Schlagerzoot avslöjar; Kärlek i Dansbandskampen!

Är det inte märkligt hur varje ny tv-serie lyckas bilda ett nytt kärlekspar? Att hitta kärleken på jobbet är inte ovanligt men det var nog inte vad Svt trodde skulle hända när "Dansbandskampen" satte igång!

Svt's nya satsning "Dansbandskampen" är ett program som knappast någon gått miste om. Det är dansbandens egna Melodifestival och precis som Melodifestivalen så bänkar sig familjerna framför tv'n varje lördag varesig de gillar dansbandsmusik eller ej.

Som vi tidigare nämnt så har de numera mycket populära dansbandet Scotts fått en plats i Melodifestivalen med sitt namn på. De har tävlat i dansbandskampen sen första veckan och det finns knappast någon i Sverige som undgått att höra om detta debuterande Lidköpingsband då de vecka efter vecka slått ut sina konkurrenter. Nästa vecka tävlar de mot några av Sveriges mest framgångsrika dansband däribland dansbandet Zlips.

Schlagerzoot kan idag avslöja att Scotts och Zlips må vara konkurrenter på scenen men bakom scenen är de allt annat än de. De gäller iallafall Scotts trummisen Per-Erik "Lillen" Tagesson, 42 och sångerskan i Zlips Melissa Williams, 36!

"Lillen" och Melissa har haft kontakt sedan ett par veckor innan dansbandskampen satte igång, en kontakt som började via E-mail och SMS. De var då bara vänner och tänkte inte mer på det då Melissa tyckte att han verkade som en riktigt bra vän, men inte riktigt hennes typ. Men lite drygt en vecka innan de första programmet gick av stapeln började de fatta tycke för varandra och Melissa bestämmde sig för att åka ner till Strängnäs där Dansbandskampen sänds ifrån för att träffa honom.
"we fell madly in love with each other that night." Säger Melissa.


Sen dess har deras förhållande bara växt och växt. Dom är mycket förälskade och planerar eventuellt att flytta ihop! Melissa kommer ursprungligen ifrån USA och kan flytande Svenska men när det kommer till att prata känslor pratar hon hellre i sitt modersmål. Hon beskriver deras romas som " The strangest most wonderful thing has happened since Dansbandskampen began" Hon hävdar även att hon aldrig någinsin i hela sitt liv känns sig så levande och så förälskad som hon gör nu.

Melissa menar dock att detta inte kommer att påverka tävlingen överhuvudtaget.
"We are now making plans for the future and are working on the ligistics of becoming sambor. I tease him endlessly on how I will love him before and after the show, but during my 4 minutes onstage, I don't know him. ;-) I intend to crush him!"


Hon, sångerska i de framgångsrika bandet "Zlips". Han, trummis i dansbandskampens populäraste band, "Scotts"! Love is in the aaaair!


Varken Lillen eller Melissa misstycker till att deras romans blir officiell då de båda är singlar och vuxna människor. Schlagerzoot önskar dem all lycka och gillar deras proffisionella stil!

Lördagen den 6 December möts de i Dansbandskampen. Svt 1 klockan 20.00. Missa inte!

/ Schlagermåsen

  Malena Ernman andra jokern!


Foto; hd.se


Det är alltså operasångerskan Malena Ernman som är Melodifestivalens andra joker.

Intressant att återigen ha in opera i festivalen. Det har ju visat sig att det oftast inte funkar. Förra året tävlade som många av er säkert vet Thérèse Andersson med operapoplåten When you need me men förlorade mot Suzzie Tapper i Andra Chansen.

Hur det går denna gång kan vi bara spekulera i...

Källa; Svt's Kulturnyheterna

/ åsnan

  Waiting.

Nu sitter vi alla bänkade vid kulturnyheterna (Svt1) för att se vem som jokern blir... Spännande spännande!
Skynda o sätt på Tv'n och kolla om du har missat detta! Snart får vi veta!

  Andra jokersläppet!

Andra jokern kommer att avslöjas ikväll på Kulturnyheterna i SVT1!
Programmet börjar klockan 19.00 och visas alltså i SVT1.


Källa; Lotta Bromé sa det för en liten stund sedan i sitt radioprogram.  

  Resten av kören + Dansarna

Nu har vi i Zoot lyckats få fram de andra namnen som är delar av kören och dansarna nästa år. Såhär ser det ut:

Kör: Dea Norberg, Jessica Marberger, Lars Hägglund och Martin Kagemark
Dea Norberg och Jessica Marberger, bilden tagen 6 oktober 2007  
De två sista bilderna är utklippta ur en bild ifrån Caroline Jönssons hemsida

Dans: Linda Hansson, Jenny Larsson, Thomas Benstem, Fredrik Börjesson
   
Bilder från: Stureplan.se, Eget arkiv, Stureplan.se

Tyvärr har vi inte hittat någon bild på Fredrik, men vi hoppas att vi kanske kan hitta en inom snar framtid så ni ska få se.

Det här är alltså de 8 personer som kommer backa upp alla artister nästa år (Som vill ha hjälp). De ska bli intressant att se hur många som kommer vilja ha deras hjälp, framförallt kören då. Eftersom det iår är tillåtet att ha förinspelad körsång.

  Dagens presskonferens

Eftersom vi inte kunde vara på plats under presskonferensen idag får vi följa Aftonbladet.se

Gemensamma nämnaren för dagens artister är debutanter. De artister som presenterades med låtar är:

Mikael Rickfors - DU VINNER ÖVER MIG! Text och musik: Thomas G:son

HEAT - 1000 MILES Text och musik: Niklas Jarl, David Stenmarck

Molly Sandén - SÅ VILL STJÄRNORNA Text och musik: Pling Forsman

Maja Gullstrand - HÄR FÖR MIG SJÄLV Text och musik: Thomas G:son, Marcos Ubeda

Next 3 - ESTA NOCHE Text och musik: Michael Xavier Barraza Text: Jimmy Almgren, Adam Soliman

Jonathan Fagerlund - WELCOME TO MY LIFE Text och musik: Samuel Waermö, Didrik Thott

Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox - I GOT U Text och musik: Rodrigo Pencheff Musik: Tobias Karlsson

Källa: AftonbladetÄven Scotts är en av debuterna, men är ju som ni vet känt sedan tidigare. Därför medverkade de inte under dagens presskonferens.

  Ytterligare 7 artister.

Imorgon är nästa presskonferens. Då presenteras ytterligare 7 artister som kommer att delta i nästa års Melodifestival. Vad dessa 7 har gemensamt är inte känt. Det återstår att se imorgon. Tyvärr har vi ingen ifrån Zoot på plats som kan direktrapportera, men ni kommer ändå få veta i efterhand här vilka som är med.

Som sagt, inget kännt samband. Förra veckan var det ju de som varit med och skrivit låtarna själva som presenterades och de var väldigt självklara.

Källa: Gylleneskor

  Zoot träffar: Charlotte Perrelli!

Igår begav jag mig till Torsås för julshow på scenskolan Stage4you, och som gästartist hade de ingen mindre än tvåfaldiga Melodifestivalvinnaren Charlotte Perrelli!


Kvällen började med julbord vid 4, och sedan följde ett 40 minuters lång uppträdande av elever från Stage4you. Tycker att delar av eleverna var helt sjukt duktiga, och de bjöd på en blandad kompott av låtar. Efter eleverna blev det en kort paus för mera mat, och sedan spelade ett 60-talsband. De var sjukt duktiga och man märkte verkligen hur mycket de trivdes på scenen! De spelade också i ungefär 40 minuter, sedan mellansnackade en av tjejerna i bandet, Hilda, lite granna. Det var ett av de bättre mellansnacken jag hört, haha! Hon var superrolig och kutade runt i publiken, smakade en köttbulle från julbordet och körde någon slags tävling med publiken.
Sedan entrade finally Charlotte scenen! Lika fantastisk som alltid, och bjöd med energi och inlevelse på Take me to your heavenNu är det gott att leva, Gröna små äpplen, I will survive, Nine to five, What a feeling och självklart världens bästa Hero. Dessutom avslutade hon och eleverna konserten med att sjunga Let me entertain you.

Efter konserten fick jag och min kompis Elin möjligheten att träffa Charlotte, tack vare hennes grymt trevliga turnéledare Kimpa - taack!
Att träffa Charlotte är alltid lika mysigt, hon bjuder på sig själv och är så otroligt lätt att prata med. Jag känner mig faktiskt aldrig nervös i hennes närvaro, utan man bara pratar på som med en gammal kompis... En fantastisk människa, artist och förebild!


Förresten, har ni inte köpt hennes julskiva Rimfrostjul tycker jag absolut att ni ska göra det, den är fantastisk!

Tjing tjong!
/Schlagergeten

  Scotts med i Melodifestivalen nästa år


Bilden är hämtad härifrån.Schlagerzoot kan nu avslöja att Scotts, kända från svt's Dansbandskampen, kommer ställa upp i nästa års Melodifestival. Låten de kommer tävla med heter "Jag tror på oss" och är skrivna av Lars "Dille" Diedricsson, Martin Hedström och Ingela "Pling" Forsman. Den här låten är den som Linda Bengtzing sjöng in demon av, men nu blir det Scotts som ställer upp med den. Detta avslöjades av Christer Björkman direkt i Dansbandskampen nu ikväll.


  Körfavorit har premiär på julshow!En av schlagerzoot's körfavoriter Caroline Jönsson deltar i vinter i julshowen Skånegille på Sundspärlan i Helsingborg tillsammans med Hasse "Kvinnaböske" Andersson och komikern Marika Carlsson. Caroline är som sagt en stor favorit och var en del av SVT's huskör 2006, 2007 samt 2008. Iår kunde ni bland annat se henne bakom Christer Sjögren och Charlotte Perrelli.

Ikväll är det premiär på julshowen och vi önskar Caroline ett stort lycka till!

  Första jokern tillsatt!


Foto; Bonnie Zell, Eskilstuna 8 Juli 2007

Första jokern är tillsatt! Kanske något oväntat så gick platsen till Markoolio!
Ska bli väldigt intressant att se vad han kommer tillföra i festivalen. Schlagerzoot såg hans turné 2007, mestadels för att se Dea Norberg som tillsammans med Jessica Marberger (som komiskt nog båda två ingår i schlagerkören 09!) stod för kör och dans under turnen. Vi gillar Marko och tror att han kommer göra ett bra jobb!


Källa: Gomorron Sverige

  Första jokern imorgon.

Nu händer det mycket i schlagervärlden, och vi gråter inte direkt. SVT kommer med ytterligare ett chockbesked, imorgon släpps första jokern. Klockan 8:15 i programmet Gomorron Sverige så kommer den första jokern att presenteras. Christer Björkman gästar också studion vid samma tidpunkt tillsammans med Jennifer Brown och Måns Zelmerlöw.

Missa alltså inte det, 8:15 Gomorron Sverige i SVT1.


Källa: Gylleneskor

  SVT-kören!

Ja, medans jag håller på att sammanställa dagen med intervjuer och allt tänkte jag passa på att avslöja delar ur SVT-kören nästa år. Vi har vetat i ungefär en månad och Christer gav mig idag tillåtelse att avslöja det. Så två stycken ur nästa års kör är förstås favoriterna: Dea Norberg och Jessica MarbergerYtterligare 2 personer kommer vara med i kören och sen tillkommer det även 4 dansare. Vilka dessa är vet vi inte, men för att namedroppa några möjliga så: Martin Kagemark och Michael Blomqvist på kör och möjligen Nathalie Rosenberg, Daniel Koivunen och Fredrik Olofsson på dans. Vilka det blir återstår att se, men det lär inte vara något stort omkring det.

  Presskonferensen - rapporter!

Schlagerzoot har vår egen schlagerräv på plats på Presskonferensen som pågår i just detta nu! Eftersom det är svårt för honom att blogga samtidigt kommer bloggen att uppdateras med hjälp av sms kontakt!

Okej är ni med nu!?

ARTISTER SOM BEFINNER SIG PÅ PRESSKONFERENSEN!

- Alcazar
- Måns Zelmerlöw
- Jennifer Brown
- Caroline Af Ugglas
- Sarah Dawn Finer
- Lasse Lindh med band
- Emilia
- BWO

Där har vi dom åtta första artisterna! Ser helt fantastiskt bra ut måste jag säga! Inga obekanta namn. Nu väntar vi och ser om vi kan hitta mer information..Update; Nu kan man på svt läsa en kort beskrivning om deras låtar samt faktarutor om alla artisterna.

Såhär beskrivs låtarna:

Alcazar
Stay The Night
"Bra partylåt med rätt ovanliga harmonier."

BWO
You're Not Alone
"En dramatisk electrogospelballad."

Caroline af Ugglas
Snälla Snälla
En typisk Caroline-på-svenska-låt, en souldoftande kärleksballad.

Emilia
You're My World
"En hyllning till de vi älskar och den värme de ger oss."

Jennifer Brown
Never Been Here Before
"Den sorgsnaste låt som Burt Bacharach aldrig skrev."

Lasse Lindh och Bandet
Jag Slåss I Dina Kvarter!
"En rätt-upp-i-ansiktet-låt att dansa jämfota till!"

Måns Zelmerlöw
Hope & Glory
"Ett hoppfullt kärleks-anthem. En låt som alla kommer ihåg efter första lyssningen."

Sarah Dawn Finer
Moving On
"En dynamisk, dramatisk, vackert episk stor och stark sång som är hoppfull, men med en gnutta vemod."

Källa
: http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=100319&lid=puff_1316108&lpos=lasMer
Här kan du även läsa mer om artisterna!

  Låtskrivarna flyttas

Från och med nästa år portas låtskrivarna ifrån Greenroom. De kommer att få sitta bland publiken istället. Ändringarna beror, enligt Ronnie Lans (Projektledare), på att det kommer vara ett så tight schema, i och med duellerna. Därför måste artisterna snabbt kunna ta sig till Greenroom. För att lyckas måste man minska ner det, annars kan man inte flytta det närmare scenen. Ytterligare en anledning är att vissa av låtskrivarna inte vill synas i bild.

Personligen tycker jag det är ett dumt beslut. Att låtskrivarna sitter bredvid artisten är hela grejen! De ska ge stöd åt sin artist, så den inte ska känna sig ensam. Att låtskrivarna ska sitta bland publiken också låter ju bara mysko...

Missa inte det första artistsläppet imorgon


Källa: Aftonbladet

  Lasse Stefanz hoppar av

Igår avslöjades det att Lasse Stefanz, som varit aktuella för Melodifestivalen 2009, hoppar av och låten riskerar nu att diskas.

Lasse Stefanz har varit högaktuella för Melodifestivalen 2009 och skulle ha framfört låten Den första kyssen. Nu väljer dom att hoppa av. Anledningen är ett stort frågetecken, men enligt Mårten Eriksson (Molgan B:son) har de bland annat inte varit nöjda med texten, som då har skrivits om ett antal gånger.

Chrsiter Björkman har gett direkta direktiv, om Lasse Stefanz hoppar av diskas låten. Hur det blir med det återstår att se på måndag, då de ska ta upp frågan på ett möte. Om nu låten skulle diskas, blir det då bidragen som hamnade på 29:e plats (alltså precis utanför startfältet) eller blir det ett av bidragen bland de 116?!


Lasse Stefanz på Allsång på Skansen 2008.  Foto: Mikael Jansson

  Namndropping!

Nu på tisdag. Alltså, tisdag den 18 November kommer 8 stycken namn att släppas! Det är klockan 10.30 som vi får sitta bänkade och vänta.

Frågan är bara hur de kommer lägga upp strategierna kring vilka specifika 8 bidraga det är som släpps. En deltävling i taget? Troligvis utan jokrar. Eller släpper de bara random namn?

RSS 2.0