Baltic Song Contest i Karlshamn

I fredagskväll var jag ju som sagt på Östersjöfestivalen i Karlshamn och kikade in Baltic Song Contest. Ett litet kommenterande om det hela följer här!



Först ut var Alexander Stenerud från Norge. Han kom faktiskt på tredje plats i Melodi Grand Prix i år, och i mitt tycke är han gånger jorden bättre än Rybak. Grymt!



Ilze Kalve från Lettland. Hon var VÄLDIGT skrikig, och låg så himla högt när hon sjöng att det bara skar i öronen. Tyvärr.



Jan Johansen var en av två representanter för Sverige! Jan sjunger ju som en gud och levererade två starka låtar. Grymt!



Elena från Makedonien. Det har hänt en hel del sen Ninanajna kan man lugnt säga, det här var mindre oskyldigt och bra mycket mer Britney Spears än sist. Jag gillade det, men det gjorde inte min kära mor.



Uku Suviste från Estland. Duktig sångare, men kanske inte helt och hållet i min smak. Låtarna kändes längre än vad de var, och dessutom såg han ut som Andreas Lundstedt gjorde för två år sen.



Zivile Ba från Litauen. SÅ HIMLA BRA!!! Singer/Songwriter med en helt otrolig röst som berörde ordentligt. Min favorit!



Ivo från Schweiz. Han hade en riktigt härligt rockig röst, bra power och levererade grymt. En annan favorit!



Sveriges andra bidrag, Kiara, bestående av Aleena Gibson och Josefin Glenmark. Två riktigt duktiga tjejer som levererade lite rockigare låtar. Sjukt bra! Värdelösa på mellansnack, dock.

 

Elena Esenina från Ryssland. Väldigt duktig tjej som hade söta mellansnack, tråkigt dock att hon sjöng på ryska, eftersom låtarna hade behövt texten. Sen kan man ju fråga sig varför hon hade pyjamas på sig.



Sist ut var gruppen Pin från Polen. Killarna var duktiga, skönt gung och de hade en stor fanskara på plats. De sjöng på polska, och i det här fallet så hade de så bra melodier att det bara var kul. Publikfavoriter, helt klart!

Vinnare blev igår Ivo från Schweiz, helt klart en värdig vinnare! Stort grattis till honom! Bästa svensk blev Jan Johansen som hamnade trea. Sköj!


Kommentarer
Postat av: Lizzie

Ville bara tacka för en otroligt underhållande och beroende framkallande blogg. Antagligen varit inne typ varenda dag sedan april :P

2009-07-20 @ 02:01:16
URL: http://lizzlie.blogg.se/
Postat av: WB

Fina bilder. Hoppas ni hade en trevlig kväll!

2009-07-20 @ 03:02:02
URL: http://wb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0