En sjuhelvetes show med Diggiloo-gänget!

Igår kväll intog Diggiloogänget Läckö Slott och likså gjorde regnet och åskan, iallafall stundvis. Jag skulle älska att kunna skriva att Läckös publik höll stämningen på topp trots vädret som växlade mellan skurar och alldeles för varmt solsken men faktum är att Lidköpings publik inte alls var den typen av publik. (Med undantaget för en viss åsna och en viss mås.)

Årets Diggiloo är en härlig kompott av traditionellt svensk och internationella discovibbar. Det är sommar och sol, det är nattklubb och dans. I en familjetappning. Skön sång och proffisionell dans - Jennie Larsson och Lisa Stadell imponerar med koreografi efter koreografi! Dessutom är det en riktig skrattfest!Hela första akten är helt och hållet på svenska. Showen börjar med lite Povel Ramel (ni missade väl inte 'Jag Diggar Dej' på Liseberg förra måndagen?) och övergår sedan till ett vis-medley i Diggiloo-tappningar - vilket var fruktansvärt underhållande! Kolla bara;

Jodå, det är svenska visor allting det där! Som ni aldrig hört eller sett det tidigare!Gunhild Carling imponerade med sitt trumpetspel. Först en trumpet - Sedan två.. Sedan tre! Tre stycken trumpeter samtidigt! Och som bilden visar behärskade hon även två olika instrument samtidigt. Gunhild var för oss tidigare helt okänd men hon gjorde verkligen ett starkt intryck! Finns det någonting den kvinnan inte kan? (Hon kan till och med steppa.. Cykla på enhjuling.. Spela i princip alla instrument.. Hjälp!)Om ni tvekar inför valet att gå eller att inte gå på Diggiloo kommer den övervägande anledningen till att gå här: LAILA!

Tess Merkel
tolkar en Hollywoodfru och bryter på extrem amerikanska. Laila har nämligen bott i Hollywood i hela 6 månader förstår ni. Laila är en smal kvinna. ("Ni undrar kanske varför jag är så smal? JAG ÄR HUNGRIG!) En bestämd kvinna som tycker att absolut alla i publiken ska gunga armkrok och sjunga allsång (Laila-la-laaa-laa-la-lailaaa-laaa!). Laila själv sjunger med i allsången med hjälp av "fuskelappen". Lasse Holmen ska dirigera orkestern men inte för högt för då hör hon inte lilla älsklingspubliken... Vilken kvinna!

.. Ja, vi i princip låg under våra stolar och kippade efter andan av asgarv. Utan tvekan den absolut roligaste karaktären som någonsin har existerat och värt precis vartenda öre av biljetterna. Alla måste se Laila.Man får minsann inte bara Diggiloogänget för pengarna. Eric Saade kom och hälsade på! Jennie och Lisa hjälpte självklart till med vattningen. Det är ett generöst gäng det här!Shampooflickorna hälsade även de på och körde sin bejublade "Kom". Den har aldrig varit lika bra som på Diggiloo-scenen! Fantastiskt!Akt 2. Nu är det lite mer internationellt stuk över scenen. Disco och 80-tal! Tess Merkel är så cool att man kunde tappa andan. Här tolkar hon Girls Just Wanna Have Fun. We love it!Akt två innehåller även ett Alcazar medley och en jazzigare del, Madeleine från Next Star sjunger Christina Aguileras Hurt så fint så hela publiken får gåshud. Thomas Petersson kräver en bättre avslutning än trumpetandet av Gudfadern temat och så blir det - Diggilooarna kör ännu ett medley innan de tackar för kvällen.Är det värt pengarna? Ja!

Tilläggas bör att det finns nog inga människor i Sverige som har gillat Melodifestivalen och samtidigt varit så anti-Diggiloo som vi tidigare varit. Helt utan att ha sett spektaklet har vi väl rynkat lite på näsan och tyckt att det varit ganska komersiellt och klyschigt, vilket det kanske stundvis också är. Men det är också en sjuhelvetes show!
Vill vi se det igen? Ja! Och igen.. och igen.. och igeeeen!!

För er skull har vi trixat ihop en spotifylista med så många Diggiloolåtar vi kan komma på (förutsatt att de finns på spotify) så nu kan ni antingen träna inför erat besök eller bara njuta av en härlig blandning (oj vad det är blandat!) av musik! DIGGILOOFEELING!Kommentarer
Postat av: Mathilda

Jag var ju på Diggiloo förra året (med bland annat Måns och Molly) men blev inte alls imponerad över showen. Vissa, enstaka nummer var skitbra... resten KISSPAUS och "gaah, tar det aldrig slut?" Meen, kanske att jag borde ge det en chans till? Utifrån er beskrivning låter det ju FANTASTISKT! Och Laila, henne får man bara inte missa ;D

2010-07-13 @ 11:49:40
URL: http://enannandelavstockholm.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0