Joker på tisdag!

Inte är det bara dokumentären som händer i Schlagervärlden på tisdag. Då kommer 2010 års första joker även att presenteras! Ja, det är sant. Helt plötsligt, oerhört tidigt ska det presenteras. Det skriver både Gylleneskor och Schlagerprofilerna om.

Än så länge har vi inte hört något från SVT i sig om det här, mer än det som sägs genom TT. Vi väntar med spänning på att få ett Pressmeddelande från SVT's sida så vi verkligen kan få det bekräftat!

Det ryktas om 4 kvinnliga jokrar, bland annat Lena Philipsson. Men vem tror NI blir första jokern?


  Melodifestivalens Årskrönika på tisdag!

ÄNTLIGEN! Jag älskar verkligen Melodifestivalens årskrönikor (jag vet inte hur många gånger jag har sett förra årets, Stockholm - Belgrad t/r. Senast såg jag och Åsnan den i tisdags...) och på tisdag är det dags igen! Klockan 20:00 på SVT1 visas alltså årskrönikan! MISSA INTE!

"Höjdpunkterna från årets Melodifestival med unika backstage-bilder från hela säsongen. Det var mezzosopranen Malena Ernman som vann den svenska Melodifestivalen i våras och fick representera Sverige i Moskva under Eurovision Song Contest 2009 med bidraget "La Voix". Efter Moskva följde en lång sommarturné, där Malena mötte en ny publik och nya erfarenheter."
  Filmer från Berwaldhallen!

Jag filmade lite i Berwaldhallen i lördags, och here it goes! One night only med Charlotte (inte så långt klipp, som ni ser i slutet så skakar kameran. Jag grät så mycket att jag inte klarade av att filma. Jag har förbjudit Charlotte att sjunga den låten igen...), Min plats på jorden med Malena (MÄKTIGT!) och så världens bästa Take me to your Hero med Charlotte. Det sista klippet är utan tvekan roligast, då Micke, Carro, Emma & Lollo dagen innan bett Charlotte sjunga slutet av Take me på svenska. Så precis när bytet kommer så pekar hon ut oss och vi alla gastar för fulla halsar! HELT UNDERBART! Och ja, det är jag som tjuter "IIIIIH!" i början... ;)Dessutom, jag klickade mig in på Charlottes blogg imorse och såg DET HÄR. Åh, söta fina Charlotte! Jag tror vi satt och bölade allihopa till sist. Och jag kan ge en liten förklaring till att det är ett regnmoln på ett av glasen - det regnar ALLTID när vi ser Charlotte!  Missa inte Rosa Bandet ikväll!

Ni missar väl inte Rosa Bandetgalan ikväll på Tv3, klockan 20:00?! Bland artisterna hittar vi bland annat Måns Zelmerlöw, Sarah Dawn Finer och Leona Lewis! 


  100 webbjokrar blir 50

Röstningen håller just nu på att sammanställas och presentationen av de 50 kvarvarande webbjokrarna beräknas till klockan 13:00 enligt www.svt.se, alltså om bara lite drygt en timma!


  MJ-tribute på Golden Hits igår!

Igår intog 3/4 Schlagerzoo med vänner Golden Hits i Stockholm,Gylleneskor.se arrangerade en Michael Jackson-tribute. Jag och Åsnan var framförallt där för att se och träffa en av våra stora favoriter, nämligen forna Schlagerkörsmedlemen Caroline Jönsson! Fantastiska, fina, gulliga Caroline körde Michael Jacksons Earth Song tillsammans med Lars Hägglund (aka SnyggLars) på gitarr/kör och Pelle Ahrio på keyboard/kör. Självklart dokumenterades det, och hur det lät kan ni höra (och beskåda!) här under!
Tre zoolegor och två stycken Carros.


  Alexander Rybak signerar...

Tänkte lämna en notis bara, såg nyss på Nordstans hemsida att Alexander Rybak kommer att signera där kl: 14.00. Så ni som vill se charmtrollet från Norge bör ta er till Femmanhuset (alltså Göteborg för er som levt utomlands de senaste 100 åren) imorgon. End of Notis.
  Lördagskväll

Räven, Åsnan och Geten är i Stockholm med gänget för att se Malena&Charlotte på Berwalds! Tydligen skall de vara riktigt bra! Räven har redan sett föreställningen och av hans facebook-statusar att dömma så är det en riktig succé! Bra recentioner har den också fått. Så de lär få en helgalen och rolig kväll  i huvudstaden!

Själv sitter jag hemma och zappar på tv'n. Ikväll skall jag checka in årets första program av Dansbandskampen. Som vi nämnt tidigare kan dansbandskampen blir riktigt kul iår med Melissa Williams som en tredjedel av juryn! Dansbandskampen börjar klockan 20:00.  Zoot firar ett år!

... Cirkus en vecka i efterskott dock. Ehm.

15 Oktober 2008 startade vi denna blogg, det är inte klokt vad tiden går! Vad tycker ni om bloggen? Vad vill ni ha mer av? Mindre av? Lite opinions tack!

Iallafall, GRATTIS TILL OSS!

Och TACK till er som varit med oss det här året - nu ser vi fram emot ÅR TVÅ!  Zoot får tips om NEO.

Artisten NEO är aktuell inför låten Human Frontier och vi kunde tidigare inte finna någon information om honom. Nu ve vi iallafall att han heter Linus Igelsbo och har en cover på låten "You make me feel like dancing" Geten och jag kom fram till att han ser ut som en blandning mellan Daniel Mitsogiannis och Salem Al Fakir. Han är lite halvcool ändå. Men jag vet inte... Vad tycker ni?
  Örebroveteranerna ersätter Never heard of him

Pressmeddelande från SVT:

"Den 15 oktober diskvalificerades bidraget "Never Heard Of Him", skrivet av Figge Boström (t & m) och Anna Engh (t & m) från deltagande i Melodifestivalen 2010. Nu har Melodifestivalens
tävlingsproducent Christer Björkman beslutat att "You're Making Me Hot-Hot-Hot", skrivet av Tobias Lundgren (t & m), Johan Fransson (t & m) och Tim Larsson (t & m), ska ersätta det diskade bidraget.

Tobias Lundgren, Johan Fransson och Tim Larsson skrev "Las Vegas", som Martin Stenmarck sjöng i ESC i Kiev 2005.

Bidragets namn: You're Making Me Hot-Hot-Hot
Upphovsmän: Johan Fransson (t & m), Tim Larsson (t & m)och Tobias Lundgren (t & m)."

Med andra ord ersätter tre av Örebroveteranerna Annas och Figges bidrag. Personligen är killarna några riktiga favoriter, och jag hoppas att de kommer att bidra med något grymt! Killarna har ganska stor bredd i sitt skrivande, men ingen kommer väl någonsin glömma Alcastar, Alla flickor, Vi kan gunga, Olé Olé, Kalla nätter och ovan nämnda Las Vegas, för att nämna några?

 


 


  Lovestoned

Schlagerzoot har fått ett tips om ett band som kallar sig för Lovestoned som haft hits i Tyskland. Fattar vi det rätt verkar de nu satsa på en Sverige karriär, själv har jag inte hört någonting men tydligen går de rykten om att de skall sjunga bidraget "Thursdays" av Thomas G:son (m), Peter Boström (m), Sharon Vaughn (t).

Jag har lyssnat igenom låten "Rising Girl" lite på Youtube. Denna låt var tydligen stor i Tyskland och det är ungefär den här takten av musik jag fått för mig att "Thursdays" skall ha. Varför vet jag dock inte. Titeln förmodligen. Hursomhelst så gillar jag verkligen det här bandet! Jag diggar med i gunget och det är lite skönt sådär... !
Tummen upp!
Stort Tack till Johan för tipset!!


  08.02

Det är en timme kvar till biljettsläpp, Räven messade nyss och sa att de står där allihopa vid Globen och fryser! Jag tycker så synd om dem! Åh, vilka hjältar dom är va!? Verkligen! En timme kvar! Jag är redigt spänd på vad vi får för platser! iiie!


  Twittrat från Globen

DET SNÖAR!!

via   


  Live från Globen!

Lite MMS-rapporter från köandet utanför Globen!Glada Gänget tältar!13 Mars 2010 smäller det!Emma är väl påklädd!Åsnan & Emma tog en promenad. Först dog Sara......sen dog Emma. Schlagerhysteriaaa!Titta, vårt hus!Sara upptäckte just den här bilden och dog igen. Jag ska inte säga högt att jag såg den redan i September...

Nu ska jag ringa och kolla läget med Gänget. Visst är de tappra?!


  Två flugor i en smäll


1. Ja, det stämmer faktiskt! Räven & Åsnan, i sällskap av Emma & Carro, befinner sig redan utanför Globen för att köa inför måndagens biljettsläpp till Melodifestivalen! It takes some Schlagernördar!
2. SnyggLars gillar oss, I knew it!


  Anorah diskad ur Melodifestivalen 2010

Det gör ont att skriva det här. Efter ett snabbt ögonkast på Svt.se kände jag hur gårdagens glädje sakta rann av mig. Bidraget Never heard of him, skrivet av Figge Boström och Anna Engh, är diskat från Melodifestivalen 2010. Låten har tidigare varit ute på nätet, och är därmed diskad från tävlingen.
Läs texten här.


Jag vet inte vad jag ska säga. Det suger så jäkla hårt. Fuck, satan, fan, jävlar, helvete och alla andra fula ord jag kan.

Update 18:34: Läs Anorahs egna ord om det här. Det är fantastiskt att det finns så ärliga människor, ändå! - 2011, då jäklar!  Lite kommentarer dagen efter..

Som vanligt såhär dagen efter bidragssläpp så är kvällstidningarna i full gång med spekulationer och gud vet allt. Dock är det ju lite kul för oss nördar som då får en inblick i vilka som är påtänka, vilka som sjunger på olika demos och hur det kanske kommer att se ut 2010. Här är listan med de 27 bidragen igen med en liten kommentar från mig.

A place to stay

Upphovsmän: Torben Hedlund (t & m).
Låten: En mörk minimalistisk klubblåt ämnad för kvinnlig sångerska.
Zookommentar: Låter intressant. Låter lite.. Sofia blandat med Velvet och så en gnutta Marie Serneholt på det. Kanske?

Doctor doctor

Upphovsmän: Tony Nilsson (t & m), Mirja Breitholtz (t & m).
Låten: Modern upptempopop.
Artist: Elin Lanto.
Zookommentar: Elin Lanto deltog senast 2007 med låten Money. Är detta något i samma stil längtar jag för Money lyssnar jag fortfarande på! ;)

Headlines
Upphovsmän: Tony Nilsson (t & m), Peter Boström (t & m).
Låten: Poplåt.
Artist: Galaxy One.
Zookommentar: Jag och Räven är väl två av de väldigt få i Sverige som vet vilka Galaxy One är. Denna grupp består av forna idolmedlemmen Alex Falk, Joanna Perera Eriksson som var en av uppvärmarna i årets tävling, musikalartisten Jacob Andréas och Anna Stenbeck som under 2005/06 någon gång hade en kortlivad karriär som Anna S. Jag tror dessutom att hon var en av medlemmarna i någon popgrupp innan dess. Jag kommer dock inte på vilken. Det dem alla fyra har gemensamt, mer än Galaxy One är att de allihopa är med i Wallmans. Jag tvivlar inte en sekund på att dem faktiskt kan komma att leverera! Enligt säkra källor sätter sig låten redan i andra refrängen och sen sitter den där.  Dock tvivlar jag på att dem skulle kunna gå hela vägen till Oslo.

Heaven or hell
Upphovsmän: Håkan Larsson (t & m), Jörgen Svensson (t & m), Björn Lönnroos (t & m).
Låten: En ballad som övergår i en rockig upptempo-låt.
Artist: Linda Pritchard kan vara aktuell.
Zookommentar: JA! JA! JA! Linda Pritchard är en av mina absoluta favoritsångerskor! Jag tycker att hon är grym och hennes utstrålning kan blända vem som helst. Jag hoppas verkligen att detta blir verklighet!

Hippare hoppare
Upphovsmän: Vlatko Ancevski (t & m), Vlatko Gicarevski (t & m), Mats Nilsson (t & m), Teddy Paunkoski (t & m), Otis Sandsjö (t & m), Stevan Tomulevski (t & m), Douglas Leon (t & m).
Låten: Balkan-sväng kryddat med Dogges rap.
Artist: Andra generationen och Dogge Doggelito från Latin Kings.
Zookommentar: Om föregående var ett JA! JA! JA! så är detta utan tvekan ett NEJ! NEJ! NEJ! Jag har fortfarande inte bearbetat kebabpizza låten...


Human frontier
Upphovsmän: Tobias Jonsson (t & m), Anneli Axelsson (t & m).
Låten: Upptempopop.
Artist: Neo.
Zookommentar: Efter en snabb googling har jag inte hittat något om denna Neo. Tyvärr. Dock så hittade jag lite information om låtskrivaren Anneli Axelsson. Tydligen turnérar hon just nu med Champions of Rock. Detta kan verkligen vara vad som helst!

Hur kan jag tro på kärleken?
Upphovsmän: Kenneth Gärdestad (t), Tony Malm (m), Niclas Lundin (m).
Låten: Modern vislåt.
Artist: Erik Linder.
Zookommentar: Kenneth är ju verkligen en av sveriges bästa låtskrivare men Erik Linder från Talang? Snälla, låt oss slippa. Jag tycker killen är jätteduktig men ack så tråkig!


I did it for love
Upphovsmän: Lars Dille Diedricson (m), Kristian Wejshag (t).
Låten: Ballad.
Artist: Jessica Andersson.
Zookommentar: Har man läst en tidning idag så har man nog läst att Jessica Andersson "jättegärna vill göra låten" som hon sjunger demon på. Isåfall skulle det bli femte gången för Jessica. En axelryckning känner jag.


Idiot
Upphovsmän: Niklas Jarl (t & m), Per Aldeheim (t & m).
Låten: Skramligt på svenska, tänkt för ett band.
Zookommentar: Skramligt? I Melodifestivalen? Sverige ställer inte upp med skramliga låtar, det gör typ.. Makedonien!!


Innan alla ljusen brunnit ut
Upphovsmän: Stefan Moody (m), Danne Attlerud (t).
Låten: Känslosam ballad, franskt 60-tal.
Artist: Anna Maria Espinosa har provsjungit låten.
Zookommentar: Att ha provsjungit en låt betyder absolut ingenting. Men Anna Maria Espinosa skulle kanske vara en frisk fläkt..


Jag vill om du vågar

Upphovsmän: Pontus Assarsson (t & m), Jörgen Ringqvist (t & m), Daniel Barkman (t).
Låten: Svensk schlagerpoplåt.
Artist: Pernilla Wahlgren.
Zookommentar: Pernilla Wahlgren. Pernilla Wahlgren. Jag försöker verkligen komma på någon annan låt än Picadilly och Let your spirit fly. Det går.. dåligt. Eller vänta! Sjöng hon inte den där vinjetten till Förkväll för några år sedan? Hmm.. Det kanske är på tiden att Pernilla får en riktig hit igen?


Magisk stjärna
Upphovsmän: Micke Wennborn (m), Py Bäckman (t & m).
Låten: Ballad.
Zookommentar: Att låten är en ballad hade jag också kunnat säga. Py skriver väl mestadels ballader? Jag har ingen aning om hur jag ska kommentera detta mer än jag tror att det kan vara en riktigt mysig låt.


Manboy
Upphovsmän: Fredrik Kempe (t & m), Peter Boström (m).
Låten: Modern pojkpop, tänk Måns Zelmerlöw korsat med Britney.
Artist: Eric Saade.
Zookommentar: Eric Saade är för mig mest känd som Molly Sandéns pojkvän och för mig var det ganska okänt att han också sjunger. Jag sökte lite på nätet och hittade faktiskt en hel del. Killen sjunger bra! Dessutom låter ju beskriviningen på låten minst sagt spännande!


Manipulated
Upphovsmän: Sarah Lundbäck (t & m), Iggy Strange-Dahl (t & m), Hayden Bell (t & m), Erik Lewander (t & m).
Låten: En modern danslåt ”som man inte sitter och dricker te till”.
Zookommentar: Sarah tävlade i Talang för något år sedan och är stor i Australien, på Iggys myspace hittar man all möjlig sorts musik, Hayden är tydligen a huge producent i Australien och Erik Lewander har låtar med Sarah på sin myspace. Dessa fyra har alltså jobbat ihop förut. Dock hittar jag inget på Sarahs myspace som skulle kunna beskrivas som denna låten så frågan är om det är Sarah som sjunger här eller om det blir någon annan artist..


Never Heard Of Him
Upphovsmän: Figge Boström (t & m), Anna Engh (t & m).
Låten: Rockpoppigt.
Zookommentar: Egentligen är alla kommentarer överflödiga. Jag är säker på att låten är sjukt bra och jag HOPPAS verkligen att Anna själv får framföra den!


Road salt
Upphovsmän: Daniel Gildenlöw (t & m).
Låten: En låt i samma progresiva metall-anda som bandets övriga material, anpassad till festivalen.
Artist: Pain of salvation.
Zookommentar: En låt som deras andra fast anpassad för melodifestivalen. Anspassar man inte alltid låtarna till festivalen? Efter en snabb lyssning blev jag mest bara rädd. Jag är öppen för alla genrer men detta är ju bara läskigt?


Run
Upphovsmän: Niclas Arn (t & m), Karl Eurén (t & m), Gustav Eurén (t & m).
Låten: Nordisk etnopop à la Sarek.
Artist: Erika Selin.
Zookommentar: Ännu en IDOL. I Expressen står det idag att även Sofia Janokk som sjöng Waterloo i Skellefteå i vintras är aktuell. Ska bli spännande att se vart det slutar.. Ser man på beskrivningen på låten som är det ju detta vi borde skicka till Oslo.. Nordiskt och lite etnopop.


Singel
Upphovsmän: Hamed K-One Pirouzpanah (m), Håkan Bäckman (t).
Låten: Hip-hop med r’n’b-känsla.
Artist: Frispråkaren.
Zookommentar: Även här kände jag att jag behövde googla lite.. och ja, detta är hip hop. eh, inte min grej..


Stop
Upphovsmän: Mikaela Stenström (t & m), Dimitri Stassos (t & m).
Låten: Cool modern låt i högt tempo med swing och 40-talskänsla.
Artist: Sibel.
Zookommentar: Men, är det bara idoler i den här tävlingen nu för tiden?! Jag kan verkligen inte få ihop "Swing, 40-talskänsla och Sibel" i samma mening. Det går bara inte. Men så är jag inte så stort fan av Sibel heller.


This is my life

Upphovsmän: Kristian Lagerström (t), Bobby Ljunggren (m).
Låten: Mellansnabb, positiv låt.
Artist: Anna Bergendahl.
Zookommentar: Vi borde döpa om tävlingen till Idol 2. Seriöst, Anna Bergendahl var aldrig min favorit. Men Bobby har varit med här och Bobby brukar göra bra låtar.


Thursdays
Upphovsmän: Thomas G:son (m), Peter Boström (m), Sharon Vaughn (t).
Låten: Gladpop.
Artist: Lovestoned.
Zookommentar: Thomas G:son kan ju skriva precis vad som helst. Peter är den låtskrivaren som har med flest låtar i nästa års festival och Sharon har skrivit Agnes låt Release Me. Det säger en del. Detta kan vara jättebra eller jättedåligt. Artisten hittar jag ingenting om. Tyvärr.


Tonight
Upphovsmän: Sharon Vaughn (t & m), Anders Hansson (t & m)
Låten: En passionerad ballad tänkt för manlig artist.
Zookommentar: Om Anders Hansson enda låt i nästa års festival är en ballad blir jag djupt besviken.


Underbart
Upphovsmän: Lina Eriksson (t), Johan Moraeus (m).
Låten: Glatt i upptempo.
Artist: Kalle Moraeus & Orsa spelmän.
Zookommentar: Kalle Moraeus? Orsa spelmän? Snälla, sluta. Detta är 2010 års festival. Inte 1962.

 

Unstopable
Upphovsmän: Dimitri Stassos (t & m), Alexander Kronlund (t & m), Hanif Sabzevari (t & m), Ola Svensson (t & m).
Låten: Modern pop i upptempo, hårdare och tuffare än Olas tidigare hits.
Artist: Ola Svensson.
Zookommentar: Jag tycker att Ola är en av de töntigaste människorna på denna jord så för hans skull hoppas jag att detta är bra mycket bättre än hans tidigare låtar..


We can work it out
Upphovsmän: Bobby Ljunggren (m), Marcos Ubeda (m), Andreas Johnsson (t).
Låten: Inte lika retropop som tidigare alster av Johnson.
Artist: Andreas Johnson.
Zookommentar: Tänk att det skulle ta två år för Andreas att bearbeta floppen han hade med Carola 2008? Det ska bli spännande att höra vad han har att bjuda på denna gång. Jag hoppas att de tär mer Glorius än Little bit of love.


Yeba
Upphovsmän : Getty Domein Mpanzu (t), Tuomas (Tiny) Pyhäjärvi (m).
Låten: En exotisk låt som sägs sticka ut och ligga långt ifrån de vi vanligtvis hör i Melodifestivalen.
Artist: Getty Domein.
Zookommentar: Jag googlade Getty och det låter lite afrikansk smörsång. Och sånt brukar ju inte funka så bra..


Åt helvete för sent
Upphovsmän: Lina Eriksson (t & m), Mårten Eriksson (t & m), Susie Päivärinta (t & m).
Låten: Vacker ballad
Zookommentar: Årets utan tvekan bästa titel. Men min största fråga är: Kan Lili & Susie verkligen ställa upp med en ballad? Nä?


Slutsats: Vi verkar hitta det mesta här utom renodlade schlagers på svenska. Kul om Pernilla W ställer upp. Mindre kul att det nu ser ut som att sex av 27 bidrag kommer framföras av forna deltagare från IDOL. Dessutom har vi minst två stycken från Talang också. Nej Christer, detta känns lite lamt och tråkigt. Nu hoppas vi på spännande jokrar!


  Omen, hallå.

Mitt i alla glädjeinlägg om Anna's "Never heard of him" missade vi ju helt att göra ett litet grattis inlägg till allas våran Schlagerget som faktiskt fyllde 16 år igår!GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS! i efterskott älskade du!
< 3


  En äkta miniSchlagerget!

Mitt i all schlageryra har jag, Schlagergeten aka Mika, faktiskt fyllt år idag. Kunde man då fått en bättre födelsedagspresent än att Anorah kom med i Mello?! Tvivlar på det!

Ännu en födelsedagspresent jag har fått kommer från gulliga Malin, som har SYTT en ÄKTA miniSchlagerget! Jag tycker att den är så fin att jag måste visa den för er!Är den inte bara helt fantastisk?! Och visst är vi lika?! Tusen Tack Malin!

Godnatt & Schlagerglitter på er, från en nybliven 16-åring! ;)


  Never heard of him

Text & Musik: Figge Boström & Anna Engh.

Ni som följt Schlagerzoot rätt länge känner vid det här laget till Anna Engh? Vi har bloggat en hel del om henne och hennes musik. Nu äntligen ska ni få höra den också! Se det vi ser hos den här fantastiska människan. Under tiden ni väntar på att Festivalen ska komma kan ni kika in på hennes MySpace. Never heard of him kommer bli ett fantastiskt bidrag i Festivalen, och Anna kommer äntligen få nu ut med sin musik till Er alla.

Vi längtar verkligen till nästa års Melodifestival, nu mer än någonsin!


Anna "Anorah" Engh för Schlagerzoot


  De första 27 bidragen

Listan är nu publicerad på svt.se/melodifestivalen. Här är de första 27 bidragen i bokstavsordning, med en liten kommentar på vissa:

Bidragets titel: A Place To Stay
Upphovsmän: Torben Hedlund (t & m),

Bidragets titel: Doctor Doctor
Upphovsmän: Tony Nilsson (t & m), Mirja Breitholtz (t & m)
Kommentar: De har tillsammans skrivit många låtar till Ola, och Tony skrev dessutom Velvets The Queen till årets festival. Sen kommer jag inte på varför, men titeln låter väldigt bekant?

Bidragets titel: Headlines
Upphovsmän: Tony Nilsson (t & m), Peter Boström (t & m)
Kommentar: Här har Tony skrivit ihop med Peter Boström, som är den med flest låtar med i Festivalen nästa år. Hela 3 låtar.

Bidragets titel: Heaven And Hell
Upphovsmän: Håkan Larsson (t & m), Jörgen Svensson (t & m), Björn Lönnroos (t & m)

Bidragets titel: Hippare Hoppare
Upphovsmän: Vlatko Ancevski (t & m), Vlatko Gicarevski (t & m), Mats Nilsson (t & m), Teddy Paunkoski (t & m), Otis Sandsjö (t & m), Stevan Tomulevski (t & m), Douglas Leon (t & m)
Kommentar: Dogge Doggelito har fått med en låt i festivalen, det blir intressant.

Bidragets titel: Human Frontier
Upphovsmän: Tobias Jonsson (t & m), Anneli Axelsson (t & m)

Bidragets titel: Hur kan jag tro på kärleken?
Upphovsmän: Kenneth Gärdestad (t), Tony Malm (m), Niclas Lundin (m)
Kommentar: Kenneth Gärdestad är tillbaka i Festivalen igen. Han skrev sin bror Teds texter, bland annat vinnarlåten från 1979; Satellit. Det blir spännande att se vad han kokat ihop nu, sådär 30 år senare.

Bidragets titel: I Did It For Love
Upphovsmän: Lars "Dille" Diedricson (m), Kristian Wejshag (t)

Bidragets titel: Idiot
Upphovsmän: Niklas Jarl (t & m), Per Aldeheim (t & m)
Kommentar: Niklas skrev förra året H.E.A.T.'s låt 1000 miles. Kan det vara åt det rockigare hållet nu med?

Bidragets titel: Innan alla ljusen brunnit ut
Upphovsmän: Stefan Moody (m), Danne Attlerud (t)

Bidragets titel: Jag vill om du vågar
Upphovsmän: Pontus Assarsson (t & m), Jörgen Ringqvist (t & m), Daniel Barkman (t)
Kommentar: Jag tror att det här skulle kunna vara Linda Bengtzings låt, hon har skickat in en. Hon har tidigare jobbat en hel del med både Jörgen och Pontus. Pontus har hon till och med spelat in en duett med som finns på Lindas album Ingenting att förlora. Dessutom, visst låter det som en Linda-låt på titeln?

Bidragets titel: Magisk stjärna
Upphovsmän: Micke Wennborn (m), Py Bäckman (t & m)

Bidragets titel: Manboy
Upphovsmän: Fredrik Kempe (t & m), Peter Boström (m)
Kommentar: Kempes ända låt. Än så länge. Kempe borde få en jokerplats med, han kan ju inte bara ha en låt med?

Bidragets titel: Manipulated
Upphovsmän: Sarah Lundbäck (t & m), Iggy Strange-Dahl (t & m), Hayden Bell (t & m), Erik Lewander (t & m)

Bidragets titel: Never Heard Of Him
Upphovsmän: Figge Boström (t & m), Anna Engh (t & m)
Kommentar: Anna, äntligen... Jag vet inte vad mer jag ska säga? Är bara så oerhört glad för hennes skull!

Bidragets titel: Road Salt
Upphovsmän: Daniel Gildenlöw (t & m)

Bidragets titel: Run
Upphovsmän: Niclas Arn (t & m), Karl Eurén (t & m), Gustav Eurén (t & m)
Kommentar: De har skrivit flera låtar genom Festivalens historia, och även många låtar åt Markoolio.

Bidragets titel: Singel
Upphovsmän: Hamed K-One Pirouzpanah (m), Håkan Bäckman (t)

Bidragets titel: Stop
Upphovsmän: Mikaela Stenström (t & m), Dimitri Stassos (t & m)

Bidragets titel: This Is My Life
Upphovsmän: Kristian Lagerström (t), Bobby Ljunggren (m)
Kommentar: En Bobby-låt. Det säger det mesta, det här kommer vara bra.

Bidragets titel: Thursdays
Upphovsmän: Thomas G:son (m), Peter Boström (m), Sharon Vaughn (t)

Bidragets titel: Tonight
Upphovsmän: Sharon Vaughn (t & m), Anders Hansson (t & m)

Bidragets titel: Underbart
Upphovsmän: Lina Eriksson (t), Johan Moraeus (m)
Kommentar: Lina väljer mer och mer att inte jobba med maken, utan söker sig till andra låtskrivare. Här tillsammans med Johan.

Bidragets titel: Unstopable
Upphovsmän: Dimitri Stassos (t & m), Alexander Kronlund (t & m), Hanif Sabzevari (t & m), Ola Svensson (t & m)
Kommentar: Idol-Ola har nu varit med och själv påverkat låten. Kommer han själv stå på scen tro? Antagligen.

Bidragets titel: We Can Work It Out
Upphovsmän: Bobby Ljunggren (m), Marcos Ubeda (m), Andreas Johnsson (t)
Kommentar: Andreas Johnson är tillbaka i Festivalen, tillsammans med Bobby Ljunggren och Marcos Ubeda som vi alla känner till väldigt väl.

Bidragets titel: Yeba
Upphovsmän : Getty Domein Mpanzu (t), Tuomas (Tiny) Pyhäjärvi (m)

Bidragets titel: Åt helvete för sent
Upphovsmän: Lina Eriksson (t & m), Mårten Eriksson (t & m), Susie Päivärinta (t & m)
Kommentar: Här har då Lina skrivit låten tillsammans med sin make, och tillsammans med Lili&Susie-systern Susie Päivärinta. Kommer systrarna att köra igen nästa år, eller stannar Susie som låtskrivare?


Jag känner att det här året kommer bli väldigt spännande, ganska många kända namn ändå. Nu vill vi veta artisterna på en gång! Självklart kommer vi i Zoot försöka luska ut så mycket som möjligt om bidragen, ni får veta allt vi får reda på!


  Presskonferensen är över

Presskonferensen är nu slut, en full lista på alla låtar och låtskrivare kommer när SVT lagt upp den.

Just nu jublar vi i Zoot med våra vänner över att Anna Engh ÄNTLIGEN har fått med en låt i Festivalen. STORT GRATTIS ANNA!!!

  Åt helvete för sent

Lina Eriksson, Mårten Eriksson, Susie Päiviränta (stavning?). Lili & Susie kör igen?

Det här var sista låten...

  We can work it out

Bobby's andra låt! Tillsammans med Marcus Ubeda och Andreas Johnson

  Unstopable

Ola Svensson... Dimitri Stassos. Idol-Ola är tillbaka!

  Thursdays

G:son har med en låt!

  This is my life

Bobby Ljunggren har skrivit musiken... Hans första låt hittills!

  ANNA ENGH ÄR MED!!!

JAG DÖR VID DATORN JUST NU, KAN INTE KONCENTRERA MIG HÄR!!!!! ANNA ÄR ÄNTLIGEN MED!!!!

  Never heard of him

ANNA ENGH ÄR MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEED!!!!!!!!!!!!

  Manboy

Fredrik Kempe o Peter Boström

  Magisk stjärna

Micke Wenborn o Py Bäckman har skrivit låten

  Jag vill om du vågar

Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist, Daniel Barkman

  Innan alla ljusen brunnit ut

Stefan Woody o Dan Attlerud har skrivit den.


  I did it for love

Musik: Dille Didricsson
Text: Christian Weijsskog?

  Hur kan jag tro på kärlek

Kenneth Gärdestad är med i Festivalen!!!

  Bidrag 3 - Headlines

Text o Musik: Tony Nilsson igen, tillsammans med Peter Bodström

  Doctor, doctor

Tony Nilsson - Olas låtskrivare!!
Mirja Breitholtz med..


  Det börjar nu!

Nu kör vi.

  Webbjokern från 12:00

På SVT:s förstasida står det om webbjokern. Från klockan 12:00 idag kan DU gå in och lyssna samt rösta bland de 180 bidragen som godkänts som tävlande i Webbjoker-tävlingen...

  Strax dags!

Nu börjar presskonferensen alldeles strax... Nu kör vi! Jag försöker blogga så mycket som möjligt under själva presskonferensen.


  Bidragen kommer idag!

Idag klockan 11:30, presenteras de 27 bidragen som urvalsjuryn valt ut. Platsen att kika in är svt.se/melodifestivalen där SVT's VD Eva Hamilton kommer sprätta kuverten tillsammans med juryns ordförande Martin Österdahl.

Självklart bevakas det av oss i Schlagerzoot!


  Gävle? Borås? Samma sak!

Det här "turnélivet" vi lever på somrarna kan ju ibland bli lite förvirrande. Kolla in det här klippet ifrån GÄVLE;
  Bidragen presenteras i veckan!

Enligt en väl insatt källa till Schlagerzoot, kommer bidragen till Melodifestivalen 2010 att presenteras någon gång den här veckan.

Vi väntar med stor spänning, och håller tummarna för att vissa personliga favoriter kommer med!


  Nya regler för Schlager-EM 2010

I dagens Expressen (som hänvisar till ESC Today) kan man läsa att det blir lite nya regler i Schlager-EM 2010.

Inför årets (2009) tävling infördes en regel att varje land även skulle ha en expertjury som röstade i finalen. Den här juryn hade 50% av makten i varje land. Sveriges jury bestod av bland andra Sarah Dawn Finer och Magnus Carlsson.

Till 2010 års tävling kommer dessa jurygrupper även att införas till semifinalerna! Alla dessa regeländringar görs för att försöka få bort den omdisskuterade kompisröstningen som växer allt mer varje år. Dock tycker jag själv att den inte fanns så mycket i år? Norge vann liksom!


  Nu behöver vi inte se på Körslaget mer iår.

Såfort någon tar lite plats blir vi fullkomligt livrädda. Jag är så arg så jag borde inte blogga mer. Lilla landet lagom. Herregud.

Skäms Sverige, Skäms.


  Grattis Charlotte Perrelli!

Idag fyller fantastiska Charlotte Perrelli 35 år och det tycker vi på zoot att man måste fira! Vi hurrar och skickar massor av grattiskramar till Charlotte.


Charlotte á lá gymnasieskolfoto någon gång i början av nittiotalet.
Charlotte på Prides schlagerkväll 2009


Grattis Grattis Grattis!
  Linda Bengtzing som vi INTE är vana att se henne!


Wow! Har ni sett och hört Linda Bengtzings nya låt "Not that kinda girl" som hon sjunger tillsammans med den holländska sångerskan Kim-Lian? Detta är inte alls som vi är vana att se Linda! Jag är lite i chock måste jag säga.

Det är naket, det är extremt mycket färger och löshår och det är på ENGELSKA! Dessutom är det riktigt riktigt bra!

Detta är dessutom det första vi hör från Linda efter hennes dotter Veras födsel i början på Juni men nu är hon tillbaka men något riktigt riktigt annorlunda! För riktigt inbitna schlagernördar kan jag berätta att Kim-Lian var en av två programledare för JESC när galan hölls i Nederländerna 2007.

Kolla och lyssna på låten här nedan, vad tycker ni? Gillar ni Lindas nya stil som tuff tjej?

 

 

 

 

 

 

 


  Älvdalen är igång igen.

Flickfavoriter kan ställa sig på scen och sjunga Imse Vimse Spindel och gå långt, det bara är så. Tjejerna röstar ändå.
Samma sak är det med Älvdalen och Larz-Christerz. Stefan fick flest röster i Körslaget idag och han har säkert snappat åt sig en massa röster för hans mysigt charmiga framträdande, absolut. Men jag kan ge mig den på att Älvdalen har bestämt sig för att vinna det här också. Ni skulle varit på plats på dansbandskampen  - Hela Älvdalen kom intågande in i Strängnäs i stora busslass! Det var inte klokt!

Ingen är har åkt ut idag - nästa vecka kommer rösterna från idag att läggas på i räkningarna och först då kommer en kör att lämna programet. Vill du att det ska bli någon annan kör än Älvdalen i final - bör du starta en röstningskampanj - Nu. För Älvdalen är Sveriges starkaste kommun var det gäller röstning.


  Twitter: Beat it beat it!

Det här är BRA.


  Twitter: Rigo imponerar!

"Dom knäcker allihopa!" Jajamen, den kvinnliga solosångerskan sjöng otroligt bra och det var snyggt arrat!
Af Ugglas kör var också bra! Dessutom är Carolines körledar sprit kanske det mest underhållande och härligaste jag någonsin sett!

Direkt efter Duckis är det dags för Pontare.. Nu förväntar jag mig att bli blown away av mäktighet.


  Körslaget so far:

- Team Andreas är bäst so far med snygg sång&koreografi!
- Amy var överförväntan! Sången hade hon arrat bra! Koreografin var lite halvmysko dock, men sånt kommer väl!
- Dansbandskören satsar på Boncharmit! (Översättning: Bond-Charmigt) Inte direkt bra men det är inte mindre underhållande för det!

Snart får vi se Af Ugglas och Ola.. Ska bli intressant och se Carolines kör!
  Twitter: Körslaget har börjat!

... Och efter reklamen tar den första kören ton! Kören ifrån Uppsala med ledning av Andreas Lundstedt.
Gissa vem Måsen och Åsnan hejar på?

Slå på fyran, NU!


  Jihde har lillasysterkomplex mot Melodifestivalen
Tjises, kan man göra något annat än gapskratta?! Christer Björkman säger bara några enkla, få sanningar medan Jihde öser på med motargument så det är underhållande. Jihde och IDOL har definitivt lillasysterkomplex mot Melodifestivalen. Kom igen, det går inte att jämföra de två programen ens en gång. Även där har Björkman poängen - IDOL är en talangjakt, inte en musiktävling. Varje program står ju Jihde där och predikar om att vi kollar på Sveriges största musiktävling (varpå jag tjuter "MELODIFESTIVALEN!"), men jag tror inte att han har tänkt på att Melodifestivalen egentligen bara är ett kval till - Eurovision Song Contest.


  Stackars, stackars Cam!

Åhh, stackars Camilla! Det var definitivt inte hennes kväll igår. Först en tabbe med att göra om Celine Dions magiska My heart will go on till någon form av discodänga (även om hon sjöng helt grymt, som vanligt! Och dessutom har hon utstrålning som ingen annan i hela IDOL!), sedan en rejäl sågning av juryn och sist det som ingen någonsin lär glömma henne för...Stackars, stackars Camilla! Man känner bara för att krama om henne tills hon får ont! Vi i Zoot skickar i alla fall massor av kärlek och kramar till vår favoritCamilla! Och inte att förglömma - det finns ju wildcard kvar...


  HEJA IDOL-CAMILLA!

Från klockan 20:00 vet ni vad ni ska göra - RING 09941403 ELLER SMSA CAMILLA TILL 72400!
Camilla kommer att framföra Celine Dions My heart will go on, och vi hoppas på gåshud! HEJA CAM!

 

Bild från TV4.se


  Lena Philipsson - Melodifestivalsaktuell!Då jag sen Lenas senaste Melodifestivals framträdande - Det Gör Ont 2004 - är ett enormt stort 'phan' till Lena vet jag inte riktigt hur jag ska sätta ord på det här. Stämmer det så kommer jag förmodligen gå in i ett chocktillstånd och inte kunna sätta ord på någonting alls en tid. Expressen berättar idag att Lena Philipsson är ett aktuellt namn inför Melodifestivalen 2010 OCH att hon håller på med ett nytt album! Det är ju helt phantastiskt! (ja, ordvitsarna tar aldrig slut!)

Jag kan känna mig itudelad här egentligen. Då Lena faktiskt redan vunnit hela spektaklet - ska man vara med igen då? - Nej, sa Lena efter 2004. Vi höll med. The Toppen is nådd. MEN. Lena har inte varit så himla aktuell på senare tid och hon är en av Sveriges bästa artister, vart tat man vägen då? Jo, Melodifestivalen. Det funkade ju för Charlotte Perrelli 2008, hon väntade 10 år. Lena väntar isåfall 6 år. Fast Charlotte vann ju ESC 99 också så det kanske kompenseras ut lite?

Lenas nackdel är att vissa kommer fundera på om dom faktiskt tycker om att någon som redan vunnit är med igen.
Lenas fördel är att hon är Lena Philipsson. Vill hon så kan hon. Hon kan, liksom Charlotte kunde, få folk att tycka att det är HELT OKEJ att ha vunnit tidigare. ;-)


Personligen skulle jag bli så glad över att se Lena i rutan, högaktuell igen att jag skulle glömma bort mitt stora "redan-vunnit!?" hinder. Hon är ju faktiskt Lena Philipsson. Och hon är tamigfan bäst!

Läs Artikeln på Expressen; http://www.expressen.se/noje/1.1725482/lena-ph-gor-comeback


RSS 2.0