Den där Dea Norberg...

Det är väl ingen som har missat att vi i Schlagerzoot är körfantaster utav rang. Nu tänkte vi att det är på tiden att vi framhäver en av våra favoriter lite extra. Fantastiska Dea Norberg.

Dea är utan tvekan en av Sveriges absolut bästa, inte bara körsångerskor, utan även sångerskor. Hon har gjort det mesta ni kan tänka er. Allt från att köra i Melodifestivalen till att resa runt i europa och sjunga med nycirkusen Cirque De Soleil.

Dea började sin musikkarriär på den kommunala musikskolan och fortsatte på musiktemat under gymnasiet då hon gick musikgymnasie i Växjö. Där hamnade hon i samma klass som Charlotte Nilsson (nu Perrelli) och de blev bästa vänner. Efter det gick hon folkhögskola i Svalöv där det sjöngs mycket jazz. Dea har även pluggat sång och dans på kulturama. Vi i zoot är mäkta imponerade över att palla med så mycket skola!


Skolfoto från Växjö (Döda oss inte Dea, vi älskar dig!)



Dea jobbade 1996 som fältartist i Bosnien och släppte 1998 skivan Alabaster Nights (som är en av mina absoluta favoritskivor!) där hon sjunger tillsammans med kompisen Charlotte Berg.



1999 körade hon bakom bästa vännen Charlotte i Melodifestivalen. Charlotte vann och fick åka till Israel och självklart var Dea med! The rest is history som man brukar säga. ;) Dea har körat i ESC för Sverige sex gånger och för Malta en gång. Hon har också varit del av SVT's huskör under flera år, senast nu i år.
Dea har också körat till de flesta artister ni kan tänka er och jobbade väldigt länge tillsammans med Lena Philipsson.
Förra året turnérade Dea med nycirkusen Cirque De Soleil i Europa och man kan säga att det var det första stora jobbet som Dea gjort som soloartist. Arbetet med Cirque gjorde att Deas nästa stora projekt är en Elvisinspirerad show i Las Vegas tillsammans med Cirque De Soleil. Dea ska showa där borta i Väst i 2 år och flyttlasset går redan i juni. Men först är det fokus på festivalen!

Dea bakom Lena Philipsson sommaren 2006



Som ni märker har Dea gjort massor och det är grymt svårt att sammanfatta allt! Vi tycker dock att Dea är helt fantastisk som alltid går runt med ett leende på läpparna och sprider så mycket värme och glädje omkring sig! Hon är oerhört proffsig och det är nog antagligen den kombinationen som gör att hon är där hon är idag. Det är också helt tack vare Dea som zoot finns. Hur otroligt det än låter så är det Dea som är våran gemensamma nämnare och det är också via henne vi lärt känna varandra.

Lets take it från början som man säger på ren svenska. ;)
Som jag nämnde så jobbade Dea väldigt länge med Lena Philipsson. Därigenom upptäckte jag (Åsnan) och Måsen Dea då vi båda är stora Lena Philipsson Phans, och det är också genom Lena vi blivit bästa vänner. Vi förstod dock aldrig att det fanns andra ute i Sverige som också gillade Dea. Sommaren 2007 turnérade Dea med Markoolio runt om i Sverige och på en konsert på Parken Zoo i Eskilstuna så träffade jag och Bon (måsen alltså) en kille som hade en tröja med Dea på. Vi började prata. Denna killen var Micke. Även Carro (som var med Micke i Leksand) var med den där regniga dagen. Vi funkade tillsammans allihopa direkt och rockade den där konserten. haha, Dea fick utan tvekan mer jubel än Markoolio. ;)


Sen, några veckor senare kom jag i kontakt med Mika/Geten via någon blogg eller så. Jag kommer inte ihåg exakt. Vi upptäckte att vi hade gemensamma vänner (Micke & Carro samt Thilda som också är Lena Phan och som var med Mika till Malmö nu i helgen) och på den vägen är det. Numera är vi fyra så nära vänner att vi ibland blir chockade och allt detta tack vare Dea.

Så, utan Dea inget Zoot.

Ojojoj, vilken uppsats detta blev. Ändå så finns det så mycket att säga om denna fantastiska människa. Men jag får nog avrunda här.


Eftersom vi inte kunde bestämma oss för vilken snyggbild som skulle få avsluta så fick det bli två stycken. Den vänstra kommer från svt.se

Till sist vill vi bara tillägga;

Stort Grattis på födelsedagen, Dea! Hoppas att du har firar den med de som är dina och att du får en underbar dag!

Varma Grattiskramar från






... 35 Dea, jadu. VAD HÄNDE?!? ;)


Kommentarer
Postat av: Mikael

Grattis, grattis älskade Dea <3



Fy f*n vilken solskenshistoria det är hur vi lärt känna varandra. Det är kul, och det finns väl inget annat att säga än: TACK DEA!

2009-03-03 @ 11:40:11
URL: http://mikaeljanzon.blogg.se/
Postat av: Adele

Grattis världens finaste Dea <3

2009-03-03 @ 16:36:17
URL: http://schlagerlicious.blogg.se/
Postat av: Annika

Grattis Grattis Grattis Dea!!!

2009-03-03 @ 16:39:08
URL: http://sannafreak.blogg.se/
Postat av: Jennie

Vad fiint skrivet!

GRATTIS BÄSTA DEA! <3

2009-03-03 @ 18:05:26
URL: http://jennie95.blogg.se/
Postat av: Bonnie

Helt sjukt allting egentligen. Haha! GRATTIS finaste Dea!

2009-03-03 @ 19:05:08
URL: http://schlagerzoot.blogg.se/
Postat av: Carro

Grattis Dea!!

Fint inlägg tjejer!

Kram Carolina

2009-03-03 @ 19:21:47
Postat av: Mathilda

Grattis, Grattis till Dea på födelsedagen! :)))

2009-03-03 @ 19:38:20
URL: http://enannandelavstockholm.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0