käkade lite där. Sen for vi och köpte skor till Anna, som hade glömt vanliga gympadojor... Stallskor är kanske inte de ultimata repskorna? HAHA! Jag rådissade foppatofflor, och då köpte Anna ett par. Blommiga. Lovely. Sen hamnade vi i en leksaksaffär, och hur det slutade... kan ni beskåda själva.Efter mer butikshäng drog vi till Täby igen för sista repen. Anna är FANTASTISK! Hela gänget är allmänt småknäppa och toktrevliga, det var tokkul! (Och här kommer Anna idiotförklara mig, eftersom hon inte alls förstår vad som är så kul med att titta på rep...) Annas Simply the best är fortfarande ren kärlek.
Repen var klara vid 10, och då gjorde Anna sitt bästa för att hitta hem till Thilda... det gick ju... sådär. Heja GPS! HAHA! Vi kom fram till slut, kramkalas, tack & hej, ses på torsdag!
Torsdagen började med att Mika gjorde snygga felvandringar över halva söder. Tillslut hittade jag i alla fall till Rival, där jag först snackade lite med de andra i bandet, och sen hittade Änabanäna mig. Anna fick en present från mig, som tack, och så snackade vi lite om ditt och datt. Sen blev jag dumpad för logen (HAHA), och efter ett tag blev det publikinsläpp. Det var en fyra timmar (!) lång föreläsning, om manligt, kvinnligt och mänskligt. Riktigt bra faktiskt! Anna och co körde ett par låtar i mellan föreläsningarna, och det lät toookbra!


Efter ungefär 1½ timme var det paus, då gick Anna och hämtade mig, så drog vi ner backstage. Vi satt där nere och hängde med resten av bandet, flummade, delade på en kanelbulle, garvade, pratade, fotade... sånt! HAHA! Sen drog hela bandet upp på scenen, bara typ Anna, Pablo och jag var kvar nere i logen. Så hör Anna musiken gå igång på scenen, och inser att hon ska stå på den typ NU! HAHAHA! Så hon KUTAR upp för alla trapporna, rätt upp på scenen mitt under låten. Jag garvade GANSKA bra. HAHAHA!
De körde i alla fall på, och vi stod och väntade precis i scenkanten ganska länge. Det var kul. Anna hittade plåster. Så då fick Praois (som de döpte om mig till) bli omplåstrad... HAHAHAHA!Vid 5 var första giget klart, så vi drog ut och skulle äta. När Anna stod ute och försöker få tag på resten av bandet så dök Thilda upp också, lovely! Vi hittade både Lasse (kapellmästaren) och Pablo, och sen dök även TrummisDaniel upp. Tillsammans käkade vi hamburgare, VÄRSTA tallriken! Ett supernajs samtal, Lasse skulle ringa upp min mamma och skälla ut henne... HAHAHAHAHA! Galet i alla fall. Sen drog vi in, Anna fixade in mig och Thilda och så satt vi i publiken även på den sista föreläsningen. Fortfarande mycket bra, man lärde sig himla mycket! Anna kom ut och snackade med oss i pausen, vi käkade kanelbullar och snackade massa... I löööv Anna!
Giget fortsatte sen i alla fall, bästa var i alla fall när Anna körde Simply the Best, och avslutade tillsammans med Pablo med Rock Steady. Så jäkla grymt! FANTASTISKT!


Efter bombade jag Anna med kramar, vi snackade mera och traskade mot hennes bil. Det spöregnade. Fick skjuts en liten bit, sen sa vi tack för allt, hej då, kram och vi ses i juli!

Jag vet inte vad jag ska säga. De här dagarna var utan tvekan tre av de bästa i mitt liv. Anna är så sjukt ödmjuk, begåvad och helt otroligt... fantastisk! Jag är så glad över att få ha just HENNE som min förebild. Då, nu och föralltid.

TACK Anna, för att du är den du är och för att jag fick praoa hos just DIG!
  Schlagerzoot har fullt upp

Förlåt för dålig uppdatering! Vi ska bli bättre, det lovar jag på heder och samvete. Meen, som för alla andra som går i skolan är det mycket nu, och man är trött och hej och hå. Okej, jag har inte alls mycket i skolan visserligen, men jag har däremot inte varit hemma på 10 dagar... Jag har nämligen haft en riktig drömprao i Stockholm! Vi har ju nämnt Anorah flera gånger, och just hos fina Anna fick jag vara på prao! Det var verkligen tokroligt! Inte nog med det så drog ju både jag, Måsen & Åsnan ner till Blekinge (Där jag bor) i lördags, för en avslutningskonsert med världens allra bästaste Dea. Det blev ett minne för livet, på alla sätt och vis... wow!

Allt det här kommer det såklart blogg om, så fort vi alla hunnit landa lite. Jag har åkt på nån förkyldning nu också, som jag tänkte ta och fightas med. Vi får se hur det går med det.

Kram till alla läsare, och njut av SOLEN!


RSS 2.0