Regler inför Mello 2010.

Lite nya regler från SVT.se (finally!);


Om tre veckor drar Melodifestivalen igång i SVT1. Och en hel del nyheter väntar såväl publik som artister i 2010 års upplaga av hela Sveriges fest.

- Vi har förfinat och förnyat tävlingsformerna. Målet är förstås att fortsätta utveckla det största underhållningsprogrammet i svensk tv, alla kategorier och kanaler inräknade, säger Thomas Hall, projektledare för Melodifestivalen 2010.

I deltävlingarna går det bidrag som får flest röster i första röstningsomgången direkt till finalen i Stockholm, utan att behöva vara med i den andra röstningsomgången.

Nya jurygrupper
-Nytt för i år är också att finalens elva jurygrupper har delats upp så att fem av dem är svenska och sex är europeiska, säger Thomas Hall. De utländska jurygrupperna är valda för att ge en jämn spridning över det nya, utvidgade Europa som i dag tävlar i ESC. Vi hoppas att de ska ge de svenska tittarna en indikation av vad de tycker om Melodifestivalens finalister.

-Jag tror att det kommer att bli en galet spännande och underhållande Melodifestivalsäsong. Det är en fröjd att få jobba med och utveckla det tv-program som innehar åtta av platserna på topp 10-listan över 00-talets mest populära tv-program, säger Christer Björkman.

Källa: svt.se/melodifestivalen.

ååååkej. Jag känner varken eller, en del bra känslor och en del dåliga som sprider ut de hela till plus minus noll ungefär. Mest ovant kommer ju bli det faktum att ett bidrag inte behöver gå via andra omgången. Smart, kanske. Minskar kanske också spänningen lite. Men det kan nog faktiskt vara både rättvist och smart.

De europeiska jurygrupperna då? Well, hur svensk tävlingen än är kan vi faktiskt behöva den hjälpen. Det går inte att gömma sig ifrån våra senaste placeringar de senaste åren och skylla på resten av Europa. Samtidigt kan man fundera på vad det gör för just dina favoriter..?

Inga större konstigheter iår med andra ord! Men sådär ja, nu kan det börja va?


Kommentarer
Postat av: Schlagerprinsessan

Det där med att bidraget med flest röster i första röstningsomgången går direkt till final är ju verkligen efterlängtat. Alcazar missade ju direktkvavlificering pga detta 2003 (de fick näst flest röster i omgång 1, men blev slagna av Sanna Nielsen i omgång 2), och det finns massor av fler exempel på detta... :-)

2010-01-18 @ 18:32:41
URL: http://schlagerprinsessan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0