TEAM HANNA!

Hon vann! Hon vann! Hon vann! Det var ju det jag sa hela tiden! WOHO!
Schlagerzoot önskar en massa massa grattis till Hanna och hennes kör!


  YEEEEY!

DET ÄR EN VECKA KVAAAAAAAAAR!!!!!

Hur sjukt känns det inte?! Var det inte nyss det var typ 100 dagar kvar? Herregud, det här är GALET! Att det är så nära inpå nu känns verkligen, det bubblar i hela kroppen och Melodifestivallåtar och dvd:er går på högvarv här hemma. Dessutom var jag i stan och handlade glitterspray så det räcker ett tag... man måste ju vara förberedd!

Hur laddar ni upp nu, när det bara är en vecka kvar?!

/Getis


En laddad Get á la 08


  Malou von Sivers röstar på Alcazar!

Se och Hör Alcazar sjunga "This is the World we live in" i akustisk version för barnen i Gaza i programmet "Efter Tio"
OBS: Gråtvarning.
De sjunger även lite på en refräng på en låt (och av de lilla vi hör så kan vi helt enkelt säga att det låter sjukt bra!) från deras kommande skiva.. !!!! (som beräknas komma strax efter Finalen..)
Klickety!

.. och visst säger Malou von Sivers att hon skall rösta på Alcazar! Så som ett stort alcazar fan måste jag säga att jag tycker att malou idag är lite coolare än vad jag tyckte att hon var igår, tjoho!

Kan vi längta lite mer efter nästa vecka, eller?  Startordningen till ESC klar!

Nu är äntligen startordningen till årets Eurovision Song Contest klar! Sverige öppnar hela Eurovision i Moskva då vi är först ut på tisdagen den 12 Maj. Det gäller verkligen att vi har ett bra bidrag som sticker ut! Vi får tampas mot en del östländer och vi får helt enkelt hoppas att vi är bättre än dem.

Såhär ser det ut;

Semifinal 1 - Tisdag 12 Maj

Sverige

Bosnien-Herzegovina 
Israel

Belgien

Andorra

Tjeckien

Montenegro

Island

Georgien

Bulgarien

Portugal

Schweiz

Makedonien

Finland

Vitryssland

Turkiet

Rumänien

Malta 
Armenien

Semifinal 2 den 14 Maj

Slovenien

Danmark

Azerbajdzjan

Nederländerna

Lettland

Ungern

Serbien

Norge

Ukraina
Grekland
Litauen

Polen

Kroatien

Estland

Moldavien

Cypern

Irland

Slovakien

Albanien


/ åsnis


  Nu har Getis snokat lite till

Även SnyggLars (Lars Hägglund, för folk som inte är så extremt insatta. Jag får visserligen inte kalla honom det för hans ex, men spela roll.) himself kommer att köra bakom Måns, så minst en snygging i mansform blir det bakom Mums!

Just so you know.

  Schlagerscenen!

Woho, nu har SVT presenterat utseendet på årets scen. Jag måste säga att jag tycker den är gööörsnyggg!! De har verkligen lyckats iår, och jag skulle vilja påstå att det är en utav de snyggaste någonsin! Iallafall vad jag tycker... Dessutom är det bara på bild vi har den än så länge.

Såhär ser den ut:


Från svt.se

Av bilderna att säga känns den ännu mer Glitter & Glamour än tidigare... Greenroom har hamnat precis bredvid scenen igen och den är på höger sida. Det är både positivit och negativt... Vi får inget greenroom framför oss i Globen som skymmer våran sikt med en stor vägg, men det är längre för oss att ta oss när vi ska dit efter sändningen och säga hej till folk.

Det blir intressant hur den ser ut i TV, om det är lika mycket Glitter&Glamour! Men jag gillar den, och jag vet att både Måsen och Geten gillar den med... Åsnan lite mer tveksam.

Missa inte Åsnans inlägg här under om våra favoriter Kören, några av bidragen de är med i.

/Räven

  Körskvaller

I en intervju inför Melodifestivalen med Gylleneskor sade Måns Zelmerlöw att hans bidrag "Hope and Glory" innehåller mycket kör och som Geten skrev för några dagar sedan har vi förstått att underbara Jessica Marberger som är en del av SVT's huskör ska vara med i Måns nummer. Vi har även efter lite snokade fått veta att Dea Norberg, Linda Hansson, Jennie Larsson och Nathalie Rosenberg kommer delta i Måns nummer vilket betyder att Måns använder sig av alla SVT's kör & danstjejer och även av en eller flera utöver detta. Blir det bara Måns och massa snygga tjejer kanske?

Vad man kan då dra för slutsats av detta förutom att det är lite roligt skvaller sådär?  Jo, det kommer bli ett sjukt snyggt nummer! Snacka om ögongodis! Utan att ha sett numret kan jag säga att detta utan tvekan kommer vara en zoofavorit!


Zoot's körfavoriter

Källa; Gyllenskor & Engfors blogg.


Vi kan också avslöja att Kör-veteranen Martin Kagemark kommer att köra i Maja Gullstrand & Alcazars nummer och att Lars Hägglund kommer köra i Sarah Dawn Finer och Thorleifs nummer.

/ åsnan

  CD och DVD!

Varje år släpps det ju en Skiva med alla de 32 låtarna, och även en DVD med hela finalen, sammandrag av deltävlingarna och exklusivt backstage-material med Christer Björkman. Nu har release-datumen för dessa kommit upp på Ginza.se

CDn har fått olika bud. I ett utskick ifrån Statoil till sina kunder släpps den där den 1 Mars, men på deras hemsida är det ändrat. Ginza säger iallafall att den släpps den 6 Mars.
DVDn kunde inte ha släppts ett bättre datum. Iallafall om ni frågar mig (räven). Den släpps nämligen på min födelsedag, 8 April.


Som ni ju ser är årets färg blå, och vi Zoot gillar den mer och mer. Den är riktigt snygg!

/Räven

  Vad gör en schlageråsna när hon blir tvingad att läsa deckare på svenskan?Lånar Döden är en Schlager skriven av allas våran Ann-Christine "Ska vi plocka körsbär i min trädgård" Bärnsten såklart!

/ åsnan

  Nordstan uppdaterar..

 
"Melodifestivalen i Nordstan
Onsdag den 4/2 är det kick off kl.17.00-19.00 med ett antal artister på plats, bl.a. Caroline af Ugglas & Jonathan Fagerlund. Mer info. ang. onsd. kommer. Alcazar på plats under torsd/fred. Mer info. om melodifestivalprogram kommer i slutet av veckan."


En vän till schlagerzoot ringde idag (tack Annika!) till Nordstan och frågade lite om information kring schlagerjippot. Nu har de kommit ut med detta so far. Heja heja!

/

  Wows and worries - de åtta första artisterna!

Med 11 dagar kvar till första definalen listar vi upp lite för - och nackdelar de åtta bidragen i Göteborg har.

Nina Söderkvist:
Fördelar:

- Hon öppnar hela Melodifestivalen och därför är hon lätt att komma ihåg.
- Hon är musikalartist och kan därför väldigt mycket grunder i exempelvis sång och hur man rör sig på scen, etcetra etcetra.
- Hon har en fantastisk röst!

Nackdelar:

- Hon öppnar hela Melodifestivalen, är bidraget dåligt komma man också ihåg det.
- Hon är relativt anonym och har kanske inte därför en trogen skara röstare.

Jonathan Fagerlund
Fördelar:

- Kan tänkas ha en skara av tonårstjejer som röstar på honom. Om ryktet stämmer så lyssnar även Danny's fans på Jonathan. (Minns ni hur många som röstade på han Per i IDOL för att han var kompis med Danny?) Visserliggen tävlar EMD sen i leksand. Men tänker dom på det när det väl gäller i Göteborg?

Nackdelar:

- Han är anonym.

Shirley Clamp
Fördelar:

- Hon är Shirley Clamp.
- Hon har trogna fans som kommer att rösta.
- Hon har två starka bidrag bakom sig (tre egentligen, men Mr. Memory glöms faktiskt ofta borts..)

Nackdelar:

- Hon är Shirley Clamp - vilket betyder att vi har stora förväntningar på henne! Vi förväntar oss att det ska vara bättre och snyggare än "Min kärlek" och "Att älska dig"

Scotts
Fördelar:

-
Det stavas D-A-N-S-B-A-N-D-S-K-A-M-P-E-N! Dansbandskampen hade inte bara fler röstare än Mello, det var också tv-programet där Scotts syntes i vecka efter vecka efter vecka på bästa sändningstid.
- Hängivna fans! Det finns folk som kommenterat lite varstans att "det spelar ingen roll om Scotts har en bra eller dålig låt, jag kommer rösta på dom iallafall!"
-
Linda Bengtzing sjöng in deras demo. Alltså kan låten inte vara helt värdelös.
- Sångeren i bandet - Henrik - har blivit lite av en flickfavorit, han tävlar dessutom i ett startfält där varken EMD eller Mumsmums är med.

Nackdelar:

- Deras populäritet är enorm tack vare deras fans, och dom röstar som sagt oavsett. Melodifestivalen har dock en något bredare publik än Dansbandskampen och de kan tänkas att denna publik har svårare att uppskatta Scotts musik.
- Bara det att dom är ett Dansband får nog räknas som en nackdel, jag vet att det låter diskriminerande mot Dansbandsvärlden. Men i 2000-talets Melodifestival har de ännu inget riktigt genombrott.
- Dom tävlar efter Shirley.

Emilia
Fördelar:

- Har en musiktyp/genre som folk har lätt att ta till sig.

Nackdelar:

- Har haft låtar efter Big Big World, men det är fortfarande den låten man relaterar henne till. Får folk kanske en mindre chock när det inte är nittiotal igen och det är en Emilia i basker på scenen?
- Även om Emilias genre är en genre som folk ofta tycker är behaglig att lyssna på, flyter det gärna in i mängden lite.
- Tävlar före Alcazar.

Alcazar:
Fördelar:

- Är ett väldigt inarbetat namn.
- Har två starka bidrag bakom sig som nästintill alla kan vare sig man vill eller inte. Alla kan iallafall någon Alcazar-hit.
- Starka internationellt.
- Alcazar står för väldigt mycket glitter och glamour och man kan absolut räkna med att dom kommer leverera att snyggt nummer.

Nackdelar:

- Det finns säkerligen dom där ute som tidigare bara gillat Alcazar pga Magnus Carlsson som numera inte är med i gruppen.
- Trots att de synts lite i tv ibland och gjort lite gig här och var har det endå varit relativt tyst om dem sen breaket.

Caroline Af Ugglas:
Fördelar:

- Har en egen typ av musikstil och publik.
- Är konkurrentslös inom sin genre.

Nackdelar:

- Tycker man inte om den typen av musik är det ganska kört.

Marie Serneholt:
Fördelar:

- Brukar göra låtar som har en tendens att fastna på hjärnan.
- Kommer utan tvekan, och har redan fått, publicitet i media pga hennes förhållande med Måns Zelmerlöw som tävlar i startfältet efter.
- Kan tänka mig att hon kommer göra ett snyggt nummer.
- Att hon varit medlem i A-teens är också en grym fördel.

Nackdelar:
- Är tillsammans med Måns, jag vet vi ska lyssna på låtarna och så, men nu får vi tänka ur svenska folket perspektiv. Måns (som kommer vinna hela tjotaballongen) får ju ofta rollen som brudgum i många tonårstjejers drömmar och då säger de kanske sig självt att de inte direkt älskar Marie..
- Har lite av en divastämpel.


Skall bli enormt spännande hur det går, det är inte långt kvar nu!

,

  MåndagsvideoI väntan på att det ska hända något i schlagerland bjussar jag här på en av mina absoluta favoriter i förra årets Eurovision Song Contest nämligen Islands bidrag This is my life med Euroband.

/ åsnan

  Hanna Hedlund i topp!
Enligt aftonbladets omröstningar har Hanna Hedlund och hennes kör en klar ledning med 58.1 % röster mot konkurrenten Erik Segerstedt som har 41.9 %. Det är spännande!

Procentuellt tycker jag att Hannas kör har varit mycket bättre än Erik och därför värda första platsen. Hur det kommer gå kan vi dock inte spekulera ordentligt i förens vi har sett deras framträdanden på lördag. Vem tror ni vinner på lördag?

  Sveriges segaste vecka tar sin start..

Imorgon är det som bekant måndag och en ny vecka. Sista veckan av händelselösheter! Det är som dan före dan eller som den där sista timman man väntar vid kravallstaketet. Den tar aldrig slut! Känns lagom bra att ge sig in i den, men "everything has a beginning, everything comes to an end". Förhoppningsvis tar den slut fortare än väntat. Kanske är den trots allt bra att ha, psykisk uppladdning! kan man tidsfördriva med, det lär behövas..  Media borde väl snart ge sig in i sina stora spekuleringar och förväntningar. Snart ska väl Sverige målas i neonfärger och lysa upp!?

13 days to go!  Det är nu bevisat..

Magnus fick lämna körslaget ikväll, men flaggan i topp måste jag säga. Hanna gick helt värdigt vidare till final! Och Erik Segerstedt... Ja, vad ska vi säga. Det är som vi sagt hela tiden, Erik kan ställa sig på scenen och sjunga "bä bä vita lamm" och gå till final iallafall, vilket vi nu fått väldigt bevisat för oss. Personligen tycker jag att både Hanna och Magnus var bättre än Erik ikväll... 

Sen måste vi jag ge en eloge till Hannas kör som lekte Hair-musikal! Det var grymt bra!

Körslaget final nästa vecka: Team Hanna Vs. Team Erik. Vem hejar du på?


  00.23

DET ÄR TVÅ VECKOR KVAAAAR!!!!

/  en exalterad mås!

  Mera Media!

Kan gladligen meddela att "informationsfilmerna" (som jag väljer att kalla det) från Skellefteås artister ligger upp på svt nu!
Vad får vi reda på där då? Pja, Lili&Susie är lite 80-tals nostalgiska (big suprise), markoolios ballad kommer inte vara speciellt seriös (vilket vi kanske inte direkt hade förvänatat oss endå..?) och Måns blir misstolkad av kamerateamet. Spring in och kolla vettja!

Sen har vi fått tillskott i vår länk-lista! Våra tre fantastiska Alcazarer har börjat blogga!!!! Har en känsla av att den kommer att bli sjukt underhållande och de bjuder även på de allra mest glamorösa bilderna, ex nedanstående, haha!


Bild lånad ifrån Alcazarworld

Ska bli både kul och intressanta att följa deras blogg då de är sådana entertainers alla tre! Jag menar, kolla bara på bilden! Man kan ju inte annat än att älska dem.. Och då är jag inte ens partisk! ;)  Bebis i schlagerland!

Vi på Schlagerzoot vill skicka ett STORT Grattis och lycka till, till den blivande mamman Linda Bengtzing.

Schlagerstjärnan, och tilllika så veteranen numera, Linda Bengtzing väntar barn tillsammans med pojkvännen Peter Ståhlgren! I och med detta kommer Linda inte att medverka på sommarens Diggiloo-turné då barnet är planerat till Juli.

Vi i Zoot tycker det är jättekul för Linda och tror att hon kommer bli en toppenmamma!/Schlagerräven

  Artisterna har presenterat sig.

.. De bugar och bockar vi för. Första intryck då efter att ha sett interjuverna såhär en dag senare


bild lånad ifrån http://www.svt.se/melodifestivalen

Scotts:
Scotts känns väldigt.. ambivalenta på något sätt. Tyst och tråkigt.
Nej, det gick inte hem faktiskt.

Jonathan Fagerlund:
Det här känns så anonymt att man knappt kommer ihåg någonting av det.. Måste kolla igen..

Emilia:
Emila känns väldigt korrekt, men samtidigt väldigt ointressant trots tappra försök till skratt. Bra. Men glöms bort i mängden. Gäsp,

Nina Söderqvist:
Jag tror vi kan vänta oss ett ganska spektakulert framträdande från Nina Söderqvist. Ett love-it-or-hate-it kinda thing. Skön tjej!

Marie Serneholt:
Men.. vad var det hon sa egentligen? Först så lät det som hon inte velat ställa upp förens nu för att hon inte fått en tillräckligt bra låt förens nu. Sen lät det som hon aldrig tidigare ens fått förfrågan att vara med.. Jag fattar inte. En natt senare och jag minns inte vad hon sa, men jag minns att hon sa något..

Alcazar:
HAHAHAHAHHAAHHAHA! Typ så kan vi sammanfatta deras. Dom är ju så härliga att vi utifrån detta startfält tycker att vi kan skicka dom till Moskva endast pga av deras personlighet! Underbart!

Shirley Clamp:
Shirley snackar om mognad och jag blir gråtfärdig. Inte på ett rörande sätt, utan på ett "göm-inte-den-gamla-shirley-för-då-blir-vi-jätteledsna-sätt". Jag glömmer faktiskt av Shirley i mängden, trots att jag inte vill det.

Caroline Af Ugglas:
Caroline af Ugglas är en av de människor jag måste erkänna att jag haft en del förutfattade meningar. Men människan har en grymt skön personlighet och är verkligen ett originall. Tuff tjej!


/ schlagermåsen

  Vi grattulerar! Lena Philipsson 43 år idag!


Eskilstuna 2006, copyright by Bonnie Zell

Schlagerzoot önskar att få grattulera Sveriges popdrottning Lena Philipsson på hennes födelsedag!
Idag, den 19 januari fyller Lena 43 år.

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!

43 år och snyggare än någonsin. We love you, Lena!

/ Schlagerzoot

  Artistpresentationer uppe på svt!

Svt har uppdaterat sig igen! Vi jublar! De kallar de för "Lär känna artistern" och vi får där se små filmklipp med de åtta artisterna från första startfältet. (Marie Serneholt, Jonathan Fagerlund, Emilia, Caroline Af Ugglas, Alcazar, Scotts och Nina Söderqvist)  Spring in och kolla! Personligen höll jag och åsnan fullkomligt på att dö av garv när vi kollade på Alcazars film. Bättre entertainers får man leta efter.. haha! Enligt svt kommer artisterna från resterande deltävlingar kommer med tiden.

som vanligt; http://www.svt.se/melodifestivalen

/ Måsen.

  Ögon som ser schlagerskvaller

En nyupptäckt bloggfavorit för oss Zooare är allas vår Rickard Engfors. Förutom att han har gjort de mest fantastiska kreationer till Melodifestivalen, bidragit med det sjuka och underbara numret Ready for me 2005 så är han numera en hyfsat flitig bloggare - och helt klart värd att hålla koll på i Schlagertider.
Förutom småskvaller runt artisterna surfade jag precis rätt på ett glädjande schlagerbesked (= jag blev så glad att jag började gråta, hoppa hysteriskt på stolen, råkade vibba till folket på msn och höll på att skicka sms till min spanskalärare istället för MåsBonnie): till 100% kommer vi att hitta i alla fall Jessica Marberger i Måns Zelmerlöws team! Eftersom Jessica är med, så kan vi ju bara hoppas att även Dea dyker upp bakom Mums Mums... Såååå fantastiskt roligt!
Vi har diskuterat mycket om Måns skulle ha någon kör, eftersom han ofta brukar köra mycket på bara dans, men nu verkar det alltså som om Månsan (han har fått två smeknamn i bara detta inlägget, jag vill inte veta hur det blir under Mello...) alltså kommer att köra på livekör! Sjukt roligt!

Vet ni? Snart är det bara 21 dagar kvar... I can't wait!

/Getis

  Bloggtorka.. it's bååååååring!

En helt vanlig fredag kväll kan vi konstatera två saker:

1. Let's dance är som en massmördare för bra musik.
2. Det är bara 19 dagar kvar tills vi börjar blogga på allvar! Woho!

.. mycket mer än så händer det faktiskt inte. Suck suck suck!

/ tha mås

  Här är startordningen!

Det är ju allmänt känt att gå ut som Nummer 2 i ett startfält aldrig är speciellt bra då de bidraget ofta glömts bort i mängden. Önskeplaceringen är väl nånstans mellan mitten och slutet. De öppnande numret kommer man också ihåg (utgått ifrån att det är bra, hoho!) Nu kan ni allafall se vart eran favoritartist fick för startnummer i deras olika deltävlingar!

Startordningen 2009:

Göteborg:

1. Tick Tock
Nina Söderquist

2. Welcome To My Life
Jonathan Fagerlund

3. Med hjärtat fyllt av ljus
Shirley Clamp

4 Jag tror på oss
Scotts

5. You´re My World
Emilia

6. Stay The Night
Alcazar

7. Snälla, snälla
Caroline af Ugglas

8. Disconnect Me
Marie Serneholt


Skellefteå:

1. Show Me Heaven
Lili & Susie

2. Jag ska slåss i dina kvarter!
Lasse Lindh och Bandet

3. Never Been Here Before
Jennifer Brown

4. 1000 Miles
H.E.A.T

5. Kärlekssång från mig
Markoolio

6. It’s My Life
Amy Diamond

7. What If
Cookies ’n Beans

8. Hope & Glory
Måns Zelmerlöw

Leksand:

1. The Queen
Velvet

2. I Got U
Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox

3. Så vill stjärnorna
Molly Sandén

4. Baby Goodbye
E.M.D.

5. Du vinner över mig!
Mikael Rickfors

6. Här för mig själv
Maja Gullstrand

7. Alla
Sofia

8. You’re Not Alone
BWO

Malmö

1. Love Love Love
Agnes

2. Higher
Star Pilots

3. Du är älskad där du går
Susanne Alfvengren

4. Killing Me Tenderly
Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng

5. Sweet Kissin’ In The Moonlight
Thorleifs

6. Moving On
Sarah Dawn Finer

7. Esta noche
Next 3

8. La voix
Malena Ernman


/ måsen

  Dea Norberg gör Elvisshow i Las Vegas

I torsdags förra veckan blev det officiellt att Blekinges största sångfågel, körveteranen (även kallad "legend" av ESC-fans under ESC 2008) och en stor zoofavorit; Dea Norberg, flyttar till USA i nästan tre år för att medverka i nycirkusen Cirque du Soleils nya show i Las Vegas, Return to Vegas. Showen kommer att vara en hyllning till Elvis Presley och spelas under 2 år på ett nybyggt casino i spelstaden. Dea kommer att vara en av fem solosångare i denna, troligtvis ganska spektakulära, show.
Repetitionerna startar i juni, och precis som förra året när Dea var ute med Cirque du Soleil äger de rum i Montreal i Kanada. Repen kommer att ta hela 7 månader, vilket kan jämföras med Melodifestivalen då det repas ungefär 1 månad. Ingen liten satsning eller show på g, alltså...

Jag, och allihopa i Zoot, önskar såklart Dea ett stort grattis och massor av lyckoönskningar! Samtidigt som det känns sjukt roligt, eftersom det är ett himla stort och ärefyllt uppdrag, så känns det vemodigt att Dea kommer att vara borta så lång tid. Inget Mello, inga sommartunéer, inga höstturnéer, inga tv-program som gör att man skriker halsen av sig... Tyst och tomt helt enkelt. Men som sagt, sjukt roligt för Deas skull, för det här är hon värd!

Intervjuer med Dea om showen kan ni höra HÄR och läsa HÄR!/the Get

  De nya reglerna

Med bara några veckor kvar tills första deltävlingen och med stigande schlagerfeber kommer här ett inlägg om de nya reglerna. Frågetecknena kring de nya reglerna är många, och vi ska försöka reda ut några stycken åt er.

När jag var på Presskonferensen i november fick jag med mig papper om de nya reglerna där det förklarades hur det går till.

Duellerna i deltävlingarna:

Varje deltävling kommer att bestå av 2 röstningsomgångar. Den första röstningsomgången startar samtidigt som sändningen börjar. Senare vid ett tillfälle, när alla framfört sina bidrag, läser programledaren (Petra Mede) av röstningsställningen mellan de 8 bidragen, och de 5 bidrag som fått flest röster fortsätter att tävla. Vi är fortfarande kvar i första röstningsomgången och slussen är öppen under hela tiden.

Dessa 5 bidrag behåller sina röster de hittills har fått ihop, och nu visas en snabbrepris med dessa 5 bidrag. Slussen stängs en stund efter det och nu delas de kvarvarande bidragen in i två dueller. De bidrag som ligger på första och fjärde plats i antalet röster möter varann i en duell, och de bidrag som ligger på andra och tredje plats i antalet röster duellerar mot varann. Det 5:e bidraget åker ut.

Nu nollställs räknevärken och de kvarvarande 4 bidragen börjar alla om från noll. Slussarna öppnas igen inför varje duell och andra röstningsomgången inleds.


Internationell jurygrupp:

Under varje deltävling kommer en internationell jurygrupp, med inriktning på Eurovision Song Contest, att utse ett bidrag som är deras favorit. Jag har gått igenom texten flera, flera gånger och nu äntligen tror jag att jag börjar förstå. Juryn får välja en favorit som går vidare till duellerna och har juryn samma favorit som svenska folket har röstat fram som nummer 1 övergår platsen till juryns favorit nr 2 och stämmer även det så blir det 3:an och så vidare..Alltså kan juryn bara påverka hur duellerna ser ut. Nu vet jag inte om det är exakt såhär, texten är väldigt luddig.

I Andra Chansen så kommer juryn att välja ut ett elfte bidrag som går vidare till finalen utav de bidrag som åkt ut ur Andra Chansen. Annars ser Andra Chansen ut precis som vanligt.

I finalen så kommer juryn att utgöra en ny, tolfte, jurygrupp och den har exakt lika många poäng att dela ut som de övriga elva jurygrupperna. Det vill säga 1, 2, 4, 6, 8, 10 och 12. Eftersom tittarna har lika mycket makt som alla jurygrupperna har tillsammans är det en ny poängskala som svenska folket ger, eftersom det tillkommit en jurygrupp. Svenska folket får nu dela ut 12, 24, 48, 72, 96, 120 och 144 poäng.

Den här poängskalan är räknad på hur många jurygrupper det är x poänget. Till exempel: 12 jurygrupper x 10 poäng = 120 poäng. Med andra ord kommer finalen att ha 11 bidrag, 12 jurygrupper och svenska folket har mer poäng att dela ut.


Det är de nya reglerna när det gäller röstningsförfarandet och själva tävlingen. De andra reglerna har bara med själva framträdandet att göra.

Det var allt för mig den här gången.
/Schlagerräven

  Anledningar till att vi kommer att DÖ i Globen

Härromdagen (i söndags, närmare bestämt) gjorde jag, Sara & Bonnie (aka Åsnan och Måsen) en lista med anledningar till att vi kommer att dö i Globen på finalen.
(Observera att det är många anledningar som inte är helt säkra...)

Vi kommer att dö för att:
- Måns Zelmerlöw
- Jessica Marberger
- Dea Norberg
- Charlotte Perrelli
- Petra Mede
- Alcazar
- Velvet
- Markoolio
- Shirley Clamp
- Sarah Dawn Finer
- Efterfest (lång historia)
- Anorah (om Marie Serneholt går vidare så har Anna sagt att hon ska vara där och heja!)
- Melodifestivalen i allmänhet
- Globen
- Stockholm
- Gladaste gänget
- Maria Haukaas Storeng & Anna Sahlene


....och säkert tusen grejer till.
Vi kommer ju i alla fall garanterat INTE att överleva...


/Schlagergeten

  Melodifestivalen årets mest sedda program!

"2008 - ett schlagerår" står det i rubriken i artiklen på aftonbladet.
Jag kan inte annat än hålla med. Kolla själva.

Tittartoppen 2008

1. Melodifestivalen final, 15/3, SVT 1, 4 046 000

2. Melodifestivalen delfinal, 1/3, SVT 1, 3 410 000

3. Melodifestivalen delfinal, 16/2, SVT 1, 3 341 000

4. Melodifestivalen delfinal, 9/2, SVT 1, 3 241 000

5. Kalle Anka och hans vänner, 24/12, SVT 1, 3 213 000

6. Melodifestivalen delfinal, 23/2, SVT 1, 3 109 000

7. Melodifestivalen andra chansen, 8/3, SVT 1, 3 090 000

8. EM-fotboll Grekland-Sverige (andra halvlek), 10/6, TV 4, 3 030 000

9. Eurovision Song Contest, 24/5, SVT 1, 2 810 000

10. EM-fotboll Ryssland-Sverige (andra halvlek), 18/6, TV 4, 2 699 000

Det här är ganska fantastiskt, right?
Jag SÄGER ju att Mello är bäst...

Källa: Aftonbladet.se

/Schlagergeten


  Nannes klänning vinner körslaget

Kvällens avsnitt av körslaget fick mig att tänka tillbaka till Melodifestivalen 2002 och låten "Big Time Party". Inte bara pågrund av att Hanna Hedlund leder en kör. Utan även Nannes Grönvalls klänning som påminde starkt om Lina Hedlunds klänning från hennes och syrrans bidrag till Mello 03.


Snygga tjejer i snygga klänningar.

Bilden på Nanne är helt ärligt lånad av Aftonbladet och tills vi hittar någon bra på Lina i sin klänning, (tro mig, jag har många bilder på Lina på min dator. Men ingen bra från de numret..!) får ni nöja er med en print screen från youtube.

Update; tack Malin för link till en bild ifrån Aftonbladet!

/ Schlagermåsen  Melodifestivalkortisar, med 35 dagar kvar till start!

Medan snön faller här i Karlskrona, och Perrelli pratar i öronen på mig (intervjuer från ESC in my heart) tänkte jag dra lite kortisar angående Mello&ESC...

- Semifinalerna för ESC lottas 30 januari
ESCtoday kan vi läsa om att den 30 januari kommer det lottas vilka länder som får tävla i vilken semifinal i Eurovision Song Contest 2009, då semifinalerna äger rum 12 och 14 maj. För att det på något sätt ska bli "jämt", så delas länderna in i sex olika grupper, beroende på hur de brukar rösta.
Spännande, tycker jag!

- Melodifestivalåret sammanfattas i radio på trettondagen
På trettondagen, närmare bestämt på tisdag den 6, kommer Melodifestivalen 2008 att sammanfattas i p4 med start klockan 10:03. Flera av årets artister kommer att dyka upp i programmet, så håll öronen öppna! ;)
Själv antar jag dock att vissa av intervjuerna är förinspelade, eftersom till exempel Charlotte Perrelli åker till Thailand idag. Ska hur som helst bli riktigt roligt att höra, och om jag inte grinar så heter jag väl typ Bert Karlsson...

- Omröstning om snyggaste festivalklänningen
Aftonbladet har en omröstning om vilken som är den snyggaste Melodifestivalblåsan sen 1998. Rösta gör ni HÄR!
Personligen tycker jag att det är synd att man inte kan rösta på Caroline Jönssons balklänning i Jag tror på människan från finalen 2007. DEN var snygg den.../Schlagergeten

  Ge er åsikt!

Här nere i skogen i Karlskrona är vi tre små schlagerdjur som för zoo-möte (samt läser Sanna Nielsens blogg..hm..).  För att bloggen skall bli så bra som bara möjligt vore de trevligt om ni som tittar in här ville lämna en kommentar om vad ni tycker om bloggen. Vad är bra? Och vad är dåligt? Vad vill ni se mer eller mindre av?

Hoppas ni hade ett härligt nyår! 

/ Schlagermåsen, geten och åsnan.

RSS 2.0