Nya regler för Melodifestivalen 2011!

Idag presenterar SVT de nya reglerna för Melodifestivalen 2011 samt är det nu öppet att skicka in webbjokerbidrag på SVTs hemsida.

De nya reglerna är kort och gott följande:

- Webbjokern är kvar och utökas - istället för ett bidrag kommer det att vara två platser vikta för webbjokern i 2011 års tävling. Som vanligt ska inte upphovsmännen ha något tidigare utgivet verk för att få delta. En videofil laddas upp på SVT's hemsida från 9 juli till 21 september.

- En urvalsjury kommer att välja ut 15 bidrag till tävlingen. Här ska text och musik vara skriven av upphovsmän som har tidigare verk utgivna, oetablerade upphovsmän får alltså inte skicka sina bidrag hit. Inskickning sker på samma sätt som webbjokern, bara det att ljudfilen laddas upp på SVT istället för att skickas in. Bidragen skickas in mellan 1 och 21 september.

- De resterande 15 bidragen plockas ut av SVT. Kort och gott blir det 15 jokrar som SVT plockar ut, där de får välja mellan de som skickats in till ordinarie tävling och som de själva har specialinbjudit till tävlingen.

- Det är tillåtet att utländska upphovsmän är inblandade i bidrag. Oavsett om det gäller webbjokern eller ett ordinarie bidrag så får nu även utländska upphovsmän skicka in bidrag - dock måste bidraget vara skrivet tillsammans med en svensk upphovsman.

- Från och med 2011 är det tillåtet att ETT instrument får spelas live på scen i tävlingen, till exempel kan en flygel eller en flöjt vara live i bidraget.

I en intervju på SVT säger också Christer Björkman att det kommer att komma fler detaljer kring finalen tids nog. Vad ska de nu hitta på? All makt åt Christer? ;) Spännande!Personligen tror jag att detta blir allt eller inget - antingen blir det här kanonbra eller så blir det pannkaka av alltihopa. Förhoppningsvis blir det väldigt, väldigt bra! Det enda jag är tveksam till är webbjokern. Tävlingsstandarden var inte speciellt hög förra året och att tillåta hela två platser till webbjokern känns lite tveksamt. Men: förhoppningsvis slutar allting bara väl!

Vad tror ni?

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0