Kommentarer om de första artisterna.

Örnsköldsvik:

A place to stay - Jenny Silver
Kommentar: Jenny vem? Åh, jag känner ju igen hennes namn. Efter lite googling blev jag dock lite klokare och det verkar som att hon jobbat med såväl dansband som hårdrock. Intressant.

I did it for love - Jessica Andersson
Kommentar: Ständigt återkommande Jessica Andersson. Detta blir femte gången sedan 2003 hon deltar men också första gången på engelska sedan vinsten 2003. Kanske är det engelska som är hennes turspråk?

Keep on Walking - Salem Al Fakir
Kommentar: Åh, jag har inte gjort något hemlighet om att jag tycker om Salem. Spännande. Annorlunda. Kanske inte så mycket melodifestival även om jag är säker på att han har Mellofierat sin låt lite.

Roadsalt - Pain of Salvation
Kommentar: Juste, dessa skrev jag ju om när bidragen släpptes. Efter en snabb googling för att fräscha upp minnet är jag faktiskt lite rädd. Detta kan gå precis hur som helst. Tyckte vi att H.E.A.T var hårdrock så.. ja.

Singel - Frispråkaren
Kommentar: Frispråkaren säger mig verkligen INGENTING. Lyssnade lite snabbt på spotify. Hip Hop. Jag gillar inte Hip Hop.

The Saviour - Anders Ekborg (Ersätter "Åt helvete försent")
Kommentar: Så detta är alltså ersättaren till Åt helvete försent? Well, Anders Ekborg har ju en makalös röst men jag tvivlar faktiskt på att detta kommer att tilltala mig.

Unstoppable - OlaKommentar: Ola. Ola. Ola. Kommentarer överflödiga. Vi vet hur detta kommer att låta. Vi vet hur det kommer att se ut. Vi vet att sveriges fjortiselit kommer att gråta och skrika och dö lite lätt. Alltså, jag hoppas att låten är bättre än Love in Stereo.

You're making me hot hot hot - Linda Pritchard
Kommentar: Ja! Ja! Ja! Ja! Seriöst, Linda får utan tvekan mitt Hurrarop! Coolare tjej får man leta länge efter! Jag är säker på att detta är tufft, kul och lite extraordinärt. Och sa jag inte att hon skulle dyka upp va? Kolla på den tidigare nämnda öppningsakten här.

Kommentar Övik: Alltså, ja.. Det kan faktiskt bli en ganska härlig start på festivalen även jag personligen tycker att startfältet är ganska grått.

Sandviken:

Come to me - artist presenteras i nästa veckas Dansbandskampen
Kommentar: Det blir alltså ett Dansband ställer upp med webjokern. Låten i sig är ju ganska dålig. Nja.

Hippare Hoppare - Dogge och Andra Generationen
Kommentar: Nej. Nej. Nej.

Innan alla ljusen brunnit ut - Anna Maria Espinosa
Kommentar: Även om jag hört talas om Anna Maria innan var jag tvungen att youtuba lite. Och ja, absolut. Hittade mest låtar på engelska på youtube så det ska bli spännande att höra henne på svenska. Spännande som sagt.

Manboy - Erik Saade
Kommentar: Erik Saade är för mig mest känd som Molly Sandéns pojkvän. Låten är dock skriven av Fredrik Kempe och jag är övertygad om att den är bra. Frågan bara om Erik Saade är det.

Manipulated - Hanna Lindblad
Kommentar: Hanna Lindblad är väl mest känd som musikalartist. Jag vet att hon hade en av rollerna i Singin' in the rain för något år sedan. Här snackar vi om en tjej som kan sjunga och just därför blir det också intressant när man inte hört så mycket från henne tidigare.

Underbart - Kalle Moraeus och Orsa Spelmän
Kommentar: Ja, men det är väl klart vi ska ha lite folkmusik med. Kanske det vi borde skicka till Olso? Fiol verkar ju funka ganska bra..

We can work it out - Andreas Johnson


Kommentar: Andreas törs ställa upp igen efter floppen med Carola 08 och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Jag har inte tidigare varit något big fan av Andreas och tycker att de tidigare bidragen i Mello inte var så himla bra.. Han har en hel del att leva upp till.
Joker ej klar.

Kommentar Sandviken: Nja, här behövs det en riktigt tung joker för att lyfta. Annars blir det nog ganska tråkigt.


  Nu får dem väl ändå ge sig?!

Bläddrade runt på SVT's nya (superfula) Mellosajt och fick se detta:sen NÄR är Deltävling 3 i Örebro? Alltså, seriöst. Åh. Jag blir så förbannat trött på hela spektaklet. Tråkiga artister. Tråkiga låtskrivare. Tråkig hemsida. SÅ KAN DEM INTE ENS SKRIVA RÄTT STAD?!?!

Deltävling 3 håller förövrigt till i Göteborg.


  Övik och Sandviken!

Örnsköldsvik:

A place to stay - Jenny Silver

I did it for love - Jessica Andersson

Keep on Walking - Salem Al Fakir

Roadsalt - Pain of Salvation

Singel - Frispråkaren

The Saviour - Anders Ekborg (Ersätter "Åt helvete försent")

Unstoppable - OlaYou're making me hot hot hot - Linda PritchardSandviken:

Come to me - artist presenteras i nästa veckas Dansbandskampen

Hippare Hoppare - Dogge och Andra Generationen

Innan alla ljusen brunnit ut - Anna Maria Espinosa

Manboy - Erik Saade

Manipulated - Hanna Lindblad

Underbart - Kalle Moraeus och Orsa Spelmän

We can work it out - Andreas Johnson


Joker ej klar.

Jaha nehej, men. Jaha. Kör vi femton rykarnamn nästa vecka eller?


  Namedropping

Såhär tre minuter innan första artistläppet måste vi namedroppa lite namn tycker jag. Kanske inte så många dock.

Vi har nämt en grupp som varit aktuell för festivalen - Sheelah (förut Caracola) och också en schlagerpingla - Linda Bengtzing. Ingen aning om någon av dessa dyker upp idag men en sak jag nästan kan sätta mitt vänstra öra på är att Linda Pritchard (forna idoldeltagare och var också med i öppningsnumret i finalen 08) gör det!

Så. Tre namn. NU BÖRJAR DET!


  Schlagerstjärnorna intar hästryggarna i Globen!

Jag är en hästälskare av stora mått (kanske inte är helt känt, men jag har ridit från jag var 5 till 14 år) och första adventhelgen förenas mina två största intressen ganska perfekt - nämligen genom Stjärnornas hoppning! Stockholm International Horse Show har pågått för fullt hela helgen och som avslut på helgen visas Stjärnornas hoppning. Stjärnornas hoppning innebär att ett gäng artister, skådisar, tv-kändisar eller vad de nu är tävlar i hästhoppning i Globen. Vissa av dem har tidigare aldrig suttit på en häst, medan vissa andra ridit i halva sitt liv. Det som mest förvånar alla medverkanden brukar vara hur hästbitna de blir... För ett par år sen var ju Linda Bengtzing med och då fann hon ju sin stora kärlek i hästen Trazan. ;)

Dagens tävlanden är musikalartisten Jacob Stadell, Emma Wiklund som vi mest sett för Lindex, Bygg-Matte Carlsson som säkert vill försvara förra årets vinst och så ett gäng gamla schlagerrävar - Richard Herrey, Petra Nielsen, Velvet och Alcazars Lina Hedlund!


Missa alltså inte all den här charmiga dramatiken; klockan 22:00 i SVT24!


  Ännu ett diskat bidrag

Bidraget Åt helvete försent skrivet av Lina Eriksson, Mårten Eriksson, och Susie Päivärinta har blivit diskvalificerat då det uppenbarligen varit delade meningar om vem eller vilka som skall få framföra låten.

- Vi på Melodifestivalredaktionen ser ingen annan utväg än att diska bidraget, baserat på det som har skett. Samtidigt vill jag understryka att vi gärna diskuterar regelns tillämpning från fall till fall, men att vi inte kompromissar med att det är vi som fattar det avgörande beslutet – vare sig nu eller i framtiden, tillägger Thomas Hall.
Hm.

Detta säger mig inte mycket. Berör mig inte speciellt mycket heller.
Jag undrar mer; vem får platsen?

Vilket bidrag som ersätter Åt helvete försent avslöjas senare.
  Artistsläpp på Måndag!

Nästa måndag (den 30 November) kommer SVT att släppa de första 15 artisterna till nästa års festival. Måndagen därpå (7 December) släpps de resterande 15.

Mycket spännande tycker vi på zoot! Frågan är bara om dem två artister som inte kommer att presenteras på presskonferensen är de jokrar som inte är klara eller om det är dem jokrar som är klara? Spännande!

Håll utkik här den närmaste tiden så ska vi försöka oss på lite artistgissningar ;)


  Stjärnklart självklart!

Räven och Måsen träffade på tre Alcazarer och ett stycke Jessica Marberger igår då repetitionerna till Stjärnklart är i full gång! Som Tessan sa "Det är rena tomteverkstaden här inne!" Brolle lämnade repen något tidigare för musikalen "Buddy Holly" (eller "Holly Bolly" som Andreas så fint döpte det till!) Lena Philipsson lämnade också repet något tidigare än de andra. Anledning oklar, kanske väntade barnen hemma?

Sen att Alcazarerna och Jessica kanske är de finaste människorna som vandrar på denna jord har vi säkert nämnt förut. Men jag känner att vi behöver säga det igen. Fina dem!

Onödig fakta för nörden: Lina Hedlund vill inte ha en iPhone. (En telefon kan bara få vara en telefon!:-) )

Åh, så mycket bra artister med i Stjärnklart iår! Så himla kul för dem att de blivit såpass populärt evenemang iår också! Det är företagsbokningar som gäller för detta spektakel och Schlagerzoot har hört att det mesta är fullsatt. Vill man gå kan man ju testa och se iallafall!

Man kan ju tycka att Schlagerzoot borde vara ett mutimiljonärföretag! Då hade vi flyttat in de olika arenorna Stjärnklart besöker!


  Följ Melodifestivalen på Twitter!

Läste för en stund sen på grymma Schlagerpinglan att Melodifestivalens redaktion twittrar! Följ dem HÄR!

...och oss hittar ni förresten HÄR , HÄR, HÄR och HÄR! ;)


  Kolla in Alcazars julvideo!

Alcazar - Last Christmas from Daniel Neubauer on Vimeo.


Det här kommer göra min jul totalt. Snacka om att verkligen lyckas! Det är mysigt, det är glitter&glamour, det är humor, det är jul! Det helt enkelt Alcazar. Jag blir alldeles lycklig i hela kroppen av att se det här! Och hur kul är det inte när Lina slänger in pepparkaksdegen i lekaksugnen? Jag skrattar lika mycket varje gång!


Enjoy!
  Joker nummer två: Salem Al Fakir!

Aftonbladet avslöjade alldeles precis nyss att Salem Al Fakir är joker nummer två! Salem kommer att framföra låten Keep on Walking som han skrivit själv.


Foto: Schlagerzoot.blogg.se

I zoot är det delade meningar om den andra jokern. Mickes enda kommentar var "Fy Fan" medan vi tjejer är lite gladare. Både Bonnie & Mika hälsar att dem tycker Salem är lite udda så detta blir intressant och kul! Personligen så skrek jag rätt ut som en liten fjortis. Jag tycker att Salem är jättebra och brukar faktiskt lyssna på honom då och då. Sen ska det väl erkännas att jag är lite småkär i honom. HAHA! Salem kan utan tvekan tillföra något lite annorlunda till festivalen!

Zoot ger alltså tummen upp för joker nummer två!


  Magi i Berwaldhallen

Jag tror inte ens att jag beskriva med ord hur magisk duetten Tell him mellan Charlotte Perrelli och Malena Ernman var. Vi satt hela gänget och grät tillslut, där i Berwaldhallen den 24 oktober.
Det absolut bästa är att vi kan dela med oss av det till er.


Man hör till och med hur vi gråter i slutet... om ni inte skulle tro mig alltså. ;)


  Zoot ready for dansbandskampenEnligt repen blir det en tuff kamp ikväll. Ikväll är jag här för Schytts, vi får se vad som händer!


  2010 års Diggiloo artister klara!


Ja, nu är det klart vilka som kommer att medverka i Diggiloo nästa sommar. Inga mindre än: Alcazar, Jessica Andersson, Markoolio, Talang vinnaren Erik Linder, Gunhild Carling (vem?), komikern Thomas Pettersson, trumpetaren Magnus Johansson (ni vet han som spelade trumpet i Christer Sjögrens låt 2008) och inte att förglömma Lasse Holm.

Ett ord: Trist.

Så himla tråkigt. Okej, jag är typ sveriges största alcazarfan men så vill jag verkligen inte se dem i Diggiloo heller. Jessica är ju jätteduktig, Marko också. Men alltså, grått. Trist. Tråkigt. Kalla det vad ni vill. Jag är grymt besviken. Självklart kommer jag dock att gå och se spektaklet, minst en gång, endast för att Alcazar är med.

Vill ni också se Diggiloo? Här är turnéplanen:

2/7 Ronneby
3/7 Kristianstad
4/7 Trelleborg
7/7 Vadstena
9/7 Hok (ligger ganska nära Nässjö)
10/7 Uddevalla
11/7 Lidköping
13/7 Älvsbyn
14/7 Lycksele
16/7 Järvsö
17/7 Falun
18/7 Väddö
24/7 Filipstad
25/7 Eskilstuna
28/7 Öland
29–30/7 Båstad
31/7 Ullared
1/8 Göteborg
5/8 Gävle
6/8 Bispgården (Jämtland)
20/8 Örebro
21/8 Stockholm

Observera förövrigt den nya kategorin. Vi är alltid lite tidiga vi. Men vi skyller på Diggiloo.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9LaB_O0llcA&hl=sv_SE&fs=1&color1=0xcc2550&color2=0xe87a9f"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/9LaB_O0llcA&hl=sv_SE&fs=1&color1=0xcc2550&color2=0xe87a9f" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

  Melodifestivalens 29'e bidrag klart!

Idag blev det klart vilken låt som vann Webbjokern och då får en plats i festivalen nästa år. Vinnare blev MiSt med låten Come and get me now skriven av Mia Terngård (T&M) samt Stefan Lebert (M)

Mia bor numera i Thailand med sin familj men kommer alltså att få vänja sig vid sveriges något kallare klimat i vinter.

Jag lyssnade  på den här låten för någon vecka sedan och tyckte inte då att det var något speciellt bra alls och ska jag vara ärlig så tror jag inte att webbjokern har några större chanser i festivalen sen. Det är dock väldigt kul med någon som aldrig tidigare varit med i festivalen eller liknande program lite. Jag tror dock att Marie Lindberg fenomenet endast funkar en gång och då med just Marie Lindberg.

Lyssna på låten här tills SVT tar bort den. ;)


  Linda Pettersson - den fjärde dansaren!


Linda dansar i Melodifestivalen nästa år!

Som ni kanske vet hade vi lite dålig koll på Linda, den fjärde av Melodifestivalens fyra dansare som vi presenterade igår. Nu har vi varit i kontakt med Linda och kan berätta att hon är 33 år gammal och de senaste åren bla jobbat på Blue Village i Thailand och Portugal, på Wallmans i Malmö och på turné, dansat på Göteborgsoperan, nu senast i Mary Poppins (som också en av våra läsare tipsade om, tack!) och det med kanske mest schlageranknytning jag kan berätta är att Linda dansade på Antique's turné i Tyskland 2000. Linda har även synts i några reklamfilmer de senaste åren.

Vi kan inte annat än välkomna Linda till våran rosaglittriga värld! Vi är helt säkra på att du kommer att trivas! :-)
  Här är nästa års dansare!

Vi kan nu stolt avslöja vilka fyra som kommer att dansa i festivalen nästa år!

Det är tre helt nya ansikten och så en från förra året.. Är ni spända? Here we go!

Thomas Benstem


Thomas var en av de fyra dansarna iår och dansade bakom bla vinnaren Malena Ernman. Detta verkar ha varit något Thomas tyckt om då han är med även nästa år! Han dansade även bakom Morena som tävlade för Malta i ESC 2008 och flaggviftade med Carola 2006.

Therese Nelson
Therese var ett nytt namn för mig men efter lite googling har jag kommit fram till att hon är showdansare och att hon varit med en del. Helt ny i festivalen är hon inte heller. Hon dansade bakom Fernando Brito när han framförde låten No dudes en llamarme i Melodifestivalen 2003.

Adam SvenssonAdam dansade senast i festivalen iår då han var en av snygghunkarna som Marie Serneholt hade med sig in på scen och så var han med och dansade i den fantastiska öppningen i finalen!  Han har även dansat i tidigare säsonger av Singing Bee samt bakom Darin under sommarturnén han hade med Lena Philipsson och Magnus Uggla 2005.

Linda Pettersson

Linda har vi tyvärr inte lyckats hitta någon bild på.

Linda vet vi nästintill ingenting om. Efter mycket googling har vi fortfarande inte fått fram något mer än att hon har jobbat eller jobbar fortfarande på Wallmans i Malmö. Vi vet också att hon är ny i dessa sammanhang.

Är det någon av er läsare som vet mer om Linda eller de andra dansarna tar vi gärna emot tips!


Bilder: SVT.se, google.com

  8:30 imorgon, SVT1!

Alla som är hemma klockan 8:30 imorgon borde slå på SVT1 och Gomorron Sverige, för då gästar de 3 nya programledarna morgonsoffan där. Missa inte!


  Hårt, glitter eller klassisk underhållning?Strax före klockan 11 idag, tisdag, presenterades den trio som ska leda Melodifestivalen 2010. Artisten Måns Zelmerlöw, komikern Christine Meltzer och skådespelaren Dolph Lundgren är de 3 som tillsammans ska göra allt för att få festivalen att glittra, och få tittarna att trivas.
- Jag tror jag ska köra på den hårda stilen faktiskt, säger Måns Zelmerlöw och skrattar


Till tonerna av Cara Mia entrade Måns Zelmerlöw scenen och presenterades som den första programledaren. Sen ljöd tonerna av Dag efter Dag och Christine Meltzer klev även hon upp på scenen. Efter det kom den största överraskningen när tonerna av Nattmara ljöd och Dolph Lundgren klev upp på scenen. Vi hade en trio som presenterade sig. Christine är schlagernörden i sammanhanget, vilket hon tydligt deklarerade i sammanhanget.

Efter att bilder tagits, och de presenterat sig fick pressen gå upp och ställa sina frågor till de nya programledarna.

Hur känns det?
- Jättekul, det är en ära att få göra det. Jag älskar Melodifestivalen och har gjort det sedan jag var liten. Det är mycket att bära märker man ju och mycket man ska leva upp till. Man får försöka att bara ha roligt och göra det med värme och glädje, säger Christine Meltzer.

- Jag tänkte köra på den hårda stilen faktiskt, säger Måns och skrattar.

Har ni jobbat tillsammans förut någon gång?
- Nej, vi träffades första gången igår kväll, säger Dolph.

Debut tillsammans med andra ord?
- Nja, jag hade ju faktiskt en liten roll i Rocky 4, säger Måns och skrattar.
- Ja massören där ja, säger Dolph och skrattar med.

- Nä men det är första gången som vi ses såhär och det ska bli SÅ roligt, vi är taggade! säger Christine.

Alla programledare har gjort sitt bästa för att få festivalen att glittra så mycket som möjligt. Christine tycker att man ser hur mycket de glittrar redan idag, när de klätt upp sig.
- Jag tror att dom har valt ganska smart där, dom är ju inte dumma där på SVT, de satsar ju stenhårt på det här året och vill att det ska bli jättebra och väldigt underhållande. De har ju valt en konstellation som har lite bredd och som jag tror publiken kommer bli nyfikna på och då bygger man upp det här intresset fram till Festivalen. Det gäller bara att vi levererar sen, men det ska vi göra! säger Dolph.

Vad kommer ni att tillföra festivalen?
- Förhoppningsvis kan man ju spexa lite, och sjunga o dansa kanske. Ge dom karatalektioner kanske om dom vill, haha. Det är klassisk underhållning! säger Dolph.

- Men också, jag själv har ju ett jätteintresse i Melodifestivalen så jag hoppas kunna visa det. Visa artisterna att jag faktiskt tycker dom är bra, säger Christine.

Vad har ni för minnen från Melodifestivalen, vilket är erat starkaste?
- Övik 2007, när jag och Sebastian gick vidare direkt till finalen, en av dom absolut bästa kvällarna i mitt liv! Det ska bli så kul att komma upp till Övik igen och få öppna där, det känns nästan lite som hemmaplan! säger Måns.

- Ja, jag har ett som verkligen bet tag i mig som jag har ett minne av att jag spelade kassetten om och om igen. Det var när Li Berg var med, och Bel Air. Det här är så länge sen (1985). Tänk då om jag visste att jag skulle sitta här nu, säger Christine.

- Jag kommer faktiskt ihåg, nu när jag tänker tillbaka, när ABBA vann då, säger Dolph.

- 1974, flikar Christine in.

- För då hade de kommit tvåa året innan, och sen när dom vann Eurovisionsschlagerfestivalen, som det hette då, det var så jäkla stort. Jag kommer ihåg det, det var första gången Sverige vann, vi hade kommit på såhär 29:e plats o sist och så vann dom! Det var jättestort, säger Dolph.

Sen fick jag svara på, som schlagerfanatiker, vad jag tyckte om trion. Jag säger det igen: Intressant, stor överraskning men grymt bra! Jag tror de kommer göra ett fantastiskt jobb tillsammans och jag ser med glädje fram emot Melodifestivalen 2010!

Tack för att ni tog er tid, och lycka till!

     Första tankarna kring programledarna.

Jag gillar verkligen kombinationen av en komiker och en artist! Dolph Lundgren kan jag egentligen inte uttala mig om för jag vet helt ärligt inte vem han är. Måns Zelmerlöw spekulerade vi lite i igår om han inte var en potentiell programledare, och se så rätt vi fick! Christine Meltzer är ju underbar! Fantastiskt rolig och folkkär. Jag tror stenhårt på det här konceptet. Med både kvinnliga och manliga programledare, ingen behöver axla hela rollen själv och senast vi hade endast en manlig programledare kunde det uppfattas som kanske lite tråkigt, och när vi körde bara kvinnliga (Petra.. Lena..) tyckte folket att det var "too much" och alldeles för överdrivet. Så lilla landet lagom lär bli belåtna!

Måns har tidigare lett mini-versionen av Melodifestivalen och lär väl vara redo för the real thing nu va? Christine var lite oväntad i Schlagersammanhang men en person som på presskonferensen säger "Jag älskar Schlager, jag är en riktig SchlagerNÖRD!" älskar jag också, så varmt välkommen till Schlagercirkusen Christine! Dolph hade tydligen inte sett en Melodifestival på 26 år vilket kan vara en lite suspekt merit för att bli programledare för hela tjofräset. Men samtidigt tillade han att "det skall bli en ära!" Så, ja. We like it!

Snyggt, klyschigt och KUL!


  Presskonferansen right now.Dolph Lundgren, Christine Meltzer och Måns Zelmerlöw - 2010 års programledare!

,

  Kortfattat; såhär ser det ut!

Christine och Måns i alla deltävlingar och Dolph Lundgren (jag ger ingen garanti för stavningen) kommer vara med i första och sista deltävlingen - resten förblir osagt.


  Och... Va? Jaha! Dolph Lundgren!


  Christine Meltzer!


  MÅNS!!!
  Mickelräv på plats vid programledarsläppet...


Det kommer tydligen bli en överraskning har vi hört, vem eller vilka som skall bli 2010 års programledare. Om 4 minuter vet vi!! Dessutom har vi hört att en viss Tobbe Ek försöker sig på koreografin till Stay The Night, det gillar vi! ;-)


  Att vara eller inte vara - Programledare.

Åh, vad jag hoppas att 2010 års programledare är bra! Hittills har ju ingen specifikt artist fått någon i Schlagerzoot att slå kullerbyttor ännu så programledaren känns på något sätt ovanligt viktig iår! Dessutom - att ta över efter Petra Mede. Jag fullkomligt ÄLSKAR Petra så det kan bli delade känslor vid morgondagens programledarsläpp. Vilka kan det bli nu då? Well, det är de som är det roligaste. Vi har absolut ingen aning whatsoever!

Jag har sen 2004 haft en vision av att se Peter Settman som programledare för alla städer samt en ny kvinnlig programledare vid sin sida för varje deltävling. Sen vill jag se Andreas Lundstedt som programledare någon gång också - eller varför inte hela Alcazar? Här snackar vi faktiskt folk som tar tävlingen på allvar - är sjukt roliga och som kan bidra med både glitter och glamour. Perfekt. Eller Måns Zelmerlöw kanske? SDF? Malena? Finns många bra människor som skulle kunna leda festivalen.. Varför sitter inte vi i ledningen för?

Jag gissar och tror att det kommer bli flera stycken 2010. Däremot tror jag inte att det kommer bli liksom 2005 med ungefär halva Sverige som programledare. Det blir lite för stökigt (sen kändes hela grejen som att de bara ville köra på konceptet och skulle genomföra det vilka människor som än kunde tänkas leda en deltävling)

Schlagerzoot ställer gärna upp som programledare. Vi är fyra. Vi kan vara i Green Room! En i varje deltävling. Perfekt!

Nej, skämt o sido. Imorgon kommer Räven befinna sig på plats vid avslöjandet och presskonferensen! Vi hörs imorgon.


petra och jag på donken i göteborg första melloveckan,
maha!  Vem blir programledare?

"Hör upp, älskade nation. Europa hör när vi tar ton..." - Petra Mede

2009 var det Petra Mede som tog över stafettpinnen som Melodifestivalens programledare. Imorgon får vi veta vem som tar över till 2010 års Festival. Pressen är kallade till 10:30 och strax därefter borde vi veta vem eller vilka som tar över och ska axla rollen som programledare för Melodifestivalen 2010!

Självklart får ni veta det här på Zoot, vi är inbjudna och ska försöka lösa det med någon som kan bevaka. Håll bara koll här imorgon så vet ni!


  Från Dansbandskampen

Som ni vet så är min käre vän och zoolega Bon på plats på Dansbandskampen ikväll för att supporta Gamblers. Jag som satt framför teven och såg deras framträdande tycker inte alls att dem gick igenom rutan men B hälsar att det var superbra live och att det vore tråkigt om dem åkte ut.

med assistans från

  Live från Dansbandskampen!


Det märks att Dansbandskampen gör sitt andra år iår och börjar bli lite varma i kläderna. Måsen gillar skarpt att slippa stå i hundra köer och behöva uthärda papperstrul för att sedan ändå få en kass placering. Iår får anhöriga en helt egen "VIP hylla" med enorma bord alldeles vid scenen. Publiken är på topp och alldeles nyss såg jag en hel parad med dansbandsmänniskor som skrek värre än Glada Gänget på Mello. Konkurrens?!

 


  Maria tävlar för Norge 2010!

I början av året skrev vi lite om den finska uttagningen till ESC 2009. Nu är det dags för att skriva om vårat grannland i väst. Norska tidningar skriver nämligen idag att zoofavoriten Maria Haukaas Storeng är aktuell för tävlingen nästa år. Jag tycker personligen att detta är jättekul då jag tycker att Maria är en fantastisk sångerska och artist.

Jag kan dock inte släppa tanken på att det är lite tidigt. Hon tävlade ju för Norge senast 2008 då hon vann med låten Hold on be strong som placerade sig på en femteplats i Belgrad. I år tävlade hon tillsammans med svenska Anna Sahlene i den svenska uttagningen med fantastiska Killing me tenderly. Tyvärr räckte det inte ens till andra chansen vilket jag kan tycka var skandal. Men det är ju gammalt nu! ;)

Oavsett om det är tidigt eller inte så verkar allt mer tyda på att Maria kommer att tävla i Norge 2010. Jag har pratat med en norsk vän som berättat att deras tävling nästa år kommer att bli stjärnspäckad! Självklart vill alla försvara Norges heder på hemmaplan! En av de andra som det pratats om ska ställa upp är Mira Craig som skrev Marias vinnarlåt 2008.


Foto: Adele Siitova


Så, blir tävlingen allt för tråkig här hemma kan vi ju alltid vända våra ansikten till väst där det verkar bli betydligt roligare.

Ingenting är dock bekräftat än. NRK förväntas bekräfta artisterna i December.
  50 blir 10 - Webbjoker

Webbjoker-tävlingen pågår för fullt, och idag minskades antalet bidrag ytterligare. 40 bidrag till har nu röstats ut, och vi har nu bara 10 bidrag kvar som slåss om titeln som Webbjoker. Från och med nu kommer 1 bidrag försvinna varje dag, och ställningen ser just nu ut som följer:

1. Break Free
Skriven av: Jessica Friberg

2. Hot For The Night
Skriven av: Peter Månsson

3. När vi har landat
Skriven av: Johan Skoog & Martin Hägglund

4. My Kind Of Love
Skriven av: Jörgen Frinell

5. Love For People
Skriven av: Ingela Hemming

6. Lite sex o lite spex
Skriven av: Alrik Paulsson

7. Come And Get Me Now
Skriven av: Mia Terngård

8. Kärleken vänder allt
Skriven av: Adam Sandahl

9. How
Skriven av: Halla Vilhjalmsdottir

10. I'll Make You Want Me
Skriven av: Mark Woznicki

Listan uppdaterades 17:00 med stor förändring i listan, och kommer uppdateras igen 22:00. Sen uppdateras den imorgon klockan 12:00 och 1 bidrag försvinner. Så fortsätter det fram till o med 11 november, sen återstår 3 bidrag kvar att rösta på.

3 bidrag kvar alltså, och dem kan du rösta på fram till 12 november klockan 8:00. Då är det dags att slå på SVT1 och Gomorron Sverige. De 3 kvarvarande tävlande kommer finnas på plats och se de sista rösterna komma in och direkt få veta vem som blir Webbjoker i Melodifestivalen 2010!

Alltså, strax efter 8:00 på torsdag nästa vecka vet vi vilket som utgör ett av de 32 bidragen!


  Hipp, hipp, hurra...

...säger vi idag till årets schlagervinnare, tillika Zoofavoriten, Malena Ernman! Vi har lovat Malena att inte säga fler gånger hur mycket hon fyller, så vi kan ju säga - GRATTIS PÅ 26 ÅRSDAGEN MALENA! ;)


Så; med redan givna presenter och sång, GRATTIS önskar


  Programledaren behöver glamour

Läser idag i Expressen om att Mia & Klara samt Robin är aktuella för att leda Melodifestivalen 2010. Tre stycken komiker alltså. Kanske roliga (inga av mina favoriter dock) - men vart är glamouren?!


Melodifestivalen är för mig och många andra årets ultimata höjdpunkt. Det ska vara rosa, paljetter, glitter, sidentyg, smink, gala, fest, glädje, långa klänningar - you name it! Väljer SVT några av de ovanstående programledarna är jag rädd att det inte alls blir så. Ta till exempel Kristian Luuk. 2007 ledde han programmet för att det var Melodifestivalen, Sveriges största program, och en ära att bli tillfrågad. I hans programlederi tyckte jag inte uttalanden kom från hjärtat, utan snarare från hjärnan. 2008 ledde han festivalen igen, men den här gången med betydligt med hjärta. Det är det Festivalens programledare behöver - glamour, gala och glitter från HJÄRTAT!
Petra Mede var lysande. Jag gillade inte alls Petra före Melodifestivalen, men av att bara läsa intervjuer med henne innan festivalen blev jag ganska övertygad om att det skulle bli grymt bra. Petra visade på något sätt Schlagern respekt, Melodifestivalen som program, och redan i första programmet såg hon ju ut som Melodifestivalen personifierad!

MEN; Om SVT nu väljer någon av ovanstående som programledare så hoppas jag, för guds skull, att Edward af Sillén får sitta kvar som manusskrivare. Där snackar vi schlagerhjärna från hjärtat.


  Sammanfattning av Årskrönikan, eller nåt


Jag behöver nog inte säga mer än så. Men jag kan inflika att Alcazarerna borde platsa på min twitter med. Och EMD's humor. Och Rigos rundvisning. Och...

Melodifestivalen 2009 slår allt & lite till. <3


  Noterat under årskrönikan:

Sofia bar samma klänning under efterfesten i Leksand som hon gjorde i Globen. Rådde det klänningsbrist måntro? Jag har bara en sak att säga: FAIL!


  Några kortisar...

Lite kortisar hinner man alltid med, right?! ;)

- Låten Darin kommer att tävla med i festivalen beskrivs som en midtempoballad. Ballad alltså. Och något dansnummer kunde vi tydligen glömma.

-
En av Zoots absoluta favoriter, Anna "Annabelle" Andersson (som ni sett på kör/dans i Melodifestivalen 04, 07 och 08, och nu senast som kör/dans bakom Grekland i ESC!) blev igårkväll mamma! STORT Grattis önskar hela Zoot!

-
Ni missar väl inte Årskrönikan av Melodifestivalen 2009 på SVT1, klockan 20:00?! BRA!Moskvamoment... med både Annabellan och hela Svenska Gänget i samma klipp!


  Darin klar som första jokern

Bidraget "Out Of My Life" är skrivet av Henrik Janson och Tony Nilsson och kommer alltså framföras av forna idoldeltagaren (ännu en idol i Melodifestivalen!) Darin.

Personligen tycker jag att Darin är riktigt bra, han har inte jobbat så mycket i Sverige den senaste tiden men de få gånger jag sett och hört honom de senaste året har jag tyckt att det varit riktigt bra! "Breathing your love" gick på högvarva här ett tag faktiskt. En Melodifestivalsdebut bör ge hans Sverige-karriär ett enormt lyft. KUL!

Men samtidigt, är det det inte ganska så TRÅÅÅKIGT när man liksom redan vet vem jokern i fråga är så när de väl kommer ut blir det ingen suprise alls. Kul att spekulera, men nu fanns det bara ett alternativ. Så, ja. Ni fattar.

Ingen av Zoot's direkta favoriter med i tävlingen sofar, många bra människor! Men ingen vi hoppar högt för, än. So oavsett om jag tycker Darin är grymt bra, så dräks han lite i besvikelsen som ligger som en hinna över årets startfältet. Men vad vet jag? Posetiv energi!  Första jokern ääääär: Darin!
  12:15, 12:15, 12:15!

JOKERSLÄPP 12:15! HURRA!


  Programledarjobbet blir en 2005?

Ingen Petra Mede 2010. Enligt Aftonbladet kommer programledarjobbet för 2010 att delas upp till flera olika programleadare, men exakt hur upplägget blir vill inte projektledaren Thomas Hall berätta. Antingen leder de en deltävling var (á la 2005), eller så är det flera som leder alla (á la 2004). Han meddelar också att Petra Mede är ute ur leken som programledare, och att namnen för 2010 kommer att presenteras under november.

Lina Hedlund & Petra Mede i somras


Själva sörjer vi vår favorit Petra. Hon och Edward tog verkligen festivalen till höjder i år! Men, vad ska vi stasa på för namn 2010? Jag vill gärna se favoritCharlotte Perrelli som programledare igen, lika så Peter Settman. Eller varför inte årets vinnare Malena Ernman?! Måns Zelmerlöw! GRY FORSELL! Okej, jag kan komma på massor av namn. Vilka har ni på förslag?!  Expressen gissar Schlagerartister

Ingen listar artister som Expressen. Here we go again!

Enligt Expressen är Niklas Jarl (en av låtskrivarna till bland annat 1000 Miles) upphovsman till morgondagens Jokerlåt. Artisterna som listas för jokerplatserna är bland annat Martin Stenmarck, tidigare jokeraktuella Jerry Williams, Sofia Jannok (som framförde Waterloo på samiska i Skellefteådeltävlingen i år, om ni minns) och inte helt otippat schlagergudinnan Lena Philipsson.

Personligen så är jag väldigt inne på Lena Philipsson. Det finns många saker som tyder på att Lena kommer att bli joker, och jag tror att det både skulle bli väldigt bra och grymt kul! Även Martin Stenmarck ställer jag mig väldigt positiv till (så länge han inte får för sig att falla tillbaka i Las Vegas-träsket. Men det tvivlar jag på). Dessutom får vi inte glömma att Darin anses vara ett hett namn. Darin är väl minst sagt ett smart drag av SVT för att locka en bredare publik, och hans karriär skulle utan tvekan behöva det. Så länge han inte gör någon ballad kan till och med jag tro att det kan bli riktigt bra!

Expressen nöjer sig inte bara med jokrar, utan har listat artister som anses vara klara för tävlingen. Listan ser ut enligt följande;
- Elin Lanto
- Galaxy one
- Dogge Doggelito och Andra generationen
- Neo
- Erik Linder
- Jessica Andersson
- Sibel
- Pernilla Wahlgren
- Eric Saade
- Sarah Lundbäck
- Linda Pritchard
- Lovestoned
- Anna-Maria Espinosa
- Anna Bergendahl
- Daniel Gildenlöw/Pain of Salvation
- Frispråkar'n, alias Håkan Bäckman
- Orsa spelmän
- Ola Svensson
- Andreas Johnson
- Getty Domein

MEN! Här nöjer mig inte jag! ;) Vi på Zoot kan även skvallra om att en välbekant tjejgrupp är klara för festivalen, och en schlagerdonna sägs ha provsjungit (och är intresserad av) en av låtarna i startfältet. Spännande va?! ;)


RSS 2.0