Lotta på Liseberg

Efter att flera gånger ha varit på Allsång på Skansen kände både Måsen och jag att vi var tvungna att testa Lotta på Liseberg så när vår favorit Charlotte Perrelli i måndags var en av gästartisterna och temat var "Pudelkrull och Axelvaddar" drog med oss några kompisar och åkte till Göteborg.

 Det märks direkt att Liseberg är nybörjare på det här med tv-sända evenemang. Efter att de släppt in folkmassorna så får vi som vill springa fram och sätta oss framför scenen vänta utanför scenområdet under repetitionerna. Där kan de lära av Allsång på Skansen som släpper in redan innan repetitionerna har börjat. Vi fick alltså vänta utanför scenområdet i säkert tre/fyra timmar innan de äntligen släppte in oss! Insläppet var nog ett av de mer kaotiska jag varit med om men platser det fick vi. Längst fram dessutom. Under insläppet repade Agnes som verkade ha väldiga problem med att veta när hon skulle börja sjunga och hon repade sin Release Me säkert 8 gånger. Men vi fick ju i alla fall underhållning till maten. Efter att Agnes hade repat sin låt och allsångslåten Vill ha dig var det dags för Sarah Dawn Finer att repa. Först Moving On sisådär 100 gånger, sedan festivallåten från 07 – I remember love och så även allsångslåten Michelangelo. Under I remember love instruerade hon hela bandet på hur de skulle spela och det råder inga som helst tvivel om att den här tjejen vet vad hon håller på med. Efter att SDF var klar på scenen så lämnade band och kör den tillsammans med Sarah och vi blev lite fundersamma på om inte Charlotte skulle repa. Men jodå, även Charlotte dök upp och hon är verkligen en stjärna rakt igenom. Ett proffs! Charlotte repade Take me to your heaven/Tusen och en natt (att hon inte tröttnat på den låten än är ett smärre mirakel!) och Hero. Även Bullet från nyaste skivan och allsången Ring Ring repades. Efter att Charlotte repat sina låtar var det dags för SDF att återigen entra scenen. Denna gång för att repa I will survive som hon och Charlotte sjöng ihop. Jag kan väl inte säga annat än att de är grymt duktiga båda två.


 Efter rep och prat så gick hela crewet på sen lunch och den väldigt långa väntan började för vår del. Jag måste nog erkänna att bänkarna på Skansen är lite skönare än de stolar man erbjuds på Liseberg. Helt utan att vi visste ordet av var det dags för genrep och jag hade ett stycke Charlotte Perrelli i mitt knä. Haha! Jo, det var i hennes allsång Ring Ring hon bestämde sig för att chocka lite och sätta sig i mitt knä. Både jag och Bonnie kom av oss rejält i låten ska ni veta. Resten av genrepet fortlöpte helt utan komplikationer och kan helt enkelt lämnas där.


2/4 av zoot med vänner

 Lagom till direktsändningen joinade regnet oss. Det var mindre kul men vi höll ut och som vanligt vid direktsändningar slutade det precis till det att programmet skulle börja. Programmet var nog ett av de roligaste jag sett live. Publiken får verkligen vara delaktig på ett helt annat sätt än på Skansen då det inte finns några VIP-platser på Liseberg. Publiken är VIP helt enkelt. Även i direktsändningen kände Charlotte för att slå sig ner i mitt knä men denna gång var både jag och Bonnie lite mer beredda och sjöng med för glatta livet. Under hela programmet igenom kände vi oss lite uttittade av Charlotte som satt i soffan på scenen och så fort det var dags för allsång igen var hon nere med micken hos oss. Vi har faktiskt dansat YMCA med henne! Att dansa med schlagervinnare är lite av våran grej helt enkelt.



Efter att programmet var slut var det signering och först ut var SDF. Hon kändes väldigt avhållsam och stel och inte alls lika mysig som hon verkar på scen. Sen kom Agnes och sist Charlotte. Vi pratade lite om programmet och hon signerade vår skylt och så bestämde vi oss för att ses senare då det var så sjukt trångt.


Sagt och gjort. Efteråt mötte vi upp Charlotte vid hotellet (vilket i sig kändes helt fel men Charlotte försäkrade oss om att det var hellungt!) där vi hälsade från övriga zoomedlemmar samt tog en gruppbild. Vi pratade lite om vad som komma skulle innan vi lämnade för att ta oss hemåt för några timmars sömn.




 I slutändan kan man helt klart konstantera att allsång funkar precis lika bra på Liseberg som den gör på Skansen.




Kommentarer
Postat av: Mika

JAG ÄR AAAAAVIIIIIIIS!! Åh, gulleCharlotte!! <3

2009-07-12 @ 11:38:38
URL: http://aliveinthedangerzone.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0