ESC kortisar

Även om våran egen festival inte riktigt har kommit igång än så händer det mycket i övriga Europa (som bekant är ju alltid Sverige sist med sin finalist) och jag tycker verkligen att det är dags att vi delar med oss av några ESC-kortisar.

- Lottningen för vilka länder som kommer att tävla i vilken semifinal kommer att ske den 30 Januari. De olika semifinalerna kommer att hållas den 25 & 27 Maj och det kommer att vara 17 länder i respektive semi. ”Big four”-länderna, Frankrike, Tyskland, Spanien och Storbritannien, är som vanligt direktkvalificerade till finalen som hålls den 29 maj precis som värdlandet Norge. I finalen kommer 25 låtar att tävla. Startordningslottningen kommer att äga rum den 22 mars.

-
På torsdag den 7 Januari har Malta sin 5'e (av 6) semifinal. Deras final hålls den 20 Februari.

- Även Norge påbörjar (som ni kunde läsa under) sin festival denna veckan. På fredag 8 Januari har dem sin första semifinal.

- Några länder som bestämt artist och/eller låt är Albanien, Belgien (artist), Bulgarien (artist), Israel (artist), Nederländerna (låt) och Schweiz (både låt och arist, tyvärr hittade jag inte låten på youtube) 

Klart slut för denna gång!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0