Wows and worries - de åtta första artisterna!

Med 11 dagar kvar till första definalen listar vi upp lite för - och nackdelar de åtta bidragen i Göteborg har.

Nina Söderkvist:
Fördelar:

- Hon öppnar hela Melodifestivalen och därför är hon lätt att komma ihåg.
- Hon är musikalartist och kan därför väldigt mycket grunder i exempelvis sång och hur man rör sig på scen, etcetra etcetra.
- Hon har en fantastisk röst!

Nackdelar:

- Hon öppnar hela Melodifestivalen, är bidraget dåligt komma man också ihåg det.
- Hon är relativt anonym och har kanske inte därför en trogen skara röstare.

Jonathan Fagerlund
Fördelar:

- Kan tänkas ha en skara av tonårstjejer som röstar på honom. Om ryktet stämmer så lyssnar även Danny's fans på Jonathan. (Minns ni hur många som röstade på han Per i IDOL för att han var kompis med Danny?) Visserliggen tävlar EMD sen i leksand. Men tänker dom på det när det väl gäller i Göteborg?

Nackdelar:

- Han är anonym.

Shirley Clamp
Fördelar:

- Hon är Shirley Clamp.
- Hon har trogna fans som kommer att rösta.
- Hon har två starka bidrag bakom sig (tre egentligen, men Mr. Memory glöms faktiskt ofta borts..)

Nackdelar:

- Hon är Shirley Clamp - vilket betyder att vi har stora förväntningar på henne! Vi förväntar oss att det ska vara bättre och snyggare än "Min kärlek" och "Att älska dig"

Scotts
Fördelar:

-
Det stavas D-A-N-S-B-A-N-D-S-K-A-M-P-E-N! Dansbandskampen hade inte bara fler röstare än Mello, det var också tv-programet där Scotts syntes i vecka efter vecka efter vecka på bästa sändningstid.
- Hängivna fans! Det finns folk som kommenterat lite varstans att "det spelar ingen roll om Scotts har en bra eller dålig låt, jag kommer rösta på dom iallafall!"
-
Linda Bengtzing sjöng in deras demo. Alltså kan låten inte vara helt värdelös.
- Sångeren i bandet - Henrik - har blivit lite av en flickfavorit, han tävlar dessutom i ett startfält där varken EMD eller Mumsmums är med.

Nackdelar:

- Deras populäritet är enorm tack vare deras fans, och dom röstar som sagt oavsett. Melodifestivalen har dock en något bredare publik än Dansbandskampen och de kan tänkas att denna publik har svårare att uppskatta Scotts musik.
- Bara det att dom är ett Dansband får nog räknas som en nackdel, jag vet att det låter diskriminerande mot Dansbandsvärlden. Men i 2000-talets Melodifestival har de ännu inget riktigt genombrott.
- Dom tävlar efter Shirley.

Emilia
Fördelar:

- Har en musiktyp/genre som folk har lätt att ta till sig.

Nackdelar:

- Har haft låtar efter Big Big World, men det är fortfarande den låten man relaterar henne till. Får folk kanske en mindre chock när det inte är nittiotal igen och det är en Emilia i basker på scenen?
- Även om Emilias genre är en genre som folk ofta tycker är behaglig att lyssna på, flyter det gärna in i mängden lite.
- Tävlar före Alcazar.

Alcazar:
Fördelar:

- Är ett väldigt inarbetat namn.
- Har två starka bidrag bakom sig som nästintill alla kan vare sig man vill eller inte. Alla kan iallafall någon Alcazar-hit.
- Starka internationellt.
- Alcazar står för väldigt mycket glitter och glamour och man kan absolut räkna med att dom kommer leverera att snyggt nummer.

Nackdelar:

- Det finns säkerligen dom där ute som tidigare bara gillat Alcazar pga Magnus Carlsson som numera inte är med i gruppen.
- Trots att de synts lite i tv ibland och gjort lite gig här och var har det endå varit relativt tyst om dem sen breaket.

Caroline Af Ugglas:
Fördelar:

- Har en egen typ av musikstil och publik.
- Är konkurrentslös inom sin genre.

Nackdelar:

- Tycker man inte om den typen av musik är det ganska kört.

Marie Serneholt:
Fördelar:

- Brukar göra låtar som har en tendens att fastna på hjärnan.
- Kommer utan tvekan, och har redan fått, publicitet i media pga hennes förhållande med Måns Zelmerlöw som tävlar i startfältet efter.
- Kan tänka mig att hon kommer göra ett snyggt nummer.
- Att hon varit medlem i A-teens är också en grym fördel.

Nackdelar:
- Är tillsammans med Måns, jag vet vi ska lyssna på låtarna och så, men nu får vi tänka ur svenska folket perspektiv. Måns (som kommer vinna hela tjotaballongen) får ju ofta rollen som brudgum i många tonårstjejers drömmar och då säger de kanske sig självt att de inte direkt älskar Marie..
- Har lite av en divastämpel.


Skall bli enormt spännande hur det går, det är inte långt kvar nu!

,

Kommentarer
Postat av: Songbirdie

Jätteintressanta teorier. Kan tillägga egna funderingar att Alcazar både är debutanter (delvis nygrupp) och därför inte har jättepress på sig men samtidigt vet vi att de är oerhört rutinerade och kommer förmodligen skaka tittarna, de skulle inte ställt upp om inte låten var minst lika stark som de tidigare mellolåtar de gjorde. ...Serneholt hade oerhört dålig röstbackning i Stjärnor På Is trots att hon är ett stort namn. Emilia må vara jätteduktig och folkkär sedan förr men i samma startfält som Shirley glöms hon nog bort..

2009-01-31 @ 17:02:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0