Jessica, älskade Jessica!

Om ni har biljetter till Andra Chansen eller finalen, antingen fredagsrepet eller direktsändningen, så rekomenderar jag er att sitta på plats i arenan strax innan 19:00. Årets förband får ni inte missa för allt i världen! Tillsammans med Micke Blomqvist lyser vår favoritJessica upp scenen med schlagerhits. Ni kan garanterat sjunga med och blir bjudna på två helt fantastiska artister! Jag passade på att promota Jessica lite för de som satt bakom oss i lördags, att de skulle lyssna när den där mörkhåriga tjejen sjöng... Och de var imponerade när uppvärmningen var klar!
Efter deltävlingen hann vi träffa Jessica en snabbis på hotellet vilket resulterade i en miljard kramar, några svängdörrar som fastnade (vi råkade visst stoppa den tre gånger...) och ett firande av att hon ÄNTLIGEN står på scenen i Globen i två numren (tidigare har Jessica "gått vidare" till finalen som kör i kuliss bakom Ola, Salem, Andreas Johnson och Darin)! Förståligt nog kände sig Jessica lite sliten i rösten efter den här, minst sagt, slitsamma veckan. Ändå var hon lika glad och värmande som vanligt! Fantastiska Jessica Marberger!
  Iaktagelser under en vanlig Melodifestival

Att sitta på sidan av scenen under Melodifestivalen har sina fördelar. Dels ser man bättre än om man skulle sitta på parketten, det är billigare än parketten och man ser allting som händer på, vid sidan om och bakom scen!

- Vad gör ett gäng roddare under upptempolåtarna? Jo, tävlar i att göra armhävningar i takt med musiken. Jäklar vilken fart det var under Stop och Idiot. Jo, men sånt kan man ju också pyssla med!

- Undrar ni vart kören står när man hör dem men de inte syns i bild? Så gott som under scenen. Förra året såg vi rätt in där de stod men i år såg jag mest bara huvudet på Lars...- Inför mellanakten stod Jessica Marberger och Martin Kagemark på "vår" sida. Hur peppar man bäst inför att gå upp på scen? Kramar, kramar, kramar... Söta!

- Tror ni att Måns och Christine vet exakt alla platser de ska stå på, och när? Knappast. Edward af Sillén for som en gnu över scenen konstant.

- Och om ni någonsin undrat hur Peter Jöbacks laser såg ut från sidan så såg den ut såhär...
  Ljusstavsmagi

Jag hoppas att det var lika vackert i tv som det var i arenan.
  Perrelli & Nanne schlagrade på Burlöv

PAF's Schlagerturné höll hus på Burlöv Center en bit utanför Malmö under dagarna. I lördags hängde vi där och kikade in både underbara Charlotte Perrelli och energiknippet Nanne Grönvall!

Charlotte inledde sitt gig med Take me to your heaven (skandal att hon inte bytte till svenska inför sista refrängen!) och fortsatte sedan med What a feeling. Skönt drag! Charlotte blev intervjuad av härliga konfrenciern Annamia Fast och på frågan om Charlotte skulle kunna tänka sig att ställa upp i Melodifestivalen igen svarade hon att man aldrig ska säga aldrig, men att hon tyckte att det var dags för alla nya, unga artister att synas. Självklart avslutades det hela med Hero (MED den obligatoriska snurren och "slaget"!)!
Efteråt var det signering då vi snicksnackade lite om Melodifestivalen och vädret. Det regnar ALLTID när vi ser Charlotte, och då menar jag verkligen alltid! Men vad gör det när Charlotte lyser starkare än solen själv?! ;)Efter lite Lilla Schlagerstjärnan, Panos Modeltour och Erika Selin var det dags för Nanne Grönvall att entra scenen i Burlöv. Nanne bjöd på nya singeln (och Ledin-covern) I natt är jag din och såklart Melodifestivalklassikerna Håll om mig, Jag måste kyssa dig och Evig Kärlek. Snacka om att lilla Nanne sprider glädje och energi runt omkring sig!


  Låtarna är sämre än förra året!

Jo, det är vi väl många som tycker. Så tycker även vår mini-bloggare Hannah 9år - som endå brukar vara väldigt generös i sin betygsättning.

1. Vilken åt hejade du på i Malmö?
- Jag hejade på Sibel!

2. Tyckte du rätt låtar gick vidare till Globen och Andra Chansen?
- Ja, fast jag ville att Sibel skulle gått vidare.

3. Nu är alla deltävlingar slut, vad tycker du om årets låtar i allmänhet? Bättre eller sämre än förra året?
- Dem var sämre än förra året.


Hannah föredrar Melodifestivalen 2009 framför 2010.


  Schlagerlivet är hårt

Schlagergeten är hemma från Malmö! Slutkörd iklädd Lovestonedtröja med gammalt glitter över hela ansiktet, kroppen och håret. Det är väl så det ska vara, eller vad säger ni?!

Nu kör vi ett par inlägg om lördagen! Here we go!


  DEN ÄR MIN!
  Jag kommer nog dö innan nästa lördag?Andra Chansen är farligare än någonsin. Hur ska jag överleva den här veckan? Hur ska jag överleva lördagen? Kära Svenska folket, kan ni inte tala om för mig nu direkt hur ni tänker rösta? Jag är livrädd!

  Till final: Peter Jöback!

Till Andra Chansen: Pernilla Wahlgren.

TACK SVERIGE!

Pernilla kommer möta Orsa Spelmän i Andra Chansen duellen.

Kanske kan Melissa agera sierska när det gäller Melodifestival? ;-)  Till Andra chansen: Neo!

Ut åker: Idiotlåten.

YES YES YES!


  Haha!

Veckans gästrecensent Melissa Williams messade precis;

"Hell yeah! 1 of 2 so far! Tjohooo!"

Nu får vi väl faxin hoppas att Melissa får rätt i sin andra tippning på Jöback. Annars är ju någonting.. fel!? Hela det här året har ju känns så fruktansvärt oförutsigbart (det är ju iochförsig alla år men det här är ju nästan läskigt!) att man har all rätt att vara livrädd! Jag fasar redan inför AC!


  Direkt till Globen; Anna Bergendahl

Oväntat!


  "Åt helvete för sent"

Alla passar i rosa fjäderboa!

Mess från the real world; "Vad tyckte du om Neo? ME LIKE! Föresten, du som är schlagerdrottning - de första bidragen var ju Lady Gaga, Ozzy och Mika"


  Inget konstigt alls!

U N D E R B A R T !

  Don't leave me now!

Peter's nummer är verkligen everything but hollow. Snyggt Peter, snyggt! Älskar ljuset på scenen mot slutet då den lyser i olika färger vilket ger en otroligt mäktig känsla!


  Pernilla räddar Schlagern!

När första versen börjar undrar man om man skall ta det här på allvar. Men när refrängen kommer är ALLT förlåtet! TACK Pernilla, tack för schlagern! Tack för schlagerklänningen! Movesen, glittret och refrängen vi kommer sjunga på hela 2010!


  Annas ljustrick funkar bättre än Darins.

Darin hade som bekant blå ljusstavar som publiken satt och viftade med under hans nummer - detta verkade tyvärr inte gå igenom rutan.. alls? Anna däremot har lagt kameror på publiken samt använd ett starkare gulaktigt ljus oh det är riktigt snyggt! När kören kommer in får jag lite Israel-feeling, det är fint! Lite tråkigt stundvis, men hon levererar känsla, kan sjunga och det är himla fint allting!


  Åh, ge mig en strand!

Det här är alltså de bidraget som Markus Larsson har som hatobjekt i Malmö. Jag fattar inte riktigt, jag tycker det här är helskönt! Lovestoned förflyttar mig till solsken och varma stränder! Härligt ju! La playa, ja tack. Eurovision? Kanske inte. Men endå!!


  Neo, a star is born.

Glädje! Glädje och starquality. Det här MÅSTE ju gå vidare?!


  Klänningen på för Sibel!

Smart drag, vi är ju endå i Sverige. Jag får ESC-vibbar av det här. I ESC hade man ju såklart strippat av till baddräkten dock. Sibels nummer får mig att vilja gråta på ett litet mystiskt sätt, inte alls som Thats were Ill go, även om hon tyvärr är precis lika stel som i det numret, men jag får lite ESC-vibbar och då blir jag så. himla. lycklig! Därför blir jag lite tårögd, jag tror jag tycker det här är skitbra. Faktiskt. Trots att den där sista tystnaden i slutet var lite onödig.


  "Pop-rock-schlager är det. Inga konstigheter!"

 

Piccadilly Cirkus 1985. Jag vill om du vågar 2010. För exakt 25 år sedan slog Pernilla Wahlgren igenom i Melodifestivalen, med låten Picadilly Cirkus. Även då tävlade hon i Malmö. Nu ska hon Rädda schlagern och ta sig direkt till Globens final!

Varför ställer du upp i tävlingen igen?
- Ja, varför gör jag det?! För att jag har en väldigt bra låt och för att jag tycker det är ett fantastiskt roligt sammanhang att vara med i.

Kan du beskriva din låt?
- Den andas schlager, och det är jag väl ganska ensam om i det här sammanhanget i år.

Det är en riktig schlagerdänga med andra ord?
- Ja, det är det nog. Den är lite rockigare än de jag gjort förut, men pop-rock-schlager är det. Inga konstigheter!

Vad tror du att du har nu, jämfört med tidigare år när du varit med?

- Mer erfarenhet, haha. Nä, ingen aning alltså. Jag har ju gjort olika, jag har ju varit själv och i en duett. Det är bara att gå ut och försöka ha så kul som möjligt, och leverera på de här tre minutrarna.

an du beskriva dig själv med tre ord?
- Glad, kort o härlig.

Vad har du för relation till staden du tävlar i?
- Malmö... Ja, jag tävlade där för exakt 25 år sedan med Piccadilly Cirkus. Om du känner till den lilla låten (pik mot att jag är ung). Så det blir en härlig comeback!

m du hade varit en del av Schlagerzoot, vilket djur hade du varit?

- Ja, det enda djur som jag verkligen tycker om är ju hundar. Så jag hade varit en sån här gullig lite hund. En schlagerhund!
  "Jag beskriver den som en raketstart mot rymden full av energi"


Neo, som egentligen heter Linus Ingelsbo, gör ikväll sin debut i Melodifestivalen. Som startnummer 3 ska han med sin falsett leverera låten Human Frontier för publiken. Efter alla repen har han svingats upp och är ikväll en storfavorit. Även när genrepspubliken har fått tycka till!

Vad får dig att ställa upp i tävlingen?
- Mycket rätt låt vid rätt tillfälle. Jag fick en låt som passade precis i den genren som jag har arbetat in mig i nu. När vi fick chansen dels med Tobias & Anneli som har skrivit låten, dom debuterade med att jobba med mitt album och nu debuterar dom i Melodifestivalen. Då känns det kul att vi får debutera allting ihop liksom. Det är så många tillfällen som pratar för att det är dags!

Kan du beskriva låten?
- Det är en upptempo-låt, en poplåt med skönt driv och en skön energi i. Jag beskriver den som en raketstart mot rymden full av energi. Den är en energifylld låt liksom, man får en kick av den. Lite spänning och förväntan på en gång.

Du har inte varit med tidigare, varför ställer du upp nu?
- Vi funderade förra året, och skickade in lite som kom med på plattan sen istället. Vi fick väldigt bra respons, men det räckte inte enda fram. Så det var nog tur där för jag tror inte att jag hade varit redo förra året. Nu har jag fått varit ute och jobbat mycket. Jag ahr varit på mycket spelgrejer i bland annat Polen. Där är det ju väldigt många människor som bor. Det är så stort där, så det har varit så skönt att få mogna in i det på ett annat sätt och slippa det på hemmaplan.

Vilket är ditt bästa festivalminne?
- Jag är ju halvdement va, så jag kommer ju inte ihåg... Det som kommer upp först är Alcazar, de gjorde ett sjukt bra jobb förra året. För mig är det väldigt viktigt med helheten; kläderna, låten, musiken, ljuset. Allt ska hänga ihop! Och det tycker jag verkligen de satte förra året.

Vilken är din favoritlåt i festivalsammanhang?
- Alltså, jag älskar ju 70-talsmelodier och harmonier. Så jag säger något så otippat kanske som Glenmarks 1974, I annorlunda land. Den älskar jag! Harmonierna är ju underbara!

Vad har du för relation till Malmö?
- Jag har väldigt mycket vänner som bor där nere, och jobbar i Malmö och Köpenhamn. Så jag är en hel del i Malmö och ska jag vara ärlig så, i början så var jag inte så förtjust, men jag har ändrat mig. Malmö har väldigt mycket bra konditorier. Jag älskar Malmö, jag har faktiskt varit inne på att flytta ner dit. Ett tag, men nu har det inte funkat med skivbolagen i Stockholm och sådär.

Om du hade varit en del av Schlagerzoot, vilket djur hade du varit?
- Själv tycker jag att jag hade varit en jättemysig björn, men jag blir oftast beskriven som Timon. En surikat! Jag ser ut som en surikat, hur känns det? Nja en duva säger vi istället, en schlagerduva!
  "En upptempo-låt på 2 minuter och 57 sekunder"


Hon kom 3:a i Idol 2005 och i Melodifestivalen 2008 slutade hon på en 7:e plats. Nu är det återigen dags för Sibel att vara med i Melodifestivalen och hon hoppas på att kunna ta sig till final. Hon skippar balladträsket och kör en upptempo-låt á la Lady Gaga. På presskonferensen i december berättade hon om sin medverkan.

Varför blev det just den här låten?
- Den kom med... Nä men jag skickade in 3 stycken och den här kom med. Jag ville tävla med en upptempo-låt den här gången och jag ville inte sjunga en ballad. Därför ville jag he en låt som var ganska så sång... Alltså jag ville kunna sjunga mycket eftersom jag är sångerska känner jag. Så då tyckte jag att det var en sångmässigt krävande låt, vilket är kul, och så är det en text som jag kan stå för. Den är lite sådär arg och kaxig, det känns så härligt och frustrerande att sjunga en sån låt och sen så är det en rolig låt, produktionen är ganska så utstickande.

Kan du beskriva låten, vad handlar den om?
- Det är en upptempo-låt på 2 minuter och 57 sekunder som handlar om en tjej som är trött på låtsaskillar som hela tiden lovar henne massa saker och så händer ingenting. Den passar mig som person väldigt bra, det är en väldigt sprallig och modern produktion. Snabb och du blir glad av den när du dansar.

Vad tror du att du har för fördelar som varit med tidigare, jämfört med debutanterna?
- Det är ju en stor fördel, för man vet ju mer vad som händer och vad som kommer hända och man känner sig lite mer bekväm och trygg i allting, för då var det så att man var lite halvrädd hela tiden och: "Åh, gud vad händer nu?" och allt var väldigt mycket hela tiden. Samtidigt så är Melodifestivalen och SVT väldigt bra på att få en att känns sig trygg och bekväm och man får öva mycket och man får mycket chanser så det känns väldigt bra!

Vad är skillnaden från när du var med 2008, mot nu?
- Det är jättestor skillnad, då tävlade jag ju med en ballad och nu är det en upptempo-låt och det är väldigt mycket att man släpper balladträsket lite och visar att man faktiskt kan göra en helt ny typ av upptempo-låtar också. Jag har aldrig fått göra det förut, så det känns väldigt kul att få göra det nu.

Kan du beskriva dig själv med 3 ord?
- Energisk, passionerad och känslosam.

Vilket är ditt bästa festivalminne?
- Det är när jag själv tävlade och kom till final, och slog ut Ola i Andra Chansen. Det var väldigt, väldigt stort för mig! Inte att jag slog ut Ola, men att jag överhuvudtaget fick komma till final.

Vilken är din favoritschlager?
- Jag tycker om Carolas Evighet väldigt mycket.

Vad har du för relation till Malmö?
- Jag är ju från Skåne, jag är från Kristianstad och jag har varit i Malmö enda sen jag var liten och nästan alla mina kusiner på mammas sida bor i Malmö, så jag har varit där väldigt mycket. Fantastisk stad och det är jättekul att jag får tävla i Skåne. Arenan ska vara helt fantastisk, det ska bli kul att få sjunga där.

Om du hade varit en del av Schlagerzoot, vilket djur hade du varit?
- Nu vet jag precis! Jag var i Kina för typ 2-3 veckor sen och då fick jag reda på att jag är född i Kaninens år. Så jag skulle nog vara kanin, Schlagerkaninen!
  "Jag tycker att jag har en väldigt bra låt att sjunga för Sverige"


Anna Bergendahl slog igenom i Idol 2008 och gör ikväll sin debut i Melodifestivalen med låten This is my life. Med startnummer 5 ska hon försöka bli lika populär som när hon tävlade i Idol.

Varför ställer du upp i tävlingen?
- Jag ställer upp för att jag tycker att jag har en väldigt bra låt att sjunga för Sverige. Jag tycker den är fantastisk och jag känner mig fantastisk när jag sjunger den.

Vad kan du som debutant tillföra till tävlingen?
- Jag hoppas att folk kommer tycka att det på något sätt infinner sig ett lugn när dom hör låten och att dom blir hoppfulla och att  några iallafall kanske kan identifiera sig med det jag sjunger om och att det kan kännas äkta. Det hoppas jag att jag kommer kunna bidra med, vi får se!

Kan du beskriva låten?
- Det är en väldigt lugn och finstämd låt som bygger och blir större och större. En hoppfull låt.

Kan du beskriva dig själv med 3 ord?
- Hoppfull, känslosam och nyfiken.

Vad har du för relation till Malmö?
- Jag har ingen direkt relation till den staden, tyvärr. Skåne är fint!

Om du hade varit en del av Schlagerzoot, vilket djur hade du varit?
- Det var jättesvårt att säga... Ehm, jag är väl en Schlagerörn kanske. Jag gillar att ha koll på grejer!

 


  "Man får ju inte gå förbi ABBA"

Ikväll gör Py Bäckman comeback i Melodifestivalen. Med startnummer 2 ska hon gå ut för att leverera låten Magisk Stjärna. Hon har schlagermeriterna på sin sida med en vinst 1988 med Stad i Ljus. Jag tog mig en pratstund med Py på presskonferensen


Vad får dig att ställa upp med den här låten?

- Därför att den är bra, helt enkelt. Det är ju det, alla som är artister här måste ju tända på låten, och jag tänder ofta på det jag skriver själv, hahaha. Jo men det är självklart. Jag skriver ganska mycket musik hela tiden och ibland så blir det så: "Ja men den här passar mig".

Kan du beskriva låten?

- Cool, ingen ballad. Lite coolare än det. En väldigt syrlig, schysst refräng. Alltså, det är svårt att beskriva en låt bara såhär rakt av. Det är en ganska ovanlig låt. Vass text!

Vad tror du är skillnaden från när du varit med förut jämfört med nu?

- Jag tycker att det måste vara roligare nu, eftersom det är en sån stor apparat och jag gillar stora spektakel. Jag älskar allt som har med kontrast att göra, jag gillar det verkligen. Jag kan tänka mig att stå i en kyrka och sjunga, eller ett litet råttställe eller på en jättestor scen, vi spelade på Roskilde där jag stod på scen framför 40.000, vi har turnerat i Afrika. Melodifestivalen är ett annat forum och idag är det större en någonsin, så det är bara skitkul!

Vilket är ditt bästa festivalminne?

- Det måste ju vara när jag vann med Stad i Ljus. Det måste ju vara det. Vi vann väldigt överlägset också i Sverige. Vi fick full pott från alla, utom en som vi fick näst högsta potten!

Vilken är din favoritschlager?

- Man får ju inte gå förbi ABBA, för det är ju det första bandet som har kunnat gjort någonting av sin vinst också. Dom var beredda, dom gjorde precis rätt! Så ABBA är ganska sällsynt. Så därför måste det bli favoriten! (Waterloo)

Kan du beskriva dig själv med 3 ord?

- Schysst, dum och kontraster

Vad har du för relation till Malmö?

- Där vann jag med Stad i Ljus! Så det är en lyckostad för mig plus att jag har spelat på nästan vartenda ställe som finns där. Jag älskar den staden!

Om du hade varit en del av Schlagerzoot, vilket djur hade du varit?
- Nu måste jag tänka efter...Jag måste vara något slags kattdjur tror jag. Någon skabbig katt antagligen, haha.
  Lars, Lars, Lars, Lars, Lars!

Big mission no 1 avklarad den här helgen - VEEEEEEM har fått en kram av SnyggLars?! VEEEEM har tagit bild med SnyggLars?! Okej, ni kan gissa själva. Jag svävar på moln. Vi hade väldigt djupa diskutioner om att man INTE skulle snusa eller röka (fast det är bättre att Lars snusar än att han röker, för det skadar ju faktiskt ingen annan) och om så var allt bra med oss allihop. Vi sa hej då och Lars avslutade med "Nu ska jag sova, äta och.. eh.. ja!". Man måste älska honom.

Ja, jag ser ut som ett mongobongo. Men det hade ni också gjort bredvid Lars!  Lovestoned är höga på kärlek

Melodifestivalens mest exotiska inslag den här veckan är toppenhärliga Lovestoned. Gänget består av Pär, Robert, Emelie och Elena. Alla medlemmarna är svenska utom Elena som är född i Bulgarien men är uppväxt och bor i Berlin. Gänget snackade alltså både svenska och engelska under intervjun med Camilla idag. Dessutom passade de på att köra två låtar (som finns på film vilket vi lägger upp... nån gång...), så galet bra! Riktigt härlig feeling fick man av det här sprudlande glada gänget!På signeringen delade Lovestoned ut väskor, små kollegeblock och t-shirts. Undertecknad fick en superfin grön Lovestonedtröja - tack!Om ni skulle beskriva er låt med en färg, vad skulle det bli då?
Pär: Röd!
Emelie: Ja, röd!
Robert: Röd? Hmm.. ja...
Emelie: Jo, röd! Sådär sprakande och varm! Kärleksfull!

Om ni var ett djur, vad skulle ni vara då?

Robert: Pär!
Pär: Alla djur i Schlagerzoot!

Charmigt gäng det där! Lycka till och go go Lovestoned!  NEO charmade publiken

Charmtrollet NEO entrade scenen i Teliamontern på Entré i eftermiddags. Glädjen NEO sprider omkring sig är enorm! Härlig kille med ett konstant léende på läpparna!Väl i signeringen kopplade NEO direkt Zoot när vi berättade att vi drev en blogg - det var ju Zoot som, på presskonferensen i höstas, frågat den roliga frågan vilket djur han skulle vara om han fick välja! Snacka om minne! WOW!

Om du skulle beskriva din låt med en färg, vad skulle det vara då?
- Metallblå!

Blogga eller twittra?

- Blogga!

Vart kommer ditt artistnamn ifrån?

- Det kommer att jag tycker att det är jättefint! Haha! Sen är det också ett prefix i grekiskan som betyder ny. Jag gör mycket gammal 80-talsmusik men i ny förpackning!

Vi tackar såklart NEO och önskar honom alla lycka till imorgon!  Zoot gästrecensent; Melissa Williams!

Dags för den sista deltävligen! Precis som de tidigare tre veckorna har vi i Zoot en gästrecesent! Denna vecka är det ingen mindre än Melissa Williams herself! I höstas såg ni henne i jurypanelen i SVT's Dansbandskampen och hon är själv sångeska i dansbandet Zlips som turnerar land och rike runt. Hennes musikaliska meritlista är enorm och till den kan hon skriva i att hon har fått jobba med James Brown band (!!) och dessutom öppnat en konsert för Gladys Knight i Atlanta. Här snackar vi starquality!


bild helt ärligt lånad från www.svt.se/dansbandkampen!

Här har vi alltså Melissas omdömen om låtarna som tävlar i Malmö på lördag;

Nu är det alltså Schlagertider igen
och jag har varit lycklig nog (eller olycklig nog?) att kunnat se några av deltävlingarna. En enorm eloge till SVT och deras produktion som har uppgraderat hela spelet och ”the show” omkring Melodifestivalen - som har varit fenomenal i år! Även om jag inte direkt har varit galen i de förinspelade inslagen innan artisterna går upp på scen. De... pratar... onormalt... låååångsamt! Kom igen!! Speeda up tempot lite. Sluta vara så rädda och gör eller säg någonting intressant för Guds skull!

Nackdelen med att produktionen har varit så fenomenal är att få av artisterna har haft möjlighet att leva upp till den grad av proffissionalitet som omgivningen givit dem. Deras oerfarenhet och rädsla lyser igenom så starkt och de blir snabbt omatchat med den standarden SVT har byggt upp.
Svt har helt enkelt byggt upp en illusion av mer rutin och erfarenheter - vilket kan misskreditera artisterna i långa loppet. Man kan undra vilka som har haft makten att välja, och vilka som har tänkt i valet av artister och låtar. Förhoppningsvis jämnar de ut det nästa år. But here we are!

Låt oss se vad denna vecka har att erbjuda för låtar, tyvärr får jag göra mina förutsägelser baserade på 1 minuters klipp vilket helt klart är en nackdel. But here goes nothing;

Sibel – Stop – Mina första intryck är delade mellan nyfikenhet och vad i helvete de tänkte eller vart de ville komma med det här? Är det clubmusik, eller vad? Tempot är hysteriskt och stressande. Jag vill bara ge dem ett glas vin och säga ”Whew!! Ok...Let's try this again a little bit slower and maybe a bit more attack of the notes, a la Alanis Morisette.” Sången har massa potential - om du helt och hållet gör om den, vilket är synd. Jag hör potentialen och Sibel är en jättebra sångerska. Jag är nyfiken på hur de ska sätta ihop scenshowen. It could make or break song.

Py Bäckman – Magisk Stjärna – Py has ”been there, done that.” Hon är en sann artist, med mycket mera djup och mer aspekter än en diamant. Det är kanske därför jag är så överraskad över att detta är så lätt-smält. Det kommer antingen gå eller inte gå bra. Min magkänsla säger att det förmodligen inte kommer gå.. Folk förväntar sig denna banalhet från en yngre person som kanske inte besitter samma typ av erfarenheter som Py har. Synd nog, vill inte majoriteten bli utmanade och kan bli arga och avisa de som är djupare och har en starkare integritet med det som de sysslar med. Med det sagt så är jag oerhört glad att Py är tillbaka igen! Tyvärr tror jag det slutar för henne på lördag, hade älskat att ha fel dock.

Neo – Human frontier – Är det här Sveriges svar på Mika? Eller om du blundar – mimar han tilll The Ark? Vad det nu än är han imiterar är det en dålig kopia. This song will rise and fall like a cheap chinese firecracker.  Moving on...

Lovestoned – Thursdays - PLEASE; PLEASE; PLEASE!!!! Kunde dom inte åtminstonde vänta två år innan de plagierade de vinnande bidraget från förra året? COME ON!! Kan se en välkoriograferad, samkoordinerad stor gäsp i arenan...

Anna Bergendahl – This is my life – Kan vara THE powerballad av alla semifinaler. Men allting beror på hennes förmåga att kunna leverera låten bra på TV. Är hennes ögon lika själfulla som hennes röst? Jag hoppas det. För  låten har potential, ett bra budskap och Anna har hennes egen stil. Jag håller tummarna för denna.

Pernilla Wahlgren – Jag vill om du vågar – Hon levererar starpower, erfarenhet och rutin med henne. Sången är catchy och kommer säkert ”gå hem i stugorna” Men för en gångs skull, BARA EN GÅNG, skulle jag vilja se henne framföra och leverera någonting ”that just rips her guts out!” Jag vill känna smärta och känna att hon känner min, men då kanske inte Schlagern är det rätta sammanhanget? .. Eller är det de? A clear front runner, but will never win the Big Cheese!

Noll disciplin – Idiot
– 2010's Magnus Uggla. Ironisk text, mixad med lite humos och självironi. Levereras på ett effektivt sätt. Där får han mig iallafall, men han tappar mig direkt i ”det här har jag hört en triljon gånger redan” trappan. Jag vet inte riktigt vad jag skall säga om det här. Det är bra, men tråkigt och redan utforskat område. SNÄLLA, GE MIG NÅGONTING NYTT!

Peter Jöback – Hollow – Det här har allt. Starpower, rutin och drama i kompositionen. En musikalinspirerar powerballad. Allting som är drag queen i mig älskar denna låten och dess sångare! Om han inte gör rent hus mot sina konkurrenter med den här låten vet jag inte vad jag gör!

Så vem vinner? Kommer veteranerna och de final-aktuella stjärnorna som Pernilla och Peter spruta champagne över allihopa? Eller kommer Py Bäckmans djup bringa tillräckligt mycket nostalgi för att göra en gigantisk schlagerskräll? Kanske är det de yngre som kommer leverera sina låtar med så mycket ”freshness” så att de visar var skåpet ska stå?

Melissas ödmjuka förutsägelser; Peter Jöback och Anna Bergendahl till final. (möjligt att jag underskattar Sibel!)


  Coola Camilla Brinck

Telias festivalvärd är som vi skrivit tidigare tokhärliga Camilla Brinck! Vi snackade lite med Camilla om pressen på att vara artist i Melodifestivalen vilket ledde oss in på när hon själv tävlade med låten Jenny 2005. För Camilla var det en upplevelse på många sätt då hon var så sjuk att hon knappt kunde stå på benen och än mindre sjunga! När hon gick in på scenen visste hon inte ens om rösten skulle hålla. Till råga på allt var hennes specialsydda klänning för liten...Vi snackade även lite om årets tävling och Camilla tycker att de flesta låtarna varit riktigt bra! Hon är själv sugen på att få med ett bidrag som låtskrivare, men inte som artist igen. Coolaste Brinck i stan utsände dessutom ett budskap som vi vet att allas vår Ernman hade gillat.

- Mer mat åt folket!

Följ Camilla på Telia.se/Melodifestivalen!

 


  Räven lyssnar på Malmö!

4:e och sista deltävlingen går av stapeln imorgon och idag är det Rävens tur att få djuprecensera bidragen! Bidragen som vi kunnat lyssna på enda sen i måndags, men eftersom vi alltid skrivit dem på fredagarna kommer det självklart på fredagen den här veckan också. Det här är sista deltävlingen, därför borde det vara starkast. Vi får väl se...

Lyssna på låtarna här!

1. Sibel - Stop
Introt låter som Super Mario, och sen börjar tempot. Låten går i ett riktigt högt tempo och kontrasten mot Sibels ballad från 2008 är sjukt stor, allting går verkligen i 180 här och jag måste säga att låten är riktigt bra. Men jag har svårt för Sibel. Frågan är bara om man kommer hänga med i tempot imorgon, och uppfatta låten. Jag tror det blir svårt, och det här känns som den typiska 5:e platsaren. Upprepningarna i refrängen är tillbaka även den här veckan! Stop, stop, stop, stop, stop...

Geten tycker:
Coolt, kaxigt och kanske snäppet lättillgängligare än utslagna Hanna Lindblad och Elin Lanto

Måsen tycker: Introt taget från ett dataspel. När hon börjar sjunga känns det helt.. fel! Men efter bara ett kort tag FATTAR man vart melodin går och låten blir lättare att hänga med i. I love refrängen, iallafall studioversion!


2. Py Bäckman - Magisk Stjärna
Förra året hette hon Susanne Alfvengren, i år heter hon Py Bäckman. Vem? Jo, den alldeles för sega och uttråkande balladen i sista deltävlingen. Det här blir alldeles för tråkigt med Py, och jag tror att låten verkligen hade tjänat på om någon annan hade sjungit låten, någon med mer pondus i rösten och lite ungdomligare inte lika rosslig röst.

Geten tycker:
Godnatt.

Måsen tycker: Godnatt.


3. Neo - Human Frontier
Det här är pop, glad pop men inte så töntigt som gladpop brukar kunna bli. Bara i versen blir jag imponerad av Neo, där sjunger han väldigt bra! Men sen kommer refrängen och Sveriges svar på Mika får visa vad han går för. Falsetten låter så himla bra och låten blir lättare än versen men blir fortfarande inte töntig. Jag tror detta kan bli farligt!

Geten tycker:
Svårt att låta bli att bli glad! Mika kan slänga sig i väggen!

Måsen tycker: Jag kan se hela vårt schlagernörd-gäng dansa runt till det här när vi gör oss i ordning till Pride. Jag gillar!

4. Lovestoned - Thursdays
Versen känns lite hippie o reggae-aktig typ. 70-talet. I refrängen så blir det vanlig pop som är bra och har det jag tycker gör en poplåt bra. Vad det är har jag svårt att sätta fingret på. Det är lite mellanbra sådär. I slutet av detta 60-sekundersklipp känns det som en flört till Främling.

Geten tycker:
Kan det bli mer Rybak än såhär utan att vara ett plagiat? Men jag gillar det MYCKET mer än Fairytale!

Måsen tycker: Skön vers. Kanske inte den bästa refrängen men den duger för mig!

5. Anna Bergendahl - This Is My Life
Jag har alltid, även när hon var med i Idol, haft svårt för hennes röst. Men jag gillar den mer nu iallafall. Men låten, den är skriven av Bobby Ljunggren... Han kan inte ha skickat in många låtar i år, för det här är ingen jättehit. Lite besviken över Bobbys jobb faktiskt, för han kan bättre. Det är slätstruket och tråkigt i mina öron! Kanske händer det någonting mer under de 3 minutrarna men just nu känns det inte lovande...

Geten tycker:
Sverige är vemodets hemland. Kan blir farligt.

Måsen tycker: Refrängen får mig att tänka på no promises av någon anledning. Kan se den här låten sjungas av 500 småtonåringar i diverse talangjakter. Gillar den inte överdrivet, men kan gå långt.

6. Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar
Jag blir RÄDD!!! Det här skulle vara en schlager, och så börjar den med värsta rockriffet. Då blir man som schlagerälskare rädd. Det var tungt i början, men så kommer de närmare refrängen och det blir bara lättare. Sen finns den där! Schlagerrefrängen. Som vi saknat den! Inte den bästa schlagern vi hört, men bara att det är en schlager gör att lyfts flera steg! Den här måste till final!!!

Geten tycker:
EN SCHLAGER! ÄNTLIGEN! JA!! Go Pernilla!

Måsen tycker: Jag ställer mig frågan om det här hade varit lika schlagerfierat om man sjungt den på engelska, iallafall i verserna? Refrängen är iallafall är 100% schlager och nörden i mig älskar det! Ge mig mitt schlagernörd gäng och låt oss sjunga högt i allsång NU!

7. Noll Disciplin - Idiot
De går på samma skola som förra veckans skräll Timoteij. Dock är det här absolut inte alls lika bra. En riktig rock-låt och nog hörs det att det är ett ungt rockband för jag tycker de lägger till så jobbiga gnällfraseringar på varje rads slut i framförallt refrängerna. Men det funkar iallafall, det är inte dåligt. Men jag föredrar Crucified Barbaras rocklåt från förra veckan.

Geten tycker:
De ser ut som mina klasskompisar.

Måsen tycker: Är det inte samma intro som "Jag ska slåss i dina kvarter?" Never mind. Året låt att sno citat ifrån.

8. Peter Jöback - Hollow
Lite typisk Jöbackmusikal-låt. En riktigt bra ballad som har ett flertal tonartsbyten. Jöbacks intensivitet i rösten tillför väldigt mycket till låten. Det är riktigt bra och en Globen-plats känns rätt självklar. Jag tror det kommer bli ännu mäktigare när man får alla 3 minuter. Kan det här kanske vara WOW-GRYMT-FANTASTISKT-UNDERBART-låten som jag tycker har saknats än så länge i årets startfält? Imorgon vet vi...

Geten tycker:
Var det inte mer än såhär? Växer förhoppningsvis live.

Måsen tycker: Kan inte jag få en huvudroll i en musikal och sjunga den här? Dock måste jag hålla med om; Var det inte mer?

 

 

Åsnan har tyvärr inte tillgång till internet men hälsar att hon tycker att Malmös startfält känns ganska trist och hoppas istället på en bra scenshow!


Att försöka sig på att tippa det här startfältet är kanske inte jättesvårt. Inte finalplatserna iallafall. De BORDE vara vigda åt Peter Jöback och Pernilla Wahlgren, men man vet aldrig vad som kan hända... Till Andra Chansen borde det stå mellan 4 bidrag: Sibel, Neo, Lovestoned och Anna Bergendahl. Ja, lite svårtippat var det ändå!

Kika in på Zoot senare för att se våran gästrecensent. Men vem det är behåller jag just nu som en hemlighet! Men att bedöma, det är hon van vid...


  Jöback blir djup

Näst på tur stod förhandsfavoriten Peter Jöback. Han pratade om En sensation och nystarten i New York, bland annat. Vi passade även på att ställa några snabba till Peter.

Hemmakväll eller utekväll?

Hemmakväll

Chips eller godis?
Godis!

Vi bad även Peter beskriva sin låt med en färg. Efter ett långt tänkande svarade han att han skulle beskriva den med många, djupa färger. Ska bli spännande att se och höra imorgon!
  Pernilla Wahlgren gillar schlagerpop

Signeringarna i Entré köpcentrum här i Malmö avlöser varandra i Teliamontern. Först ut var schlagerpinglan Pernilla Wahlgren som blev intervjuad av festivalvärden Camilla Brinck.På signeringen lät vi Pernilla göra några antingen eller.

Hemmakväll eller utekväll?

Hemmakväll!

Chips eller godis?

Godis!

Pop eller schlager?

Popschlager!

På frågan om varför vi ska rösta på Pernilla imorgon så blev det det sjävlklara svaret att det annars inte finns någon schlager i Globen. Man kan ju inte annat än hålla med henne! T-shirtar med schlagerkampanjen trycks upp på löpande band. Rädda schlagern och tack till Pernilla!

  Tobbe Ek, we love you!

Om Tobbe tvivlat på att vi älskar honom, så kan han sluta tvivla nu. Emma hälsar förövrigt att klippningarna suger, men videon är fin ändå!
  Världens bästa Marberger!

Festivalens hjältar och våra älsklingar är som bekant Huskören. Runt 19:40 kom gänget tillbaka till hotellet ikväll och vi hejade glatt på SnyggLars Hägglund innan Jessica Marberger anlände. Finaste Jessica! Stort och varmt kramkalas (det regnar visserligen i Malmö, men det är SVINKALLT!) bjöd finaste Jessica på medan vi pratade om ditten och datten. Hela Mellocrewet tycker att det är vårkänslor för att det regnar här (medan vi södermuppar gnäller på att det är kallt) och så pratade vi lit e om att vi faktiskt måste ta hand om oss (inte stå och frysa var orden från Jessica, haha!). Vi berättade om våra platser på lördag och att vi då kommer att kunna se allting som händer bakom scenen vilket ledde oss in på att Kören står så mycket bakom scen. Försökte övertyga Jessica om att hon tycker att det suger att stå bakom scenen och sjunga men det vägrade fröken Marberger hålla med om - det är ju kul att bara få sjunga! VI tycker att det är roligare när de är på scenen och sprider energi i alla fall, och egentligen var det tänkt att de skulle stå bakom scenen i Jöbacks nummer men är numera framplockade - underbart!

Finaste Jessica kramade oss än en gång varma, kastade slängkyssar och sprang sedan in för ett möte. Ingen invigningsfest här inte! Fina, fantastiska körhjältarna!

  När det lämnas program obevakat på hotellet...

...så kan man räkna med att vi snor vars ett! Jo, faktiskt så lämnade en människa en hel hög med officiella program för Melodifestivalen i lobbyn. Visserligen får vi program både på lördag och i Globen, men kolla bilden under så förstår ni varför jag var överlycklig över att få ett nu!

Finaste Jessica Marberger!  Samlade twitter's från dagen

Torsdagen har varit en ganska död dag i schlagerns tecken här i Malmö. Jag (Geten) och min kompanjon Emma hamnade i hotellobbyn där vi satt så gott som i alla fall halva dagen, här följer några samlade twitter's från dagen!

- Py Bäckmans manager är mer eller mindre mamma till Py, det lät riktigt kul när de diskuterade hur de skulle komma till festen...
-
P4Henrik och Neo åkte hiss tillsammans. Neo verkade inte riktigt ha koll på vem Henrik var. (Tillägg: Herregud, kollade människan inte på Voxpop och Jupiter?!)
-
Py Bäckman höll på att ramla ner för trappan... Anledning; hon såg inte trappstegen. (Tillägg: Hade hon inte haft fula Lennon-glasögon inomhus så kanske hon hade sett dem?!)

Annars hände det faktiskt inte så mycket mer. P4-Gänget checkade in, artister kom och gick till olika intervjuer och möten, Malenas sminktjej från Moskva, Linda Gradin (TROR jag hon heter), anlände till hotellet... Vart vi än gick såg vi Mr Stassos i princip. När vi kom tillbaka efter en lång runda på stan stod han, låtskrivar-Mikaela och Sofia "Alla" Berntsson och rökte utanför hotellet.

Tobbe, we missed you!  Vad gjorde Alcazar innan Alcazar?

För alla er som tröttnat på Alcazar i den här bloggen så råder jag er att scrolla ner och läsa Mikas senaste rapport från Malmö istället.

Jag satt och kollade lite videos på youtube (var annars?) när jag kom på att både Andreas, Lina & Tess medverkat i festivalen innan sin tid i Alcazar! Andreas & Lina har tävlat och Tessan dansat och körat. Jag hittade tre fantastiska klipp som jag tänkte bjuda er på!

Att Andreas ställde upp i festivalen 1996 med Driver dagg faller regn är ingen direkt hemlighet. Det minns de flesta inbitna schlagerfansen. Vad många dock glömt är att han var tillbaka i tävlingen året efter med Jag saknar dig, jag saknar dig. Se och njut! Och jovisst är det Tess som står och trummar bakom Andreas i en alldeles horribel frisyr!Tess har dock dansat bakom i festivalen två gånger på egen hand. Första gången bakom Lena Pålsson redan 1993 och andra gången bakom Avengers där faktiskt självaste Henrik Wixström var med! Året var 2000, låten hette När filmen tagit slut och Tessans (som dansar på flygeln) danskompis är ingen mindre än Velvet herself!Så var det bara Lina kvar och hon gjorde sin debut i festivalen 2002 tillsammans med syrran Hanna! Big Time Party hette låten och den gick, tillsammans med Östen med Restens "Hon kommer med solsken", direkt till final där den senare placerade sig på en niondeplats. Hade låten tävlat iår hade den hamnat på en femteplats. Tur att Hanna & Lina var lite före sin tid! På kör och dans hittar vi Malin Nilsson (körade bakom Malena i ESC), Shirley Clamp, Tessans danskompis från förra klippet - Velvet och vår favorit Jessica Marberger som i programmet till årets Mello berättar att detta är hennes bästa festivalögonblick!... lite skillnad på dessa klipp och Alcazar anno 2010, eller vad säger ni?


  Malmö är schlagerdött

Här sitter vi på artisthotellet. Malmö är svinkallt och här på hotellet händer inte så mycket. Alla artisterna hänger ju på Presskonferensen/repen idag. Anders Hansson kom precis hit och checkade in. Det är väl det mest spännande som har hänt.

I förmiddags tog vi en sväng ut till Burlöv Center där PAF's Schlagerturné håller till. Idag hände det så gott som ingenting där, men jag tycker att ni ska checka in det både imorgon och på lördag. Imorgon signerar NEO och Lovestoned och på lördag bland andra Charlotte Perrelli och Nanne Grönvall. Missa inte det, alltså!

Förövrigt är Malmö totaldött på schlager. Det mest schlageriga vi har sett är ett gäng Melloflaggor på stortorget. Här på hotellet hänger en ENORM Melloflagga i fönstret till entrén. Tyvärr är det allt.

I'll keep you updated!


  Allt är Dimitris fel!

På artisthotellet träffade vi båda Sibels låtskrivare, Mikaela Stenström och Dimitri Stassos. Båda fick nog en ganska klar bild av vad vi var för knäppa filurer och de drog sedan iväg för torrep. När Tobbe behövde ladda sin dator tog vi oss iväg för att äta och fönstershoppa. Påväg hem tog vi oss en sväng förbi artisthotellet för att checka läget. Precis som vanligt går vi och, HÖGT, sjunger Jag tror på oss och La Voix samtidigt som vi hoppar upp, ner, fram och tillbaka och gapflabbar. Så tittar vi framför oss. Vilka går där om inte Dimitri och Mikaela?! Vi kunde ju inte fortsätta ner mot artisthotellet när de gick framför! Första bästa flyktställe? Netto. Jag säger bara Netto.

Det är Dimitris fel att vi nu satt i oss ett halvt paket Ballerina Kladdkaka.  Det är tur att Malena inte tävlar i år

Som bekant har Malena Ernman inget körkort, därför ses hon konstant cyklandes. Den här skylten hittade vi utanför årets artisthotell i Malmö....det är nog tur att Malena tävlade här förra året.


  Falla fel... eller middagstips á la Tobbe Ek!

På hotellet;

Jag: Tobbe! Vi har bestämt att du får bestämma vad vi ska äta till middag!
Tobbe: Men hallå, nu är ni i Malmö. Då får ni äta Falafel!
Jag: Flaflafell... fla..fla.. flalaflel!
Emma & Tobbe: (oerhört pedagogiskt) FA LA FEL!
Emma: Tänk... Falla fel!
Jag: FALAFEL!

Emma har nu tagit min Falafeloskuld. Tack Tobbe!
  Noll Disciplin har fått ett nytt namn

Vi är påväg mot närmsta JC.

Jag: Men titta! Där är ju de där...
Emma: Idioterna!

Noll Disciplin blev visst omdöpta efter låtnamn.


  Småskvaller från Artisthotellet

- Peter Jöback ser ut som en riktig tomte.
- Tobbe rapporterade att Sibels klänning flög i cockpit till Malmö. Vi har sett lådan. Den var... Vi förstår att den flög i cockpit. Om man säger så.
- Neo går runt med ett konstant léende på läpparna. Dessutom dök han upp överallt!
- Noll Disciplin ser ut som killarna i min klass, ungefär.
- Lovestoned kom med en stor kartong med Lovestoned-tröjor. Jag vill faktiskt ha en...
- Lovestoneds manager är dessutom en riktig sköning. Enligt Aftonbladets löp var det någon som hade blivit mördad, varpå jag kläcker ur mig "Men vafan Emma! Vad har jag sagt om att mörda folk? Allt är Emmas fel!" varpå han svarar "Jaa, allt är Emmas fel!" Emma: "Jamen, jag blev ju mördad på Expressens framsida! Vad är det här?!". Emma kände sig extremt mobbad.
- Sibels låtskrivare, Mikaela Stenström, är även hon riktigt schyst. Vi snackade om vad vi gjorde där och vilka låtar vi gillade. Hon hoppades säkerligen på att vi skulle säga Sibel. Det gjorde vi inte (även om jag älskar låten).
- Pernilla Wahlgren är riktigt kort. Och sjukt söt. Men det är väl inga nyheter.


Era schlagerspanare i Malmö. Framför en Delicatoreklam, såklart!  På artisthotellet med Mr Ek

Efter akuta toaproblem som slutade med att vi lånade en toalett på artisthotellet så träffade vi världens bästa Tobbe Ek. Självklart blev det tet&ret, kramar och schlagersnack. Han mobbade Emma för hennes uttalande om Lars-Göran Hägglund och vi... gav nog igen rätt bra vi med. ;)Ändå litar han på oss så pass mycket att han bara lämnade sin dator till oss, bara sådär, medan han gick och snackade med Edward af Sillén i två och en halv evighet. Så rädd var herr Ek om sitt dyrbara redskap, va! Det fanns planer på att sno datorn. Vi är dock påtok för snälla för det.Roligast var dock när han försökte övertyga Sibel om att hon kan berätta ALLT för honom. Jag kan säga att Sibel inte såg totalt övertygad ut...


  Man måste älska Hemmakväll

Vad gör man när man vill schlagerspana men inte nyter stå utanför hotellet?

Tar in på Hemmakväll tvärs över gatan.
Såklart.
  På väg mot Malmö

Sådärja! Sen cirkus en timme tillbaka sitter jag uppkrupen på ett tågsäte med siktet inställt på Malmö. Här i söder är tågtrafiken absolut inga som helst problem, så skönt! Tror att vi är helt i tid. Härligt värre! Några av artisterna (samt Björkman & kör/dansare) trotsade snön och tog tåget de med läste jag. Verkade som att de också är i någorlunda tid. Det GÅR faktiskt att åka tåg!

Planerna för dagen blir att först dumpa min väska i Lund och sen ta sig in till Malmö för schlagerspaning. Jag bloggar och twittrar under dagen som går! Nu ska jag fortsätta schlagerskada de andra resenärerna på tåget genom att ha onormalt hög volym på mitt headset. Jag vet att ALLA älskar Hela världen för mig!

Tuudeluuuh!


  Getens must do's i Malmö!

Så har Geten packat färdigt (nåja, nästan i alla fall), övertygat mig själv om att jag inte är det minsta förkyld och funderat på sin "must do's i Malmö"-lista! Så; exklusivt för er - det här SKA inträffa under Malmöveckan!

Geten ska;
- försöka intervjua så gott som alla artister
- reta gallfeber på Tobbe Ek (fast... det gör jag nog mest hela tiden ändå)
- sjunga Jag vill om du vågar utanför Malmö Arena
- ta en bild med Rickard Engfors där vi gör "Engforsminen" (min favoritmin!)
- vlogga från Joels fönster med Emma
- vlogga konstiga saker från Malmö
- föreviga mig på bild med SnyggLars (visst har ni saknat honom i bloggen?! Det har i alla fall jag!)
- dansa La Voix
- ta schlagertempen på Malmö
- bli av med ALLA visitkort
- rapportera till P4 Blekinge (som ni ska lyssna på)
- skaffa mängder av nya internskämt
- blogga ALLT som kan tänkas vara minsta intressant!

Låter det som en vettig lista? BRA! Då packar jag färdigt, ställer klockan och imorgon tar jag tåget mot Malmö! Följ med ni också - här!


  Wahlgrenskan supportar Schlagern!Rädda Schlagern! Rädda Schlagern! Rädda Schlagern!

Jorå, titta vad jag hittade när jag sprang in på Tobbes blogg alldeles nyligen.

Jag gillar folk som engagerar sig i tävlingen! När de gör promotion runt omkring bidraget, som den här videon Pernilla Wahlgren, signerad La Engfors, har pysslat ihop. Sen hur bra den är vet jag inte, men det är väl inte lika väsentligt! Heja Pernilla!

  Schlagergeten lägger fokus på Malmö

Dags för sista deltävlingsveckan och dags för Geten att sköta livebevakningen! Ni anar inte hur taggad jag är! Dessa tre veckor har varit en enda stor uppladdning inför Malmö för mig och äntligen är det dags! Hur laddar man då upp? Jag har varit på spa och badat bubbelpool, ångbastat och simmat. Lyxigt värre. Nu laddar jag med mängder av schlager och halstabletter. Jag tror hundraprocentigt att min förkyldning kommer att försvinna om jag bara är snäll mot min kropp. Ni håller väl tummarna, va?

Vad har jag för förväntningar på Malmö? Jag har lite idéer. Publicerar alla i en lista senare. Galenskaper är självklart ett måste. Glitter. Glamour. Schlager, mängder av schlager! Allt kommer att dyka upp här, precis som vanligt!

Nu - mot högarna av kläder som ska ner i resväskan. Imorgon ska den släpas upp på tåget (tro det eller ej, här i söder går faktiskt tågen!) mot Malmö Central!


  Kidsen ger 12 poäng till Alcazar

Var det rätt bidrag som gick vidare? Om inte, vilka tycker du skulle gått vidare?
- Det var rätt bidrag som gick vidare förutom timotej som skulle gått till andra chansen istället för alcazar. erik skulle gått till andra istället för crucifid barbera. (Alltså, Alcazar och Darin till final tack. Och Timoteij och Erik Linder till AC.)

Vem hejade du på?
- Jag hejade på Alcazar.

Vem/Vilka hade snyggast kläder på scen?
- Alcazar hade snyggast kläder.

Viem hade snyggast scenshow?
- Alcazar

Vilken låt kommer du bäst ihåg?
- headlines!


Schlagergrodan tycker bäst om Alcazar från Göteborg deltävling

- Hey, she might be my sis. Men vi bor faktiskt inte tillsammans! I swear! ;-) / Måsen.


  Är inte rättvisan ganska orättvis, SVT?

Ang att SVT nu lagt ut alla de tävlande bidragen på sin hemsida så kan man ju ställa sig frågan om detta ger Malmös artister några fördelar? Nu kan ju publiken lyssna på deras låtar en hel vecka i förväg. Visserligen bara en minut men det räcker ju klart och tydligt för att skapa sig en bild av låtarna.

Allt detta beror ju på att att Jöback och Sibels låtar läckt ut då SVT varit otroligt klantiga och lagt upp dem. Nu har de alltså lagt ut de 6 resterande bidragen för att göra det hela rättvist. Det blir helt klart rättvist för de tävlande artisterna och jag förstår helt och hållet hur SVT tänker. Men de artisterna och låtarna som redan tävlat då? Deras låtar ligger ju i karantän och får inte spelas något mer. Det blir ju väldigt orättvist mot dem?

Visserligen släpps skivan på Söndag och då kan man lyssna på alla låtar hur mycket man vill. Hade inte Malmös startfält varit så otroligt dåligt (jag ställde nyss frågan om det var ett skämt) så hade jag varit upprörd. Nu tycker jag mer att det rättvisa är ganska orättvist.


  Lördagens bidrag läggs ut redan idag!

Med anledning av att Peter Jöback och Sibels låtar blivit utlagda av misstag på SVT:s sida i helgen så har SVT nu valt att lägga ut alla 8 bidragen på sin hemsida. Detta för att undvika att Peter och Sibel ska få stora fördelar!

Så redan nu kan du alltså höra Malmö-deltävlingens bidrag i 1-minutsversioner på svt.se.


  Göteborg, underbara Göteborg!Om det är någon publik värda att bli poängsatta med högsta poäng är det absolut Göteborgspubliken! Vilken otrolig stämning! Hela publiken, verkligen HELA publiken stod upp långt innan programet ens börjat! Att göra vågen i Scandinavium kan vara bland det mäktigaste som finns. Jubel och skrik precis hela tiden, otroligt många skyltar dessutom! Förbandet röjde och Jessica sprang ner till första raden och lät publiken mikrofonsjunga i La Voix.

Heja Göteborg!

  Mäktigt, Darin!

Varenda en i hela Scandinavium hade fått en liten lilarosa ljusstav att vifta med under Darins nummer. Det var otroligt snyggt och mäktigt! Tänk också att det är mycket mörkare i arenan än vad bilderna visar, sjukt snyggt! Eftersom jag inte sett deltävlingen på TV ännu vet jg inte o det gick igenom rutan, gjorde det?


  Och där fick SVT ett helvete

Precis som Poplight skriver så har låtarna Stop och Hollow, dvs Sibels och Peter Jöbacks bidrag i Malmö på lördag, läckt ut på nätet. Enminutersklipp av låtarna ligger ute lite överallt och enligt Poplight ska det här vara SVT's eget fel då de lagt ut låtarna under andra namn på sin site.

Jag hörde låtarna redan i förmiddags, så de verkar ha legat ute sen kanske igår. Just nu säger jag bara GRATTIS SVT! Vilket roligt litet helvete ni fick nu! Sånt här kan ju leda till diskning. Men känner vi SVT rätt kommer fallet inte att bli så. Men det är ändå så klumpigt så att man inte kan låta bli att garva åt det. Precis lika klumpigt som att Deltävling 3 las ut på SVT Play och låg där fram till runt 12-13 tiden idag. Tycker SVT att det är kul att bryta mot sina egna regler?


P.s. Sibels låt var sjukt bra. Jöbacks var en besvikelse. d.s.

update; Jag fick nys om låtarna redan igår kväll. Så de har legat ute ett tag!


  Sminkmani

Elin Lanto (vad liten den människan är!) kom till efterfesten bärandes på en fullkomligt överfylld väska full med makeup. Verkligen ÖVERFULL!

Hon hade ju förvisso ganska mycket smink på sig.. Men med sådär mycket smink hade hon kunnat sminka hela publiken i Scandinavium!


  Alcazar gladast på efterfesten!

- VI SKA TILL ÖÖÖÖREBROOO! ropar Tess glatt när hon får syn på halva Schlagerzoot.

Även Lina och Andreas nästan skriker att "Vi ska till Andra Chansen! Nu får folk höra låten igen!" Inga sura miner här inte! Alla tre är nöjda med sin prestation och Måsen och Åsnan är stolta som småbarnsföräldrar på förskolans luciatåg!

Headlines Headlines Headlines.


  Älskade vinter..

Med undatag från sträckan Göteborg - Malmö - Göteborg och vissa tåg mot Stockholm är samtlig tågtrafik idag inställd. Detta innebär inte bara fullt kaos utan också att många i Mellocrewet just nu färdas till Stockholm med buss. Med på tåget (kanske det enda som gick..) hittade vi dock Erik Linder och hans team, lite dansare och en del media människor. Folk från musikalen The Producers tågade även hem.

Spännande var det minsann. Jag tror alla vi som varit i Göteborg i helgen blir glada om vi överhuvudtaget kommer hem idag. Jag lyckades iallafall, tillslut!


  Man måste älska gamla uppvärmningarJessica Marberger and the famous ögonfransar á la 08. <3


  Jag kallar det plagiat, men Sverige älskar det tydligen


Dagens tips; Se aldrig Melodifestivalen med en Darinnörd när ni själva hejar på Alcazar.

Samma Darinnörd, aka Milla, gjorde en genialisk upptäckt. Kom låter ganska så väldigt mycket som en av mina favoritlåtar med A-teens. Jämför själva med A-teens Cross my heart från New Arrivalplattan.
  Andra Chansen blir HEMSKT!!!!

Alcazar möter Jessica Andersson i Andra Chansen... DET HÄR ÄR HEMSKT!!!

Crucified Barbara möter Pauline... HEJA CRUCIFIED!!!!


  Andra finalisten blir...

Darin...

FAN ALCAZAR BARA TILL ANDRA CHANSEN... FAAAAAAAAN


  Andra chansen och åker ut...

Till Andra Chansen går CRUCIFIED BARBARA!!!!! JAAAAAAAAAAAAAAAA

Och åker ur gör Erik Linder...


  Resultatet...

MITT HJÄRTA HOPPAR SNART UR!!!


  Nu kommer det snart..

Saft, saft, hallonsaft... HAHAHAHAHA
Christine Meltzer <3


  HEJA BLUE MAN GROUP!!

Okej, sjukt coolt var numret!!! De var en grym mellanakt!


  De vet resultatet...

... Men vi måste vänta till efter mellanakten. De blåa människorna skrämmer mig, men samtidigt är det sjukt coolt på något sätt!!

MEN JAG VILL VETA RESULTATET!!!


  Mellanakt...

Nu blir det mellanakt i form av Blue Man Group.

Blåa människor med olika former av röhr, spännande...


  Rösta Alcazar nu!!

Vi vill ha Alcazar till final!!! SÅ RÖSTA!!!

Fast ni kan välja Crucified Barbara också! Tycker jag...


  Schlagerchock...

Jag tror det är så det kallas... Jag sitter här och skakar för att jag är så glad!!! Det är detta som är så underbart med Melodifestivalen!!!


  Vad hände???

Underdogs och går DIREKT TILL FINAL!!!! Tror ni Erika Selin som sjöng demon är lite avundsjuk?


  DIREKT TILL FINAL GÅR

TIMOTEEEEEEEEEEEIIIIIIIIIIIIJJJJJJJJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Vidare till andra omgången är

HEAVEN OR HELL!!! JAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
KOM!!!! Det börjar braaaaa
HEADLINES!!! HURRAAAAAAAAAAAAAAAA
YOU'RE OUT OF MY LIFE!! Jadu...
HUR KAN JAG TRO PÅ KÄRLEK!!! Okejj då...


FAN JAG VILLE HA ELIN VIDARE!!! Hon kom 7:A


  Idag, imorgon...

Det är fortfarande sjukt kul att de spelar Idag, imorgon när han åker iväg!!!

Nu blir det resultat!


  SCHLAGERFEBEEEEEEEEER!!!!!!!!!


  På spåret...

HAHAHAHA Kristian Luuk guidar oss fram till Akademin..


  Dolph räddar världen...

Nu är det dags för Dolph att rädda världen igen! Salander är tillbaka... Svenska Akademin är misstänkta, hahahaha.


  De 8 bidragen är nu klara...

Alcazar - WOOOOOOW!!!!  De är bäst, så är det... Så sjuuuuukt grymma!

Johannes Bah Kuhnke - Bara så allmänt tråkig... Hur fick han vara med? MEN NÄRBILDEN PÅ MARBERGER!!! Man dör!

Elin Lanto - GRYM! Men låten var inte lika bra som Money... Andra Chansen hoppas jag ändå på!

Erik Linder - Fiiint var det, och det lät inte lika illa som det brukar med Erik.

Getty Domein - Bra låt, men trist ändå... Hans blick var tom och gav ingen känsla!

Timoteij - De var bra, jag gillar det. Andra Chansen hoppas jag!

Darin - Jag gillar inte honom... Men låten var okej ändå!

Crucified Barbara - JAG ÄLSKAR DET!!!! Sjukt grymt!!! Nu hoppas vi på final...Nyss lekte Christine Eric Saade också, SJUKT KUL!!!! Deras skämt är grymma den här veckan!


  En stor ballad som är väldigt känslig...Ikväll är det debut för Darin på Melodifestivalens scen. Iallafall som tävlande. Han var med under 50-årsfirandet och sjöng Det gör ont, och under Mellanakten i Malmö under förra årets Festival. Ikväll tävlar han med låten You're out of my life.

Hur kommer det sig att du är med i tävlingen?
- Det som fick mig att va med i tävlingen var ju, det var när jag hörde den här låten. Jag fick bara en sån här känsla när jag hörde den första gången. Det var en låt som gick in i hjärtat och kände bara att det här, det här måste jag göra och hur ska jag få fram den här låten på rätt sätt. Sen fick jag förfrågan om joker, vilket jag fått andra år men det hade inte passat in tidsmässigt med det jag gjorde då och nu passar det in jättebra.

Kan du beskriva låten?

- Det är en stor ballad och den är väldigt känslig, det är en sån låt som går in i hjärtat. Den passar mig väldigt bra, och får fram min röst. Jag älskar att sjunga den!

Kan du beskriva dig själv med 3 ord?
- Musikalisk, Spontan och kanske lite Oförutsägbar

Vad har du för relation till Göteborg?
- Det är den andra största staden i Sverige, så jag har varit där väldigt mycket och jag har väldigt många kompisar därifrån.

Vilket är ditt bästa festivalminne?
- Det var nog när jag körde Det gör ont (Melodifestivalen 50 år), eller Se på mig (Melodifestivalen 2009).

Hur kändes det att vara med i Melodifestivalen då, fast inte vara med och tävla?

- Det var kul att få vara med liksom, även fast man inte var med och tävlade. Det kändes stort och den där responsen man fick efteråt kändes ju väldigt skönt. Det var ju en lite annorlunda grej att köra en Melodifestivallåt på svenska. Det kändes kul!

Vilken är din favoritschlager?
- Se på mig
  En lite skitigare poplåt...
Elin Lanto är ikväll med i Melodifestivalen för andra gången. Första gången var 2007 med låten Money och hon tog sig så långt som till Andra Chansen. Hur kommer det gå ikväll?

Vad tror du skillnaden är mellan då och nu?

- Jag har gjort det en gång, och har hållit på i några år nu. Jag sjungit sen jag var 17, och är 25 nu så jag tror att jag har väldigt bra kontroll idag, jag vet hur jag vill att ett nummer ska se ut, vad det ska vara för färger och hur många det ska vara på scenen och jag får fria händer från mitt skivbolag för dom litar på mig.

Du var ju med för 3 år sen, men vad är skillnaden på låten du tävlade med då och den du tävlar med nu?
- Det är samma musikstil, det här är också en poplåt men den här är kanske lite skitigare, lite mer rock och punk-influenser, men jag är väldigt mycket pop, min röst är väldigt mycket pop så det kommer aldrig bli något annat än pop. Sen kommer det vara ett lite ruffare scennummer än förra gången.

Kan du beskriva din låt?

- Den heter Doctor, Doctor och den handlar om ett hjärta som slår för fort, vilket hjärtan gör ibland och det är väl det den handlar om. Ett hjärta!

Kan du beskriva dig själv med 3 ord?
- Envis, målmedveten och omtänksam

Vilket är ditt bästa festivalminne?
- Det är klart att ett minne är ju när jag själv var med, men Roger Pontare när han vann med När vindarna viskar mitt namn. Då får jag rysningar, det är ett så mäktigt nummer och han är så jävla cool så det är mitt favoritminne.

Vad har du för relation till Göteborg?
- Jag älskar Göteborg och jag har varit där jättemycket och jobbat, jag tycker det är en jättemysig stad så jag är glad att jag är i Göteborg.

Vilket djur hade du varit om du varit en del av Schlagerzoot?

- Jag är ju något sorts av kattdjur, så jag skulle nog vara en... Schlagerpuma!


  Modern vislåt skriven av Kenneth Gärdestad

Ikväll tävlar Erik Linder i Melodifestivalens tredje deltävling med låten Hur kan jag tro på kärlek. Erik slog igenom i Talang 2009 och ska nu entra Melodifestivalens stora scen.

Kan du beskriva din låt?
- Det är en modern vislåt, men det är en poplåt också. Det är en stor låt med en fantastiskt bra text.

Varför valde du att ställa upp med den här låten?
- Det kommer du förstå när du hör låten, det är en otroligt bra låt. Bara att Kenneth Gärdestad har skrivit texten, som för övrigt är otroligt bra, är stort. När jag hörde låten fanns det ingen tvekan, ju fler som hör den desto bättre.

Vad tror du att du kan tillföra till den här tävlingen?

- Ett nytt ansikte, jag tror att tävlingen generellt mår bra av nya artistiska uttryck så jag får bli ett av dom och jag hoppas kunna beröra folk med den här starka låten.

Kan du beskriva dig själv med 3 ord?

- Glad, Spontan och Målinriktad

Vad har du för relation till Göteborg?

- Min syster har bott där i säkert 8 år, så jag har varit ganska mycket i Göteborg. Jag gillar staden, jag tycker den är mysig, lagom stor och har Liseberg.

Vilken är din favoritschlager?

- Stad i ljus

Vilket är ditt bästa Festivalminne?

- Fångad av en stormvind, jag var i fjällen och såg det på TV med hela min familj och jag kommer ihåg att det var solklart vem som skulle vinna.

Vad var det som gjorde att låten var så bra?

- Det var kombinationen av jättebra låt, fantastisk artist och massa energi på scenen.
  Scandinavium mår bäst!

Senaste rapporten från Måsen och Åsnan på plats i Scandinavium är att Arenan mår bäst! Jessica Marberger var GRYM och en liten röstningshälsning: VOTE ALCAZAR!!

Bara 26 minuter kvar till direktsändning nu!


  Mer Melodifestival åt folket

Det märks att man har schlagerskadat sin mamma när...

...hon lyssnar på Mix Megapols schlagerweekend
...Hero kommer på radion och det är MAMMA höjer volymen!
...Hope & Glory spelas och man hör henne sjunga med
...hon bakar speciellt till Melodifestivalen

Jag är stolt.


  Genrepspubliken; Darin och Alcazar

Utanför Scandinavium strömmar folket ut från arenan, genrepspubliken verkar ganska happy. Snacket går hett. Det är två namn som vi hör konstant; Darin och Alcazar.

Snart gäller det.


  Zoots gästrecensent Göteborg - Emma Lewin Sundberg!


Så var det dags för gästrecensent nummer 3.
Hon är en del av gruppen Sheelah (föredetta Caracola) och var med i Melodifestivalen 2008. Låten hette Smiling in love och tog sig till Andra Chansen. Här har ni Emma Lewin Sundberg! Emma var tillsammans med Sheelah aktuella för en låt till Melodifestivalen 2010, men SVT valde en annan artist. Förhoppningsvis kanske vi kan få se dem i Melodifestivalen 2011? Nu kör vi!


Bild: Eget arkiv


Utan att ha sett något från repetitionerna eller följt skriverierna i media så går mina tankar såhär efter att ha lyssnat på låtarna på svts hemsida:

1. Alcazar - Headlines
"-This little light of mine, I´m gonna let it shine" är ju genialiskt!
Som alltid när det kommer till Alcazar så bjuder dom på en jättebra scenshow och jag blir förvånad om de inte gör det ikväll!
Det är ingen "Stay the night" men jag tror definitivt att det blir en final plats.

2. Johannes Bah Kuhnke - Tonight
Visste inte att Johannes kunde sjunga så det var en trevlig överraskning, det verkar vara en härlig ballad men tyvärr så tror jag att Darin kommer sno alla hans röster ikväll!

3. Elin Lanto - Doctor Doctor
Åh jag gillar låten!!! och jag gillar Elins nya stil, hoppas att det håller ikväll...Andra chansen kanske?

4. Erik Linder - Hur kan jag tro på kärlek
Kenneth Gärdestad har skrivit texten till låten!
Mysigt, svenskt, jag känner sommar och jag gissar att den kommer gå långt på Svensk toppen!

5. Getty Domein - Yeba
Häftigt och nytt inslag i Melodifestivalen. Jag sitter och undrar över hur scenshowen kommer att se ut...
Tyvärr tror jag inte att detta kommer att gå hem hos Svenska folket, men vi kanske får stå och skrika "YEEEBA" på dansgolvet i sommar?

6. Timoteij - Kom
Ovanligt med musik åt det orientaliska hållet med Svensk sång!
men man får ju en längtan till sommaren, och det är ju positivt=)
Undrar även här på scenshowen, har aldrig sett eller hört Timoteij tidigare.. Är det fyra tjejer som sjunger eller är det några som spelar instrument?

7. Darin - You´re out of my life
Solklar, färdig till Globen! Så bra låt! Tony, Henrik och Arnthor är en så klockren trio, Darin är alltid Darin och får alltid allt från små tjejer till äldre damer att smälta!
Han kommer gå direkt till final!

8. Crucified Barbara - Heaven Or Hell
Jag gillar namnet på gruppen!
Har lyssnat på klippet två gånger nu, tycker ändå att det verkar vara en bra..kan man kalla det rockballad?
Ska bli spännande att se vad de gör på scenen!

Så en liten sammanfattning:
Darin kommer gå direkt till final efter första omröstningen..
Alcazar tror jag har en stor chans att knipa den andra biljetten till Globen!

Elin Lantos låt är ju värd att ta sig till Andra Chansen men det kan ju vara roligt med en skräll till Finalen
Det hade varit roligt om Erik Linders mysiga visa fick komma till Andra Chansen men man vet aldrig om Crusified Barbara kanske snor den platsen...

Spännande!


Tusen tusen TACK säger vi till Emma!
Och vill ni veta vad Sheelah gör nu? Kika då in på deras blogg.


Bild: Eget arkiv


  Morgonens skratt!Ännu en gång har getingarna fått oss att brist ut i gapskratt. För enligt dessa kommer Darin att använda sig av en "hemlig kör" som skall lyfta upp hans röst och skapa perfektion ikväll. Personligen tycker jag inte att huskören är speciellt hemlig.. de har ju varit med i nästan vartenda nummer i hela melodifestivalen. I flera år (bortsätt från Anna då). Men ikväll är det hemliga! Detta beroende på att de lägger sina körstämmor BAKOM scenen.

Detta är enligt getingarna en bluff från Darins sida! Själva skrattar vi nästan så tårarna rinner över hur dramatiserat och skandaliserat detta låter. Alla artister i Melodifestivalen får lov att använda sig av kör (sålänge inte antalet personer som medverkar i nummret överstrider siffran åtta) Var de vill placera kören är valfritt. Vissa vill stå ensamma som artister på scen, andra vill ha med kören på scenen. Kören har stått bakom scenen och körat i hur många nummer som helst genom Melodifestivalens historia, det är fullt tillåtet.

Det där är förstås ingenting Expressen nämner.

För oss körfantaster var det iallafall ganska roligt att det första vi ser när vi slår upp nöjessidorna är KÖREN.

Vi pratar med Jessica Marberger som ingår i kören (om någon missat) om detta och när vi berättar för henne att hon nu tydligen ingår i någon sorts hemlig kör skrattar hon och säger att "det där klarar Darin så bra själv ändå!"


  Hej vi är två stycken Alcazarnördar..

Vi i Zoot (eller ja, okej.. Räven och Geten är oskyldiga denna gång) är ju humorister utav rang och fick igår ett ryck och åstadkom detta:Självklart är detta plagiat och ni kan kolla på ORIGINALET här under:


  Hur barn bestämmer sig för vem de ska rösta på;

Tjuvlyssnat;

Barn, ca 8 år gamla på spårvagn nummer 2 mot Scandinavium:
"Åh vad roligt det ska bli att gå på genrep! Vem ska vi heja på!?"

Måsen:
Alcazar!

Barn;
Oooh!

*Jag visar de resterande tre vimplarna*

Barn:
ÅÅÅÅH VAD FINA!!!

Mås:
Ni kan få en varsin här, varsogod!

Barn:
ÅÅÅH!! Guuuuud vad fiiin! Den här ska jag ha FÖR ALLTID i mitt rum! Ohh!! Har ni träffat Alcazar någongång?

Mås:
Ja, det har vi. :-)

Barn:
ååååh! Alcazar är bäst!!!!! Har ni också varit på genrep någon gång?


Sedan bestämde de att de skulle rösta på Alcazar och att Alcazar var absolut bäst.
Barn är helt klart underbara.


  Schlagerzoot träffar: Camilla Brinck!Eftersom Camilla Brinck (tävlade i Melodifestivalen 2005) är konfrancier på Telias musik/schlagermonter tog vi tillfället i akt till att prata lite med henne. "Ja, vi har en schlagerblogg.. Och du är en schlagrig människa! Tyckte det var en bra kombination!"

Eftersom Camilla jobbat hela dagen har hon inte haft möjlighet att lyssna på bidragen i Göteborg ännu, men liksom resten av svenska folket trodde Camilla att Darin kunde gå långt och att han säkerligen skulle göra bra ifrån sig, fast även om han inte skulle göra det skulle han säkert gå till final i allafall.. Alcazar var också ett ständigt återkommande namn i vår faktiskt ganska långa konversation. "Alcazar lär inte göra någon besviken!" sa Camilla och trodde stenhårt på discotrion.

Vi gick igenom de två tidigare deltävlingarna och kom fram till att iår är Sverige uppdelat i två läger; De som tycker tävlingen varit helt platt och de som tyckt att de hållt oerhört hög standard iår. Camilla tillhör det senare alterativet. "Det finns ingen låt som man tänkt att Men GUD vad är det här!?" Inte bara låtarna håller hög standard, utan hela konceptet! Vi pratar om programledarna, som också gått hem hos Camilla. Om det inte redan var uppebart så älskar verkligen hela Sverige Dolph, så även Camilla! Haha!

Precis som vi hejade hon stenhårt på Linda Pritchard i Övik och skrek högt av besvikelse när Linda fick se sig besegrad. Hon hade inte hunnit mer än att bara luska igenom Malmös startfält lite, vi diskuterade lite hurvida vi kunde se en ballad vinna iår eller inte, då vi nämner att Jöback varit storfavorit. "Det har ju varit lite årets grej. Att stå ensam på scenen med massa ljus!" Jag tror dock att vi alla tre ställde oss ganska skeptiska till att se en ballad vinna. Men vem vet? Sedan funderar vi lite på om inte svenska folket förväntar sig att Pernilla Wahlgren skall göra en Picadilly Cirkus a la 2010. Kanske gör hon det? Återigen; vem vet?

Sen undrade vi ju självklart om vi någon gång i framtiden skulle få se Camilla i Melodifestivalen igen? Vi konstaterar alla tre att det är ju faktiskt fullkomligt omöjligt att hålla sig ifrån den här tävlingen och skrattar, dock är Camilla isåfall mer inne på låtskrivarhållet snarare än att ställa upp som artist igen. Camilla nämnde även att hon håller på med ett nytt sound som kanske inte riktigt passar i Melodifestivalen.Personligen tycker jag nästan att om det skulle finnas en finalplats över i Globen kan vi skicka Camillas jacka som är fullkomligt URNYGG!

I övrigt är Camilla en av de härligaste nya människorna vi träffat på här i Göteborg. KUL! och tack för sclagersnacket!
  Alcazars blogg gör oss kända?

I signeringskön till Alcazar kommer det fram en kvinna till S och mig och berömmer för de fina flaggorna, hon hade tydligen sett dem i Alcazars blogg (undra vilken av dem?). Jättehärligt glad var hon och tyckte det var så roligt med flaggorna! Vi blir så glada då!

TACK!


  Alla som vill ha..

Okej. Vi kuppade lite. Vi pratade med Camilla Brinck (som är konfrensier om någon missat det) och bad henne hojta ut att vi hade lite vimplar.

"Alla som vill ha såndanahär.. Alcazarvimplar kan gå till tjejen i svart mössa där och hämta en!"

Jag har aldrig haft så mycket folk strömmandes emot mig på samma gång. Hjälp!

Det blev inte många kvar. Det var rätt häftigt att se när halva nordstan sedan gick omkring med en Alcazar flagga, design by Schlagermåsen. Ohyeah!


  Schlagerzoot träffar: Getty Domein

Efter att Alcazar lämnat Nordstan dröjde det inte länge innan Getty Domein dök upp. Publiken var inte riktigt lika stor så vi utnjyttjade tillfället och passade på att prata lite med honom.Getty berättade för oss att han alltid kollat på Melodifestivalen och sett det utvecklats och att han tycker det är underbart att få vara en del av detta.
Vi frågade också hur han kände att repen hade gått och Getty hade inget att invända där. Det hade gått jättebra och det var kul att repa på scenen.

Eftersom detta var en signering så såg vi till att få en löpsedel signerad till Schlagerzoot!


"Till Schlagerzoot från Getty Domein"


  Headline here.


Tess tittar in Saras kamera medans Liny och Andy glor in i Bonnies.

Om energi var personifierad skulle den absolut ta form i Tess, Lina och Andreas i Alcazar. De hade otroliga svårigheter att stå still under deras lilla framträdande i Nordstan idag, de hoppade omkring, nästan slogs om vem som skulle få ha micken, skrattade och pratade i mun på varandra. De är minst sagt taggade inför det här! 

Kanske hjälpte det att halva publiken viftade glatt med Alcazar vimplar? .. Undra vilka som var skyldiga till det? Hm. "Avslöjas" senare..Uppenbarligen så var Lina "fröken duktig" i gruppen, vilket Lina själv hävdade lät "skittråkigt ju!" men även hon är lite knassig ibland. Andreas är den som lätt glömmer saker ("Han kan stå och prata med någon och så har han ställt ifrån sig kanske en kasse på marken och sen när han pratat klart går han bara, så står kassen kvar där") Även om Lina var den 'ordningsamma' i gruppen var det också hon som försov sig oftast.. helst när de kör utomlandsgig.
HAHA!Slängkyssar från Tesy.


Ingen har väl missat att fröken Hedlund är flitigast i Sverige på att posa?


Och just det, bilden överst. Eftersom Lina och Andy glor in i min kamera får jag lov att bjuda på även den;Vi konstaterade att HEADLINES ÄR BRA! och vi hann dessutom med lite av en duett med Tess. Vilken låt? Fredagsmys såklart!


  Dagens intervjuer;

Mikas intervju med P4 Blekinge (ca 13 minuter in i klippet)

Bonnies intervju med P4 Skaraborg

Sara och Bonnies intervju med P4 Göteborg (ca 17 minuter in i klippet)

  Hipp Hipp Hurra...

...säger Schlagerzoot idag till en av våra absoluta favoriter - Anna Anorah Engh!Anna har förekommit titt som tätt här i bloggen och senast som gästrecensent förrförra veckan. Idag fyller fantastiska Anna 28 år och vi kan egentligen inte säga mer än GRATTIS! Anna är en förebild för oss alla och har skapat fantastisk musik och gett oss oförglömliga minnen. Vi önskar henne världens bästa födelsedag, och ett stort lycka till med den lille i magen! ;)


  Shampooflickorna has arrived.

Alldeles precis trippade de fyra flickorna i timoteij in i Scandinavium. Eller, Shampooflickorna om ni så vill.

Sara; De såg inte så glada ut..
Jennie; De kanske ha hört sin egen låt?


  Geten lyssnar på Göteborg

Tredje deltävlingen och jag, Geten, har fått äran att vara huvudrecensent denna vecka! På pappret är Göteborg ett av de starkaste startfälten. Vi får se hur väl det stämmer...

Lyssna på låtarna HÄR!

1. Alcazar - Headlines
Wow! 60-sekundersklippet inleds med världens snyggaste schlagerstråkar och när refrängen kommer igång får jag precis det jag saknat i festivalen iår - schlagervibbarna! TACK ALCAZAR! Låten är långt ifrån Stay the night men ändå så sjukt mycket Alcazar och de förmedlar en underbar glädje. Jag får vibbar av deras Someday korsat med någonting som får discokulan att blinka och massor av discolampor. Go Alcazar!

Räven tycker: Det är inte alls samma styrka i låten som i Stay the night, men refrängen är verkligen så bra och enkel och bara allmänt bra. Självklart ska de till final!

Måsen tycker: Att jämföra det här med Stay The Night är som att jämföra Tusen och en natt med Hero. Två helt olika låtar, samma artist. Typ. Jag blir glad av den här låten! Speciellt i refrängen, det är en låt som ger styrka! Discoschlager, popschlager. Tror det kommer bli GRYMT på scen!

Åsnan tycker: Precis som Måsen tycker jag inte att detta går att jämföra med Stay. Det är så OLIKT! Refrängen sätter sig på hjärnan direkt och jag komma på mig själv med att jag sitter och diggar med samtidigt som jag har ett riktigt stort leénde på läpparna. Om jag gillar det? Såklart!

2. Johannes Bah Kuhnke - Tonight
Jag måste säga att jag väntat mig mer av låtskrivarna bakom så väl Agnes Release me som låtar till Alcazar och Malena Ernman. Men ändå så gillar jag det här. Det låter lite Robbie Williams, lite Andreas Johnson och lite Sebastian Karlsson. Dock tror jag inte att det här kommer att bli någoting alls live. Och kan han verkligen sjunga?


Räven tycker:
Det här är tråkigt, väldigt tråkigt. Som Geten skrev, det låter lite Robbie Williams. Fast mycket tråkigare!

Måsen tycker:
Jo, visst är det kanske lite tråkigt. Men jag tycker ändå om refrängen, även om jag skulle önska att det hända lite mer. Tröttnar fort.

Åsnan tycker: Alltså, jag har hört detta förut? Varifrån? JO, NU VET JAG!! Jag tycker han påminner lite om Andreas Johnson! Det är helt okej, lite Robbie Williams sådär. Men alltså, nja.. booooring.


3. Elin Lanto - Doctor Doctor
ÅH! Jag vet precis vad jag tänker på! Zoofavoriten Annabelle! Jag har alltid tyckt otroligt mycket om Elin och den här coola elektrolåten faller mig perfekt i smaken. Jag hade dock velat ha en maffig kör på refrängen. Tillsammans med ett coolt och snyggt nummer tror, och framförallt hoppas, jag att Elin går minst till Andra chansen. Grymt!


Räven tycker:
Det låter lite gnälligt, framkrystat och dessutom rätt platt. Men någonting i det är bra, och med rätt show blir det nog rätt okej.

Måsen tycker: Jag kommer utan tvekan spela den här på hög volym när Mello skivan kommer ut. Gissar att svenska folket kommer rygga tillbaka på det vågade numret.

Åsnan tycker:
Som jag skrivit tidigare så älskar jag ju clubdiscosound och det kör Elin med. Riktigt skön låt som jag säkerligen kommer att dansa till i sommar. Tyvärr är nog detta dock en typisk femteplacerare.

4. Erik Linder - Hur kan jag tro på kärlek

Jag är precis lika positivt inställd till Erik Linder som jag var på Sommarkrysset i somras. Då sprang jag runt med händerna för öronen. Det här låter ju som en skolavslutningslåt i sann Ted Gärestadanda (konstigt när det är hans bror som är en av låtskrivarna... ;)) men jag ger det mest en axelryckning. Och så hoppas jag att jag slipper hålla för öronen imorgon.

Räven tycker: Jag är mest spänd på hur det ska låta live, Erik är inte jättebra live. Inte på skiva heller för den delen, tråkigt men finstämt.

Måsen tycker: Fin fin låt men kanske fel artist. 1 minut känns som 5, vilket aldrig är bra.

Åsnan tycker: Ja, detta är ju en typisk Ted Gärdestad låt. Finstämt, somrigt och ganska sött. Tyvärr är det ju också väldigt tråkigt(detta alltså, inte Ted!). Ska bli spännande att se om Erik kan hålla nerverna i styr imorgon.

5. Getty Domein - Yeba
Jag är överraskad över hur platt det här är. Jag hade förväntat mig något mer livat, lite mer hysteriskt liksom. Att han sjunger på lingala tycker jag mest är charmigt (jag älskar ju andra språk. Speciellt grekiska. Inte för att det hör hit, men ändå) och absolut inget hinder. Däremot känns låten lite trög. Det är lite som att få soppa i skolan. Det enda bra är att man får bröd till. Brödet i det här fallet är att Getty kommer att ha ett gäng snygga killar på scenen...

Räven tycker: Har inget att säga, tycker verkligen si eller så. Varken bra eller dåligt.

Måsen tycker: Jag vill ha mer glädje! Mer glädje! Annars faller det platt.

Åsnan tycker:
Väldigt intetsägande faktiskt.

6. Timoteij - Kom
OJ! Introt får mig att bli helt chockad av lycka! Ja, sen börjar de sjunga. Det är tjejernas svar på Jimmy Jansson. Herregud. Får man rimma såhär mycket? Jag kan ändå inte låta bli att lite glad. Det här känns som Esta Noche från förra året. Man får inte gilla det men gör det lite ändå. Jag tvivlar dock på att det kommer att funka live. Jag tycker att tjejerna sjunger lite för mesigt, lite Face 84-stämpel. Men man kommer ju aldrig att få bort den från hjärnan.

Räven tycker: Det svänger, och jag hoppas att de kan chocka. Så länge de håller på scen. Jag tror dock Erika Selin som sjöng demon hade gjort det bättre.

Måsen tycker: Musiken börjar och jag tänker "wow! Det här är ju bra!" sen börjar de sjunga.. Blir det inte svårt att sjunga den refrängen live? Man blir lite glad iallafall!

Åsnan tycker: Att introt är tusen gånger bättre än sången. Känns lite "Lilla Melodifestivalen"..

7. Darin - You're out of my life
Introt. Vad är det för intro? Sen blir det ett aningens snyggare slut på introt. Och så sjunger Darin. Jag vet att jag har hört delar av den här låten förrut. Då hade den en glad text. Den heter Glorious och finns med på Linda Pritchards kommande platta. Men det kanske bara är jag. På något sätt hade jag ändå väntat mig något mer av Darin, även om han inte alls faller mig i smaken. Det är något i hans röst som jag inte klarar. Men går det här till Globen? Gillar Schlagerzoot rosa?

Räven tycker: Besviken... Darin ska helst göra uptempo enligt mig, det här känns tråkigt och jag har något emot hans röst i vissa lägen.

Måsen tycker: Kanske var mina förväntningar för höga? Det här känns som en idol-vinnarlåt.

Åsnan tycker: Att det är sjukt jobbigt att alla sveriges radiostationer kommer att spela den här låten 24/7.

8. Crucified Barbara - Heaven or Hell
Jag älskar tjejrockband, eller tjejrock överhuvudtaget faktiskt. Tjejerna i Crucified Barbara har gjort precis det som Pain of Salvation inte gjorde - tagit en ballad och gett den ett ordentligt riv och fräs! Jag gillar det här. Barbarabrudarna levererar med största sannolikhet både bra och rockvärt imorgon. För mig får det här gärna ta sig någon vart!


Räven tycker:
Det är så himla bra! Jag hade nästan väntat mig något liknande, men var rädd att bli besviken. Jag slapp det och hoppas starkt på det här!

Måsen tycker: Tävlar Paramore i Mello? Tycker mycket om känslan i låten!

Åsnan tycker: Åh, jag gillar verkligen att det är POWER i låten även om den är "lågmäld." Likety!Det var det! Sjukt svårt att försöka tippa hur det ska gå. Personligen vill jag skicka Alcazar och Elin Lanto till final och Crucified Barbara och Darin till Andra chansen. Hur det går vågar jag inte ens svara på. Men klara favoriter; A L C A Z A R !

Kika in Zoot senare och läs vad Sheelahs (f.d. Caracola) Emma Lewin tycker om bidragen!


  Mera Zooradio!

Världens bästa Måsen och Åsnan har ju gjort radiointervjuer för fulla muggar idag, och om ni vill höra ännu mer Schlagerzoot så dyker jag upp i P4 Blekinge nånstans mellan 17:00 och 17:30 ikväll! Ni kommer så klart att kunna läsa om vad jag tycker och tror om morgondagens deltävling, men vill ni höra det får ni surfa in HÄR vid femtiden eller slå på P4 ni som bor i Blekinge!


  Hur mår Expressen egentligen?Har ni läst dagens Melodifestivalens-citat i Expressen?
Det hade iallafall inte vi, men när vi skulle lämna artisthotellet efter att ha pratat med Tobbe, hittade Tobbe detta citat i Expressen och ropade tillbaks oss, skrattandes, och sa att "vi är nog felciterade"

Från dagens tidning;

Sven, fotograf, till en massa fans utanför Scandinaviums artistentré igår eftermiddag;
"Väntar ni på Darin eller!?"
Tjejerna bara;
"Meh! Gubbjävel. Vi väntar på Alcazar!"

När denna Sven glatt frågade oss 3 personer (=massa fans) om vi väntade på Darin skrattade vi glatt och viftade med våra Alcazar flaggor och sa; Är du go eller? ;-) Alcazar! :-D

Felciterad var det. Ha!RSS 2.0